Dodaj do ulubionych

Taki tam spontan

15.08.22, 06:04
Jestem z rodziną na kempingu na działce. Siedzimy wieczorem, chilujemy przy ognisku. Godzina 20 dzwoni teściowa. Gadka-szmatka.
A tak w ogóle to ona dzwoni, bo zaprasza jutro (!) wszystkie dzieci (w sumie 15 osób) do restauracji na obiad.
To nie szkodzi, że dzień przed zaprasza, że my tu bez łazienki, wody, stosownych ciuchów, że z innymi planami. I że brudni, bo na kempingu. Przecież mamy blisko (!?).

Co robi emama?
Obserwuj wątek
    • tomato.soup Re: Taki tam spontan 15.08.22, 06:14
      A jak by tak kontrowersyjnie powiedzieć, źe dziękuje się za zaproszenie, ale nie da rady się pojawić?
      Teściowa zemrze od tego?
      • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 06:21
        Haha, no najprostsze rozwiązania są najlepsze wink Mnie rozwalił sam pomysł z dnia na dzień, w długi weekend.
        Oczywiście ona z tych przewrażliwionych.
        • homohominilupus Re: Taki tam spontan 15.08.22, 06:29
          A co by się stało gdybyście kulturalnie odmówili używając tych samych argumentów co tu napisałaś ewentualnie poszli w strojach wakacyjnych?
          W ogóle się na tym kempingu nie myjecie?
          Nie lubisz teściowej, co?
          • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 06:39
            W ufajdanych strojach działkowych do eleganckiej restauracji, w klapersach kuboty? No można pewnie i tak.
            Wszyscy odstawieni w brokaty, w sumie mógłby być z tego niezły happening😄

Tak, nie myjemy się, opłukujemy się z węża ogrodowego. Jeśli ktoś kiedyś kempingował, to serio nic nadzwyczajnego. Nie mamy bieżącej wody.
            Ale pięknie pachniemy, wędzonym dymem z ogniska😁
            • ritual2019 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 08:22
              Jezdze na camping czasem ale nigdy w miejsca gdzie nie mozna sie normalnie umyc.
            • biala_ladecka Re: Taki tam spontan 15.08.22, 08:29
              Czyli macie jakies zrodlo wody i podlaczyliscie waz, a nie zrobiliscie prostego kraniku, zeby sie normalnie umyc? Nie mam nic przeciwko, zwyczajnie sie dziwie.
              • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 08:51
                Tak, nie zrobiliśmy, nie przeszkadza nam to zupełnie.
                • biala_ladecka Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:03
                  No jak widac, chyba jednak wam przeszkadza, bo przeciez chyba nie tesciowa, prawda? big_grin
                  • e-ness Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:26
                    Ja ja rozumiem doskonale. Tez mam działkę i tez budowaliśmy dom. Początku to był jeden wielki syf. My ubabrani w najgorszych szmatach. Dzieciom tylko oczy w tym brudzie było widać.
                    I nawet gdybym znalazła czyste ubrania to nie miałabym ochoty stawać na rzęsach aby jakoś w tej knajpie wyglądać, bo nie lubię się spinać. Tym bardziej w sytuacji, ze osoba zapraszająca wiedziała jakie mam plany na weekend.
                    • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:37
                      O Pani z ziemi widzę, nie z kosmosu jak pozostałe Panie😄
                      Miłego dnia, fajnie spotkać po drodze kogoś normalnego 🙂
                      • e-ness Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:56
                        Ja po swoich wypadach na działkę, ręce i nogi tydzień doprowadzam do kultury. Moi panowie od remontu byli mniej ubrudzę i i z mniejsza ilością dziur w ubraniach.
                        Ale ja tam robię wszystko, tak samo mąż.
                        I tylko ten co postawił bodz wyremontował dom niemal własnoręcznie , bądź sam ogarniał kartoflisko, aby stało się ogrodem, wie jak wyglada rzeczywistość.😄
                        Milego dzionka, barwcie się dobrze😉
                        • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:59
                          e-ness napisała:

> I tylko ten co postawił bodz wyremontował dom niemal własnoręcznie , bądź sam o
                          > garniał kartoflisko, aby stało się ogrodem, wie jak wyglada rzeczywistość.😄
                          > Milego dzionka, barwcie się dobrze😉

I chyba tu jest pies pogrzebany. Nie wie ten, kto nie przerobił smile
                          Dzięki, najlepszego!
                          • panna.nasturcja Re: Taki tam spontan 15.08.22, 19:54
                            Ale wiesz, ja w sumie kilka lat życia spędziłam pod namiotem na campingach i w lesie i zawsze się myłam. Więc tego elementu nie rozumiem.
                            • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 16.08.22, 15:16
                              panna.nasturcja napisał(a):

> Ale wiesz, ja w sumie kilka lat życia spędziłam pod namiotem na campingach i w
                              > lesie i zawsze się myłam. Więc tego elementu nie rozumiem.

Trzymam higienę🙄 Ja nie mam warunków, by się domyć po budowie.
            • homohominilupus Re: Taki tam spontan 15.08.22, 08:47
              nothingelsemattersnow napisał:

> W ufajdanych strojach działkowych do eleganckiej restauracji, w klapersach kubo
              > ty? No można pewnie i tak.
              > Wszyscy odstawieni w brokaty, w sumie mógłby być z tego niezły happening😄
              >
              > Tak, nie myjemy się, opłukujemy się z węża ogrodowego. Jeśli ktoś kiedyś kempin
              > gował, to serio nic nadzwyczajnego. Nie mamy bieżącej wody.
              > Ale pięknie pachniemy, wędzonym dymem z ogniska😁

A co takiego robicie ze jesteście ufajdani?
              No w kubotach faktycznie słabo, na przyszłość polecam crocsy lub huntery, w tym nie ma obciachu się pokazać.
              Jeżdżę czasem kempingowac na dziko i zawsze myje się 2 razy dziennie, włosy codziennie.
              A na lunch zawsze do knajpy.
              Wiec sorry, nie kupuje tego. Nie ściemniaj a po prostu napisz że nie znosisz tej starej rury a nie ze kuboty i brudne ciuchy.
              • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 08:55
                Knajpa na wyjeździe, gdzie ludzie włażą w strojach plażowych, a elegancka restauracja to żadna różnica, prawda?

Ja nawet w domu nie myję włosów codziennie.

Robimy to, co się robi na działce, gdy się buduje dom. Porządkujemy i pracujemy.

Własnej mamie, tacie, ciotce i przyjaciółce też bym odmówiła. Wszyscy to stare rury!
                • nicknanowyrok Re: Taki tam spontan 15.08.22, 08:58
                  W niedzielę i świąteczny poniedziałek? Stary miesza już beton?
                  • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:35
                    Nie miesza, bo mamy dom z drewna.
                    I można go na przykład szlifować. W niedzielę można, a nawet w świąteczny poniedziałek i to nawet o północy!
                    Serio nie ma cichych prac na budowie, na działce? Coraz lepsze te Wasze sugestie😄
                    • nicknanowyrok Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:20
                      Z drewna i stoi na palach. Popraw legendę big_grin
                      • e-ness Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:27
                        Tak, dom drewniany bardzo często stawia się na palach - żelbetowych. Ale pewnie nie wiesz po co i stad te zdziwienie😉
                    • bene_gesserit Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:22
                      Bejcować można, jak z drewna. Bo to i się spocisz przy tym, i ufajdasz bejcą. A praca jest medytacyjnie cicha.

Co ty się tak tłumaczysz? Niestety, to normalne, że forumki próbują jechać po autorce wątku, tak tu jest, wbrew mottu forum.
                      • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:32
                        bene_gesserit napisała:

> Co ty się tak tłumaczysz? Niestety, to normalne, że forumki próbują jechać po a
                        > utorce wątku, tak tu jest, wbrew mottu forum.

Chcę wnieść nieco światła w ich życie i pokazać, jak wygląda inny świat 😉
                • homohominilupus Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:01

> Knajpa na wyjeździe, gdzie ludzie włażą w strojach plażowych, a elegancka resta
                  > uracja to żadna różnica, prawda?
                  >
                  Nie chodzę do knajp przy plaży.
                  Dalej nie kupuję.
                  Po prostu chciałaś wiedzmie doopę obrobić na forum.
                  A jeśli masz czyste intencje to wyciągnij kij z tyłka i idźcie do tej knajpy.
                  Knajpa to nie Metropolitan Opera. Do teatru też się pindrzycie jak szczur na otwarcie kanału?
                • kamin Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:11
                  I w okolicy tego kempingu na zadupiu są takie eleganckie lokale, że wymagają eleganckiego stroju?
                  A włosy do jutra do 14 zdążysz umyć pod tym wężem z wodą.
                  • ritual2019 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:15
                    Nie zabrala szmaponu ani grzebienia🤣
                    • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:42
                      Tak, nie mam szamponu. Co w tym dziwnego? Nie mam też cieni i tuszu do rzęs. Suszarki i prostownicy i żelazka również.
                      Ale spoko, mydłem by się pewnie udało. Drapałabym się po łbie jakbym miała wszy, ale jak najbardziej pasowałoby to do reszty mojego imidżu😁
                      • yuka12 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:13
                        Szampon w kostce. Najlepiej ekologiczne mydło w kostce 3 w 1. Do kupienia w Rossmanie. Polecam.
                        Ps. Też nie kupuję twojej opowiastki. Jeździłam na kempingi, pod namioty, wędrowałam z plecakiem, myłam się codziennie, myłam też włosy, czasem w strumieniach, rzekach czy jeziorach. Zawsze też miałam choć jedną bluzkę i parę spodni nadające się do wyjścia między ludzi, chociażby w celu powrotu do domu. A do knajpy niekonieczny jest makijaż i buty na obcasach.
                        • e-ness Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:35
                          Ja w trakcie budowy swojego domu na działce, wysiadałam do samochodu tak jak zeszłam z pola. Nie brałam ubrań na zmianę, bo nie miałam potrzeby ich zmieniać, tym bardziej, ze wracałam nieumyta czyt. jak z kopalni

Jak jedzie się na robotę, na 2 dni, to człowiek myśli przede wszystkim o zabraniu sprzętu do roboty i do przetrwania na ten czas, nieumyta głowa w porównaniu do ogromnego zmęczenia po pracy to błahostka.

Co innego jak jedzie się na kemping w celach wypoczynkowych, co innego na kemping w celach budowlano remontowych
                          • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:48
                            W sendo👍
                        • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:37
                          Ale w jakim sensie nie kupujesz?
                          Siedzę sobie między robotami na budowie i wymyślam z nudów jakieś bajki, tak myślisz? 😮Zaskakujące podejście do ludzi.
                          Jestem na kempingu budowlanym, prace robimy, majster przyjeżdża, mogę się umyć, ale niedomyć, mam ciuchy do wyjścia do ludzi, do przyjęcia ludzi u siebie, nie mam do eleganckiej restauracji.
                          • mid.week Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:51

> Ale w jakim sensie nie kupujesz?
                            > Siedzę sobie między robotami na budowie i wymyślam z nudów jakieś bajki, tak my
                            > ślisz? 😮Zaskakujące podejście do ludzi.
                            > Jestem na kempingu budowlanym, prace robimy, majster przyjeżdża, mogę się umyć,
                            > ale niedomyć, mam ciuchy do wyjścia do ludzi, do przyjęcia ludzi u siebie, nie
                            > mam do eleganckiej restauracji.

Jak nie wrzucisz fotki z betoniarka to nikt nie uwierzy 🤷‍♀️
                  • mid.week Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:38
                    A po co ma to robić skoro nie planowała chadzać do restauracji
                    • ritual2019 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:41
                      Bo szampon, mydlo, grzebien oraz woda i czyste ubranie na zmiane to podstawa dla wiekszosci ludzi. Nie musi to byc suknia kotailowa.
                      • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:44
                        Ależ ja zabrałam czyste ubranie. Ubrudziło się jednak. Świnia ze mnie.
                        Szampon na 2 dni? Pani raczy żartować.
                        • ritual2019 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 10:07

> Ależ ja zabrałam czyste ubranie. Ubrudziło się jednak. Świnia ze mnie.
                          > Szampon na 2 dni? Pani raczy żartować.

Zartowac albo raczej trollowac to raczysz ty. Spedzilam weekend na wsi, wynajelismy domek ktoryial prysznic i toalete, zabralismy rowery i zeobilismy sobie rajd, zjedlismy w pubie (grillowac nie mozna), nastepnego dnia spacer w lesie...i nie wyobrazam sobie zeby sie nie umyc, wlosow tez, zwlaszcza ze bylo bardzo goraco.
                          • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 10:12
                            Ja nie wynajmuję domku, nie mam prysznica, toalety. Nie kąpałam się wczoraj, włosów też nie myłam.
                            Ale robię Ci sieczkę w głowie 😉
                            Poczytaj wyżej koleżanki, które też budowały dom i zrozumiesz, że ja ni3 jestem taka wyjątkowa. A chciałabym😄
                            • ritual2019 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 10:22

> Ja nie wynajmuję domku, nie mam prysznica, toalety. Nie kąpałam się wczoraj, wł
                              > osów też nie myłam.

I
                              Bo jestes brudasem. Ale spoko masz prawo. Nie zabralas tez czystego ubrania, zapewne wsiadziesz taka brudna i smierdzaca do auta i pojedzisz te 60km do domu.

> Ale robię Ci sieczkę w głowie

Sieczke w glowie to masz ty.

> Poczytaj wyżej koleżanki, które też budowały dom i zrozumiesz, że ja ni3 jestem
                              > taka wyjątkowa.

Jestes brudasem, budowa domu nie przeszkadza w umyciu sie ani przebraniu w czyste ubranie. Serio.
                              • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 10:30
                                W Twoim wyobrażeniu mogę być i kucykiem Pony. Nie obchodzi mnie to.

Jestem rozsądną osobą, która dostosowuje strój do sytuacji. Przyjechaliśmy tu pracować, więc stroje mamy robocze.
                                Tak, będę w brudnych ciuchach wracać do domu. A tam, uwaga... wykąpie się (obiecuję, że umyję głowę!) i założę czystą, elegancką piżamkę😃
                                • ritual2019 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 10:34

> Tak, będę w brudnych ciuchach wracać do domu. A tam, uwaga... wykąpie się (obie
                                  > cuję, że umyję głowę!) i założę czystą, elegancką piżamkę😃

Watpliwe, brudas jest nim w kazdych okolicznosciach.
                                  • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 10:36
                                    Haha, Ty serio istniejesz? Aż ciężko uwierzyć🙂
                                    • agaagaaga123 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 13:07

> Haha, Ty serio istniejesz? Aż ciężko uwierzyć🙂

Mnie ciężko uwierzyć, ze mozna wyzywac od brudasów kogoś, ponieważ w domu w budowie nie ma jeszcze działającego prysznica ani toalety big_grin
                                      Ty jak budujesz dom, to najpierw stawiasz łazienkę, a potem fundamenty, nie?

• ritual2019 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 13:10
                                        agaagaaga123 napisała:

> nothingelsemattersnow napisał:
                                        >
                                        > > Haha, Ty serio istniejesz? Aż ciężko uwierzyć🙂
                                        >
                                        > Mnie ciężko uwierzyć, ze mozna wyzywac od brudasów kogoś, ponieważ w domu w
                                        > budowie
                                        nie ma jeszcze działającego prysznica ani toalety big_grin
                                        > Ty jak budujesz dom, to najpierw stawiasz łazienkę, a potem fundamenty, nie?
                                        >

Mnie ciezko uwierzyc jak bardzo zapadla sie edukacja w pl albo to tylko problem z czytamiem na tym forum.
                                        Brak lazienki nie oznacza braku mozliwosci umycia sie. Natomiast autorka watku przedstawila sie jako brudas poprostu.
                                      • agaagaaga123 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 13:11
                                        agaagaaga123 napisała:

>
                                        > Mnie ciężko uwierzyć, ze mozna wyzywac od brudasów kogoś, ponieważ w domu w
                                        > budowie
                                        nie ma jeszcze działającego prysznica ani toalety big_grin
                                        > Ty jak budujesz dom, to najpierw stawiasz łazienkę, a potem fundamenty, nie?
                                        >
                                        Sorry, źle mi się podpięło oczywiście smile to było do ritual, jestem w teamie autorki
                        • 3-mamuska Re: Taki tam spontan 15.08.22, 10:57

To co za problem wrócić do domu dzień wcześniej i się ogarnąć i jechać?
                          Skoro tylko na dwa dni to serio robisz z igły widły.
                          • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 11:01
                            Bo ona dzwoniła wczoraj o 20, z zaproszeniem na dzisiaj.Miałaam w nocy gnać do domu?
                            • 3-mamuska Re: Taki tam spontan 15.08.22, 11:11

> Bo ona dzwoniła wczoraj o 20, z zaproszeniem na dzisiaj.Miałaam w nocy gnać do
                              > domu?

20 to noc? Serio latem jeszcze widno.
                              Ile 60 km to niecała godzina drogi w czym problem? no chyba ze zaprzęgiem konnym to może być problem.
                              • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 11:21
                                No to rozbiłaś bank tą odpowiedzią.
                                Aż tak lubisz ludziom robić dobrze?

No było obudzić 3latka, wsadzić do samochodu, ogarnąć dookoła domu, ognisko, spakować się i po trzech godzinach wsiąść do auta, pojechać do domu, rozpakować się, ogarnąć i w sam raz bylibyśmy gotowi na obiad🤣🤣

Z księżyca chyba spadłaś.
                                • 3-mamuska Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:25

> No to rozbiłaś bank tą odpowiedzią.
                                  > Aż tak lubisz ludziom robić dobrze?
                                  >
                                  > No było obudzić 3latka, wsadzić do samochodu, ogarnąć dookoła domu, ognisko, sp
                                  > akować się i po trzech godzinach wsiąść do auta, pojechać do domu, rozpakować s
                                  > ię, ogarnąć i w sam raz bylibyśmy gotowi na obiad🤣🤣
                                  >
                                  > Z księżyca chyba spadłaś.

Nie to ty z księżyca spadłaś.
                                  Jakbyś chciała jechać to skoro dziecko już spało to ogarniam co mam ogarnąć. Rano wstaje o 9, jadę niecała godzinę do domu w domu się myje ubieram chyba 2 godziny ci starczy o/po 12 wsiadam w auto i przed 14 jestem w lokalu.

Podkreślam. JAKBY CI SIĘ CHCIAŁO.
                                  • premeda Re: Taki tam spontan 15.08.22, 13:05
                                    Ani to ekonomiczne, ani ekologiczne 🤨
                                  • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 13:39
                                    3-mamuska
                                    > Nie to ty z księżyca spadłaś.
                                    > Jakbyś chciała jechać to skoro dziecko już spało to ogarniam co mam ogarnąć. Ra
                                    > no wstaje o 9, jadę niecała godzinę do domu w domu się myje ubieram chyba 2 g
                                    > odziny ci starczy o/po 12 wsiadam w auto i przed 14 jestem w lokalu.
                                    >
                                    > Podkreślam. JAKBY CI SIĘ CHCIAŁO.
                                    >

Tym samym przejechać 240km, tylko po to, by spędzić 3 godziny na obiedzie. Nooo, mało komu by się chciało.
                                • blasckbird13 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:50

> No to rozbiłaś bank tą odpowiedzią.
                                  > Aż tak lubisz ludziom robić dobrze?
                                  >
                                  > No było obudzić 3latka, wsadzić do samochodu, ogarnąć dookoła domu, ognisko, sp
                                  > akować się i po trzech godzinach wsiąść do auta, pojechać do domu, rozpakować s
                                  > ię, ogarnąć i w sam raz bylibyśmy gotowi na obiad🤣🤣
                                  >
                                  > Z księżyca chyba spadłaś.

I stracić cenny dzień robót? W sprzyjającej pogodzie?
                                  Mowy nie ma.

• koronka2012 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 19:18
                            3-mamuska napisała:

> To co za problem wrócić do domu dzień wcześniej i się ogarnąć i jechać?
                            > Skoro tylko na dwa dni to serio robisz z igły widły.

Wszystko można pytanie tylko po co? Inaczej sobie zaplanowała ten weekend, czemu miałaby stawiać wszystko na głowie? Wracać pobyt, ogarniać, jechać..?

Zawsze robisz wszystko pod cudze dyktando?
                            • 3-mamuska Re: Taki tam spontan 18.08.22, 13:24
                              koronka2012 napisała:

> 3-mamuska napisała:
                              >
                              >
                              > > To co za problem wrócić do domu dzień wcześniej i się ogarnąć i jechać?
                              > > Skoro tylko na dwa dni to serio robisz z igły widły.
                              >
                              >
                              > Wszystko można pytanie tylko po co? Inaczej sobie zaplanowała ten weekend, czem
                              > u miałaby stawiać wszystko na głowie? Wracać pobyt, ogarniać, jechać..?
                              >
                              > Zawsze robisz wszystko pod cudze dyktando?

Nie nie robię i ona nie musi.
                              Może gdyby chciała bo dałby się to ograbić.
                              Ale nie chce, mówi nie dziękuje nie damy rady ,a nie wymyśla jakieś chamskie zaproszenia na kawę na plac budowy.
                          • 7katipo Re: Taki tam spontan 17.08.22, 10:13
                            Żartujesz, prawda?
                            Krótki wyjazd, w celach czysto roboczych; zaplanowana robota do zrobienia - I teraz zmiana planów, w środku rozgrzebanej roboty, bo babcia. Też wymyśliłaś! 🙄
                            Grzecznie się mówi: dziękujemy babciu, to bardzo miłe, ale tym razem nie możemy. W innym terminie bardzo chętnie ☺
                            • ritual2019 Re: Taki tam spontan 17.08.22, 10:16
                              7katipo napisała:

> Grzecznie się mówi: dziękujemy babciu, to bardzo miłe, ale tym razem nie możemy
                              > . W innym terminie bardzo chętnie ☺

Adresowanie matki/tesciowej per babcia grzeczne nie jest. Ale oprocz tego to wlasnie to wystarczyloby. Natomiast jest watek na ematce na rozryszanie forum.🤣🤣🤣
                            • m_incubo Re: Taki tam spontan 17.08.22, 11:48
                              To nie jest jej babcia, tylko teściowa.
                              Zwracasz się do swojej matki czy teściowej "babciu"?
                              • 7katipo Re: Taki tam spontan 17.08.22, 17:15
                                Tak.
                                Tzn. do mojej Mamy.
                                Do teściowej, jak już muszę, mówię "mamo". O niej - mówię babcia.
                        • gorzka.gorycz Re: Taki tam spontan 15.08.22, 11:36

Nie pocisz się? Nie przeszkadza Ci mokra upocona głowa? Własny smrodek Ci nie przeszkadza?
                          • bene_gesserit Re: Taki tam spontan 15.08.22, 11:41
                            Kotek, weź się uspokój. Do wszystkich dotarło, że jesteś Królową Higieny i Doskonałości, w odróżnieniu od działkowych kocmołuchów.
                      • little_fish Re: Taki tam spontan 15.08.22, 15:02
                        Czyste ubrania podczas prac budowlanych na własnej działce (a nie ogólnodostępnym kempingu) to mogą być szorty i znoszony t-shirt. Serio poszłabyś tak na zaproszenie teściowej do restauracji?
                  • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:40
                    Dzisiaj, obiad jest dzisiaj o 14.
                    Tak, 30km stąd jest elegancka restauracja.
                    Serio kobiety, zadziwia mnie, jak wiele rzeczy Was dziwi...
                    • ritual2019 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:42
                      To nie pojdziesz do tej eleganckiej restauracji, cos sie stanie?
                      • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:50
                        Nic. Teściowa się pewnie obruszy, trochę nas poobgadują. Nic, czym mielibyśmy się przejąć.
                    • aqua48 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 10:02

> Serio kobiety, zadziwia mnie, jak wiele rzeczy Was dziwi...

Mnie dziwi że nie mogliście odpowiedzieć grzecznie, że bardzo dziękujecie za zaproszenie, ale macie już inne plany, których nie da się w tym momencie zmienić i że prosicie aby następnym razem przewidzieć Waszą obecność z większym wyprzedzeniem..
                      • mid.week Re: Taki tam spontan 15.08.22, 10:04
                        Może odmówili, nigdzie nie jest napisane co zrobili
                      • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 10:15
                        Ty wiesz, mnie też to dziwi 😄
                        Jakoś tak nas to zaskoczyło. Mąż mówił, że raczej nie, bo kompletnie nie jesteśmy przygotowani, ale że jeszcze da znać jutro (czyt. Dzisiaj).
                        • m_incubo Re: Taki tam spontan 17.08.22, 11:51
                          Mnie z kolei dziwią takie "wstępne odmowy". Bo albo jesteście totalnie nieprzygotowani i nie ma opcji, co usilnie tluczesz na forum, albo jednak jest opcja i "dacie znać".
                          Teściowa lubi zaskakiwać pomysłami, za to mąż jednego konkretnego, prostego zdania z grzeczną odmową nie potrafi sklecić i musi przemyśliwać całą dobę, hmm.
                          • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 17.08.22, 16:58
                            m_incubo napisała:

> Mnie z kolei dziwią takie "wstępne odmowy". Bo albo jesteście totalnie nieprzyg
                            > otowani i nie ma opcji, co usilnie tluczesz na forum, albo jednak jest opcja i
                            > "dacie znać".
                            > Teściowa lubi zaskakiwać pomysłami, za to mąż jednego konkretnego, prostego zda
                            > nia z grzeczną odmową nie potrafi sklecić i musi przemyśliwać całą dobę, hmm.
                            >
                            Tak, mój mąż uwielbia myśleć. Filozof taki.
                      • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 11:02
                        Mnie też. Choć wstępna odmowa była. Ale trochę Zatkało nas wink
                        Oczywiście dzisiaj załatwimy sprawę.
                        • aqua48 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 11:34

> wstępna odmowa była. Ale trochę Zatkało nas wink

Dlaczego zatkało? Spontan to spontan, bywa fajny, nie zawsze trzeba się zapowiadać dwa tygodnie wcześniej lub prosić o audiencję jak u królowej angielskiej. Ale pomysłodawca musi się też liczyć z odmową propozycji.
                          • agaagaaga123 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 20:37
                            Myślę, że dlatego, że teściowa wiedziała, gdzie są i w jakim stanie oraz jakim kłopotem dla nich będzie zrealizować jej uroczy spontan
                    • hosta_73 Re: Taki tam spontan 17.08.22, 10:26
                      Jakbym wyjechała na weekend (obojętnie czy na plac budowy czy leżeć do góry brzuchem) i ktoś by mnie tak zaskoczył zwołaniem rodziny na obiad to odmówilabym prosto z mostu. Albo niech teściowa przesunie obiad na inny termin albo niech spędzą czas bez nas, nic się nie stanie.
                      • gaga-sie Re: Taki tam spontan 17.08.22, 12:11
                        Ale oni nie odmówili prosto z mostu, na co mieli święte prawo, choćby z powodu innych planów. Za to autorka założyła wątek na forum z pytaniem, co zrobiłaby ematka. Niewygodne odpowiedzi torpeduje śmieszkami, podaje argumenty o uyebanych, powyciąganych i śmierdzących ogniskiem ciuchach, brudnych kudłach itp. ( słowa autorki), więc dyskusja poszła w stronę "dbałości" o higienę.
                        • bywalec.hoteli Re: Taki tam spontan 17.08.22, 13:59
                          czy wiadomo jak się zakończyła sprawa?
                          biorąc pod uwagę aktywność watkodajki w dniu na budowie to raczej się nie zdążyła ubrudzić 🤣😂🤣
                          • bywalec.hoteli Re: Taki tam spontan 17.08.22, 18:57
                            bywalec.hoteli napisał:

> czy wiadomo jak się zakończyła sprawa?
                            > biorąc pod uwagę aktywność watkodajki w dniu na budowie to raczej się nie zdąży
                            > ła ubrudzić 🤣😂🤣

wątkodajko raczysz odpowiedzieć? 😀
                            • gaga-sie Re: Taki tam spontan 17.08.22, 19:15
                              Pisała wcześniej, że wszyscy byli oprócz nich. I mąż wystosował do rodziny zaproszenie, żeby po obiedzie przyjechali na kawę na działkę. Nie skorzystali... Wątkodajka uyebana, ale szczęśliwa wracała już do domu ( jej słowa).
                              • bywalec.hoteli Re: Taki tam spontan 17.08.22, 22:04
                                gaga-sie napisała:

> Pisała wcześniej, że wszyscy byli oprócz nich. I mąż wystosował do rodziny zapr
                                > oszenie, żeby po obiedzie przyjechali na kawę na działkę. Nie skorzystali... Wą
                                > tkodajka uyebana, ale szczęśliwa wracała już do domu ( jej słowa).

Zamiast spędzać 10 godzin roztrząsać termin by spokojnie się zorganizowała do restauracji
                                • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 18.08.22, 07:02
                                  bywalec.hoteli napisał:

> gaga-sie napisała:
                                  >
                                  > > Pisała wcześniej, że wszyscy byli oprócz nich. I mąż wystosował do rodzin
                                  > y zapr
                                  > > oszenie, żeby po obiedzie przyjechali na kawę na działkę. Nie skorzystali
                                  > ... Wą
                                  > > tkodajka uyebana, ale szczęśliwa wracała już do domu ( jej słowa).
                                  >
                                  > Zamiast spędzać 10 godzin roztrząsać termin by spokojnie się zorganizowała do r
                                  > estauracji

Gdybyś zamiast strzelać ślepakami, przeczytał wątek, wiedziałbyś, że nie o termin chodzi.
                                  10 godzin? Raczysz żartować, chyba ze 16!
                                  • bywalec.hoteli Re: Taki tam spontan 18.08.22, 09:48

> Gdybyś zamiast strzelać ślepakami, przeczytał wątek, wiedziałbyś, że nie o term
                                    > in chodzi.
                                    > 10 godzin? Raczysz żartować, chyba ze 16!

Nie mam tyle czasu żeby czytać cały wątek.
                                    Czyli:
                                    1. pojechałas na budowe
                                    2. 16 godzin spędziłaś na telefonie roztrząsając problem odmowy
                                    3. odmówiłas i nie pojechałas
                                    4. oznacza ze wszystko w p.1-3 jest bez sensu
                                    W tym czasie byś spokojnie zorganizowała czyste ciuchy bo nie pracowałaś na budowie
                            • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 18.08.22, 08:17
                              bywalec.hoteli napisał:

> bywalec.hoteli napisał:
                              >
                              > > czy wiadomo jak się zakończyła sprawa?
                              > > biorąc pod uwagę aktywność watkodajki w dniu na budowie to raczej się nie
                              > zdąży
                              > > ła ubrudzić 🤣😂🤣
                              >
                              > wątkodajko raczysz odpowiedzieć? 😀

Nie chce mi się powtarzać, poszukaj.
                              • yadaxad Re: Taki tam spontan 18.08.22, 11:59
                                Zdumiewające, jak wszyscy koncentrują się na tym jak sprawnie wyszykować się w niedogodnych warunkach i lecieć na zbity pysk na skrajnie niekulturalne "zaproszenie", mając zorganizowane zupełnie inne plany na swój wolny czas.
                                • kicifura Re: Taki tam spontan 18.08.22, 12:10
                                  Zaproszenie na jutrzejszy obiad jest skrajnie niekulturalne?
                                  • yadaxad Re: Taki tam spontan 18.08.22, 12:34
                                    Propozycję, z przeprosinami za zaskakiwanie i liczenie się z odmową bierze się na własny garb. Zaskakujące wezwanie, typu zaproszenie nie uzgodnione z planami innych, jak najbardziej.
                                    • kicifura Re: Taki tam spontan 18.08.22, 12:42
                                      yadaxad napisał(a):

> Propozycję, z przeprosinami za zaskakiwanie i liczenie się z odmową bierze się
                                      > na własny garb. Zaskakujące wezwanie, typu zaproszenie nie uzgodnione z planami
                                      > innych, jak najbardziej.

Ale ja nie mówię że należało je przyjąć. Po prostu zaproszenie kogoś na jutrzejszy obiad nie jest brakiem kultury. Brakiem kultury jest obrażenie się że mnie ktoś zaprasza a mi nie pasuje (a potem jeszcze zaproszenie w rewanżu żeby tamci odmówili i było "kwita"🤦‍♀️).
                                      Jeśli nam nie pasuje to odmawiamy a nie obrażamy się że ktoś w ogóle śmiał po chamsku zaprosić.
                                      • yadaxad Re: Taki tam spontan 18.08.22, 12:52
                                        Jeśli dobrze zrozumiałam, pytanie wyszło z tego, że teściowa odmowę potraktuje jako afront.
                                        • ritual2019 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 12:58
                                          yadaxad napisał(a):

> Jeśli dobrze zrozumiałam, pytanie wyszło z tego, że teściowa odmowę potraktuje
                                          > jako afront.

Trudno powiedzic o co autorce chodzilo.
                                        • kicifura Re: Taki tam spontan 18.08.22, 13:01
                                          Pytanie wyszło z tego że synowej nie spodobało się samo zaproszenie, a że był cały dzień do wytracenia na forum to umiejętnie rozgrzała ematki: a to teściową, a to higieną. Same klasyki big_grin
                                      • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 13:07
                                        Przecież autorka się nie obrażała tylko wyśmiewała sytuację i przewidywała, że teściowa się obrazi.
                                        • ritual2019 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 13:24
                                          z_lasu napisała:

> Przecież autorka się nie obrażała tylko wyśmiewała sytuację i przewidywała, że
                                          > teściowa się obrazi.

No wlasnie, co swiadczy o autorce nie najlepiej.
                                          • yadaxad Re: Taki tam spontan 18.08.22, 13:28
                                            Chyba nie jest islamistką, gdzie kobieta jest bezwzględnie podporządkowana "starszej" kobiecie. To by o jej cnotach niewieścich rzeczywiście nie świadczyło najlepiej.
                                        • kicifura Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:43
                                          z_lasu napisała:

> Przecież autorka się nie obrażała tylko wyśmiewała sytuację i przewidywała, że
                                          > teściowa się obrazi.

Napisała że zaproszenie z dnia na dzień "ją rozwaliło" ale oczywiście winna teściowa tego że się prawdopodobnie obrazi (choć o tym ani słowa a ty przecież nie dopowiadasz sobie tego czego nie napisano) big_grin
                                          • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:59
                                            Ok, niedokładnie zacytowałam Tekst linku
                                • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 12:22
                                  👍

Naprawdę, ten wątek to jest dla mnie jakiś kosmos. Prosta sytuacja wyjściowa: autorka jest przez 2 dni na budowie, gdzie nie ma możliwości przyzwoitego ogarnięcia się i nie ma ze sobą innych ubrań niż budowlane, więc rezygnuje z proszonego obiadu w restauracji. W odpowiedzi czyta, że nie myje się przez tydzień (???), że jest fleją, że restauracja na pewno nie jest elegancka, że w ubraniach prosto z budowy jak najbardziej można iść do restauracji na proszony obiad albo że powinna rzucić wszystko, budzić małe dziecko i jeździć z nim setki kilometrów tylko po to, żeby zejść obiad w restauracji. Ematki przeszły w tym wątku same siebie.
                                  • ritual2019 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 12:34
                                    Autorka watku mogla napisac:
                                    Jestemy na dzialce na ktorej budujemy dom. Nie mamy ubran na zmiane a te ktore mamy na sobie sa brudne. Tesciowa wiedziala o naszych planach ale postanowila zaprosic nas na obiad do restauracji a nastapilo to z dnia na dzien wiec zmuszeni bylismy odmowic z powodow jak wyzej a ona sie obrazila.
                                    Wtedy napisano by jej ze tesciowa postapila nie fair.
                                  • 3-mamuska Re: Taki tam spontan 18.08.22, 13:20
                                    z_lasu napisała:

> 👍
                                    >
                                    > Naprawdę, ten wątek to jest dla mnie jakiś kosmos. Prosta sytuacja wyjściowa: a
                                    > utorka jest przez 2 dni na budowie, gdzie nie ma możliwości przyzwoitego ogarni
                                    > ęcia się i nie ma ze sobą innych ubrań niż budowlane, więc rezygnuje z proszone
                                    > go obiadu w restauracji. W odpowiedzi czyta, że nie myje się przez tydzień (???
                                    > ), że jest fleją, że restauracja na pewno nie jest elegancka, że w ubraniach pr
                                    > osto z budowy jak najbardziej można iść do restauracji na proszony obiad albo ż
                                    > e powinna rzucić wszystko, budzić małe dziecko i jeździć z nim setki kilometrów
                                    > tylko po to, żeby zejść obiad w restauracji. Ematki przeszły w tym wątku same
                                    > siebie.

Nie to autorka przeszła sama siebie.
                                    Napisała ze jest na Campingu bez wody i toalety (są wakacje wiec raczej chociaż tygodniowe wakacje/wypady , kto miał się domyślać ze jest na budowie i są tam tylko dwa dni?) .
                                    Jak można nazwać budowę campingiem?
                                    Kto wiedział ze jej dziecko śpi o 20?
                                    I ze zaproszenie wyszło tak późno?
                                    Setki kilometrów? 60 do domu mycie spanie,rano 90 do restauracji , 30 na budowę. Krótsza sesja.
                                    Nawet jeśli po obiedzie pojechałby do domu to kolejkę 90 jakiś problem?
                                    Tak piszesz jakby mieli robić conajmiej 500 do restauracji.

Jakby chciała to nie byłby problemu ,nie chciała mówi nie dziękuje jesteśmy na budowie bez sensu na biegu się szykować. Największy problem to ma ona. I widać nerwy ze jak teściowa śmiała ich zaprosić. Podejrzewam z ich zaprosiła żeby potem nie było ze ich pominęła.
                                    W sumie jak się tak komunikuje jak opisuje w tym wątku to się nie dziwie ze takie ma problemy.
                                    • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:00
                                      Przecież autorka to wszystko napisała, nikt nie musiał się niczego domyślać ani niczego wymyślać. To forumki walczą z wiatrakami, które same zbudowały (nie myje się przez tydzień! nienawidzi teściowej! itd.).
                                      • ritual2019 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:09
                                        Autorka dopisywala kolejne 'fakty' wraz z rozwojem watku. A mogla napisac od razu w kilku zdaniach.
                                        • chatgris01 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:15
                                          Na ematce nie da sie napisac wszystkiego w poscie startowym, ZAWSZE beda dodatkowe pytania, i to w wiekszosci o rzeczy bez znaczenia dla meritum tongue_out
                                          Oraz pretensje, ze nie napisalo sie od razu wszystkiego. To juz tradycja chyba. Nawet cersei po swoich kilometrpwej dlugosci postach startowych sagi o pasierbicy byla dopytywana o dodatkowe szczegoly oraz miano do niej pretensje o zatajanie.
                                          • ritual2019 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:17
                                            Niedasie alez to typowe...
                                            • chatgris01 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:30
                                              ritual2019 napisał(a):

> Niedasie alez to typowe...

To pokaz, jak sie da suspicious
                                        • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:27
                                          Wystarczy przyjąć zasadę, że jeśli autorka czegoś nie napisała, to NIE WIEM jak było. A jeśli nie wiem, to nie wymyślam niestworzonych rzeczy i nie dyskutuję z własnymi i cudzymi wymysłami. Z faktu, że autorka czegoś nie napisała nie wynika, że można sobie w to miejsce wstawić dowolne.
                                          • chatgris01 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:29
                                            1000/1000

Ale na tym forum to wolanie na puszczy. Chochol rzondzi! big_grin
                                            • kicifura Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:38
                                              Nieee, na forum rządzi zasada pt. kiedy wchodzisz w wątek. Np. tutaj jeśli wejdziesz na początku, kiedy są tylko dąsy na teściową że "zaprasza już na jutro(!!!) a ja tu taka brudna i nie chcę pojechać" to odpowiadasz zgodnie z logiką "no to nie jedź, o co ci chodzi".

Ale jak wejdziesz w wątek już rozhuśtany przez znudzonego trolla który działa na nerwy ematkom to rola niszowego obrońcy jest już baaardzo kusząca smile
                                              • chatgris01 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:46
                                                Jasssne, czytac jakies wyciagniete z doopy alternatywne fakty, np. 5 dni czy tydzien, jak autorka wyraznie i kilkakrotnie pisala o 2 dniach, i nie zareagowac? big_grin
                                                No nie, czepianie sie autorow watkow BEZ wczesniejszego tych watkow dokladnego przeczytania budzi moj opor i bede sie temu przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom! tongue_out
                                                Lubie sie czepiac czepiajacych sie od czapy suspicious
                                              • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:55
                                                Nikt tu nie ma pretensji do tych, którzy pisali "to nie jedź", tylko do tych, którzy wymyślali niestworzone rzeczy i na ich podstawie obrażali autorkę, której jedyną winą było to, że w poście startowym nie napisała elaboratu przedstawiającego szczegółowo harmonogram weekendu, zawartość szafy i kosmetyczki, infrastrukturę i wyposażenie działki oraz stosunki rodzinne do 3 pokoleń wstecz.
                                                • ritual2019 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:59
                                                  Celowo nie napisala a raczej napisala cos co w rezuktacie okazalo sie zupelnie czyms innym. Zamiast pisac jestesmy na kampingu mogla napisac jestesmy na dzialce budowlanej i pracujemy przy budowie domu. Wystarczylo kilka zdan w pierwszym watku.
                                                  • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 15:01
                                                    Celowo! Tobie na złość! Ona wiedziała, że tu będziesz i że określenie "na kempingu" wyprowadzi cię z równowagi!
                                                  • ritual2019 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 15:10
                                                    z_lasu napisała:

> Celowo! Tobie na złość! Ona wiedziała, że tu będziesz i że określenie "na kempi
                                                    > ngu" wyprowadzi cię z równowagi!

Jeszcze raz, ja nie podchidze do forum na powaznie zeby mialo mnie tu wyprowadzic cokolwiek z rownowagi. Tobie polecam to samo.
                                                    Natomiast co do reszty:

Oto cytat z postu startowego autorki:

Jestem z rodziną na kempingu na działce. Siedzimy wieczorem, chilujemy przy ognisku. Godzina 20 dzwoni teściowa. Gadka-szmatka.

Kamping- rekreacja - serio nie pomyslalabym ze kampingiem mozna okreslic budowe i prace na niej. Tak wiec celowo napisala cos zupelnie innego juz w pierwszym zdaniu niz podobno bylo w rzeczywistosci. To zreszta napisalo jej pozniej wiele osob.
                                                  • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 15:43
                                                    Użyła niefortunnego sformułowania. Wyjaśniła to w kolejnych postach. Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby zakładać, że ktoś CELOWO chciał wprowadzić forum w błąd, w sprawie tego jak spędza czas na własnej działce.
                                                  • ritual2019 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 16:16
                                                    Nie bierz forum tak powaznie, serio. Tu jest mnostwo trolli oraz nickow ktorym gazeta placi za rozruszanie forum.
                                                    Osoba ktora zalozyla ten watek, w moim odbiorze jest bardzo antypatyczna i tak mam prawo uwazac ze celowo wprowadzila w blad. Ty masz prawo miec inne zdanie.
                                                  • mid.week Re: Taki tam spontan 18.08.22, 17:10
                                                    ritual2019 napisał(a):

> Osoba ktora zalozyla ten watek, w moim odbiorze jest bardzo antypatyczna i tak
                                                    > mam prawo uwazac ze celowo wprowadzila w blad.

Napisała najjzazgotliwsza bazarowa baba
                                                  • yadaxad Re: Taki tam spontan 18.08.22, 16:52
                                                    Pobyt na działce, na której dopiero coś się buduje raczej musi być w formie "kempingu" i nie ma nic dziwnego, że jedzenie tam się ugriluje.
                                                  • leosia-wspaniala Re: Taki tam spontan 18.08.22, 17:12
                                                    >Jeszcze raz, ja nie podchidze do forum na powaznie zeby mialo mnie tu wyprowadzic cokolwiek z rownowagi. Tobie polecam to samo.

Dlatego powyżej wyzywasz dziewczynę od głupoli big_grin Łatwo się wyprowadzasz z równowagi, łatwo. Na co dzień musisz udawać obytą, a jednak oderwanie od pługa się na forum odzywa big_grin
                                          • ritual2019 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:33
                                            z_lasu napisała:

> Wystarczy przyjąć zasadę, że jeśli autorka czegoś nie napisała, to NIE WIEM jak
                                            > było.

Autroka wielu rzeczy nie napisala od razu a dodawala kolejne informacje tak zeby pasowaly do jej konceptu co jest typowe dla trollowatkow.
                                            • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:36
                                              No to albo przyjmujesz, że to troll i nie wdajesz się w dyskusje, albo przyjmujesz, że nie troll i odnosisz się do tego, co zostało przez autorkę napisane, ale NIE WYMYŚLASZ.
                                              • m_incubo Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:37
                                                Gdyż licencję na wymyślanie mają tylko trolle.
                                                • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:40
                                                  No i to by się zgadzało, dla mnie najma to troll.
                                              • ritual2019 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:50
                                                Widzisz moge pptraktowac watek tak jak mam ochote, czy nie?
                                                • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:51
                                                  Dopóki nikogo nie obrażasz to tak. Ale to ci się rzadko udaje.
                                                  • ritual2019 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:54
                                                    z_lasu napisała:

> Dopóki nikogo nie obrażasz to tak. Ale to ci się rzadko udaje.

To zupelnie jak tobie.🤣🤣🤣
                                                    Moja rada: wiecej luzu w podejsciu do tego forum.
                                                  • z_lasu Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:55
                                                    Podaj link.
                                • chatgris01 Re: Taki tam spontan 18.08.22, 13:23
                                  yadaxad napisał(a):

> Zdumiewające, jak wszyscy koncentrują się na tym jak sprawnie wyszykować się w
                                  > niedogodnych warunkach i lecieć na zbity pysk na skrajnie niekulturalne "zapros
                                  > zenie", mając zorganizowane zupełnie inne plany na swój wolny czas.

Mam wrazenie, ze sporej czesci tak reagujacych po prostu nie miesci sie w glowie, JAK mozna odmowic obiadu w restauracji za darmola tongue_out
                                  • m_incubo Re: Taki tam spontan 18.08.22, 14:35
                                    Ja napisałam, że w tej sytuacji dla teściowej to by mi się nie chciało.
                                    Ale gdyby zadzwonił mój ulubiony brat, w trymiga byłabym umyta przy pomocy węża, włosy w kitę, bluzka na ramiączkach i zanim on by się rozłączył, ja już przejechałabym 5 z tych 30 km w stronę restauracji.
        • yennefer.00 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 17:38
          Ty chyba też z tych przewrażliwionych skoro dotyka Cię zaproszenie do restauracji?
          • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 19:30
            Ty chyba z tych ograniczonych, skoro nie przeczytawszy wątku się wypowiadasz?
    • lilia.z.doliny Re: Taki tam spontan 15.08.22, 06:36
      Myje sie w jeziorze, wyciągam ostatni czysty dres/ kupuje tiszert na bazarze, jadę i super się bawię z rodziną.
      • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 06:41
        Chyba jaja sobie robisz🤣

Nie mam tu jezior, dziś jest święto.
        • lilia.z.doliny Re: Taki tam spontan 15.08.22, 09:19

Chyba jaja sobie robisz🤣
          Nie, mówię zupełnie serio. Ale ja już jestem sypiąca się rudera i nie przejmuje się drobiazgami.
          No, chyba że mowa o Auberge du Pont de Collonges - Paul Bocuse w Lyonie, to pszpraszam
      • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 06:48
        I co najważniejsze - właśnie świetnie się bawię z rodziną.
        • faustine Re: Taki tam spontan 15.08.22, 07:12
          To jesteście raczej na polu biwakowym niż na kempingu😀
          • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 07:35
            Lepiej wink
            Jesteśmy na naszej działce, gdzie budujemy dom, ale tak, warunki są takie biwakowe, sławojka i woda z węża 😀
      • homohominilupus Re: Taki tam spontan 15.08.22, 08:42
        Lilia, przecież tesciowa to nie rodzina 😆
      • anorektycznazdzira Re: Taki tam spontan 15.08.22, 11:53
        ja też coś w tym stylu
        bo jakoś nie sądzę, żeby była mowa o restauracji do których bez garnituru Gucci z najnowszej kolekcji nie wpuszczają tongue_out
        • yuka12 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 12:18
          Bez nastarania się do zwykłej knajpy się nie wchodzi. Nie wiedziałaś? 😱
          • anorektycznazdzira Re: Taki tam spontan 15.08.22, 13:02
            a no tak, sorry...
            • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 13:45
              Poczytajcie wyżej, bo.mi się nie chce powtarzać.
    • lannnnntana Re: Taki tam spontan 15.08.22, 07:50
      Chyba jakoś się myjecie? Boszsz, gdyby tak moja teściowa zaprosiła na obiad....w doopach wam się przewraca.
      • nothingelsemattersnow Re: Taki tam spontan 15.08.22, 07:58
        Nie, właśnie się nie myjemy, nie kąpiemy, jesteśmy tu na dwa dni. Umiemy z tym żyć.
        • ritual2019 Re: Taki tam spontan 15.08.22, 08:23