28.04.22, 12:32
Kto nigdzie, tak jak ja, nie jedzie na majówkę?
Czy smutno Wam? Mi trochę tak.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Majówka 28.04.22, 12:36
      Nie jadę, ale do mnie przybywają😁
    • mamkotanagoracymdachu Re: Majówka 28.04.22, 12:51
      Ja. Ani trochę mi nie smutno, ogarnę ogródek, odpocznę.
      • ladymercury Re: Majówka 28.04.22, 15:26
        Ja podobnie. Sadzić i siać, sadzić i siać, wieczorem kino i wino 😋
        • szybki-lisek Re: Majówka 28.04.22, 16:59
          I ja! Dokładnie to samo😀
    • feniks_z_popiolu Re: Majówka 28.04.22, 12:51
      Majówka w domu jest fajna smile. Cztery dni boskiego lenistwa, nic nie musisz. Nie tłoczysz się w kolejkach do atrakcji, nie czekasz na jedzonko, nie stoisz w korkach na drogach. Miasto robi się jakby luźniejsze. Odkąd młodzież się usamodzielniła i z rodzicami nie jeździ ja też nie mam parcia aby jechać właśnie w tym czasie
    • babsee Re: Majówka 28.04.22, 12:54
      od paru lat nie jedzimy na majówke i bogu dzieki. Mieliśmy dość absurdalnych cen, mega tłumu, wrzaskow, kolejek do każej atrakcji. Nigdy wiecej.
      • majaa Re: Majówka 28.04.22, 13:18
        O to to. My też od dawna unikamy takich "pospolitych ruszeń". Człowiek wraca raczej bardziej uszarpany niż wypoczęty.
        • ladymercury Re: Majówka 28.04.22, 15:27
          Zgadzam się, co roku wybywam na moje RODOS.
      • lauren6 Re: Majówka 28.04.22, 13:22
        Dokładnie. Ceny majówek w hotelach są chore, a jakość tych wyjazdów (tłumy) pozostawia wiele do życzenia.
    • olpa7 Re: Majówka 28.04.22, 12:54
      Ja jadę nad morze a chciałabym zostać w domu i ogarnąć ogródek big_grin
    • milupaa Re: Majówka 28.04.22, 12:58
      Nie jadę, ale robię plan rozrywek w mieście i okolicy 😀Zupełnie mi nie żal, dla mnie na wyjazdy jeszcze jest za zimno. Wolę długi weekend czerwcowy i wtedy zawsze wyjeżdżam.
    • purchawka2020 Re: Majówka 28.04.22, 13:01
      Ja.
      Nie jest mi smutno bo byłam w zeszłym tygodniu.
      Tym samym uniknęłam kolejek i tłumów.
    • iwles Re: Majówka 28.04.22, 13:03

Marzy mi się, żeby całą majówkę lało. Mam trochę zaległych książek do przeczytania i furę zamrożonych pierogów 😁
      • majaa Re: Majówka 28.04.22, 13:21
        Lało to raczej cały czas nie będzie, ale jakiegoś pogodowo-temperaturowego szału też nie przewidują, tak że ten...wink
      • 7katipo Re: Majówka 28.04.22, 13:50
        Tych pierogów to Ci szczerze zazdraszczam!
      • annaboleyn Re: Majówka 28.04.22, 16:30
        Niech leje, podleje mi to, co posadzę big_grin Z sadzeniem się jakoś wyrobię między deszczami. I może też sobie nalepię pierogów, w majówkę co prawda pracuję, ale dość lajtowo smile Najlepiej smile
    • lauren6 Re: Majówka 28.04.22, 13:20
      Smutno mi, a raczej jestem wkurzona, że żłobek nam zamykają 2 maja, bo się zgłosiło za mało chętnych. Jeszcze nie wiem czy wezmę wymuszony urlop czy będę pracować z dwulatką na głowie.

Majówka 🤮
      • annaboleyn Re: Majówka 28.04.22, 16:31
        Współczuję, właśnie sobie przypomniałam te przemyślne przedszkolne akcje, do każdego rodzica wygłaszane kolejką: "naprawdę państwo przyprowadzają Pelagię i Maurycego? To będą sami siedzieć, bo nikt inny nie przyprowadzi dzieci..." i rodzice dopiero w ostatniej grupie przestawali się na to nabierać.
        • berdebul Re: Majówka 28.04.22, 18:26
          „Wspaniale, dzięki temu skorzystają z opieki w mniejszej grupie” *promienny uśmiech*
    • little_fish Re: Majówka 28.04.22, 13:27
      Jedziemy do przyjaciół poimprezować przy ognisku, pewnie na dwa dni. Pozostałe dwa w domu. Może ogródek, może rower, może książki...
    • leanne_paul_piper Re: Majówka 28.04.22, 13:33
      Ludzie mają jakiegoś pier#dolca z tą majówka, podczas gdy tak naprawdę wolny jest jeden dzień. Resztę musisz brać z normalnego urlopu, a jeszcze mnie nie popierd#liło, abym brała na siłę urlop w niepasującym mi terminie, gdy potrzebuję go tyle na zimę i lato.
      Jednego dnia ze sobą nie wytrzymasz?
      • krwawy.lolo Re: Majówka 28.04.22, 15:54
        👍
      • klementyna156 Re: Majówka 28.04.22, 18:01
        Hę? W PL wolne są co najmniej 3 (sobota, niedziela, wtorek), a 2.05 i tak już wiele firm nie pracuje. Wiec maks 1 dzień urlopu trzeba brać, na ten 2 maja.
        • leanne_paul_piper Re: Majówka 28.04.22, 18:54
          Ale sobota i niedziela to jest normalny weekend, na który mam już plany.
          A po co mam brać urlop na 2.go, skoro go nie potrzebuję i zmniejszać sobie pulę urlopowa. Później będę potrzebowała 6-8 tygodni w zimie i mi zabraknie.
          A ludzie jak te owce, majówka i majówka. Będa jeździć, bo tak trzeba, albo będa siedzieć w kaciku i płakać, bo nie jada. Głupota.
          • krwawy.lolo Re: Majówka 28.04.22, 19:07
            👍
        • gralam.w.familiadzie Re: Majówka 30.04.22, 20:45
          Pracują wszystkie sklepy, urzędy, przychodnie. Co Ty wygadujesz że mają wolne
          • little_fish Re: Majówka 01.05.22, 09:50
            We moim mieście starostwo powiatowe nie pracuje na przykład. Urząd gminy to nie wiem.
    • noc_na_pustyni Re: Majówka 28.04.22, 13:38
      Nie jedziemy, i nie jest mi smutno. My wyjeżdżamy wtedy, kiedy nam pasuje, a nie że koniecznie w majówkę. Ten termin uważam wręcz za dość niefortunny ze względu na tłok w wielu miejscach i na drodze.
    • aqua48 Re: Majówka 28.04.22, 13:41
      Ja nie jadę. Trochę mi smutno, ale w tym roku sytuacja domowa nie pozwala. Niestety nie pozwala też specjalnie na jakiekolwiek odwiedziny. Trudno. Poczytam, poćwiczę, pospaceruję.
    • mama-ola Re: Majówka 28.04.22, 13:46
      Prawie nigdy nie jeżdżę. Mało tego - mój mąż zawsze wtedy wyjeżdża i jestem sama z dzieciakami.
      Nie narzekam. Dla mnie majówka to czas jak zawsze, jeśli ładnie, to jakiś spacer czy balkon. Mnie wystarczy.
      • igge Re: Majówka 28.04.22, 14:27
        O, to jak u mnie trochę.
        Ja już od jakiegoś czasu cieszę się wiosną, słońcem, kolorami, kwiatami, drzewami, rzeką, lasem, ptakami...
        Czuję się, że majówkę mam jakby odhaczoną. Tylko we wcześniejszym terminie🙃 I w 1dniowych porcjach.
        Mamy jakieś niedoprecyzowane plany krótkiego kilkudniowego wyjazdu majowego po majówce ale nawet nie zdecydowałam gdzie i mam lenia jeśli chodzi o rezerwację lokum.
        Smutna trochę jestem bo pewnie będę jednak lekko za mężem tęsknić w majówkę.
        Co prawda znajomi zapraszają, pewnie też wybiorę się na ognisko.
        • lannnnntana Re: Majówka 30.04.22, 13:07
          igge napisał:

> Smutna trochę jestem bo pewnie będę jednak lekko za mężem tęsknić w majówkę.
          > Co prawda znajomi zapraszają, pewnie też wybiorę się na ognisko.
          I wy tak pokornie siedzicie z dzieciakami, podczas gdy mężowie realizują swoje pasje? Widuję takich małżonków w swojej okolicy, jest grupa rowerowa, grupa paralotniarzy, quadowców itp. Żony z dziećmi w domu, a oni na luzie - pizza, piwko, odpoczynek. Bo oni muszą SIĘ REALIZOWAĆ - żona nie, ma gotować, sprzątać i czekać z ciepłym obiadem na powrót króla.
          • igge Re: Majówka 01.05.22, 02:03
            Hmm. Wszystko pewnie prawda, w sensie, że i tak to może wyglądać... ale akurat nie nasz przypadek. I mamy- Oli i jeszcze kogoś z tego wątku raczej też nie.
            Małżonek mój po prostu jest w pracy. Dlatego nie ma go z nami.
            A moje dziecko to student więc nie muszę nic organizować. Uczy się aktualnie intensywnie, ma prace do oddania semestralne.
            Mąż przed wyjazdem wzorowo wysprzątał wręcz wypucował na błysk mieszkanie.
            A i okazało się, że wcale nie tęsknię. 🙂
    • cysorz-bez-poczty Re: Majówka 28.04.22, 13:48
      prosbaoporade napisała:
      > Kto nigdzie, tak jak ja, nie jedzie na majówkę?
      > Czy smutno Wam?

Nigdzie nie jadę i jest mi z tego powodu smutno. Raczej cieszę się.

>Mi trochę tak.

Albo mnie trochę tak.
      Albo trochę mi tak.
      • mamkotanagoracymdachu Re: Majówka 28.04.22, 14:32
        cysorz-bez-poczty napisał:

> Albo mnie trochę tak.
        > Albo trochę mi tak.

Co??? 😂
        • cysorz-bez-poczty Re: Majówka 28.04.22, 14:48
          mamkotanagoracymdachu napisała: >
          > Co??? 😂

Jajco!

Albo mnie trochę tak.
          Albo trochę mi tak.
          • iwles Re: Majówka 28.04.22, 15:03
            cysorz-bez-poczty napisał:

> Albo trochę mi tak.

co to za twór ?? surprised

• cysorz-bez-poczty Re: Majówka 28.04.22, 19:12
              iwles napisała:
              > co to za twór ?? surprised

Przeczytaj post startowy a nie czepiaj się mnie, bo to już się nudne robi.
    • 7katipo Re: Majówka 28.04.22, 13:51
      Nie ma chyba czego żałować tym razem 🙄🤭
    • chococaffe Re: Majówka 28.04.22, 14:19
      Ja. Raczej nigdy nie wyjeżdżam w czasie standardowej majówki.
    • enigma81 Re: Majówka 28.04.22, 14:30
      02.05 pracuję więc nie dla mnie wyjazdy.
      Mam tylko w planie siostrzane spotkanie przy grillu w sobotę, też będzie fajnie.
      • premeda Re: Majówka 28.04.22, 14:55
        Ja też 2-go pracuję i mam nadzieję, że dużo uda mi się wypchnąć, bo w tygodniu ciężko do szefowej się dostać.
    • daniela34 Re: Majówka 28.04.22, 14:46
      Będę krążyć miedzy Krakowem a rodzinnym miastem, bo mam parę zaległych spraw do załatwienia. Nie jest mi smutno, wyjazdów w tym terminie nie lubię, bo jest za duży tłok, ale chętnie pojechałabym nad wodę, a na to będzie o kilka stopni za chłodno. Natomiast może wreszcie zrobię nową aranżację balkonu.
    • zerlinda Re: Majówka 28.04.22, 14:55
      2 pracuję. Ale i tak bym nie wyjechała w tym terminie. Wolę zwykle weekendy a nie w tłumie ludzi.
      • nenia1 Re: Majówka 28.04.22, 17:45
        zerlinda napisała:

> 2 pracuję. Ale i tak bym nie wyjechała w tym terminie. Wolę zwykle weekendy a n
        > ie w tłumie ludzi.

co wy z tymi tłumami? Tłumy są w miejscach popularnych, co wcale nie znaczy, że tych najbardziej
        wartych odwiedzenia. W cholerę i trochę jest miejsc, gdzie tłumów nie ma, trochę kreatywności.

• chococaffe Re: Majówka 28.04.22, 17:57
          Z tym, że nie wyjeżdżając masz szanse na cieszenie się swoim miastem bez tłumów, bo "wszyscy" wyjechali. Bardzo lubię te dni.
          • chococaffe Re: Majówka 28.04.22, 17:59
            p.s. wiadomo, że są miejsca, w których tłumów nie ma, ale trzeba do nic dojechać/dolecieć i tu czasami zaczynają się schody
          • little_fish Re: Majówka 28.04.22, 18:26
            Pod warunkiem, że nie mieszkasz w mieście, do którego te tłumy ściągają 😁
            • chococaffe Re: Majówka 28.04.22, 18:28
              U mnie najczęsciej bilans ujemny - robi się pustawosmile
              • little_fish Re: Majówka 28.04.22, 20:13
                U mnie normalnie to tłumów nie ma, więc żeby korzystać z atrakcji miasta (miasteczka właściwie) , to nie muszę czekać na majówkę 😁
                • chococaffe Re: Majówka 28.04.22, 20:53
                  Ja nawet nie chcę korzystać z tzw atrakcji miasta - wystarczy mi, że jest puste kiedy wyjdę na spacer, do kawiarni czy sklepu. Miasto pachnie i brzmi wtedy zupełnie inaczej.
                  • little_fish Re: Majówka 28.04.22, 23:26
                    Chodzi mi o to, że u mnie w mieście nie ma żadnej różnicy między majówką i nie-majówką. Nic się specjalnie nie wyludnia.
                    • igge Re: Majówka 29.04.22, 13:49
                      I u mnie. Tzn w najbliższych okolicach. Przeciwnie wręcz.
                      • igge Re: Majówka 01.05.22, 02:08
                        U nas jednak zaobserwowałam lekkie wyludnienie w drodze autem do weta i u samego weta w poczekalni. Dzięki temu nie musiałam stać długo w kolejce jak zazwyczaj.
    • kaki11 Re: Majówka 28.04.22, 16:32
      Ja nie jadę. Nawet 02.05 idę do pracy.
      Smutno jakoś mi nie specjalnie. Jasne, że zawsze fajnie jest gdzieś wyjechać, ale nie myślę o tym w tych kategoriach. Odpoczniemy, mieszkamy w ładnej okolicy więc jak będzie pogoda to na jakieś rowery skoczymy. Mąż zaprosił znajomych na grilla jeśli będzie pogoda to trochę czasu razem spędzimy, muszę tylko jedzenie przygotować. Raczej zakładam, że będzie fajnie i że ten czas wykorzystamy na odpoczynek niż żałuję że nie jedziemy.
    • la_mujer75 Re: Majówka 28.04.22, 16:52
      My od kilku lat nie jeździmy. Nienawidziłam tego.
      Kocham dom i nigdy się nie nudzę, a dzieci już tak duże, że nie czuję się w obowiązku zapewniać im atrakcji.
    • jkl13 Re: Majówka 28.04.22, 17:02
      Ja nie jadę. Nie smutno mi,bo nigdy nie jeżdżę.
      Mam plan na orkę na ogrodzie, pogoda zapowiada się wyborna. Mam nadzieję urobić się po pachy wink
    • szajri Re: Majówka 28.04.22, 17:09
      Ja nie jadę. Tak, jest mi smutnosmile
      • inez21 Re: Majówka 01.05.22, 11:07
        Majówka w ogrodzie też może być spoko😁😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka