Dodaj do ulubionych

all inclusive....

22.08.22, 22:18
Nigdy nie bylam i unikalam jak wody i ognia... i tak sie przygladam. Wylot z Polski, bo uwzglednia rodzine, wszyscy dorosli na specjalna okazje, za rok.
warunki:
1. ma byc kameralnie, nie wiezowce przy plazy z basenami, zjezdzalniami itd., tylko male, kameralne, najlepiej bulgalowy, albo najwyzej parterowe-jednopietrowe, gdzie jest duzo prywatnosci
2. brak w poblizu dyskotek, klubow nocnych, nocnego jazgotu i tlumow
3. latwy dostep do plazy, na ktorej jest mozliwosc uprawiania: zeglarstwa, scuba, kajakowania itd, itp
4. ciepla woda w morzu, wiec Kanary odpadaja
4. wysmienita obsluga, dobre trunki i roznorodne lokalne zarcie niekoniecznie w ilosciach hurtowych, raczej jakosc niz ilosc.
5. dla doroslych
6. kierunek: do 2 godzin lotu
7. animacje i spa niekoniecznie,

gdzie ematka byla i poleci jeszcze raz.
Obserwuj wątek
    • anilorak174 Re: all inclusive.... 22.08.22, 22:23
      Do 2 h lotu masz Bułgarię. Morze Czarne jest bardzo ciepłe.
      Konkretnych miejscówek nie polecę.
    • kicifura Re: all inclusive.... 22.08.22, 22:25
      A dlaczego przestałaś unikać jak ognia?

2 godziny loty z Polski to trzeba szukać najdalej w Bułgarii.
      • myelegans Re: all inclusive.... 22.08.22, 22:27
        Rozciagne do 3 godzin z Polski pld, dosiegnie poludnia i zachodu Europy, moze zahaczyc o pln Afryke
        • kicifura Re: all inclusive.... 22.08.22, 22:42
          To wpadnie jeszcze Grecja, tam pewnie coś sensownego znajdziesz, ale raczej nie na forum które gardzi AI tongue_out
          • bergamotka77 Re: all inclusive.... 22.08.22, 22:54
            Ja nie gardzę, bywałam często, ale większość punktów odpada bo AI mają zazwyczaj animacje, dzieci itp. W hotelach tylko dla dorosłych nie bylam choc nasz w Katalonii z zeszłego roku spełniał część twoich warunków np. taras na dachu i infinity pool byly tylko dla dorosłych. Plus doskonala kuchnią i obsluga oraz kameralność.
            • kicifura Re: all inclusive.... 22.08.22, 23:02
              Tak się trochę nabijam z myelegans która się odżegnuje od all inclusive, niejako usprawiedliwiając się dlaczego wybiera te niską rozrywkę wink

Ale zasadniczo wyjazd na all ma najwięcej sensu z dziećmi. Zawiozą pod nos, basen blisko, pasza podana pod nos szybko i od razu widać czy nie leży na tym np. śmiercionośny listek przyprawy, itd.

Jeśli już bym miała polecić to szukać trzeba bezpośrednio w małych hotelach oferty all. Z własnym dojazdem, wtedy jest dużo większa oferta i nie ma tłumów dowożonych tam czarterami
              • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 07:01
                W małych hotelach oferta AI jest zwykłe słaba.
                • kicifura Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:08
                  W ilu małych hotelach z all byłeś?
                  • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:15
                    Kilku. Kwestia skali.

Z reguły wybierałem opcję ze śniadaniami, bo Ai było slabe.
                    • kicifura Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:58
                      Ja też w kilku i mam inne zdanie, bywają molochy z fatalnym żarciem a są boutique hotels z ekstra menu (krótkim, ale jakościowo świetne)
                      • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 09:58
                        Ci to jest boutiqe?
                        • kicifura Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:04
                          Nie wiem co to jest boutiqe.
                          • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:27
                            To po co piszesz?
                            • kicifura Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:33
                              Nie piszę, ty piszesz 🤦‍♀️
                • hanusinamama Re: all inclusive.... 23.08.22, 11:12
                  Byłam w małym hotelu w Maroko. Był All Hotel ze zwykłym kwadratowym basenem, bez zjeżdzalni, nie było tam dzieci, sporo osób starszych. Miły ogród...no ale Maroko więc ocean (czyli dla ciebie zimna woda).
              • mamkaantka Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:47
                Dokladnie tak, hotele w opcji all incl to zwykle raje dla dzieci oraz młodszej młodzieży. Teraz kiedy mój syn jest już studentem i nie ma jak się z nim zgrać czasowo na wspolny wyjazd, all już nie jest priorytetem, ale nadal się zdarza. Dodam, że wbrew temu co niektórzy tu piszą w moim przypadku wakacje zawsze oznaczały intensywne zwiedzanie nawet w przypadku hotelu all incl. Aktualnie preferuje bardziej miejsca, o które chodzi autorce wątku, czyli bardziej spokojne z dobrym lokalnym jedzeniem niekoniecznie w hotelu.
              • kamin Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:47
                Też mi się wydaje, że All ma największy sens z małymi dziećmi. Gdzie do chwilę jest mamo pić, mamo banana i tak się siedzi dużo na terenie hotelu.
                W czasach "dorosłych" wyjazdów tylko z mężem bralismy zwykle HB, a tak naprawdę wystarczyłoby nam samo śniadanie, tylko takich ofert było mało wtedy.
    • mikawi Re: all inclusive.... 22.08.22, 22:29
      Dla tych założeń poleciłabym Ci Bali, no ale doszłam do pkt 6 wiec odpada.
      • myelegans Re: all inclusive.... 22.08.22, 22:36
        Troche daleko z Europy, ale dawaj, masz jakis osrodek. Przegladam i przegladam i nic mnie za serce nie lapie
        • mikawi Re: all inclusive.... 22.08.22, 22:55
          Nie umiesz wybrać hotelu spełniającego Twoje standardy? Jest ich mnóstwo, wszystko zależy od preferencji i budżetu.
    • volta2 Re: all inclusive.... 22.08.22, 22:41
      do 2 godzin to chyba tylko bułgaria wchodzi w grę?
      ja się naczytalam o tych strasznych allinkluzach i nie korzystałam, ale po prawdzie, bo było za drogo, a dzieci nic nie lubią, wolę więc apartamenty
      po latach dzieci dorosły a mąz zadekował się w afryce na czas covida.
      hotele puściutkie i baaardzo tanie, darmo prawie były, np. 5 gwiazdkowy rodzinny pokój z all po przyjeździe okazał się rodzinnym razy 2, bo dlaczego nie, promocja jest.
      było więc i kameralnie i luksusowo i piaszczyście, i cicho, bo bachory nie doleciały, obsługa wręcz prywatna, trunki no cóż... w każdej opinii pod all jest, żeby przywieźć z lotniska swój trunek i dolewać tylko coli czy soku na plaży, bo lokalne są słabe (i są, potwierdzam te sugestie)
      jazgoty i nocne dyskoteki nie istniały, bo covid, co wieczór można było obejrzeć jakieś tańce lub samemu sie włączyć do tańczenia, ale to trwało nie dłużej niż 20 minut bo covid.

no ale nie leci się do 2 godzin, ani nawet nie do 3. czyli nie pomogę, zostaje bułgaria, która nie jest raczej jakoś szczególnie kameralna.
    • bi_scotti Re: all inclusive.... 22.08.22, 22:51
      Z PL nie pomoge ale gdybys leciala od siebie ... to options byloby multum wink Zapros rodzine na nasz continent a potem sobie leccie na poludnie ... wybor jest big_grin Cheers.
      • myelegans Re: all inclusive.... 23.08.22, 01:49
        A to wiem, przygladam sie Turks/Caicos, (pld Stanow bojkotuje) dla siebie na zadekowanie, ale dla rodziny za daleko….
    • slona78 Re: all inclusive.... 22.08.22, 23:02
      Caravia beach Kos. Jest wydzielona cześć tylko dla dorosłych. Spełnia wszystkie punkty.
    • ela.dzi Re: all inclusive.... 23.08.22, 00:35
      Nie podam Ci konkretnych obiektów, ale wydaje mi się, że większość tych punktów spełni Zakynthos w okolicy Kalamaki niedaleko plaży i (chyba) na wschód od tej miejscowości (na pewno nie na zachód). Przynajmniej mi się widziałaby taka opcja, gdybyśmy mogli wybrać się z mężem bez dzieci.
      • myelegans Re: all inclusive.... 23.08.22, 01:47
        Tez mi sie obil, i ma nisko latajace samoloty…
        • ela.dzi Re: all inclusive.... 23.08.22, 06:48
          Dla mnie nie były uciążliwe.
          • myelegans Re: all inclusive.... 23.08.22, 14:32
            Dla nas to plus bo syn entuzjasta smile plane spotter
    • kafana Re: all inclusive.... 23.08.22, 01:06
      Samos
      ( tylko woda w morzu była zimna wink
    • kafana Re: all inclusive.... 23.08.22, 01:07
      Ogólnie to Greckie wyspy
    • dyzurny_troll_forum Re: all inclusive.... 23.08.22, 02:17
      myelegans napisała:

> 6. kierunek: do 2 godzin lotu

w zasadzie to wykreśla wszystko.

łapie sie od biedy Bułgaria, Turcja i Egipt, wszędzie ALL będzie wyglądał dokładnie przeciwnie do tego czego oczekujesz.
    • mamkaantka Re: all inclusive.... 23.08.22, 03:45
      Zawsze mnie to ujmuje jak ktoś nigdy z czegoś nie skorzystał, a robi za eksperta.
      Proponuję choć raz skorzystać z all incl a potem zabierać głos.
      • mamkaantka Re: all inclusive.... 23.08.22, 03:55
        Poza tym, jak ktoś słusznie zauważył warunek - 2 godziny lotu wyklucza cieple morze,, bo nawet do Bulgarii leci sie dluzej, tak więc autorka wątku nie jest zorientowana nawet w tak oczywistej sprawie
        • bi_scotti Re: all inclusive.... 23.08.22, 04:03
          mamkaantka napisała:

> 2 godziny lotu wyklucza cieple morze,, bo nawet do Bulgarii leci sie dluzej

Well, just for the record: Warszawa-Sofia flight 1 h 55 min, Warszawa - Burgas 2 hrs 05 min smile Cheers.
          • mamkaantka Re: all inclusive.... 23.08.22, 04:25
            Ok, może z Warszawy, nie ma info skad ma być ten lot, a Polska dluga i szeroka, ja leciałam 2,5 godziny do Bulgarii Stprawdzilam Ryanair-a i z Warszawy do Burgas wychodzi 2,10 więc od biedy może zapytać o miejscówki tylko nad Morzem Czarnym i ew. północny Adriatyk. Tak czy siak opcji tu niewiele.
            • anilorak174 Re: all inclusive.... 23.08.22, 06:46
              Ostatnio Warszawa-Warna lot 2 godziny, powrot trwał 1.45.
          • mia_mia Re: all inclusive.... 23.08.22, 07:22
            W Bułgarii nie ma kameralnych hotelików z kameralną plażą z bazą i to jeszcze w formule AI z dobrymi trunkami. Oczywiście nie znam wszystkich hoteli, a w Bułgarii byłam raz, ale to zupełnie nie takie klimaty.
            • hanusinamama Re: all inclusive.... 23.08.22, 11:15
              Potwierdzam Bułgaria i all to pomyłka. I tak bedą chodzić jeśc na mieście, bo nieporównywalnie lepsze.
              • tenjedennick Re: all inclusive.... 23.08.22, 11:31
                A my mieliśmy kiedyś genialny hotel AI. w Carewie.
                • gulcia77 Re: all inclusive.... 23.08.22, 11:45
                  Bo Carevo to jest ta fajniejsza część Bułgarii.😏
                • leanne_paul_piper Re: all inclusive.... 23.08.22, 15:32
                  tenjedennick napisała:

> A my mieliśmy kiedyś genialny hotel AI. w Carewie.

Oooo, ja też miałam świetny hotel w Carewie, ciekawe, czy ten sam. Taki pomarańczowy w dodatkach, coś kojarzę. Genialne żarcie i alko, dinki na bazie oryginalnych trunków. Ich whisky sour wymiatała.
        • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 07:00
          2 godziny lotu to np. Korfu, Kefalonia, Chorwacja, Albania. Kavala.

Z Krakowa na Korfu leci się niecałe półtorej godziny

mamkaantka napisała:

> Poza tym, jak ktoś słusznie zauważył warunek - 2 godziny lotu wyklucza cieple m
          > orze,, bo nawet do Bulgarii leci sie dluzej, tak więc autorka wątku nie jest z
          > orientowana nawet w tak oczywistej sprawie
    • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 06:58
      "Małe kameralne" stoi w sprzeczności z all inclusive. Aby AI się opłacało hotelarzowi , w hotelu musi być określona liczna gości. Żeby AI było dobre i w dużym wyborze, tych gości musi być jeszcze więcej. bo muszą zapełnić stołówki, restauracje temetyczne i a'la carte, bary itd. W przeciwnym razie menu będzie skromniutkie i kiepściutkie. Jeśli alkohole mają być dobre to trzeba wybrać formułę ultra AI, ale to odpowiednio więcej kosztuje.

Tak więc bungalowy ok, ale nie będzie ich kilka na krzyż, tyko cały kompleks w formule wioski wakacyjnej, czyli też dużo turystów tylko na większej przestrzeni. Co czasami powoduje, że ma się spory kawal drogi do stołówki. tym bardziej, że mają być sporty wodne, a więc zapewne własna marina. małe hotele raczej nie dysponują czymś tkaim.

To samo z muzyką. Hotelu AI raczej się nie wyciszy. Zawsze jest jakiś klub czy inne disco. Zwłaszcza, że to ma być dla dorosłych. Dorośli też lubią się bawić. I to mocno. No chyba że szukasz sanatorium z podwieczorkami dla emerytów.
      • kotejka Re: all inclusive.... 23.08.22, 09:34
        Trochę racja
        W Bułgarii zapomnij o słowie kameralne
        To są tętniące życiem kurorty, duże resorty i zatłoczone plaże
        Jeśli ma.byc cichutko to prędzej Grecja
        Malenkie wioseczki i małe hoteliki - my kiedyś znaleźliśmy co takiego w pefkos koło lindos na Rodos
        I było ich sporo, takich mniejszych hotelikow cisza spokój, malo ludzi
        • hanusinamama Re: all inclusive.... 23.08.22, 11:16
          W zyciu nie poleciałabym hotelu na Rodos.
          • kropkaa Re: all inclusive.... 23.08.22, 23:59
            Na Rodos masz hotele kilkadziesiąt pięter w górę jak i wioski z bungalowami nad morzem. Tylko to już pod Rodos, więc jest się trochę uwięzionym, bo co prawda autobus jedzi i zahacza o kolejne ośrodki, ale do określonej godziny, nie można dłużej zostać w mieście.
      • bi_scotti Re: all inclusive.... 23.08.22, 13:25
        Eeee ... przesadzasz. Jest sporo AI w Costa Rica, Jamaica, Aruba i innych similar destinations, nawet w Mexico czy Cuba, gdzie bungalows moze byc max 50, bardzo kameralnie na duzej przestrzeni, beaches (co najmniej 2) + swimming pools, jesli muzyka/dencing club, to tez na tyle dalej od bungalows, ze kto chce to ma, a kto nie chce moze spac, food zawsze perfect. Z tym, ze cena jest zawsze wyzsza niz w big complexes. For obvious reasons. No idea ile Myelegans et consortes chca zaplacic. Zapewne w Europie i okolicach moze byc inaczej - nie mam doswiadczen smile Niemniej to nie jest tak, ze wszedzie na swiecie AI to wylacznie "fabryka" wink Kwestia adresu & ceny. Life.
        • myelegans Re: all inclusive.... 23.08.22, 14:38
          No wlasnie szukam czegos podobnego po tej stronie kaluzy.... Bylam kiedys na tydzien w Cozum na Yukatanie, co prawda nie w AI, tylko wynajetym AirbnB i bylo genialnie...

ale inny sklad i troche inne formy wiec probuje middle ground znalezc...
          BTW, wrocilam 2 tygodnie temu z Pelion (dziekuje ematce za wskazanie kierunku) i byly to jedne z lepszych, nieintensywnych, relaksujacych wakacji: kameralnie, uroczok, zero komerchy, duzych hoteli, klubow nocnych, wschody slonca sliczne, zielono, owoce morza i ziemi pyszne...i jezyk glownie grecki.... tongue_out
    • sandy_cheeks Re: all inclusive.... 23.08.22, 07:01
      Polecam Zakynthos, my akurat byliśmy w hotelu z bOMbelkami, jakieś niewielkie animacje były, ale ziobro dyskotek, obiekt na uboczu i do plaży trzeba było ciąć z buta. W miarę krótki lot i transfer, przejrzysta w głąb woda, ciepłe morze, przyjemnie się nurkuje, wyspa bardzo urocza…
    • naturella Re: all inclusive.... 23.08.22, 07:05
      Zakinthos, hotel Eleon. Bez żeglarstwa i innych takich, ale wspaniała miejscówka na snorkeling. Animacje są w ciągu dnia przy basenach, ale można wybrać basen w gaju oliwnym, gdzie jest cicho i spokojnie. Też unikam AI, ale byłam tam dwa razy z rodzicami i jest całkiem spoko.
      • myelegans Re: all inclusive.... 23.08.22, 14:39
        naturella, to jest jakas mysl, towarzystwo troche mieszane wiec troche kompromisu musi byc
    • mia_mia Re: all inclusive.... 23.08.22, 07:18
      Kameralność to kwestia dyskusyjna, moja mama była niedawno w Turcji w hotelu, który ma 1000 pokoi, sama powiedziała, że trochę bała się tego wyjazdu i była zdziwiona, że jest tak mało ludzi. Klucz jest w powierzchni hotelu i architekturze, powierzchnia 250.000 m, budynki rozrzucone na tak dużej powierzchni, dużo miejsc, gdzie można zjeść to tak jakbyś miała kilka hoteli, nie jeden duży basen, więcej. Ten jest w lesie, więc dodatkowo nie widać ludzi, tak jak na otwartej przestrzeni.
      Poczucie kameralności większe niż przy 70 pokoikach i małej powierzchni.
      Dodatkowo patrz na czas dojazdu, nie tylko długość lotu, bo co po krótkim locie, jeśli dojazd twa 3 godziny.
    • nutella_fan Re: all inclusive.... 23.08.22, 07:54
      Od kiedy poleciałam pierwszy raz do Turcji all jest moją ulubioną formą wypoczynku. Ostatnio byłam na kempingu we Włoszech, no nie, to jednak nie to. Za kilka dni lecę na pożegnanie wakacji do Portugalii, na all właśnie. Myślę, że raz warto pojechać żeby zobaczyć.
    • ritual2019 Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:02
      Takie warunki znajdziesz w wielu miejscach na poludniu Europy, wystarczy poszukac. Jesli nie kierujesz sie jakas super niska cena ( wygorowana tez nie musi byc jesli to nie szkolne wakacje) to nie bedzie problemu.
      • ritual2019 Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:03
        Z tym ze 2h lotu jednak bym nieco wydluzyla do 3-3.5
        • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:05
          3,.5 godziny leci się do z Polski do Egiptu albo Maroka.
          • ritual2019 Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:34
            Z Polski gdzie? Z Warszawy to Egiptu to 4h lot czarterowy, do Maroko 4.5. Z Krakowa moze byc krotszy z Gdanska bedzie dluzszy, srednio to 4h.
            • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:45
              Z Warszawy do Marsa Alam 3"40", do SSH 3"30". Do Agadiru 3"40".
              • kicifura Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:51
                Zaniżasz o co najmniej pół godziny, WAW-SSH to planowo 4:15
                • kicifura Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:53
                  Dalej, WAW-RMF (Marsa Alam) 4:35, trzeciego już nie sprawdzam bo mi się nie chce
                • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 09:43
                  Planowo....

Do Krakowa z Warszawy planowo leci godzinę, a w realu 35-40 minut.

Lecieliśmy na Korfu z Krakowa. Planowo 2 godziny, a dolecieliśmy w 1"20".
                  • kicifura Re: all inclusive.... 23.08.22, 09:54
                    Czasem 1:20 a czasem 3:30. Stąd się właśnie bierze "planowo" 🤦‍♀️
                    • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 09:59
                      Można lecieć i całą dobę jak się samolot zepsuje.
                      • kicifura Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:04
                        Można też liczyć na to że zawsze będzie przed czasem, z minimalnym możliwym czasem przelotu big_grin który zresztą jak zwykle zaniżyłeś bo wystarczy sprawdzić na flightradar ile trwał najkrótszy lot ostatnio (1:44 a nie 1:20). Tu się urwie pół godzinki, tam się nie policzy czasu spędzonego w samolocie na lotnisku i się okazuje że wszędzie można dolecieć w 15 minut smile
                        • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:28
                          Zakładając brak opóźnień i dobre warunki pogodowe, samoloty zawsze lecą krócej.
    • shellyanna Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:04
      Szukaj resortów które maja bungalowy właśnie, albo wille.
      Dla mnie tez opcja pokoj w hotelu typu wielki moloch z balkonikami to jakaś masakra i nigdy w takim nie spaliśmy, a na AI latamy od lat.

Na ostatnim mieliśmy oprócz zacisznej willi z prywatnym basenem, dostęp do oddzielnej restauracji - tylko dla gości tej strefy resortu.
      Wiec już wogole miodzio.
      Generalnie przejdź się do biura i powiedz jakie masz preferencje. Pracownicy znają obiekty i będą wiedzieli, które polecić.
    • caponata75 Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:07
      Niemal wszędzie kryteria spełnia
      Rixos Premium Gocek Adult Only
      • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 08:16
        "Adult only" oznacza łojenie większej ilości alkoholu, intensywniejsze życie nocne i wrzaski rozbawionych gości smile
      • mia_mia Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:44
        Rixosy to bardzo dobre hotele, ale coś mi świta, że tam rosjanie mają udziały, warto sprawdzić jeśli ktoś tego pilnuje.
    • 1matka-polka Re: all inclusive.... 23.08.22, 09:27
      Unikałaś a nagle przestałaś unikać. Co sie stało w twoim życiu, ze postanowilas dokonac tak dramatyczntch zmian?
      • myelegans Re: all inclusive.... 23.08.22, 14:43
        Jade z mieszanym towarzystwem i troche sie rozjezdzamy w formie preferencji wakacyjnych, wiec probuje znalezc zloty srodek.
    • sasha_m Re: all inclusive.... 23.08.22, 09:30
      To Hiszpania raczej odpada, tam kompleksy są niewielkie, a budynki wysokie. Dla mnie idealne są Turcja i Grecja, także wyspy. Rozległość kompleksów, obsługa, jedzenie, drinki, plaże i ciepła woda. Byłam w hotelu na Kos, który miał enklawę dla dorosłych, cisza, spokój, przyjemna muzyczka w barze i drinki w szkle. To był wrzesień, więc dzieci nie było dużo, zresztą w Turcji w tym samym miesiącu też dzieci nie było. Jedzenie w Turcji wymiatało.
    • gaskama Re: all inclusive.... 23.08.22, 09:50
      Dobry hotel dla dorosłych zwykle nie ma all. Wiele lat temu, jak jeździliśmy z młodym na all, to ciekła mi ślinka do takich hoteli. Ale one nie mają żadnych atrakcji dla dzieci. Jest lista best 100 greek hotels. Pamiętam, że dawno temu Itaka miała taki katalog "prestige". Zwykle naprawdę fajne miejsca. Lepsze alkohole podawane przy basenie w szklanych kieliszkach. No ale jak młody podrósł to ja wyleczyłam się z jakichkolwiek organizowanych wycieczek. Z biura podróży ostatni raz korzystałam z 10 lat temu.
      • mamkaantka Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:32
        No ale co ma all wspólnego z biurem bo nie bardzo rozumiem? Nie wiesz, że sama sobie możesz zabukować hotel w opcji all incl?
        • gaskama Re: all inclusive.... 23.08.22, 11:38
          Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Te kilkanaście lat temu było to zupełnie nieopłacalne a teraz od lat zupełnie nie jestem zainteresowana all.
    • mama-ola Re: all inclusive.... 23.08.22, 09:56
      Ad. 2 - dyskoteki zwykle są, ale ani nie trzeba na nie chodzić, ani nie słychać ich zewsząd. Odpuść pragnienie, by ich w ogóle w danym miejscu nie organizowano. Byłam na all z 4 czy 5 razy, nie chodziłam na dyskoteki, ale ich istnienie mi w żaden sposób nie przeszkadzało.
    • snakelilith Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:24
      All inclusive, to tylko Turcja. Bardzo dobre jedzenie, lepszy standard jeżeli chodzi o czystość niż np. w Grecji. Mają różne hotele, większe i mniejsze, często główny hotel plus bungalowy w parku. Sporo ładnych i niedużych hoteli w zacisznych zatokach jest na tureckiej rivierze między Kemer a Çirali. By mimo tego uniknąć tłumów, dzieci i animacji polecam wyjazd w drugiej połowie września albo październiku. Ja byłam w październiku hotel wypełniony tylko w 1/3, a w kuchni i tak był wypas. Woda jest bardzo ciepła, a na plażach jak i wszędzie jest znacznie spokojniej. Tylko czytać komentarze, czy hotel jest bardziej popularny wśród zachodnich turystów, czy Rosjan.
      • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:28
        Nie tylko Turcja, Grecja też i inne kraje rejonu.
        • snakelilith Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:36
          Pytanie było o all inclusive i moim zdaniem Turcja jest do tego idealna.
          • melikles Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:38
            Wszystkie są idealne.
            • 1matka-polka Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:47
              melikles napisał(a):

> Wszystkie są idealne.
              >

Nie, nie są.
        • 1matka-polka Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:46
          Jedzenie na all inc w Grecji nie umywa sie do tego, co jest na all inc. w Turcji. Stosunek jakosci do ceny, tez jest najlepszy w Turcji. Uwazam, ze 5 gwiazdek greckich to 3 gwiazdki tureckie🤷‍♀️
          • sasha_m Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:55
            W Turcji w zupełności wystarczą 4*, żeby był full wypas i bardzo przyzwoite warunki.
        • mia_mia Re: all inclusive.... 23.08.22, 10:50
          Turcja zwykle ma dużo korzystniejszy stosunek jakości do ceny, nowsze hotele niż Grecja i Cypr
        • evening.vibes Re: all inclusive.... 23.08.22, 11:22
          melikles napisał(a):
          > Nie tylko Turcja, Grecja też i inne kraje rejonu.

AI w Grecji to trochę zbrodnia wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka