gris_gris
27.04.22, 10:48
Czy jest szansa, ze myszy, ktore maja norke w ogrodku przed domem, nie zalegly sie w domu...?
Zauwazylismy niedawno mysz biegajaca przed domem (w miescie, nie ma tu zadnych pol, sa ogrody) a wczoraj ustalilismy, ze norke ma w murku oddzielajacym ogrodek przed wejsciem od ogrodka sasiada. Do tej pory nie zauwazylam w domu sladow myszy (brrrr); czy moge miec nadzieje, ze one sie nie zainteresowaly domem?! Zaraz kolo wejscia jest garaz, w ktorym nie mamy auta, tylko pralnio-suszarnie i skladzik. Mysz mialaby tam uzywanie (pudla, walizki, ciuchy sezonowe itp). Slabo mi na sama mysl. Pod garazem sa otwory wentylacyjne do piwnicy, w ktorej mamy ozdoby choinkowe w pudlach i tym podobne rzeczy (nieduzo, maz niedawno wywalal graty, myszy nie zauwazyl wtedy).
Bede dzwonic do wlascicielki, zeby ja poinformowac i poprosic o dzialanie (przyslanie firmy/zgloszenie do gminy itp), ale w miedzyczasie sie zastanawiam, na co mam byc gotowa... Swoja droga, po okolicy przechadza sie sporo kotow, ciekawa jestem, czym one sie zajmuja zamiast lowic te myszy!