Dodaj do ulubionych

W kwestii temperatury

20.06.22, 15:18
czy eMatka posiada wiedzę, że osobnicze odczuwanie temperatury to 0,2°C? Znaczy różnicy. Tak więc wszelkie dyskusje na temat optymalnego ciepła są z góry skazane na łąkową jatkę?
Obserwuj wątek
    • boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 15:29
      nie posiadam

wszystko co wiem, to ze gdy nakaze obnizenie temperatury w robocie do 19°C mowiac, ze abstrahujac od calej reszty- przeciez nie jest zimno, to ludzie odpowiadaja, ze "hehe latwo mi mowic, bo jestem z Polski", na co ja "lepiej sie przyzwyczajajcie, ze niedlugo wszyscy bedziemy z Polski, dziubdziusie!"

a potem na polskim forum czytam, ze 19° to jakas tortura big_grin tongue_out
      • krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 15:36
        boogiecat napisała:

> nie posiadam

Ty posiadasz Siebie. Mnie to wystarczy ponad wszelkie Obroty Ciał Niebiańskich.
      • arthwen Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:04
        To zależy od pory roku. Latem 19 to jest optymalna temperatura. Zimą przy 19 jest mi jakby za zimno wink
        • boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:25
          big_grin no niestety, te 19° to zima tongue_out
          • krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:34
            Zamieszkaj ze mną na Martynice. Zatrudnię Cię na 460 ełro, jako tłumacza. Tak dla picu, bagietki już umiem kupować bezakcentowo.
            • krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:35
              Córcia w międzyczasie i tak zostanie królową Francji, albo inną cesarzową Burgundii.
              • boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:55
                moje kochane dziecko ostatnio definitywnie zrozumialo, ze jest tak naprawde naukowcem
                naukowcem z pasjami (a nie kelnerka w barze z kotami)
                ale by bylo, gdyby im sie chcialo troche porzadzic smile
            • boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:47
              biore pol etatu na czarno!
              • krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:32
                Zatrudnię na cały etat, w ciemno.
                • boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:35
                  To sie zastanowie, bo mnie wlasnie hr bigimaxa wywalilo😺
      • bigimax4 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:54
        wszystko co wiem, to ze gdy nakaze obnizenie temperatury w robocie do 19°C mowiac

dziwna ta robota , u mnie bys dostala co najwyrzej wrzuty ze swoje poty menopauzalne idz lecz gdzie indziej
        zreszta jest ustawione zdaje sie na 21 zodyn nie moze tego dotknac
        • boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 16:58
          a widzisz, ja bym tam do was poszla i bym wam przekrecila na 19° i jeszcze nauczyla grzecznie sie zwracac do ludzi, a na koniec byscie mi podziekowali smile
          • bigimax4 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 18:54
            raz moze i tak , po pieciu minutach bys byla w hr tlumaczac sie ze swojego glupiego postepowania dodali by ci jeszcze ze dotkniesz tego to mozesz z miejsca swoje graty zabierac i wyjsc
            • boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:34
              🤣
      • kamin Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:43
        19 stopni jest bardzo ok, gdy pracujesz fizycznie: nosisz ciężkie paczki, sprzątasz, albo nawet wypakowujesz towar w sklepie i chwilami tylko siadasz na kasie. Nieźle też jest gdy jesteś nauczycielem lub szkoleniowcem, bo też sporo energii to kosztuje, ale już słuchacze szkolenia będą marzli.
        Dla osób siedzących 8 godzin przy komputerze niemal bez przerwy to za zimno.
    • piataziuta Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:04
      A propos temperatury:
      w tej chwili u mnie jest na lądzie 14 stopni, a w morzu 13.
      Siedzę w kostiumie, bluzce, polarze, sztormiaku, długich spodniach i czapce.
      Kąpać się czy nie?
      • krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:27
        Nie kąp. Przeziębisz się.
      • kamin Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:43
        Zdecydowanie nie.
    • eliszka25 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:18
      No ja tam nie wiem. Wieczór filmowy zwykle wygląda u nas tak, że na tej samej kanapie siedzę ja w polarze i pod kocem, a obok mnie mąż w t-shircie i bokserkach.
      • krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:30
        Wystawiłaś mu walizki z odpowiednim odzieniem? A tak serio, nie rozumiem, i nie chcę rozumieć ludzi chodzących boso po kamieniach.
        • boogiecat Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:37
          Ja szczerze i niemo podziwiam tych smigajacych boso po kamieniach!
          • krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:47
            Dlaczego mnie gnębisz? Nie wystarczy Ci, gdybym przywdział białe giezłeczko falbanką zdobne? Muszę jeszcze delikatne stopy kamieniem kaleczyć?
        • eliszka25 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:49
          Nie zamierzam mu wystawiać walizek. Jest moim kaloryferem 😁.

Chyba jestem zbyt zmęczona, bo nie chwytam o co chodzi z chodzeniem boso po kamieniach 🤷‍♀️
          • krwawy.lolo Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 19:52
            To taka wyimaginowana hiperbola. Nie przejmuj się, sam się przegadałem.
            • eliszka25 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 20:00
              Jestem na nogach od 5 rano, a u nas upał jak w tropikach, to mi się ciut mózg zlasował. W każdym razie ja nie lubię chodzić boso po kamieniach, ani w ogóle po niczym. W domu w kapciach chodzę.
    • marianna1960 Re: W kwestii temperatury 20.06.22, 20:00
      W kwesti temperatur, lubię chłód i świeże powietrze nienawidzę zaduchu, gorąca i smrodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka