Dodaj do ulubionych

Czternastolatek sam w domu

• laura.palmer Re: Czternastolatek sam w domu 16.04.22, 18:29
      Ja będąc już mocno dorosła zostałam raz sama w domu rodziców na podobnym wygwizdowie. W nocy przyszła burza i wy.ebało prąd. Przyznam, że się osrałam jak nigdy, bo ciemno, grzmiało, wiało, więc do rana nie zmrużyłam oka pewna, że alarm przestał działać. Rano telefon ledwo zipał, nic w domu nie działało, nawet głupiej kawy nie moglam zrobić, internetu nie było, bramy i garażu ręcznie nie umiałam sama otworzyć, więc nie mogłam pojechać do miasta. Dziecka nie wyobrażam sobie samego w takiej sytuacji. Nie zostawiłabym na zadupiu.
      • rozaliaolaboga Re: Czternastolatek sam w domu 17.04.22, 08:31
        Ale pomijając wiek dziecka, to ono zostaje w swoim własnym domu, więc pewnie bramę umiałoby otworzyć nawet przy braku prądu... Jak czlowiek mieszka w domu, to takie rzeczy wie po prostu. No chyba że rodzice trzymali go pod kloszem, a teraz nagle ma zostać sam na 3 dni, ale jakoś nie sądzę.
        Ja też na zadupiu, i często nie ma u nas prądu. Mamy ups i power banki, więc jeden dzień spokojnie jest na ogarnięcie się. Nastolatkowi też można kupić power bank. Najwyżej nie będzie pił kawy wink
    • agniesia331 Re: Czternastolatek sam w domu 16.04.22, 23:16
      Za wcześnie.
    • droch Re: Czternastolatek sam w domu 16.04.22, 23:27
      Tyle się słyszy o włamaniach, porwaniach, zaginięciach

Nie histeryzujesz trochę?
    • sueellen Re: Czternastolatek sam w domu 17.04.22, 08:24
      Za wcześnie. Może za rok ale z jakimś kolegą ? Nie sam.
    • jehanette Re: Czternastolatek sam w domu 17.04.22, 08:35
      Och jak cudownie mieszka się na zadupiu. Nie zostawiłabym dziecka samego bez odwodu w postaci znajomych sąsiadów, rodziny, że sklepem 7km od domu. Brzuch go może rozbolec i jak się wtedy będzie czuł? Pies może coś zeżreć i dzieciak spanikuje... Wiele rzeczy może się wydarzyć,a on byłby sam. Gdybyscie mieszkali gdzieś gdzie są ludzie, to możnaby się zastanawiać, jedna noc u kumpla, jeden obiad u sąsiadki, babcia czy dziadek by wpadli, zawsze ktoś pod telefonem dostępny, ale tak jak opisałaś to w życiu.
    • lannnnntana Re: Czternastolatek sam w domu 17.04.22, 08:44
      Nie budujcie domów na zadupiu, zwłaszcza, jak macie małe dzieci. Chyba, że po sąsiedzku będzie rodzina, przyjaciele albo znajomi. Nam za przysłowiową kawkę na tarasie przyszło zapłacić nam olbrzymią cenę sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka