Dodaj do ulubionych

Trzymajcie jutro kciuki

27.06.22, 16:42
Głównie za groomerke mojego psa indifferent
Ale za mnie i za samą bohaterkę dnia też, jak najbardziej.
Thx
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 16:50
      Święty Judo Tadeuszu, patronie spraw beznadziejnych, wejrzyj na służebnicę twoją, Lilię i niech za twoim wstawiennictwem tak ona, jak i groomerka psa Lilii,,a takoż i sam pies, jutrzejszą próbę przetrwają w zdrowiu i spokoju ducha. Amen
      • alpepe Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 17:10
        Juda Tadeusz mi jedno mieszkanie kiedyś w sytuacji podbramkowej załatwił, więc taka próba przetrwania to dla niego pryszcz. Aż szkoda, że jestem obecnie niewierząca, do niego bym się mogła modlić.
      • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 17:10
        big_grin
    • alexis1121 Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 17:06
      Zaciśnięte, weź dla niej smaczki żeby dostała za dobre zachowanie.
      • karme-lowa Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 17:08
        Trzymam!
    • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 17:13
      Dziękuję, dziewczyny.
      Ujmę to tak- nie jest to ulubiona formą spędzania czasu przez mojego kundla. Bardzo, bardzo nieulubiona formą.
      A pies jest duuuuuzy.
      Silny.
      Judo i Tadeuszu, miejcie w opiece big_grin
      • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 17:13
        Forma- debilowaty, przemadrzaly, durny slownik
    • b.bujak Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 17:41
      potrzymam;
      my jesteśmy umówieni na 12 lipca... mój pies też jest cieżkim przypadkiem, wiec pomoc z niebios czy innych wpływów nadprzyrodzonych jest wskazana
      • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 17:49
        A jaka rasa?
        Po.obcinaniu pazurów pani orzekła, że poważniejsze zabiegi tylko z drugą osobą
        • b.bujak Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 18:35
          west; przynajmniej inna kategoria wagowa smile
          po nieudanym podejściu u lokalnej amatorki dostaliśmy namiar na groomerkę jedną z mistrzyń fachu w naszym regionie, dała radę, ale mam pewien niepokój, czy będzie dalej chciała z nim pracować jak pies będzie dalej tak szalał - pocieszała mnie, że na poczatku większość szaleje a w końcu się przyzwyczajają...
          • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 18:45
            No tak.
            Taaaa, inna kategoria wagowa. Nasza nie zabiera się nawet bez asystenta
            • daniela34 Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 18:51
              No takie cudo, no. Serca nie masz!
              • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 19:27
                Nie mam. Daniela, ja odkurzam dwa razy dziennie. A w przerwach zbieram.koty zewsząd. Mówi się, że onki linieją dwa razy w roku. Pierwszy okres trwania od stycznia do czerwca, a drugi od lipca do grudnia
            • b.bujak Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 19:15
              lilia.z.doliny napisała:

> No tak.
              > Taaaa, inna kategoria wagowa. Nasza nie zabiera się nawet bez asystenta
              >

może i mniejszy, ale nie gorszy - też go obsługują na cztery ręce wink
              • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 19:28
                Łatwiej mu się, wywić z potrzasku
    • rosapulchra-0 Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 17:45
      Trzymam!
      • dominika9933 Re: Trzymajcie jutro kciuki 27.06.22, 19:52
        Będę trzymać mocno. Mój Lolek pozwala się dotykać tylko mi, rozumiem Twoje obawy.
    • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 20:16
      No to powiem wam, że było słabo.
      Jak przyszłam.odebac psa, to już na końcu ulicy słyszałam takie wycie, że myślałam że zaprowadziłam.ja do rzeźni.
      A ona była suszona suszarką tymczasem....
      Jest taka klatka kennelowa, w której psy czekają na swoją kolej do kąpieli i tam zostawiłam.Kiwi. jak przyszłam odebrać kundla, to ten boks był całkowicie zdemolowany suspicious, w kilku kawalkach
      No nic, piesek jest śliczny i wkurwiony
      • bei Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 20:19
        Ojej! To się działo!
        • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 20:20
          Oj, działo...
      • ga-ti Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 20:22
        I co zrobiła Twojemu włochaczowi? Wygląda teraz jak te biedne podstrzyżone jorki? wink

Sąsiedzi maja owczarka długowłosego, czarnego, no cudny jest, ale jak pomyślę o tych kłakach...to od razu kocham mego kundelka, długość włosa 2 cm smile
        • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 20:23
          Wykąpała, wyczesała, podciela
          • ga-ti Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 21:47
            Elegancko smile
        • daniela34 Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 20:25
          Wyobraź sobie takiego dostojnego, wielkiego owczarka, któremu z puszystego ogona wyłażą kłaki, a on ze szczerym oburzeniem na nie fuczy, bo przecież jak mogą wyłazić?
          • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 20:47
            Wypbrazam.sobie. na razie mamy stan zawieszenia relacji między psem.a pańcią.
            Ps gromerka wyglądała, jak ktoś kto zdołałumknac z pola bitwy pod Grunwaldem
      • mysiulek08 Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 21:55
        no ale Kiwi jest postury slusznej smile

a teraz wyobraz sobie kotecka, mlodego kotecka nr 1 tongue_out z ktorym walczylo trzech wetow zeby przelozyc go z klatki lapki (uszkodzil mechanizm zapadkowy) do takiej specjalnej klatki na grubego zwierza z szuflada zeby dac mu znieczulenie przed kastracja, wetka stwierdzila, ze kiedys tygrysa usypiala i takiego cyrku nie bylo. To Bursztyn

a mlodszy braciszek Chester jak doszedl jako tako do siebie po znieczuleniu przy wkladaniu cewnika, wyrwal sobie kroplowki i zdemolowal klatke, dobrze, ze ktos byl na zmianie, zadzwonili, zeby kota natychmiast zabrac! wet byl z przeorana twarza tongue_out i zapowiedzial, ze juz nigdy tego rudego diabla na leczenie nie przyjmie
        • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 22:54
          Ale koty są cieczą i one jakoś się wylewają z rąk
    • b.bujak Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 20:59
      no i pięknie;
      ile czasu jej zajmie ponowne porośnięcie takim kłakiem?

moj chyba wbił kłos w łapkę, w związku z szaleństwem odstawionym u weterynarza jutro wracamy na głupiego jasia sad
      obskubię go troche przy okazji ...

btw - ciekawa jestem ile prawdy jest w krążących historiach jakoby niektórzy psi groomerzy uspokajaja psy jakimis prochami...
      • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie jutro kciuki 28.06.22, 21:53
        Po rozwalonym.kennelu wnoszę, że ten nie uspokaja niczym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka