19.05.22, 20:58
W dniu wczorajszym, żonka moja udała się do Francji, na kilkudniowy turystyczno-szkoleniowy "wypad". Pociągiem do W-wy, a dalej LOTem do Nicei. Ja postanowiłem jej trochę "potowarzyszyć" na Flightradarze i kiedy wszedłem w jej lot, zobaczyłem, że samolot, to B 737 MAX... No, muszę powiedzieć, że dziwnie mi się jakoś zrobiło i chociaż natychmiast sobie powiedziałem "chłooopie, to jest teraz najbezpieczniejszy samolot!" To gdzieś tam na dnie duszy, jakieś małe ziarenko ostrego cienia mgły chyba pozostało... Oczywiście doleciała szczęśliwie!
A Wy dziewczyny, - boicie się MAX-a?
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwa Re: MAX... 20.05.22, 20:45
      A o cooo choodzi z tym MAX-em?
      • sumire Re: MAX... 20.05.22, 21:38
        Wersja Boeinga taka. Uziemione były, bo miały 2 katastrofy jedna po drugiej. Powymieniali w nich coś tam i teraz znowu latają. Przyznaję, lubię, bo mają oświetlenie ambientowe wink
    • kaki11 Re: MAX... 20.05.22, 21:49
      Jestem lotniczym laikiem i ignorantem. Nie znam/nigdy się nie interesowałam historią uziemiania danych modeli samolotów. Pewnie gdzieś przeczytałam w okresie tamtych katastrof, ale totalnie nie zapamiętałam (o czym mowa sugeruję się po odpowiedzi sumire wyżej). I nigdy nie wiem czym lecę. Czasem na dłuższych trasach (powiedzmy poza europejskich bo blisko zwykle latam low costami) ktoś mnie zaskakiwał jakimś newsem o samolocie, ale nigdy nie przywiązywałam do tego wagi. Nieświadomie wsiadłabym do samolotu zaraz po wypadkach tego modelu. To też, nie, nie boję się smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka