lea_233 09.04.22, 20:09 Macie? Oglądacie? Chętnie skorzystam z jakichś poleceń. Raczej serial niż film ale jeśli dobry to też obejrzę. Obyczajowe, kryminały, komedie. Byle nie fantastyka i horrory, trillery - nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
odnawialna Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 20:14 Podłączę się do pytania, przy czym mnie interesuje wszystko prócz horrorów 🙂 A za dobry film/serial historyczny lub kostiumowy w rękę pocałuję 🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
lady.madrugada Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 20:29 Polecam The gilded age, Nowy Jork w XIX w., starcie starych mieszkańców z nowymi, piękne kostiumy i genialne Christine Baranski i Cynthia Nixon. Odpowiedz Link Zgłoś
ruta59 Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 20:14 Rok za rokiem, Rodzice, Sukcesja, Normal people Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 20:54 Powinno być „ Dziewczyna przede mną” a nie „ następna” Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakonwalia90 Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 22:32 bei napisała: „ Dziewczyna przede mną” Wczoraj obejrzałam. Całkiem fajny serial. Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 20:50 Z ostatnich odkryć - "Hacks" i "Julia" Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 20:54 Z kryminalnych - Mare z Easttown, z obyczajowych - Mildred Pearce, bardzo podobał mi się też Biały Lotos. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 06:31 Biały lotos zaskakuje i daje radę Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 21:02 Teraz to przede wszystkim polski serial "Odwilż", choć nie ma jeszcze wszystkich odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 21:26 the affair - wkurzali mnie niemilosciernie co bohaterowie, ale wciaga niewatpliwie 3 billbordy za czyms tam - upiorny, niezły, big little lies ku damm 56, 59, 63 trzy czesci gra o tron - wow wow wow to sie kocha albo nie rozumie fenomenu ja z grupy drugiej przeszlam do pierwszej mam kotkę Aryę gilded age - bardzo przyjemny (na netflix tych samych tworcow downtown abbey swietny) podreczna - chociaz ja lubilam ksiazke i dalej te potwonosci wymyslone na podstawie niby juz mnie nuzyly boze owieczki - schiza, ale mozna mrs fletcher - babskie, fajjne biały lotos Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 21:35 Sześć stóp pod ziemią kocham, płakałam jak głupia na ostatnim odcinku, ale jakoś nie udało mi się nikogo w realu zachęcić do tego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 21:40 silenta napisała: > Sześć stóp pod ziemią kocham, płakałam jak głupia na ostatnim odcinku, ale jako > ś nie udało mi się nikogo w realu zachęcić do tego serialu. ja tez i tez na nie jednym a zakonczenie? nie ma drugiego tak spektakularnego zakonczenia niz tutaj jestem tego pewna i ten koncept - opowiedziec prawdy o zyciu mowiac o smierci zero moralizowania mnie to serio zachwyciło bohaterowie tez rewelacyjni Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 10:36 Ja i mój brat jesteśmy wiernymi fanami tego serialu Odpowiedz Link Zgłoś
mari.sol Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 11:18 Dołączam do forumowego grona fanek tego serialu. Chyba odświeżę go sobie po latach. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 12:20 a propos odswiezania po latach - gdzie obejrze Gotowe na wszystko? tak się stęskniłam Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 12:59 Nie wiem, gdzie, ale też bardzo lubię Gotowe - i pomyslec, że to już tyle lat minęło od premiery Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 15:13 Macie Disney + w Polsce? Jest osiem sezonów . Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 20:09 kotejka napisała: > a propos odswiezania po latach - gdzie obejrze Gotowe na wszystko? tak się stęs > kniłam Gdzieś miałam płyty z serialem ale wcielo🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 19:26 A to dla mnie im blizej końca, tym gorzej... Już motyw z utratą pamięci czy tam rzeczywistością równoległą nagłą zamianą partnerek był dziwny. Końcówka to już bylo jedne wielkie: wtf??? Naprawde po casusie Antka K. znow zachwycamy sie gościem, ktory zostawia zonę w zagrożonej ciąży, bo po raz kolejny znudzil mu się związek i zachcialo mu się podupczyc jakąś mormonkę...? Bleh... Końcówka silnie nastawiona na wyciskanie lez, jak dla mnie manipulacja trochę zbyt widoczna, by miała robić wrażenie. Kończyłam oglądanie czując niesmak... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 10:51 Czy są już dostępne kolejne odcinki genialnej przyjaciółki ? Skończyłam na drugiej części Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 13:25 Ok, dzięki bardzo, czas wykupić Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 20:10 beata985 napisała: > Czy są już dostępne kolejne odcinki genialnej przyjaciółki ? Skończyłam na drug > iej części > Mnie nie podeszło, za dużo miałam przeciw tej przyjaźni 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 21:50 Katarzyna Wielka Victoria z tym, ze nie sa to nowosci Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 21:59 Ej, bo ja myslalam, ze chodzi o nowe seriale, dostępne tylko z HBO Max, a nie o tak oczywiste jak Sukcesja np. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 09:43 Ja tak samo, bo co na hbogo to było już wiele razy; Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 22:06 Big little lies True detective Miasto niedźwiedzia The night of The undoing Olive Kitteridge Ostre przedmioty Outsider Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 06:33 Olive jest super, polecam książki tej autorki Detektyw tez Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 10:37 Też polecam książki autorki Olive K. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: HBO Max co obejrzeć 09.04.22, 23:40 Pozłacany wiek, Ogrodnicy, Olive Kitteridge, Wielkie kłamstewka. Z filmów "Trzy billboardy za Ebbing, Missouri". Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 04:58 Z nowych rzeczy Tokyo Vice, czwarty sezon Genialnaej Przyjaciółki, drugi sezon Eufori. Jeżeli komuś podobał się filn Strażnicy Galaktyki Jamesa Gunna, serial Peacemaker jeden z lepszych o suberbohaterach, pełen humoru polecam. Ze starszych seriali The Affair, Six feet under, The Sopranos, Leftovers, The Wire, Sukcesja Banshee Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 12:57 Czwarty sezon genialnej przyjaciółki? U mnie są tylko 3? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 15:31 Przepraszam za pomyłkę były tylko trzy, czwarty będzie za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 17:58 Tokyo Vice super, tylko jeszcze nie ma całego sezonu chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
lea_233 Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 06:58 Ale fajnie, nieźle się zapowiada . ile ciekawych tytułów podałyście. Zaczęłam od Mare z Easttown. A może warto byłoby ten wątek wrzucić do naszej przyszpilonej na górze forum szufladki z kulturą, tak sobie nieśmiało myślę Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 15:38 Mare to raczej na koniec, po tym sporo seriali, a zwłaszcza kreacji aktorskich może się wydać słabiutka. Wszystkie Emmy zasłużone. Odpowiedz Link Zgłoś
mimfa Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 07:17 Co robimy w ukryciu. Świetny komediowy. Małe ogniska-chyba nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 10:41 Rodzice To wiem na pewno Normalni ludzie Od nowa Paragraf 22 Mare z Easttown Biały lotos Olive Kitteridge Sześć stóp pod ziemią The act Wielkie kłamstewka Genialna przyjaciółka Prokurator Mam nadzieję, że nie pomyliłam niczego i te seriale są nadal na hbo (a nie na netflixie np., bo czasem mi się miesza, co gdzie ) Odpowiedz Link Zgłoś
notatki Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 13:04 Lepsze życie, właśnie leci 5. sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 20:26 Jeszcze jeden trzyodcinkowy czeski serial w reżyseri Agnieszki Holand z 2013 roku o samospaleniu Jana Palacha, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 20:27 Nie napisałam tytułu "Gorejący krzew" . Odpowiedz Link Zgłoś
meginpap22 Re: HBO Max co obejrzeć 10.04.22, 21:35 Jako relaks polecam "Pazury" w stylu szalonych gangsterskich komedii Guya Ritchiego (uwielbiam). Szalone babki z gabinetu manicure uwikłane w różne przedziwne perypetie, walczące o "lepsze jutro". Odpowiedz Link Zgłoś
lea_233 Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 12:56 Wczoraj machnęłam wszystkie odcinki "Odwilży". Polecam. Natomiast Sukcesja wydała mi się jakimś chaosem, po drugim odcinku zawiesiłam oglądanie. Czy może dalej się rozkręci? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 13:04 Ja się męczyłam do trzeciego, potem zostałam najwierniejszą groupie, więc próbuj dalej, jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 13:05 Też miałam to wrażenie męczącego chaosu właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lea_233 Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 13:10 Skoro tak twierdzisz😀dam mu jeszcze jedną szansę Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 17:57 Sukcesję trzeba oglądać jak komedię, ona była z tą intencją robiona, inaczej bolą zęby od patrzenia na tych zjebów. Poza tym soundtrack 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 20:48 Muzyka jest boska, i za każdym razem musiałam sobie odtworzyć całe intro <3 Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 20:47 Ja po pierwszym odcinku nie znosiłam tych ludzi i uważałam za bandę obrzydliwych psychopatów, z każdym kolejnym coraz bardziej się od nich uzależniałam, i teraz też uważam ich za obrzydliwych psychopatów, ale tęsknię i płaczę, że już nie ma więcej odcinków Długo się nie dawałam namówić, ale jak obejrzałam to właściwie wszystko za jednym zamachem. Moim zdaniem im dalej, tym lepiej, choć w sumie od początku mi się podobało, nie musiałam się szczególnie wkręcać. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 19:56 Na razie obejrzałam w całości Mare of Easttown. Początek bardzo obiecujący, niestety od połowy tempo mocno siada. Teraz jestem na 3 odcinku True Detective i niestety się męczę. Odpowiedz Link Zgłoś
kozowna_na_henrykowce Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 20:58 Moim zdaniem czeskie 'Pustkowie' jest lepsze od Mare. Obejrzałam z polecenia ematek w wątku od Mare z EastTtown. Odpowiedz Link Zgłoś
jazza Re: HBO Max co obejrzeć 17.04.22, 20:34 Np.: Szukając Alaski, Bo to grzech, Nasi chłopcy, Na cały głos Odpowiedz Link Zgłoś