Dodaj do ulubionych

Cheat meal

29.05.22, 14:33
Odżywiam się bardzo zdrowo, w zasadzie nie wiem jak smakuje śmieciowe jedzenie. Gdybyście miały wybrać jeden posiłek, który jest przetworzony, to co by to było? Myślę o lodzie z budki, albo hamburgerze, może żelki. Mogę zjeść go tylko dzisiaj.
Obserwuj wątek
    • kaki11 Re: Cheat meal 29.05.22, 14:57
      Ja bym się wahała między pizzą a lodami. Tylko trudno mi tak naprawdę wybrać, bo ja nie unikam takiego przetworzonego jedzenia smile
      • pyza-wedrowniczka Re: Cheat meal 29.05.22, 15:50
        Według mnie pizza czy lody to nie jest do końca cheat meal. Dobra pizza z pizzeri lub domowej roboty jest ok. Lody, to zależy od rodzaju, ale też nie zaliczam ich do tej kategorii co McDonalds czy cola.
        • kaki11 Re: Cheat meal 29.05.22, 15:59
          Pewnie zależy jak kto sobie definiuje. Nie będę się kłócić, bo też w moim menu trochę nie występuje takie określenie, natomiast jak przeczytałam post startowy to miałam wrażenie, że tam lody czy pizza by się wpasowały bo autorka je dość "czysto".
          Zasadniczo burgera można kupić w McDonaldzie albo w dobrej burgerowni z fajną bułką i dobrej jakości mięsem, podobnie jak pizzę. Ja zwykle o jednym i drugim myślę jak o fast-foodzie podobnie jak o lodach w kategorii słodycze, ale każdą z tych rzeczy można zrobić lepiej lub gorzej smile
    • primula.alpicola Re: Cheat meal 29.05.22, 14:58
      Baton Bounty w cieście naleśnikowym, smażony w głębokim tłuszczu. Smacznego.
      • stephanie.plum Re: Cheat meal 29.05.22, 15:54
        :~ [ ]
      • ludzikmichelin4245 Re: Cheat meal 29.05.22, 15:54
        Było ostatnio na forum, ale w wersji panierowany Snickers 🤢

• black_magic_women Re: Cheat meal 29.05.22, 18:22
          A myślałam, że "kanapka Elvisa" (tosty z masłem orzechowym i bananem smażone na tłuszczu) to szczyt.
          • bene_gesserit Re: Cheat meal 29.05.22, 18:25
            Nie, moim zdaniem szczyt to cronut, słodycz spotworniała i wynaturzona.
            Tu cały ocean inspiracji: thisiswhyurfat.wordpress.com
            • ludzikmichelin4245 Re: Cheat meal 29.05.22, 18:48
              Podbijam, ja bym uznała za szczyt bubble waffles z lodami, bitą śmietaną, polewą i posypką.
              • bene_gesserit Re: Cheat meal 29.05.22, 19:47
                No nie wiem, mi wystarczy koreański corndog w czekoladzie z posypką.

Coś w tej posypce jest, to taka chemiczna wisienka. Na torcie z krewetek.
    • agonyaunt Re: Cheat meal 29.05.22, 14:59
      Zjadłabym to, na co mam ochotę. Przy czym dla mnie żelki czy lody to nie jest cheat meal, bo to w ogóle nie meal. Zresztą ja w ogóle nie uznaję idei cheat meal, nie czekam cały tydzień, żeby zjeść coś niezdrowego. Jak mam na talerzu dobre a niezdrowe, to się objem, najwyżej następnego dnia zjem mniej smile
    • suki-z-godzin Re: Cheat meal 29.05.22, 15:42
      Ostatnio poslinilam palec, sam opuszek wlasciwie, zanurzylam go w bialym cukrze i oblizalam.

Do dzis czuje sie zbrukana smakiem bialej smierci. Martwie sie o moją krzywa cukrzycową i D-dimery. Nie wspomne o wplywie na psychike.
      • lannnnntana Re: Cheat meal 29.05.22, 21:05
        suki-z-godzin napisała:

> Ostatnio poslinilam palec, sam opuszek wlasciwie, zanurzylam go w bialym cukrze
        > i oblizalam.
        >
        > Do dzis czuje sie zbrukana smakiem bialej smierci. Martwie sie o moją krzywa cu
        > krzycową i D-dimery. Nie wspomne o wplywie na psychike.
        Umrzesz. Na pewno umrzesz już wkrótce. Serdecznie ci współczuję.
    • kicifura Re: Cheat meal 29.05.22, 15:50
      Skoro nie wiesz jak smakują lody, żelki albo hamburger to może lepiej nie wchodź na tę złą drogę?
      • fifiriffi Re: Cheat meal 29.05.22, 17:24
        kicifura napisała:

> Skoro nie wiesz jak smakują lody, żelki albo hamburger to może lepiej nie wchod
        > ź na tę złą drogę?

Nie wie i ma na to ochotę? wink
    • ludzikmichelin4245 Re: Cheat meal 29.05.22, 15:53
      Pizza!
    • mae224 Re: Cheat meal 29.05.22, 15:56
      Kebab!
    • totutotam.org Re: Cheat meal 29.05.22, 16:02
      Kartoffelsalat z prawdziwego niemieckiego supermarketu smile
      • wkswks Re: Cheat meal 29.05.22, 21:23
        Nigdy mi nie wyszły takie dobre jak te z marketu. Ale te rarytasy jem tylko na grillu i imprezach szkolnych dzieci.
        • totutotam.org Re: Cheat meal 30.05.22, 08:10
          Otóż to! smile
    • biala_ladecka Re: Cheat meal 29.05.22, 16:03
      Vegeburger z MD.
      Pizza to zadne cheat meal. U nas to zdrowy obiad big_grin
    • bene_gesserit Re: Cheat meal 29.05.22, 16:10
      Cronut, czyli ciastko z ciasta francuskiego, smażone w głębokim tłuszczu, nadziewane kremem maślanym, podane z polewą i posypką. W wersji czekoladowej ozdobione paroma paskami boczku. Pizza śmieciowa? . Pizza może być zdrowa, to samo hamburger, żelki i lody raczej nie zabiją, tym bardziej jeśli możesz (kto zabrania?) zjeść je tylko dzisiaj.

Moim zdaniem fetyszyzowanie niezdrowego jedzenia to dowód uzależnienia. Trochę mi tu w twoim poście prześwituje niezdrowa relacja z jedzeniem.
      • mieszkanienaturalnie Re: Cheat meal 29.05.22, 16:58
        Od tego tylko mnie zemdli. Pizzę domową mogę zrobić i będzie zdrowa, ta z miasta raczej nie.
        • kicifura Re: Cheat meal 29.05.22, 17:17
          to czy pizza jest zdrowa zależy od jakości składników a nie od tego czy robiona w domu czy na mieście
          • bene_gesserit Re: Cheat meal 29.05.22, 18:04
            Na mieście nie wiadomo z czego jest robiona (może być robiona z gotowej mieszanki na pizzę, z różnymi ulepszaczami, i np ze środkami przecipleśniowymi). Poza tym ta na mieście może być bardzo tłusta, bo tłuszcz jest nośnikiem smaku, a jeśli się oszczędza na składnikach, to coś jednak musi statystować.

No i w domu można sobie ciasto wygarować w lodówce, a ciasto drożdzowe poddane zimnej fermentacji to jest coś niebywale lepszego od takiego wyrośniętego na szybko. Kolosalna różnica. Mało jest knajp, w których robią pizze z takiego wyrośniętego w lodówce.
            • kicifura Re: Cheat meal 29.05.22, 18:22
              przecież nie radzę pizzy z sieciówki za 15,90
              naprawdę są miejsca gdzie robią dobre pizze, której w piekarniku nie będziesz w stanie zrobić
              • bene_gesserit Re: Cheat meal 29.05.22, 18:28
                Różnicę czuć tylko wtedy, kiedy pizzeria ma piec opalany drewnem - a to też jest rzadkość.
                Jeśli masz kamień do pizzy i robisz wszystko tak, żeby było dobrze (czyli np wspomniana wyżej zimna fermentacja, albo długie wyrabianie i takie tam), to większość knajp wysiada. Oczywiście, nie wszystkie.
                • kicifura Re: Cheat meal 29.05.22, 18:32
                  no więc wracamy do punktu wyjścia: to że pizza jest z miasta nie oznacza automatycznie że jest mniej zdrowa i gorsza w smaku niż ta domowa
            • mamkotanagoracymdachu Re: Cheat meal 29.05.22, 19:17
              bene_gesserit napisała:

> Na mieście nie wiadomo z czego jest robiona (może być robiona z gotowej mieszan
              > ki na pizzę, z różnymi ulepszaczami, i np ze środkami przecipleśniowymi).

Ale wiesz, ze te środki są tez w mące, z której robisz „zdrowa” pizze w domu?
              • bene_gesserit Re: Cheat meal 29.05.22, 19:46
                Jeśli się kupuje certyfikowaną bio, to raczej mało prawdopodobne.
      • primula.alpicola Re: Cheat meal 29.05.22, 18:36
        bene_gesserit napisała:

Trochę
        > mi tu w twoim poście prześwituje niezdrowa relacja z jedzeniem.
        >
        A mnie chęć wywołania food-jatki.
        • bene_gesserit Re: Cheat meal 29.05.22, 18:38
          Food-jatka, czyli wojna polsko-angielskojęzyczna pod flagą ematkową.

E tam, napisałam o cronucie i nikt nie zareagował, a mi się na wymioty zbierało od samego o nim pisania.
          • primula.alpicola Re: Cheat meal 29.05.22, 19:04
            Mnie się zebrało, ale nie zdążyłam niczego napisać, bo zwymiotowałam na klawiaturębig_grin
        • kicifura Re: Cheat meal 29.05.22, 18:43
          a mi to wygląda na pochwalenie się tym że ona takich rzeczy nie je i nawet nie ma ochoty, a ematki niech się spowiadają ze swoich haniebnych ciągot big_grin
          • mieszkanienaturalnie Re: Cheat meal 29.05.22, 19:01
            Oczywiście, że jadłam większość wymienionych rzeczy, jednak od dłuższego czasu nie miałam na nie ochoty. Dzisiaj mam, jednak z lenistwa zostałam w domu i zjem ogórka.
            • kicifura Re: Cheat meal 29.05.22, 19:11
              o matko! mam nadzieję że tylko jednego
              • mieszkanienaturalnie Re: Cheat meal 29.05.22, 19:12
                Jednego plus parę migdałów.
            • biala_ladecka Re: Cheat meal 29.05.22, 20:03
              O tej porze roku, ogorek to jak zwynosc przetworzona, wiec na jedno wyszlo.
              • mieszkanienaturalnie Re: Cheat meal 29.05.22, 20:26
                Kiszony
                • biala_ladecka Re: Cheat meal 29.05.22, 20:40
                  Ufff, jesteś uratowana wink
          • 7katipo Re: Cheat meal 29.05.22, 21:17
            Też tak myślę.
            I ma Maca pod domem, a nie wie, jak smakuje. TAKA święta 🤣
    • gamma76 Re: Cheat meal 29.05.22, 16:13
      Ja bym się obżarła chipsami
      • mieszkanienaturalnie Re: Cheat meal 29.05.22, 16:58
        😅
    • krwawy.lolo Re: Cheat meal 29.05.22, 16:35
      I znowu poznałem nowe określenie. eMatka uczy. Nie wiadomo, może kiedyś zaszpanuję w Klubie.
    • 7katipo Re: Cheat meal 29.05.22, 16:42
      Zestaw z Maca wrap z frytkami i lody z karmelem 😛
      Albo dwa. Te wrapy.
      Głodna jestem.
      • mieszkanienaturalnie Re: Cheat meal 29.05.22, 16:57
        Mieszkam w pobliżu maca, ale nigdy nie miałam na nic ochoty. Może kiedyś. Oni przynajmniej trzymają standardy czystości i higienę pracy.
        • kicifura Re: Cheat meal 29.05.22, 18:35
          cheat day to nie jest zmuszanie się do jedzenia rzeczy na które nie masz ochoty
      • memphis90 Re: Cheat meal 29.05.22, 17:23
        Teraz mają czekoladowe z polewą mango...

Bardzo rzadko jem coś w McD, najczęściej w trasie na wakacje, ale na te lody to się jednak skusiłam...
        • 7katipo Re: Cheat meal 29.05.22, 17:50
          I jak? Uwielbiam wszystko mango!
          • memphis90 Re: Cheat meal 29.05.22, 18:31
            Bardzo dobre..
        • trampki_w_kwiatki Re: Cheat meal 29.05.22, 20:16
          Mają, cholery jedne, waniliowe z marakują.
          Dziecku kupuję, jezusie, dobre to nooo.
    • wiosennie Re: Cheat meal 29.05.22, 17:03
      Coś z McDonaldsa. Jakaś słodka bułeczka i frytki. A potem lodowy deser z bitą śmietaną.
    • memphis90 Re: Cheat meal 29.05.22, 17:20
      Gofer że śmietaną, czekoladą i rodzynkami. Od razu zaznaczam, ze gofery smakują zupelnie inaczej niż gofry. Inny poziom satysfakcji z upodlenia.
    • fifiriffi Re: Cheat meal 29.05.22, 17:23
      o boszsze....szkoda miżycia na takie rozkminy. Jem na co mam ochotę.Oczywiście w granicach rozsądku.... ale nie kminię takich rzeczy.
      Cheers smile
    • mashcaron Re: Cheat meal 29.05.22, 17:27
      Wegańskie klopsiki z Ikea:p
      • mieszkanienaturalnie Re: Cheat meal 29.05.22, 19:02
        Jak będę w ikei to na pewno spróbuję, nie jadłam jeszcze nawet tych mięsnych.
    • hanusinamama Re: Cheat meal 29.05.22, 17:53
      Jakbym miała takie rozkminy to by oznaczało, ze jedzenie za bardzo zagarneło moje życie.
    • taje Re: Cheat meal 29.05.22, 19:00
      A to ma być ostatni posiłek?
      • mieszkanienaturalnie Re: Cheat meal 29.05.22, 19:02
        Weź nie strasz 🤣
        • primula.alpicola Re: Cheat meal 29.05.22, 19:06
          Na Ostatnią Wieczerzę zjadłabym pizzę, taką najprostszą, ale doskonałą Margheritę, kilka Aperolków i wiaderko Tiramisu.
          • mika_p Re: Cheat meal 29.05.22, 20:07
            U mnie Ostatnia Wieczerza musiałaby trwać tydzień, żebym chociaż po trochu dobrych rzeczy zjadła smile Teoretycznie lody się zawsze zmieszczą, ale co to za przyjemność z lodów, jak się je je, bo się zmieszczą, a nie z prawdziwej ochoty.
          • taje Re: Cheat meal 29.05.22, 20:26
            Ja z kolei wybrałabym steka medium rare z sałatą a na deser truskawki z bitą śmietaną. Do steka czerwone wino a na deser Sauternes. Same wyraziste smaki.
            • mamkotanagoracymdachu Re: Cheat meal 29.05.22, 20:32
              taje napisała:

> Ja z kolei wybrałabym steka medium rare z sałatą a na deser truskawki z bitą śm
              > ietaną. Do steka czerwone wino a na deser Sauternes. Same wyraziste smaki.

To jest „cheat meal”???
              • taje Re: Cheat meal 29.05.22, 20:38
                Nie, nie. To jest ostatni posiłek smile
    • balbina1708 Re: Cheat meal 29.05.22, 19:04
      Frytki z majonezem popijane Coca Cola!
    • trampki_w_kwiatki Re: Cheat meal 29.05.22, 20:18
      Jak to, jakiś przepyszny jagielnik!
      • mieszkanienaturalnie Re: Cheat meal 29.05.22, 20:27
        🤣
    • lannnnntana Re: Cheat meal 29.05.22, 21:06
      Gdybym mogła zjeść coś zawierającego cukier w pierwszej kolejności byłby to dżem morelowy Danieli34.
    • jolie Re: Cheat meal 29.05.22, 21:13
      Jeden posiłek? To za mało.
      Kebab.
      Gofry z budki.
      Lody włoskie z automatu, tak te z proszku, uwielbiam, byle mocno zmrożone.
    • wkswks Re: Cheat meal 29.05.22, 21:21
      Ja dawno nie jadłam doennera. I chodzi ta natrętna myśl za mną, nie powiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka