cysorz-bez-poczty 25.04.22, 16:04 Dlaczego kobiety twierdzą że mają w życiu gorzej niż mężczyźni? Przecież mają lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bib24 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 16:37 wystarczy jeden okres, żeby wiedzieć dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 16:38 Wolę okresy, ciąże, itp., niż bycie mężczyzną 😌 Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 16:50 podejrzewam, że większość kobiet jednak nie woli. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 16:58 Ja nie wolę Mężczyzna może być wolny, żyć jak chce i nie każą mu się poświęcać, nikt nie decyduje o jego wyborach, płodności i prioryterach. Kobieta jest wiecznie oceniana, za wygląd również, ma dużo trudniej, gdy chce się wyłamać ze schematu. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24.0 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:31 Kobieta jest wiecznie oceniana przez drugą kobietę, zwłaszcza jej wygląd, priorytety i wybory życiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 19:49 Zgadzam się, ale mężczyźni również to robią, nawet są tacy na forum. Mężczyznom wybacza się więcej, tłumaczy się ich. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 22:16 Mężczyźni też są oceniani. Na szczęście bez względu na płeć można mieć te oceny w dudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 16:52 majenkir napisała: > Wolę okresy, ciąże, itp., niż bycie mężczyzną 😌 > Dokładnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 16:58 naprawdę ktoś woli mieć okres niż go nie mieć? serio? bo zalety ciąży to jeszcze rozumiem, ale zalet okresu nie widzę żadnych to jak zalety schizofrenii, też nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 16:59 Wolę mieć okres niż być mężczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:05 Ja bym chciała być kobietą ale nie mieć okresu Wiem, że mogę nie mieć ale nie chodzi mi o żadne medyczne środki czy menopauzę tylko żeby tak naturalnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:08 albo jak psy, dni płodne okres 2 razy roku maks. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:22 Tylko żeby po ulicy za mną tak mężczyźni nie latali Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:09 Serio twoim zdaniem bycie kobietą od bycia mężczyzną różni się wyłącznie tym, że kobiety mają okres? Ja tam wolałabym mieć non stop okres niz być facetem, te kilka dni w miesiącu, nawet jeżeli są bolesne (niestety teraz są), to jest pikuś z porównaniu z resztą. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:28 A co konkretnie jest takiego złego w byciu mężczyzną? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:35 No chyba cos jest, zwazywszy, za sa oni o wiele czesciej gwalcicielami i sprawcami przemocy. Nie za bardzo sie da to zwalic na kulture, raczej kwestia w biologii. Nie chcialalabym byc takim stworzeniem, nawet jakbym miala miec lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:48 W sytuacji gwałtu to chyba lepiej być sprawcą, niż ofiarą..? Tak hipotetycznie, rzecz jasna... Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:57 Nie. Byc bydlakiem- za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 [...] 25.04.22, 19:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 21:21 To jak z kradzieżą... Ktoś sam oddaje portfel na ulicy a potem mu się odwidzi i robi problemy Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 21:23 Jesteś odrażający 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 22:18 W Polsce sprawcą oczywiście lepiej byc Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:29 Zamień się ze mną na tę trochę bolesne. Jak byś kilka razy wylądowała na pogotowiu to byś inaczej gadała. Dwie operacje endometriozy pomogły na 2-3 lata każda, a teraz już nawet refundowane nie sa więc za kolejną zapłacę koło 40 tys Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:37 Jako facet mogłabyś mieć bolesny wzwód, albo skłonność do skręcania szypuły jądra. Faceci w moim odczuciu mają przekichane - narażona na urazy budowa anatomiczna, potrzeba uprawiania seksu, społeczny przymus pracy zawodowej, niemożność rodzenia dzieci - już te rzeczy mi wystarczą. Ani przez sekundę życia nie żałowałam, że nie jestem facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:41 Jakie znaczenie ma spoleczny przymus pracy zawodowej, jezeli praca jest dla wiekszosci ludzi koniecznoscia ze wzgledow ekonomicznych? Wydumana nierownosc. A potrzebe uprawiania seksu to i kobiety maja Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:21 Kobiety? Jak śmiesz opowiadać takie brednie. Gdyby kobieta lubiła seks to by było zboczenstwo 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:23 Lubić sobie może. Nie egzekwuje go siłą i nie traci rozumu i człowieczeństwa, gdy jej się zachce. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:50 >nie traci rozumu i człowieczeństwa, gdy >jej się zachce. Tja, casus swietej Cichopek, patronki trójkątów malzenskich z Duchem Świętym, właśnie wychodzi z kąta... Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:51 memphis90 napisała: > >nie traci rozumu i człowieczeństwa, gdy >jej się zachce. > > Tja, casus swietej Cichopek, patronki trójkątów malzenskich z Duchem Świętym, > właśnie wychodzi z kąta... Jest drobna różnica między skokiem w bok a gwałtem. Tycia ale jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 19:00 A skad, cichopkowa juz stracila czlowieczenstwo na rowni z gwalcicielami. Takie rzeczy tylko na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 21:24 fornita111 napisała: > A skad, cichopkowa juz stracila czlowieczenstwo na rowni z gwalcicielami. Takie > rzeczy tylko na forum... Przez was mi się przyśni Buła gwałcąca Kurzaja 😠 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:42 Potrzeba uprawiania seksu...????? Zawiesiłam się...to rzeczywiście straszne, okropne, zboczeństwo...jak ktoś może mieć potrzebę uprawiania seksu... przecież powinien przez prześcieradło z dziurką tylko po bożemu w celach prokreacyjnych z obrzydzeniem odwracając głowę a potem biczując się za grzech. OJP Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:52 Powiedz to wszystkim zgwałconym kobietom. Zarówno historia, jak i teraźniejszość pokazują, że facetom wiele nie trzeba, żeby wyrażali poczucie władzy w ten najohydniejszy z możliwych sposobów. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:58 Ale to co innego niz potrzeby seksualne. Kobiety tez maja potrzeby seksualne a nie gwalca jakos, bo potrzeba to jeszcze nie slepy przymus. Potrzeby seksualne nie musza tez oznaczac, ze sie seksu uzywa zeby kogos upokorzyc, skrzywdzic, podporzadkowac sobie. No litosci. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 [...] 25.04.22, 18:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:47 engine8 napisał(a): > No bo kobiety nam wmowily Skad mamy wiedziec? To ilu was jest w tobie? I ile kobiet wam wmówiło? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 19:45 To proste - ustala się słowo bezpieczeństwa. W ostrą jazdę to trzeba umieć Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 19:49 Pare lat temu u nas od studentow w akademikach wymagalo sie pisemnej zgody Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:29 Podpisanie kontraktu? Chyba w Greyu był ten wątek w sumie też ma sens Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:30 No a jak sie zgodzisz a chwile potem rozmyslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:33 Miesięczny okres wypowiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 09:23 andaba napisała: > niemożność rodze > nia dzieci - już te rzeczy mi wystarczą. > Ja bym chętnie się zamieniła, nie tęsknię za ciążami i porodami. Pochodną u mnie jest bardzo bolesny i obfity okres, błogosławię fakt, że przez pigułki nie miesiączkuję. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:01 Daszka, próbowałaś wyłączyć miesiączkowanie? U mnie zatrzymało bardzo zaawansowana endometriozę, a tez już byłam po operacji. Co przestali refundować? Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:23 Zabiegi operacyjne typu laparoskopia przy Endo są nierefundowane, ajuz jak masz ogniska na innych narządach to robi się cyrk. Hormonów brać nie mogę niestety nad czym ubolewam. Najlepiej jakby mi wszystko usunęli i byłby spokój, ale nie bo przecież może będę chciała urodzić, a ja nie chcę mieć żadnych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 19:03 Naprawdę nie jest refundowane laparoskopowe usuniecie torbieli endometrilanej? Porąbało ich? Ja miałam laparotomie i miałam ją prywatnie, bo nie chciałam czekać już, ale ceny były inne bo to bylo dawno. A ogniska miałam wszędzie; jelita, pęcherz, macica od zewnątrz, cokolwiek było to pozrastane. Teraz odstawiłam leki i mam torbiel, nie wiadomo tylko jaką. I mięśniaka więc może będą gotowy wyciąć wszystko, tylko ja się nie pcham na kolejna operacje, ostatnio miałam dwie i chwacit. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:09 bib24 napisała: > naprawdę ktoś woli mieć okres niż go nie mieć? serio? ja na przykład wolę okres raz w miesiącu niż codzienne golenie się😉 A tak poważnie, lubię być kobietą, nie uważam się z tego powodu za upośledzoną jednostkę. I naprawdę nie chciałabym być facetem- jakoś nie widzę wymiernych plusów. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:58 >naprawdę ktoś woli mieć okres niż go nie mieć? Przecież nie stawiasz warunku mieć okres/nie mieć, a mieć okres/być mężczyzną. Ja też już wolę okres i bycie facetem, większość ludzi jednak nie chciałoby być innej płci niż ich biologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:23 bib24 napisała: > naprawdę ktoś woli mieć okres niż go nie mieć? Zaletą okresu była dla mnie pewność, że nie jestem w ciąży. Od kilku lat nie mam - dzięki spirali - i już pewnie nie będę miała i muszę przyznać - ta wolność jest boska. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:41 andaba napisała: > majenkir napisała: > > > Wolę okresy, ciąże, itp., niż bycie mężczyzną 😌 > > > > > Dokładnie tak No ja nie zniosłabym dyndającego kawałka mięśnia między dwoma sflaczałymi workami z jajkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:46 saszanasza napisała: > No ja nie zniosłabym dyndającego kawałka mięśnia między dwoma sflaczałymi workami z jajkiem. > Jeśli ktoś ma dwa worki, to ma cztery jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 08:53 saszanasza napisała: > No ja nie zniosłabym dyndającego kawałka mięśnia między dwoma sflaczałymi worka > mi z jajkiem. > Jakiego miesnia🤦 to ciala jamiste, gąbczaste i skora, biologia - po co komu. 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:40 Ja tak samo, facetami rządzą ich siusiaki😀 Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:00 nie kazda ma taki sam ciezko okres jak ty, wiec argument z doopy do tego jezeli masz z tym problem, to ci podpowiem, ze sasiadka ma kuzynke, ktorej brat ojca, ale nie tego prawdziwego, tylko tego co ja adoptowal, ma siostrzenca, ktorego dziewczyna pracuje w aptece, i u niej kupuje cala zenska druzyna siatkarska z tej top ligi, takie tabletki po ktorych nie maja okresu - zeby nie przeszkadzal w treningach i zawodach, a jak koncza kariere, to ciach i jednak maja dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:01 przesadzasz juz z tym sarkazmem. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:03 To nie jest sarkazm, tylko napawańie się krzywdzeniem innych, ona jest zwyczajnie podła i pozbawiona empatii, koło sarkazmu to nawet nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:28 jezus maria, a jak mam cię niby krzywdzić twoim okresem, no zastanów się nad tym czy ja jestem jakaś niby matka boska, że to moja wina i ci to celowo robię?!? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 16:40 Ile masz lat? "Dlaczego kobiety twierdzą że mają w życiu gorzej niż mężczyźni? Przecież mają lepiej. " Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 16:44 Ja mam zajebiście dobrze, a tobie chyba faktycznie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 16:47 Bo mają! Panowie którzy "siedzą w domu z dzieckiem" też narzekają, że mają gorzej niż ich pracujące partnerki. A oni przecież nawet w ciąży nie byli, nie urodzili i nie mają okresu. Także tego Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 19:34 Panowie siedzący w domu z dzieckiem to wyjątkowo dziwne stworzenia, więc ich zdania bym w ogóle nie brała pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 22:12 Niby czemu? Może być zwykły rachunek ekonomiczny, żona zarabia więcej. Może rzadziej ale zdarza się. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 08:55 milupaa napisała: > Niby czemu? Bo przecietny poziom testosteronu nie pozwoli przecietnemu mezczyznie usiedziec na dupie w domu🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 11:40 Moze trzeba wybierać nieprzecìętnych? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 16:54 Nie, obie płcie mają tak samo słabo tylko w innych dziedzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:09 Najczęściej jak urodzi się dziecko mocno niepełnosprawne to ojciec odchodzi w siną dal zakładając nową zdrową rodzinę. Co najwyżej przeleje alimenty albo posiedzi raz na dwa tygodnie. Kobieta całe życie musi poświęcić temu dziecku, zrujnować kręgosłup, nie mieć godnej emerytury, nie mieć nikogo w sensie partnera bo kiedy niby miałaby go znaleźć jak musi ślinę dziecku odsysać i mało kto leci na skrzydłach wchodzić z nią w związek. Na koniec tatuś umiera otoczony wnukami a jego była żona ma szczęście jak uda jej się przeżyć dziecko bo inaczej trafi ono do jakiegoś zakładu gdzie zaraz go przeziębią, zainfekują i umrze na zapalenie płuc. I taka kobieta zostaje sama jak palec. Cudownie być kobietą! Odpowiedz Link Zgłoś
arghail Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:23 Jakieś argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:33 cysorz-bez-poczty napisał: > Dlaczego kobiety twierdzą że mają w życiu gorzej niż mężczyźni? > Przecież mają lepiej. Kobiety mają gorzej, muszą się wszystkim zajmować, na wszystko zarabiać i jeszcze nas chronić z bronią w ręku Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir_czarodziejski Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:42 A byles/jesteś kobieta że piszesz takie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
czanka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:42 cysorz-bez-poczty napisał: > Dlaczego kobiety twierdzą że mają w życiu gorzej niż mężczyźni? > Przecież mają lepiej. Lepiej będzie, jak i kobiety i mężczyźni potwierdzą, że mają lepiej. Się. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 17:58 Nie to faceci zawsze mieli i beda miec lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:24 Moja zona twierdzi ze jest dokladnie odwrotne. Kobiety zawsze mialy i maja lepiej i w zyciu by sie nie zamienila. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:25 Wg buddyzmu kobieta nie może osiągnąć Nirvany a facet tak. O. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:26 Kazdy ma to na co sobie zasluzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:34 Twoja nirwana jest na polskim, kobiecym forum, w realnym życiu nie zasłużyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 19:51 Ale wy za to musicie tu cierpiec jak ze na to wlasnie sobie zasluzylyscie.... A wiec potwierdza sie to co mowilem? Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:19 Kto cierpi, ten cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:31 Oj to znaczy ze cos mi dzis nie idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 18:53 daszka_staszka napisał(a): > Wg buddyzmu kobieta nie może osiągnąć Nirvany a facet tak. O. Kto ci takich głupot naopowiadał? Odpowiedz Link Zgłoś
rozwiane_marzenie Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 19:31 Okres - u wielu kobiet bolesny, może być też ogólne złe samopoczucie lub okres bardzo obfity. Kto ma co miesiąc (czasami częściej), to wie co to za dramat. Do tego ciąża, nie daj bosze, z ciężkimi dolegliwościami. Zaburzenia miesiączkowania - kolejne monstrum. No i cały ten cykl - jedna wielka pomyłka - najpierw cierpisz z okresem, potem parę dni przypływu siły, ochoty i zadowolenia, po czym totalny zjazd, pms i takie tam. Oczywiście nie wszystkie kobiety mają te wszystkie objawy, ale spora grupa jednak to odczuwa. Czasami zastanawiam się czy faceci zawsze czują się tak doskonale jak część kobiet w te kilka dni "okołoowulacyjne"? Pamiętam, że ja w tym czasie mogłam góry przenosić, miałam na wszystko chęci i ochotę, a do tego doskonały wygląd. No i chciałabym jednak mieć tyle siły co przeciętny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 19:43 A w czym mają lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:34 g.r.uu napisała: > A w czym mają lepiej? Mężczyźni otwierają kobietom drzwi i puszczają je przodem, na randkach dają kwiatki fundują kawiarnię czy restaurację. Procentowo zdecydowana większość kobiet i ich dzieci jest utrzymywana przez mężczyzn a nie odwrotnie. Kiedyś były całowane w rękę na powitanie, ale ten zwyczaj na szczęścia zaniknął. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:42 Większość czyli procentowo ile? W większości współczesnych rodzin to kobiety też pracują. A przy takiej skali zadłużenia alimentacyjnego u mężczyzn to w ogóle odważne stwierdzenie z tym utrzymywaniem. Otwieranie drzwi to akurat drobną uprzejmość, która niewiele wnosi do życia. Chyba, że ma się zajęte ręce, ale to raczej bez względu na płeć wypadałoby mieć trochę życzliwości i pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 21:12 Nic nie stoi na przeszkodzie abyś zaczął umawiać się z mężczyznami. Też będą za ciebie płacić i otwierać ci drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 21:16 heca7 napisała: > Nic nie stoi na przeszkodzie abyś zaczął umawiać się z mężczyznami. Moja orientacja seksualna mi na to nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 12:35 Zawsze można zmienić płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 12:40 mondaymorning1987 napisała: > Zawsze można zmienić płeć. > Ale nie można zmienić orientacji seksualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
forkos Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 19:47 >Dlaczego kobiety twierdzą że mają w życiu gorzej niż mężczyźni? Kobiety są poddane systemowej dyskryminacji. Świat jest urządzony i urządzany pod potrzeby mężczyzn. Projektowane urządzenia, procedury medyczne, samochodowe crashtesty, itd, itp. Jeśli ktoś jest zainteresowany tematem odsyłam do książki "Niewidzialne kobiety" Perez. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:18 forkos napisała: > >Dlaczego kobiety twierdzą że mają w życiu gorzej niż mężczyźni? > Kobiety są poddane systemowej dyskryminacji. Świat jest urządzony i urządzany p > od potrzeby mężczyzn. Dokladnie tak. Nie okres czy ciaze sa czynnikami wplywajacymi na gorszy komfort zycia kobiet a swiat urzadzony przez mezczyzn na ich potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:44 Jest taka książka , o ta… www.empik.com/nowe-zycie-jak-najwieksze-umysly-wszechczasow-odkryly-skad-sie-biora-dzieci-dolnick-edward,p1221632232,ksiazka-p Proponuję żebyś ją przeczytał a potem zastanowił się jeszcze raz, czy oby na pewno kobiety (również historycznie) mają lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 25.04.22, 20:51 saszanasza napisała: > Jest taka książka , o ta… > > www.empik.com/nowe-zycie-jak-najwieksze-umysly-wszechczasow-odkryly-skad-sie-biora-dzieci-dolnick-edward,p1221632232,ksiazka-p > > Proponuję żebyś ją przeczytał a potem zastanowił się jeszcze raz, czy oby na pe > wno kobiety (również historycznie) mają lepiej. Edward Dolnick przedstawia fascynującą historię poszukiwania odpowiedzi na pytanie, które jako dziecko zadaje każdy z nas. Ale ja już nie jestem dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Saszanasza 25.04.22, 21:29 Wiadomo, że mają gorzej. Pod wieloma względami, jeśli nie większością. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Saszanasza 25.04.22, 21:40 zona_mi napisała: > Zajrzyj, proszę, na pocztę gazetową. Oczywiście, żeby nie urazić godności osób które nakręcają ruch na forum zmieniłam sygnaturkę, Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Saszanasza 25.04.22, 22:12 mid.week napisała: > Trolle należy trollowac Wolę nie! Jeszcze by mi się spodobało😉 Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Saszanasza 25.04.22, 22:03 saszanasza napisała: > Oczywiście, żeby nie urazić godności osób które nakręcają ruch na forum zmienił > am sygnaturkę, > I jaka kultura komunikacji! Sama moderatorka prosiła cię o zajrzenie na pocztę. Normalnie, to ktoś komu nie podobała się twoja sygnaturka napisałby skargę do administracji zawodowej. I wtedy zależnie od osobnika albo humoru osobnika dostałabyś bana albo ultimatum, że jeśli szybko nie zmienisz sygnaturki to zdostaniesz bana. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Saszanasza 25.04.22, 22:11 cysorz-bez-poczty napisał: > saszanasza napisała: > > Oczywiście, żeby nie urazić godności osób które nakręcają ruch na forum z > mienił > > am sygnaturkę, > > > > I jaka kultura komunikacji! Sama moderatorka prosiła cię o zajrzenie na pocztę. > Normalnie, to ktoś komu nie podobała się twoja sygnaturka napisałby skargę do a > dministracji zawodowej. I wtedy zależnie od osobnika albo humoru osobnika dosta > łabyś bana albo ultimatum, że jeśli szybko nie zmienisz sygnaturki to zdostanie > sz bana. Wybacz, ale moderatorki nie banują bez powodów i bez poinformowania o tym, więc te twoje teorie są niczym nie uzasadnione. BTW sygnaturkę zmieniłam zaraz po przeczytaniu info, natomiast na pocztę zasadniczo nie zaglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Saszanasza 25.04.22, 22:21 saszanasza napisała: > Wybacz, ale moderatorki nie banują bez powodów i bez poinformowania o tym Moderatorki nie banują, bo nie mają do tego uprawnień. Składają wniosek o zbanowanie do zawodowej administracji. I nie informują o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Saszanasza 25.04.22, 22:28 cysorz-bez-poczty napisał: > saszanasza napisała: > > Wybacz, ale moderatorki nie banują bez powodów i bez poinformowania o tym > > > Moderatorki nie banują, bo nie mają do tego uprawnień. Składają wniosek o zbano > wanie do zawodowej administracji. > I nie informują o tym. No to najwyraźniej muszą mieć twarde podstawy, skoro „zawodowa administracja” taki wniosek rozpatruje pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Saszanasza 25.04.22, 22:33 saszanasza napisała: > No to najwyraźniej muszą mieć twarde podstawy, skoro „zawodowa administracja” t > aki wniosek rozpatruje pozytywnie. > Nie zawsze. I nie zawsze zawodowa administracja ma twarde podstawy. Ale nie będę rozwijał tematu, bo bo dojdzie do zawodowej administracji i znów mi zagrożą banem, mimo tego że nie łamię prawa ani regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 09:49 Fajnie widac w tym watku, ze tzw. feministki tak naprawde chcialyby byc mezczyznami a "kury domowe" sa zupelnie zadowolone ze swojej sytuacji😉 Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 09:50 “chcialyby byc mezczyznami“ Albo "tylko" im zazdroszczą penisa. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 10:13 Jestem feministką i ani mi penisa nie brakuje, ani nie chciałabym być mężczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 10:39 Za to z jakiegoś tajemniczego powodu bardzo pragniesz wykonywać różne czynności, które są ponad twoje siły. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 10:43 Logika Ci szwankuje. Jeśli coś wykonuję to jest to na moje siły, rzeczy ponad siły nie wykonuję. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 10:44 Ty tylko piszesz, że wykonujesz, niestety mało kto ci wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 11:08 A to mnie kompletnie nie interesuje, po wiarę to do kościoła a nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Kobiety mają gorzej niż mężczyźni? 26.04.22, 11:37 Jestem feministką i nie chciałabym być mężczyzną😁 Odpowiedz Link Zgłoś