Dodaj do ulubionych

Poznań - dobra klinika stomatologiczna

07.06.22, 11:41
Ematki z Poznania, szukam dobrej i bardzo kompleksowej opieki stomatologicznej. Chciałabym trafić do miejsca, w którym, poza założeniem kolejnej plomby, ktoś spojrzy na moją paszczę całościowo i powie co i jak i gdzie mam zrobić. Chodzi o wyleczenie tego co nawracająco się rozwala, zaplanowanie leczenia pod katem ortodoncji, bruksizmu, problemów ze stawami skroniowo-żuchwowymi. Plus pewnie jakieś estetyczne poprawki. Mam swoje dwa typy ale w obu ceny zbijają z nóg - jak trzeba to pójdę ale najpierw chciałabym zasięgnąć niezależnej opinii.
Nie chcę biegać od lekarza do lekarza, potrzebuję miejsca, gdzie zaopiekują się mną całościowo - moje zębowe problemy są dość złożone i chciałabym żeby poszczególni specjaliści potrafili ze sobą współpracować.
Macie jakieś polecanki?
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 12:12
      W Poznaniu mogę polecić klinikę stomadex, ale nie jestem pewna, czy robią wszystko, co tu opisałaś. Mamy bardzo dobre doświadczenia, ale tak złożonych problemów nikt z nas nie ma. Wpisz w Google stomadex Poznań, może na stronie są odpowiednie informacje.
      • aguar Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 17:02
        Miałam w Stomadexie bardzo dobrego lekarza, niestety jesienią ubiegłego roku wyjechał na stałe zagranicę. Korzystałam potem z usług dwóch innych (Głowacka i Chatłas) już z pewnymi zastrzeżeniami. Ale wyposażenie mają świetne, rtg robią na fotelu, jak trzeba kanałowe mikroskopem itd.
    • denia17 Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 12:12
      Ja korzystam z Sobota House - ceny straszne ale opieka kompleksowa i bez zarzutu.
      • nightdream Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 12:22
        No właśnie, ceny to kosmos jakiś…
    • princy-mincy Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 12:31
      Ja moge polecic klinike Schneiderow na swiebodzinskiej.
      Leczenie stomatologiczne, robilam u nich implant i overlay, wspolpracuja z ortodonta.
      Nie jest super tanio, terminy rozne, ale ogolnie jest kompleksowo.
    • widosna Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 13:07
      Polecam Stankowscy&Bialach Stomatologia. Ceny kosmiczne w porównaniu do dziury w której mieszkam ale warto jeździć te 400 km na leczenie ortodontyczne
      • nightdream Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 15:34
        Są efekty?
        Patrzę na ich stronę to opisane jest fajnie wszystko co robią. I mają podejście holistyczne…
    • bigimax4 Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 13:29
      Dental Comfort ,lawica
    • kanga_roo Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 15:34
      poszłabym się skonsultować do mojej dentystki (dentosfera.com), bo też miałam szeroko zakrojone plany na ortodoncję itp cuda a okazało się, że można zrobić porządny przegląd, wyleczyć zęby, dodać mały fotomontaż i będzie OK.
      leczenie ortodontyczne nie jest dla każdego, wbrew pozorom.
      • nightdream Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 15:41
        Ja już miałam dwie diagnozy ze u mnie ortodontycznie niewiele da się zrobić. Natomiast mam „wbity” jeden staw żuchwowy co bardzo pogłębiło mi tyłozgryz. Bruksizm tylko pogarsza temat. Jedynki zaczynają mi się ścierać też, jeszcze chwila i będę miala wszystko do wymiany 😭
        liczę na to ze jednak ktoś ogarnięty odbstawow będzie w stanie coś mi pomoc..
    • nightdream Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 15:34
      A ktoś zna Klinikę Kwiatek?
      • podaje_haslo_okon Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 19:54
        Robiłam tam implant - implant zrobiony dobrze, korona była do poprawy. Ceny mieli ok, jak na tamte czasy (to było z 7 lat temu), a w porównaniu do Warszawy, to nawet taniocha. Nic więcej zrobić nie zdążyłam, więc trudno mi ich ocenić.
        • podaje_haslo_okon Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 19:57
          Zapomniałam, robiłam tam jeszcze jakieś skomplikowane leczenie kanałowe pod mikroskopem. To chyba na tip top zrobione, żaden kolejny dentysta nie miał uwag, a z zębem od tamtego czasu nic się nie dzieje.
    • bertie Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 17:39
      Ja właśnie jestem w trakcie takiej całościowej naprawy. Głównie z powodów problemów ze stawami skroniowo-żuchwowymi. Ale na razie końca nie widać, mam jakiś milion tymczasowych koron założone, bo moje zęby były po leczeniach kanałowych, starte, za niskie, część poprzesuwana bo mi jeden ząb stały nie wyrósł. I ten nowy zgryz pomógł na stawy, ale pojawiły się nowe problemy i dentysta i protetyk od paru tygodni myślą jak to obejść. Jak będę mieć pecha to jeszcze leczenie ortodontyczne mnie czeka, a miało nie być potrzeby... więc na razie nie polecam swojej przychodni, bo nie do sukcesu jeszcze daleko. Zresztą w Trójmieście, a nie Poznaniu jest.
      Jak stawy ci mocno dokuczają to zanim podejmiesz poważniejsze leczenie możesz zacząć od fizjoterapii stomatologicznej. A od dentysty zamówić szynę do noszenia na noc. Ja tak przetrwałam ostatnie kilka lat
    • paola.brunetti Re: Poznań - dobra klinika stomatologiczna 07.06.22, 20:41
      Orto Aidi na Strzeszynskiej, świetni specjaliści i nie naciągają na niepotrzebne wydatki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka