krwawy.lolo 20.06.22, 15:18 czy eMatka posiada wiedzę, że osobnicze odczuwanie temperatury to 0,2°C? Znaczy różnicy. Tak więc wszelkie dyskusje na temat optymalnego ciepła są z góry skazane na łąkową jatkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 15:29 nie posiadam wszystko co wiem, to ze gdy nakaze obnizenie temperatury w robocie do 19°C mowiac, ze abstrahujac od calej reszty- przeciez nie jest zimno, to ludzie odpowiadaja, ze "hehe latwo mi mowic, bo jestem z Polski", na co ja "lepiej sie przyzwyczajajcie, ze niedlugo wszyscy bedziemy z Polski, dziubdziusie!" a potem na polskim forum czytam, ze 19° to jakas tortura Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 15:36 boogiecat napisała: > nie posiadam Ty posiadasz Siebie. Mnie to wystarczy ponad wszelkie Obroty Ciał Niebiańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:04 To zależy od pory roku. Latem 19 to jest optymalna temperatura. Zimą przy 19 jest mi jakby za zimno Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:34 Zamieszkaj ze mną na Martynice. Zatrudnię Cię na 460 ełro, jako tłumacza. Tak dla picu, bagietki już umiem kupować bezakcentowo. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:35 Córcia w międzyczasie i tak zostanie królową Francji, albo inną cesarzową Burgundii. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:55 moje kochane dziecko ostatnio definitywnie zrozumialo, ze jest tak naprawde naukowcem naukowcem z pasjami (a nie kelnerka w barze z kotami) ale by bylo, gdyby im sie chcialo troche porzadzic Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:32 Zatrudnię na cały etat, w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:35 To sie zastanowie, bo mnie wlasnie hr bigimaxa wywalilo😺 Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:54 wszystko co wiem, to ze gdy nakaze obnizenie temperatury w robocie do 19°C mowiac dziwna ta robota , u mnie bys dostala co najwyrzej wrzuty ze swoje poty menopauzalne idz lecz gdzie indziej zreszta jest ustawione zdaje sie na 21 zodyn nie moze tego dotknac Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:58 a widzisz, ja bym tam do was poszla i bym wam przekrecila na 19° i jeszcze nauczyla grzecznie sie zwracac do ludzi, a na koniec byscie mi podziekowali Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 18:54 raz moze i tak , po pieciu minutach bys byla w hr tlumaczac sie ze swojego glupiego postepowania dodali by ci jeszcze ze dotkniesz tego to mozesz z miejsca swoje graty zabierac i wyjsc Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:43 19 stopni jest bardzo ok, gdy pracujesz fizycznie: nosisz ciężkie paczki, sprzątasz, albo nawet wypakowujesz towar w sklepie i chwilami tylko siadasz na kasie. Nieźle też jest gdy jesteś nauczycielem lub szkoleniowcem, bo też sporo energii to kosztuje, ale już słuchacze szkolenia będą marzli. Dla osób siedzących 8 godzin przy komputerze niemal bez przerwy to za zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:04 A propos temperatury: w tej chwili u mnie jest na lądzie 14 stopni, a w morzu 13. Siedzę w kostiumie, bluzce, polarze, sztormiaku, długich spodniach i czapce. Kąpać się czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:18 No ja tam nie wiem. Wieczór filmowy zwykle wygląda u nas tak, że na tej samej kanapie siedzę ja w polarze i pod kocem, a obok mnie mąż w t-shircie i bokserkach. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:30 Wystawiłaś mu walizki z odpowiednim odzieniem? A tak serio, nie rozumiem, i nie chcę rozumieć ludzi chodzących boso po kamieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:37 Ja szczerze i niemo podziwiam tych smigajacych boso po kamieniach! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:47 Dlaczego mnie gnębisz? Nie wystarczy Ci, gdybym przywdział białe giezłeczko falbanką zdobne? Muszę jeszcze delikatne stopy kamieniem kaleczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:49 Nie zamierzam mu wystawiać walizek. Jest moim kaloryferem 😁. Chyba jestem zbyt zmęczona, bo nie chwytam o co chodzi z chodzeniem boso po kamieniach 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:52 To taka wyimaginowana hiperbola. Nie przejmuj się, sam się przegadałem. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 20:00 Jestem na nogach od 5 rano, a u nas upał jak w tropikach, to mi się ciut mózg zlasował. W każdym razie ja nie lubię chodzić boso po kamieniach, ani w ogóle po niczym. W domu w kapciach chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 20:00 W kwesti temperatur, lubię chłód i świeże powietrze nienawidzę zaduchu, gorąca i smrodu. Odpowiedz Link Zgłoś