Dodaj do ulubionych

Wątek odchudzeniowy

16.03.22, 12:28
No więc, upasło mi się, czas się odchudzić.
Wrzucę nawet obleśne zdjęcie żeby się zmotywować bardziej i będę wrzucać co dwa tygodnie.
Stan aktualny: 168cm/66,5 kg.
Obserwuj wątek
    • magata.d Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 12:35
      Ja wiem czy to przytycie. Tutaj raczej obwisła skóra, która po schudnięciu będzie jeszcze gorzej wyglądać. Najlepsze tu chyba ćwiczenia i masaże.
      • mrs.solis Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 12:45
        Nie przesadzaj z ta zwisla skora. Do zrzucenia ma "kosmetyczna" ilosc kg. wiec skora nigdzie zwisac jej nie bedzie tym bardziej , ze mloda jeszcze jest.
        • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 12:46
          Mam 36 lat, 37 w tym roku.
          • perspektywa Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:31
            Moim zdaniem jesteś bardzo apetyczna. Taka akurat. Nie jestem facetem, ale gdybym była, to właśnie takie boczki zachęcałyby mnie do zboczeństw 😀 Sama chętnie bym tak wyglądała. Jest batdzo dobrze moim zdaniem.
            • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 22:13
              Zawstydzasz mnie:p
            • starczy_tego Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 16:19
              Mój stary by potwierdził 😏😆
            • melisananosferatu Re: Wątek odchudzeniowy 20.03.22, 22:08
              Podpisze sie! Maszkaronku! Jak lubisz ruch to sie ruszaj ale sie nie odchudzaj bo jest bardzo ladnie, masz talie, sexy brzuszek. No super!
          • agdzieztam Re: Wątek odchudzeniowy 03.09.22, 20:39
            O raju. A po tym jak mądrze piszesz to ja myślałam, że masz pięćdziesiątkę! To był komplement (w razie wątpliwości).
        • magata.d Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 12:57
          Nie przesadzam. Jeżeli chodzi jej tylko o wagę to ok, natomiast jeżeli o wygląd to jest, jak napisałam. Jej skora nie jest jędrna i ja bym się na tym skupiła, nie na wadze. Ale to moje zdanie. Przy tej wadze można mieć fajna, zgrabna i jedrną sylwetkę. Dążenie tylko do wagi dla mnie nie ma sensu. Ale, powtarzam, to moje zdanie i autorka nie musi się z nim zgadzać.
          • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:03
            Moja skóra jest ok, nie jestem nieruchawa :p dużo chodzę ( 7-10 km dziennie) ćwwicze na orbitreku od 4 lat prawie codziennie. Po prostu odpuściłam sobie z żarciem a mnie szybko "napuchają" śmieci.
            • nika222 Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:27
              Mogę zapytać ile dziennie ćwiczysz na orbitreku? I po jakim czasie zobaczyłaś efekty? Mam orbitrek ale brak mi motywacji do regularnego ćwiczenia.
              • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:32
                Oj, różnie. Jak zaczynałam, to o 15 minutach byłam zlana potem :p o 4 latach 1,5 h filmu robię bez zadyszki ale też chyba bez większych efektów:p
                Efekty na początku to też nie był tylko orbitrek, tylko orbitrek+ dieta+ ćwiczenia siłowe.
                • nika222 Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:44
                  Kurcze to mało zachęcająco brzmi 😉 a mam z 10 kilo do zgubienia i sporo lat więcej od Ciebie. No i niestety lubię jeść, wszystko 😊
                  • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:51
                    Bo ja wiem, czy mało zachęcająco? Wszystko zależy od tego jakie rezultaty chcesz osiągnąć wink ja z orbitrekiem, dieąniejakos nisko kaloryczną i lekkimi ćwiczeniami siłowymi schudłam w rok 12 kg. To nie jest jakoś mało wink
                • magata.d Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 08:04
                  mashcaron napisała:

> Oj, różnie. Jak zaczynałam, to o 15 minutach byłam zlana potem :p o 4 latach 1,
                  > 5 h filmu robię bez zadyszki ale też chyba bez większych efektów:p
                  > Efekty na początku to też nie był tylko orbitrek, tylko orbitrek+ dieta+ ćwicze
                  > nia siłowe.
                  To żeby były większe efekty to zrób ten orbitrek bez filmu, z napiętym ciałem przez pół godziny interwałowo. Bo tak oglądając film na luzie to sobie można chodzić bez sensu. Źle ćwiczysz, bo to niemożliwe, żeby tyle ćwiczyć i nie było efektu żadnego.
            • krolewska.asma Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 21:25
              Bardzo dziwne że przy takiej zaawansowanej aktywności od lat po chwilęczce odpuszczenia sobie masz takie negatywne efekty …..
              chyba w którą stronę przesadzasz
              • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 07:42
                Te negatywne efekty to całe 4 kg na plusie:p nigdy nie byłam trzcinka, pomimo aktywności. Mam mięśnie, pod tłuszczem wink
            • jehanette Re: Wątek odchudzeniowy 05.09.22, 15:10
              Orbitrek ani spacery nie zrobią Ci ładnego brzucha. Zacznij ćwiczyć nie cardio tylko modelujące, albo oporowe i zobaczysz efekty.
          • snakelilith Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:24
            Skupić to ona powinna się na treningu i poprawić nieco styl odżywiania, ale obwisłej skóry to ty jeszcze nie widziałaś. To co na zdjęciu, to zwykła, mała tłuszczowa oponka i zniknie, jak maszkaron się trochę postara.
            • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:31
              to jak lata cale sytuacja: przychodzimy z kolezanka do swego czasu znanej drogerii w miescie. Kolezanka ladna, mloda i zadbana i pyta - czy moze mi Pani polecic jakis krem?
              Ekspedientka - Mam dla pani krem do cery zwiotczalej i zszarzalej.
              Stalam obok.
              • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:32
                🤣
                • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:35
                  Mam taka sama oponke jak Ty i wiem, co nalezy zrobic, aby jej nie miec.Wszystko wiem
                  • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:27
                    Ja też wiem, ale od wiedzy jeszcze nikt się nie wylaszczyl:p
                    • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:29
                      W tym watku duzo ludzi wie, co ma robic.
                      Swego czasu wylaszczylam sie, jak przestalam o tym myslec. Za to chodzilam na treningi - regularne i ciezkie.
                    • 7katipo Re: Wątek odchudzeniowy 20.03.22, 10:16
                      Ja nie wiem. Poproszę.
              • shmu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 22:12
                Tja. W szczycie formy, kiedy trenowałam na prawdę dużo biegania, pływania i jazdy na rowerze, pani w sklepie z rajstopami zaproponowała mi rajstopy podnoszące pupę. Innym razem babka w sklepie z bielizną zaproponowała mi bieliznę silnie wyszczuplającą. Miałam BMI 19.
                Głupich nie sieją. Tylko żal mi zakompleksionych nastolatek, które muszą słuchać takich rzeczy...
                • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 10:08
                  To jest patriarchat. Kobiety nauczone agresywnego dowalania innym kobietom.
                  Przykro mi, ze musialas to slyszec.
                  Ja tez slyszalam podobne rewelacje od pani z polskiego
                  • bywalec.hoteli Re: Wątek odchudzeniowy 20.03.22, 11:26
                    znana.jako.ggigus napisała:

> To jest patriarchat. Kobiety nauczone agresywnego dowalania innym kobietom.

To jest matriarchat… przecież wiadomo ze kobiety walczą z innymi kobietami i są dla nich wredne

faceci tak nie postępują
                    • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:08
                      To jest patriarchat:
                      przecież wiadomo ze kobiety walczą z innymi kobietami i są dla nich wredne

faceci tak nie postępują

Kobietom nie wolno wprost okazywac zlosci ,facetom wolno okazywac zlosc i agresje, ale nie wolno im okazywac innych uczuc. co facetom szkodzi.
                  • shmu Re: Wątek odchudzeniowy 20.03.22, 22:04
                    Dziękuję. Wiesz, szczerze mówiąc to niespecjalnie się tym przejęłam i pani od rastop powiedziałam, że takowych nie potrzebuję. Raczej jasne było, że chce sprzedać droższą wersję. Pani od bielizny nie zdołała mi nic sprzedać, bo jeszcze dodała, że takich małych rozmiarów staników Triumph nie ma. Przy czym ,,taki mały", to we wszystkich innych był 75 B, czyli nic poza skalą. Ewidentnie to nie ja miałam tam problem i to było dla mnie dość jasne... Przykro mi, że ty musiałaś coś takiego usłyszeć.
                    • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 14:07
                      to bylo lata temu, spoko. Dzieki.
                      Triumph ma 75b, co ta kobieta pitolila. Sama mialam w erze ciuchow markowych pare takich stanikow
            • magata.d Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:39
              No ja tam widzę pomarszczony nadmiar skory wokół pępka i pod nim. A to "napuchanie" to może jedynie trochę na biodrach. Tłuszczowej oponki na brzuchu to ja tu raczej nie widzę. Jak mascaron cwiczysz faktycznie regularnie, to ja bym ci masaże poradziła, ale profesjonalne i tez regularne.
              • borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:45
                Sokole oko normalnie 🤨🧐
              • snakelilith Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:49
                magata.d napisała:

> No ja tam widzę pomarszczony nadmiar skory wokół pępka i pod nim.

Ja na tym niezby ostrym zdjęciu nie widzę żadnego pomarszczenia. I nawet gdyby jej skóra nie była całkiem gładka, to nie jest to nic nadzwyczajnego, struktura kobiecej tkanki często taka jest, luźny tłuszczyk lubi się zbijać w kulki, ale to nie oznacza, że po schudnięciu będzie zwisać jej tam skóra. Tak bywa po restrykcyjnych głodówkach, gdy skórze brakuje substancji odżywczych do rgeneracji, ale akurat trening fizyczny i niewielki deficyt kaloryczny (200-maksymalnie 500kcal) nie doprowadza do zwiotczenia przy tak malutkim problemie.
              • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:00
                Nad pępkiem mam bliznę, tam skóra jest jaka jest za zwyczaj na bliźnie :p ale faktycznie musisz mieć sokole oko żeby to zobaczyć;p
              • chicarica Re: Wątek odchudzeniowy 19.03.22, 17:45
                Jprdl. No nie ma to jak ematka.
          • asia.sthm Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:37
            > Nie przesadzam. Jej skora nie jest jędrna

Pypcia na oku lecz. I nie, ja tez nie przesadzam tongue_out
          • agniesia331 Re: Wątek odchudzeniowy 20.03.22, 09:57
            Ja mam 164 i wagę przed odchudzaniem 59.60. Dziś wszystko na mnie wisi, chodzę pol roku na wyczerpujące ćwiczenia 4 x w tyg I uwaga ważę 63 kg. I dawno już tak szczupła nie bylam
    • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 12:39
      Dołączam się ale nie mam odwagi zdjęć na forum wrzucać smile 160/58,5
      • homohominilupus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:11
        g.r.uu napisała:

> Dołączam się ale nie mam odwagi zdjęć na forum wrzucać smile 160/58,5

Przecież Ty kobieto dopiero co urodziłaś.
        • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:20
          Ale ja się w większym ciele czuję obco, jak nie ja. Zresztą treningi mi dobrze na głowę robią, pomogły mi się z burzą hormonów uporać, bo miałam fatalny nastrój a jak się ruszałam to od razu robiło się lepiej
          • magdallenac Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:17
            g.r.uu napisała:

> Ale ja się w większym ciele czuję obco, jak nie ja.

Mam dokładnie tak samo! Czuję się jakbym założyła niewygodny kombinezon.🤦🏻‍♀️
            • kicifura Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:30
              Zaryzykuję tezę że wszyscy chcący się odchudzać tak się czują
              • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:35
                Niekoniecznie, dziewczyny piszą na przykład że chcą dobrze wyglądać w bikini. Albo się odchudzają, bo wiedzą że ważą za dużo i trzeba. A ja piszę o poczuciu niebycia sobą a nie defektu estetycznego. Nawet jak dotykam swojego ciała to mam wrażenie, że dotykam kogoś innego. Bardzo dziwne i nieprzyjemne
                • shmu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 22:18
                  Też tak miałam po obu ciążach. Ale uważaj z ostrymi ćwiczeniami, zacznij od takich na mięśnie dna macicy. Ja robiłam te (zaczynając od małej ilości powtórzeń i lżejszej wersji) i mi pomogły wrócić do jakiej takiej formy. Są fajne, bo ćwiczy się całe ciało. Tekst linku
                  • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 15:00
                    Robiłam od początku. Ale ja już po połogu to mogę normalnie ćwiczyć. Szczególnie że przed ciążą i na początku ciąży bam bardzo aktywna
                    • shmu Re: Wątek odchudzeniowy 20.03.22, 22:17
                      Moja fizjoterapeutka twierdzi, że mięśnie dna miednicy są w miarę odbudowane po 9 miesiącach od porodu i po połogu trzeba nad nimi pracować i nie wykonywać ćwiczeń z impaktem. Strasznie się złości na moje bieganie. U mnie dochodzi jeszcze rozejście mięśni brzucha. W teorii jest już akceptowalne, ale mi przeszkadza.
                      Nie wiem jaki sport uprawiasz. Jeśli np. pływanie to ok, ale krótko po połogu na pewno nie powinno się uprawiać pewnych sportów z dużym obciążeniem mięśni dna macicy...tak, że uwazaj.
    • mama-ola Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 12:41
      Dużo spacerujesz, masz za sobą wysiłek przeprowadzki - od czego przytyłaś?
      Brzuszki poćwicz codziennie i będzie dobrze. Grunt, że talia jest.
      • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 12:43
        Przytyłam że stresu :p a raczej z żarcia goowna bo brak czasu.
      • leosia-wspaniala Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:10
        Czej, myślisz, że jak się spaceruje, to się nie tyje big_grin ? Można przytyć nawet trenując do maratonu, wystarczy jeść więcej niż się spala.

>Brzuszki poćwicz codziennie i będzie dobrze.

Brzuszki to ćwiczenia na mięśnie, nie na redukcję tkanki tłuszczowej.
        • picathartes Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 14:57
          > Brzuszki to ćwiczenia na mięśnie, nie na redukcję tkanki tłuszczowej.

Brzuszki to ćwiczenia na zrujnowanie kręgosłupa 😅
          • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 15:00
            Źle robione na pewno
            • picathartes Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 15:11
              > Źle robione na pewno

Ponad 90% ćwiczących robi je źle.
              A ci, co robią je dobrze wcale brzuszków nie potrzebują. Jest mnóstwo lepszych ćwiczeń na brzuch, które przy silnych mięśniach core można wykonywać.
              • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 15:16
                A spięcia brzucha też złe? Ja bardzo lubię
                • picathartes Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 15:34
                  Spięcie jest okej.
                  Ale i tak jest cała masa lepszych ćwiczeń 😜
                  Trochę nie widzę sensu robienia samego spięcia, bo nieprawidłowo wykonane spięcie też może uszkodzić kręgosłup, a prawidłowo wykonane przecież używasz w każdym planku, cat-cow, bird-dogu i czego tam jeszcze nie wymyślisz 🤷🏻‍♀️
                  • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 20:45
                    Teraz będę googlać te dziwne nazwy...
    • gryzelda71 Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 12:44
      Juz leci bywalec....
      • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 12:45
        Niech się raz a dobrze zafapuje na śmierć :p
    • mrs.solis Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 12:48
      To ja narazie bede obserwowac twoje efekty, moze u mnie od patrzenia tez cos spadnie. Mam ten sam wzrost i o kilogram mniej niz ty.
      • tt-tka Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:43
        mrs.solis napisała:

> To ja narazie bede obserwowac twoje efekty, moze u mnie od patrzenia tez cos sp
        > adnie.

Mowisz ? przylaczam sie ! smile
    • borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:01
      Polecam dużo kiszonej kapusty. Najlepiej dwa razy dziennie. Raz jako drugie śniadanie i raz jako surówka do obiadu.
      • baatexja Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:49
        Też polecam kapustę plus dorsza.
        • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:02
          Akurat dziś dorsz na kolację, ale z pomidorami :p
      • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:27
        Czy kiszona kapusta jest keto? Ktoś się zna?
        • majenkir Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:44
          U mnie na słoiku: wszystkie śladowe węglowodany to błonnik, więc chyba tak.
        • chebellacosa92 Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 15:21
          g.r.uu napisała:

> Czy kiszona kapusta jest keto? Ktoś się zna?
          Jest keto, ale bez marchewki
          • magdallenac Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 20:42
            Wiórki surowej marchewki trzeba wydłubać i będzie Keto😂🤦🏻‍♀️
            • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 20:46
              Nigdy nie rozumiałam dlaczego psują kapustę marchewka
              • majenkir Re: Wątek odchudzeniowy 05.04.22, 13:03
                Prawda?
    • strumien_swiadomosci Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:05
      Wpisałabym się, ale mnie takie wątki demotywują wink
      Startuję z wagą 106 kg/170 cm, więc teges 🤷...mogę tylko doradzić, że lepiej schudnąć wcześniej, niż jak jest za późno wink
      • stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:09
        masz za to szansę na najbardziej spektakularny efekt. i tego się trzymajmy!
        • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:20
          To prawda! Go go go!
    • leosia-wspaniala Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:08
      >Wrzucę nawet obleśne zdjęcie

Tymi słowami chciałaś wywołać falę zaprzeczenia czy wpędzić w kompleksy forumki z nadwagą? Bo jeśli normalne kobiece ciało - nieidealne ale zupełnie zwyczajne - naprawdę jest dla ciebie obleśne, to kwalifikuje się to na terapię.
      • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:11
        Pewnie chodzi o to, aby uslyszec cos przeciwnego. Typowa socjalizacja kobiet - ja sie ponize, a ty mnie wywyzszaj.
      • magata.d Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:47
        leosia-wspaniala napisał(a):

> >Wrzucę nawet obleśne zdjęcie
        >
        > Tymi słowami chciałaś wywołać falę zaprzeczenia czy wpędzić w kompleksy forumki
        > z nadwagą? Bo jeśli normalne kobiece ciało - nieidealne ale zupełnie zwyczajne
        > - naprawdę jest dla ciebie obleśne, to kwalifikuje się to na terapię.

Odniosłam to samo wrażenie. Taka kokieteria w stylu: zobaczcie jakie mam straszne ciało, a w rzeczywistości oczekiwanie na pochwały i zachwyty.
        Kobieta 36 letnia o normalnej wadze, normalnym wyglądzie brzucha, jakich większość na tym świecie wstawia zdjęcie do dyskusji nad obleśnym wyglądem jej części ciała. Cóż.....
        • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:04
          No oczywiście, że kokieteria, nie trzeba być geniuszem. Co nie zmienia faktu, że te 4-5 kg chce do maja zrzucić żeby wyglądać zajebiście na tym długo oczekiwanym, włoskim weselu 😉
          • daniela34 Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:14
            Pytanie kluczowe: KIECKĘ MASZ???

smile smile smile
            • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:15
              Nie 🤣 ciągle jestem niezdecydowana 🙄 w połowie kwietnia wrzucę ostateczne propozycje i coś wybierzemy :p
              • alpepe Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 19:47
                Tylko łyżwiarka, nie po to się wylaszczasz, by nic nie było widać.
          • agdzieztam Re: Wątek odchudzeniowy 03.09.22, 20:37
            A gdzie to włoskie wesele?! Wyglądasz prześlicznie, daj mnie, o silo woli, takie schudnięcie, jak twoje przytycie.
      • jammer1974 Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:14
        Mam to samo zdanie.
    • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:13
      Kuśfa, ja stanęłam na wagę żeby zrobić zdjęcie, po śniadaniu i po dużej ilości herbaty
      i mi wyszło 63 kg uncertain
      Zdjęcia nie będzie.

Odchudzać się trzeba.
      • borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:16
        A ile masz wzrostu?
        • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:26
          160. tongue_out
          • borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:33
            To tragedii nie ma 🙄
            • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:59
              Wiem, ale chce nosić bikini z dumą a nie wstydem. tongue_out
              • milupaa Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:33
                To chyba zależy od sylwetki. Ja musiała bym ważyć przy swoim wzroście 73 kg, nigdy w życiu tyle nie ważyłam 😯 W tej chwili 65 i mam oponkę jak Maszkaron, do zrzucenia 5 kg.
                • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 19:32
                  ja mam warstwę tłuszczu na brzuchu, ale równo rozłożoną i raczej chyba nie można tego nazwać oponką
                  ocenzurowałam już zdjęcie (zamalowałam gacie), ale na forum raczej jednak nie wrzucę, bo to prawie jak porno tongue_out
                  mogę wysłać na maila jeśli chcesz
      • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:19
        bo waga i wzrost nic nie znacza. Gdybym ja przy moim wzroscie wazyla porownujac tyle co Ty, to byloby zle. Wazylam nieco ponad moj wzrost minus 100 i nie dopinaly sie na mnie wszystkie spodnice. Mialam zadyszke.
        Tu znowu zacytuje Ercana - dobra waga to taka, w ktorej lustro sie do ciebie usmiecha.
        • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:29
          >bo waga i wzrost nic nie znacza

Właśnie to mówiłam Mieciowi, który pod wpływem moich opowieści o tym co właśnie robimy tu na forum, też wszedł na wagę i wyszło mu, że przytył 5 kg. tongue_out

No więc Mieciu się przyłącza do odchudzania. big_grin
          • borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:34
            Dawaj zdjęcie Miecia 😅
            • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:37
              Kto to jest Mieciu?
              • borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:38
                Mąż Ziuty 🙄
                • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:40
                  ah!! Ziuta jest mezatka? To ja tego jeszcze nie wiedzialam!
                  • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:02
                    Nie mam męża.
                    Mieciu to alias mojego faceta, którego tylko Ty, Eat i Bugikot znacie pod prawdziwym imieniem.
                    • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:04
                      Ok, napisala meza borsuczyca.
                      I rozmawialyscie o rozmiarach pierscionkow, polaczylam wszystko.
                      Grunt ze wiem, kim jest Mieciu
            • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:45
              borsuczyca.klusek napisała:

> Dawaj zdjęcie Miecia 😅
              >

najpierw pokaż starego borsuka!
              • borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 17:00
                piataziuta napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
                >
                > > Dawaj zdjęcie Miecia 😅
                > >
                >
                > najpierw pokaż starego borsuka!

Pytałam już, nie zgodził się 😒
                • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 19:50
                  i po co pytałaś?
                  ja się Miecia nie pytam, bo wiem, że się nie zgodzi tongue_out
      • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:25
        Dobra kusfa, niech to będzie uwiecznione.

• stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:30
          odlicz wagę gatek, zegarka i aparatu!
          • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:30
            Nie podjudzaj mnie! big_grin
            Odchudzam się!
            • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:33
              Ale serio - po sniadaniu kto sie wazy? to mowie ja, wazaca sie przed sniadaniem, po obiedzie w dresie i bez dresu i w bluzie i bez (jest ciezka - 500g).
              Poza tym jesz dzien dwa mniej, masz mniej w zoladku i od razu rano jestes lzejsza.
              No i nie wiem, czy robilas rano kupe.
              to sa wszystko czynniki masakrujace.
              • borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:35
                Damy nie robią kupy 🙄
                • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:36
                  Wpisz co chcesz - oddac stolec, isc do toalety (co jest minimum dwuznaczne). Oproznic kiszke stolcowa
                  • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:03
                    Ja tam po prostu sram.
              • stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:39
                no ba, ja się ważę rano, na golasa, po wizycie w toalecie, ale przed myciem głowy, bo przecież mokre włosy ważą więcej...
                • stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:40
                  (no masz, chciałam być damą. kupę w tej toalecie robię!!!)
                  • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:42
                    a jak TO zalatawiaja damy?
                    • stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:48
                      borsuczycę pytaj...
                      • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:57
                        spytalam. Drzewko nawala
                • ponis1990 Re: Wątek odchudzeniowy 21.03.22, 15:08
                  Haha robie tak samo ;p Ale efekt i tak niezadawalajacy.
        • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:30
          Idę do sklepu żeby narobić kroków...
          • magdallenac Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:46
            Weźże Ziuta przestań pyerdolić...Nawet na tym zdjęciu widać, że jesteś mięśniak, przecież to musi ważyć swoje.
            • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:58
              Gdzie?
              Że niby to przedramię z zegarkiem co się odbija w wadze?
              Zauważyłam dopiero jak Stefka napisała o zegarku i też mnie to zaskoczyło. big_grin

Wiem, że jestem mięśniakiem.
              Mięśniakiem żrącym na potęgę i obrośniętym solidną warstwą tłuszczu. Idę dzisiaj na dodatkowy trening, a żarcie mam zamiar trochę przykrócić, ale niedużo.
              • stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:05
                dobry pomysł z tym treningiem, podczas treningu trudniej Ci będzie żreć...
              • magdallenac Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:18
                To jest chyba prosty uda i ładnie zarysowane łydki- rozpoznaje, bo miałam takie same zanim obrosłam w tkankę.
        • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:05
          Ziutka, jakie ty masz stópeczki 😁 ile to, 36?:p
          • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:11
            36 a z niektórych 35 :p
            • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:14
              Ja 40 🤣 twoje takie śliczne, malusie, w każdym bucie dobrze wyglądają wink
    • celandine Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:19
      Ja dołączam, ale zważę się jutro, jeśli zdobędę się na odwagę.
    • extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:21
      Dołączam. 62,5/164. U mnie problemem są węglowodany.
    • stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:27
      hej, laska, ja mam brzydszy bebech i się nie chwalę!

:~)

180 cm i 76 kg...

"dobrze" mi jest jak ważę max 72.
      • borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:31
        Ty to już się czym innym tu chwaliłaś 😉
        • stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:41
          wzruszyłam się, że mnie jeszcze pamiętasz...

:~*
          • borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:44
            Są sprawy których się nie zapomina 🤷‍♀️
        • homohominilupus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:22
          borsuczyca.klusek napisała:

> Ty to już się czym innym tu chwaliłaś 😉
          >

Czym, czym?
          • stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:17
            i tak byś nie uwierzyła...
      • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:07
        Oo, 72? To ile już tych kilosów poszło w niebyt? Ze 20 chyba??
        • stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:30
          że coooo?!

niestety, to nie ja.
          najwięcej, co w życiu ważyłam, to 81 kg., raz zobaczyłam coś takiego na wadze, i fakt, że gdybym wtedy zrzuciła 20, byłoby chudo, ale fajnie...

mam wrażenie, że moja optymalna waga to 69 kg, do wieku 44 lat po prostu tyle zawsze ważyłąm, i koniec.

potem coś się rozregulowało, ale 20 kilo nigdy nie schudłam, nawet bym nie wiedziała, jak.
          • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:40
            To z kimś cię pomyliłam, sorry 🙄
    • mama-ola Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:33
      Też dołączę zdjęcie, co mi tam. Uwieczniłam to, co właśnie zjadłam, i obok kawał uda.
      • borsuczyca.klusek Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:40
        Forumka, która kiedyś napisała, że takie wątki to zło miała świętą rację 😒
        Właśnie zachciało mi się chipsów 🙄
        • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:09
          Najgorsze jest to, że ja tego nie jem .. nie jem ani słodyczy, ani chipsów ani coli nie pije... Nawet, kurna, kawy nie słodzę!!! Co ja mam odstawić?? tongue_out ( wiem, co, to pytanie retoryczne, żeby się poużalać:p)
          • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:11
            co zjadlas wczoraj?
            • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:21
              Pół kilo lasagne 🤣
              I dużo sera :p
              • gaskama Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:24
                Dobre! Ale w sumie, to pomidory i wapń. Samo zdrowie.
              • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:26
                No to odpowiedz sobie sama. Ser to tluszcz.
                • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:28
                  No przecież wiem 🙄
                  • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:29
                    no to jak wiesz, skad tyjesz, no to...
                    • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:41
                      No przecież napisałam, że wiem. Nie jestem idiotka 🤷
                • milupaa Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:28
                  Ser zdrowy jest, dużo białka, ale cholernie kaloryczny.
                  • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:30
                    Fasola/soczewica/tofu maja tez fajne bialko. chleb ma bialko, ziemniaki maja bialko.
                  • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:32
                    Ser to moja miłość, uwielbiam każdy ( może oprócz tego z robalami) i bez sera życia nie ma :p teraz zaczęliśmy próbować lokalnych i są zajebiste.... Ale kurde, basta, bo mi żal schudnietych dwa lata temu 14 kg :p
                    • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:40
                      rozumiem, tez swego czasu kochalam ser.
                      Mozsz tez kochac ser i jesc go mniej, mozesz kochac ser i wiecej sie ruszac.
                      • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:44
                        Zdecydowanie muszę jeść go mniej i z czym innym. Bo co innego jak zjem sałatkę z kozim serem a co innego bagietka z serem i salami :p
                        Odpuściłam sobie ostatnio trochę, bo było dużo do ogarnięcia i brak kuchni, więc duży take away'ów i innego shitu. Ale teraz dupa w troki
    • magdallenac Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 13:50
      Dołączam- też obrosłam w piórka😂 Brak ćwiczeń przez 3 miesiące, i żarcie na potęgę- 3 kg na plusie, kiedy patrzę na swoje zdjęcia z zeszłego roku o tej samej porze to mi się płakać rzewnymi łzami chce.
      • lannnnntana Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:24
        magdallenac napisała:

> Dołączam- też obrosłam w piórka😂 Brak ćwiczeń przez 3 miesiące, i żarcie na po
        > tęgę- 3 kg na plusie, kiedy patrzę na swoje zdjęcia z zeszłego roku o tej samej
        > porze to mi się płakać rzewnymi łzami chce.
        To i tak jesteś szczęściarą - ja przez weekend potrafię tyle przytyć, jak nie dajborzeszumiący skuszę się na jakikolwioek alkohol i pizzę z przyjaciółmi. Trzydzieści kilo przez trzy miesiące - to jest powód do płaczu, a tyle przytyła moja przyjaciółka, gdy zaczęła terapię hormonalną.
    • kicifura Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:10
      To i ja dołączę.. chcę pożegnać moje pandemiczne 5 kg.
    • gaskama Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:22
      Taki wątek był z pół roku temu. Dołączyłam wtedy do odchudzania i przyznaję że niezłe efekty osiągnęłam. Niestety kierunki mi się pomyliły i jestem kolejne 5 kg na plusie. Czyli jak bym teraz dołączyła, to musiałabym schudnąć 10 kg. Więc nie dołączam na wszelki wypadek, bym za pół roku nie musiała 15 chudnąć.
      A ja nie widzę ani oponki ani obwisłej skóry. Sorry. Normalna fajna babeczka. W sam raz.
    • milupaa Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:26
      Ja mam podobnie 🙂, moja sylwetka. Wiem ze powinnam zrzucić jeszcze kilka kg i regularnie ćwiczyć. Wiem....
      • majenkir Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 14:55
        Mnie na ćwiczenie nikt nie namówi, ale wczoraj kupiłam ta trampolinę. Ponoć jak sobie poskaczę, to się wylaszczę 💅🏻
        • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:01
          Moja bratowa też tak myślała. Skoczyła dwa razy, zerwała sobie więzadła i zamiast się odchudzać chodziła na fizjoterapię:p
          • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:03
            A jeszcze trampolina moze powodowac nietrzymanie moczu
            • majenkir Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:10
              Ja jeszcze trzymam 😅, a takie skakanie przynajmniej jest zabawne!
              • milupaa Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:19
                Żadne trampoliny, rozmawiałam z rehabilitantem córki, bo chciałam z nią poskakać mam obok park trampolin, stanowczo odradził. Niezdrowe, urazowe.
                • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:37
                  Ja też lubię skakać ale nie za bardzo mogę, bo mam problemy z plecami, kostkami i ogólnie więzadłami + nawracający syndrom Tietza. 🙄 Nie oszczędzałam się w młodości i teraz płacę:p
    • bywalec.hoteli Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:16
      Na wiosnę? smile
      • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:18
        Na wesele.
        • bywalec.hoteli Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:35
          a żeby szwagierka nie zszokowała za bardzo?
          ponoć trzeba białe pieczywo odstawić smile
          ale najlepiej porozmawiać z dietetykiem bądź lekarzem
          • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:40
            Bywalec, jestem dla ciebie za gruba? suspicious
            Szwagierka i tak będzie chudsza, z nią w tym względzie nie konkuruje, bo przy takiej wadze wyglądam , no cóż, jak ciężko chora :p
            • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:45
              A w ogóle, to ze szwagierką mam na pieńku, jeśli kogoś interesuje goownowatek :p
              • ursydia Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 15:08
                MNIE! MNIE NTERESUJE!
            • bywalec.hoteli Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:48
              Nie, Maszkaron- 66,5 kilo przy wzroście 168 daje BMI 23.5 - waga prawidłowa, więc nie wiem dlaczego chcesz się odchudzać smile
              • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:52
                Nie pytam o numerki tylko doznania estetyczne. Chcę się odchudzać, bo te 4 kg za dużo zaburza mi proporcje :p schudne z brzucha- bo tam najpierw chudnę- i będzie ok.
                • bywalec.hoteli Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:16
                  Ważne czy Giuseppe się podoba. Ja się nie będę wypowiadał bo i po co. Jeśli sama masa jest OK ale nie podobają Ci się kształty to bardziej temat na siłownię niż na odchudzanie moim zdaniem.
                  • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:24
                    No wiesz? Jak pytałeś, czy przytyłam, to on, a jak cię teraz pytam o wrażenia, to się nie chcesz wypowiadać?
                    • bywalec.hoteli Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:28
                      dla mnie nie jestes gruba
                      • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:34
                        No jaka ulga..
                        • bywalec.hoteli Re: Wątek odchudzeniowy 27.06.22, 09:03
                          ale osobiście wolę szczuplejsze big_grin
                          • gryzelda71 Re: Wątek odchudzeniowy 27.06.22, 09:06
                            Odkopał stary wątek by makaron wiedział, że się nią jara .......
    • lannnnntana Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:22
      Ojtam, jesteś prześliczna. I ta talia - super. Ogranicz węglowodany, przestań wrzucać byle co w siebie, IF 16/8 i już. Zresztą, co to za waga....ja bym bardzo chciała tyle ważyć.
      • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:29
        Ja uwielbiam węglowodany, najlepiej z serem:p to mój problem:p ale wiem, że jak się zawężone, to pierwszy tydzień najgorszy, potem już leci wink
      • bei Re: Wątek odchudzeniowy 31.03.22, 10:46
        Ech, młodość! Pięknie wygladasz!
    • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:32
      No dobra, działanie na poważnie. Obiad
      • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:33
        Uu, to żeś podniosła poprzeczkę:p
        • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:36
          Od dwóch tygodni to mój główny posiłek
          • majenkir Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:02
            A te białe kostki to co? Ser? Kartofel?
            • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:41
              Mozarella
      • piataziuta Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:13
        sory, ale to nie jest obiad tongue_out
        to jest lekka kolacja albo przystawka
      • stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:28
        dla mnie super, ale musiałoby tego być 3x tyle...
        • milupaa Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:00
          Ja mogę sobie zjeść na kolację. Oprócz tego obiad jakiś też.
        • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:01
          Tam jest kulka mozarelli i 20 dag kurczaka.
          • stephanie.plum Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:29
            mniam!

ale ja mam tak, jak jakiś koń: muszę trochę pożuć, żeby mieć wrażenie, że coś zjadłam. przynajmniej sałaty musiałabym sporo dowalić do tego obiadu.

luuudzie, gdyby nie to, że gotuję dla rodziny, też miałabym taki obiad. tylko siana więcej...
            • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 19:42
              To się nie wyklucza smile To dzieło faceta - sam jadł stek, ale dla mnie zrobił według wytycznych sałatkę. Sałaty można dać więcej, akurat tyle było. Akurat sałaty nie wyliczam
      • dvdva Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:15
        Aż się prosi o majonez czosnkowy
        • g.r.uu Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:18
          Dwie łyżki oleju z ząbkiem czosnku
          • dvdva Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 18:58
            No jakby nie to samo😂 jestem team majonez. Ale gratuluje samozaparcia.
            • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 10:09
              albo tahini z czosnkiem!!
    • madame_edith Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:35
      Mam Twój wzrost, 2 kg i 7 lat więcej. Chętnie się przyłączę, w poprzednim wątku nie osiągnęłam sukcesu 🤦‍♀️
      • majenkir Re: Wątek odchudzeniowy 17.03.22, 16:21
        A kto osiagnał? 😅😂😂😭😭😭
    • extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 15:50
      No dobra, mniej więcej mamy te cele, tłuszczyk obejrzany itp ale co dalej??? Jakieś posiłki będziemy podawać czy co to co dwa tygodnie meldunek to ja się nie bawię!
      • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:01
        Mogę wrzucac codziennie posiłki+ to, co spalę.
        • extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:10
          Super! Ja dziś nie mam się zupełnie czym pochwalić: dwa naleśniki z dżemem, duży jogurt sojowy z owocami, zupa z soczewicy z bułką i myślę co tu zjeść. Natomiast przeszłam się około godziny i teraz zrobię jogę. Na pewno zjem kolację dość dużą bo jestem głodna.
          • magdallenac Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:15
            U mnie 10 rano, wypity litr wody, kawa i śniadanie- jajko, marchewka i orzechy laskowe. Nie ćwiczone. Na obiad risotto z ciemnego ryżu z przewagą warzyw (brukselki i szparagi) później pomarańcza i na kolację chudy rosół z warzywami. Taki jest plan!
          • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:18
            Dziś to nie mam się czym chwalić, od jutra zacznę:p
            • znana.jako.ggigus Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:24
              smile
            • extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:26
              Ja też od jutra. Rano może ugotuje owsiankę z jabłkiem na sojowym i ziem pomarańcze, na obiad kasze gryczaną i gulasz z indyka i fura surówek. Na kolację wlasnie nie wiem jak ograniczyć węgle, nie lubię zup mięso też średnio mleka nie mogę... No powiedzmy że zrobię wątróbkę ( lubię).
              • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:28
                Zjadłabym wątróbkę, ale raz, że u mnie z nią ciężko a dwa, poza mną nikt nie ruszy 🙄
                • extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:34
                  Wiesz, ja pieke w piekarniku, na to cebula, jabłko i łyżka oleju. Nawet samej dla siebie chce mi się te pięć czy sześć sztuk wrzucić 🙂
                  • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:37
                    Narobiłaś mi ochoty! Tylko czy ja jà gdzieś znajdę ..
                    • extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:38
                      😁
                      • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:47
                        Bo w ogóle to się rozglądam powoli za żarciem dla psa :p ta menda kudłata nie chce żreć ani suchego, ani mokrego... A za chwilę będę mieć w końcu porządną kuchnię z porządną zamrażarka, to może w końcu zacznie żreć jak na psa przystało 🙄
                        • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:55
                          To odnośnie wątróbki, której w sklepach brak, żeby nie było:p pies musi podroby:p
                          • extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 17:38
                            Przy mnie by się Twój pies wyżywil smile
                            • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 17:53
                              No tego nie wiesz,bo wcale nie jest powiedziane, że ta menda surowe będzie jeść 🙄 surowe mięso traktuje ogólnie jak coś... dziwnego. Zje, ale nie jak normalnie psy jedzą, tylko najpierw wypluje, pooglądać, popatrzy, wyniesie i dopiero 🙄 a nie mówimy o połowie krowy, tylko o kawałku kurzego cycka albo kulce mielonej wołowiny...
                              • extereso Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 19:24
                                Ciesz się, że nie każe Ci lnianego obrusa rozcielać 🤔
      • swiecaca Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:23
        śniadanie: wędzony łosoś spory kawałek, chleb proteinowy z grzybowym pesto
        obiad: bataty z ciecierzycą
        podwieczorek: jogurt nat. z orzechami, gruszka
        kolacja: sałatka z surimi, pomidorów i jajka

trochę za dużo węgli, ale już tak restrykcyjnie nie pilnuję
        • magdallenac Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:27
          Fajnie brzmi to Twoje menu...
        • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:32
          Brzmi ok ale dla mnie to za dużo posiłków :p ja śniadanie jadam koło 11-12 :p
          • magdallenac Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:35
            Tak, ja bym podwieczorek połączyła z obiadem, ale jadłospis bym zostawiła taki jak jest!
            • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:38
              Tak, ogólnie jest bardzo ok smile
    • swiecaca Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:18
      ja zaczęłam dietę tuż przed BN, bywało różnie z jej trzymaniem więc efekt nie jest oszałamiający ale 4 z 6 pandemicznych kilogramów poszło precz. jeszcze przyda mi się doping na ostatnich 1-2kg.
    • totutotam.org Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 16:42
      Świeże, ciepłe, chrupiące pieczywo z rana... polane pachnącą oliwą.... sery z winogronem i wino, sporo wina... pizza, lazania albo i zwykłe spaghetti, albo nie, tagliatelle, wchodzą bez niczego (ale lepsze z pesto, czyli dodaj olliwę i orzeszki, no i ser...)
      Mmmmmm....
      I deser.
      Żyć nie umierać. Żryć nie umierać znaczy, ale tak smakowicie, namiętnie. Znam niestety.
      Z drugiej strony niestety mam też stresów mnóstwo, niepokoju, niepewności, niestabilności. I żeby odreagować wychodzę i biegnę, biegnę, biegnę. Wychodzę jak pies na spacer, ot, wstaję nagle, buty zakładam i już mnie nie ma. Setki kilometrów w tygodniu; setki, dosłownie. Spadają te wina, pasty i pieczywko, spada wszystko i jeszcze więcej. Czasem nawet na stres uda się spojrzeć inaczej.

A tak w ogóle co Ci w tym opaśnięciu przeszkadza?
      • mashcaron Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 17:11
        Borze szumiący, bo właśnie tak... Właśnie tak wygląda moje życie 🤣..
        Ale niestety moja młoda nie ma miejsca w 3 najbliższych szkołach a dowozić niespełna pięciolatki 10-20 km mi się nie chce ( leniwa że mnie sucz z rana) więc na razietylko kilometrowe spacery tempem przedszkolaka.,
        • totutotam.org Re: Wątek odchudzeniowy 16.03.22, 19:24
          Jak moje miały 5 lat to moje boczki zostały wpisane na listę rezerwową. Będziesz miała na nie czas później wink a sukienkę i na nie znajdziesz bez problemu.
          • simply_z Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 12:31
            co to za radocha jak sukienka wyglada jak namiot?
            • totutotam.org Re: Wątek odchudzeniowy 18.03.22, 23:05
              No nie, Mashcaron nie ma aż tyle ciała, żeby musieć namiot kupować. Takie boczki łatwo ukryć. Oczywiście nie pod totalnie obcisłą odzieżą, wyglądającą często na za małą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka