Dodaj do ulubionych

plan lekcji

01.09.22, 11:09
Religia w poniedziałek o 8:30, całkiem jestem zadowolona z planu na ten rok big_grin

A jak tam u Was?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: plan lekcji 01.09.22, 11:18
      Obie religie w środku, ale generalnie z planu ósmoklasisty jesteśmy zadowoleni chociaż zaczyna codziennie o 7...w zeszłym roku był dużo gorszy . Licealistka nie wiem jeszcze jaki ma plan.
      • julita165 Re: plan lekcji 01.09.22, 11:29
        Ja o ta 7 zrobilabym jesien stedniowiecza. Nie ma opcji zeby o takiej nieludzkiej porze efektywnie soe uczyc. W pgole nie ma opcji zeby zdazyc!
        • lily_evans011 Re: plan lekcji 01.09.22, 11:56
          Do podstawówki, w pobliżu której mieszkasz, jak najbardziej. I kończysz lekcje o 14, a nie np. o 15.30.
          • julita165 Re: plan lekcji 01.09.22, 12:02
            Ja mialam podstawowke po drugiej stronie ulicy. Syn przez 3l tez. I oboje bylismy spoznieni codziennie. Na 8. Ja nie jestem w stanie wstac wczeesniej niz 7.30/6.45. Syn jeszcze gorzej. Dla nas 8 to meczarnia.
            • m_incubo Re: plan lekcji 01.09.22, 12:17
              Do pracy też byś przychodziła spóźniona?
              • angazetka Re: plan lekcji 01.09.22, 13:20
                Nie zdecydowałabym się (poza przypadkiem kryzysu życiowego, kiedy się nie wybrzydza) na pracę od 7.
                • bulzemba Re: plan lekcji 02.09.22, 09:04
                  Jak zaczynasz o 7 to kończysz o 15. Zima jest jeszcze jasno. A ponieważ większość pracuje do 16 to o 15 jeszcze jest luz na drodze.
              • julita165 Re: plan lekcji 01.09.22, 13:55
                U mnie w pracy generalnie ludzoe przychodza 7-8, ja do 9 ale jesli sie spozbie to tez nie ma problemu.
          • slonko1335 Re: plan lekcji 01.09.22, 12:09
            młody nie ma problemu ze wstaniem na 7, zaczyna wfami zatem akurat się rozbudzi na resztę lekcji a skończy wcześnie o 14:30. wychodzę do pracy o 7 wiec akurat mogę go nawet podrzucać po drodze.
            • heca7 Re: plan lekcji 01.09.22, 12:18
              Podziwiam. Ja mogę wszystko... byleby od 9.00 w górę tongue_out
              • slonko1335 Re: plan lekcji 01.09.22, 12:31
                a nie to dla mnie istotniejszy jest wczesny powrót a rano z kolei świetnie się przejeżdża przez miasto. Jak zastępowałam koleżankę i musiałam wychodzić z pracy godzinę później to stwierdziłam, że bym się depresji po miesiącu nabawiła jakbym tak miała pracować na stałe
      • zwyczajnamatka Re: plan lekcji 02.09.22, 11:15
        Moja córka ma trzy razy w tygodniu na 7.30. Jest bardzo zadowolona z planu. Ja mam do pracy na 7.00 i też bardzo sobie chwalę. Wychodzę parę minut po 14.00 i w 10 minut dojeżdżam do domu. Później jest bardzo dużo czasu na różne aktywności i załatwienie spraw.
    • kurt.wallander Re: plan lekcji 01.09.22, 11:22
      U mojej w liceum nie wiem, kiedy religia. W planie nie widzę, zapewne więc jest przed lub po lekcjach. Plan taki sobie: 2 x na 8.00, do 13.25, ale 3 x na 8.50, do 15.30. Rano i tak będzie musiała wyjśc niewiele później niz na 8.00, a wracać będzie juz w popołudniowym szczycie sad
      • pasquda77 Re: plan lekcji 01.09.22, 11:26
        3 klasa technikum, pojęcia nie mam kiedy religia, ale na bank na ostatniej lekcji, gdyż tylu chętnych że chyba ze cztery klasy musieli połączyć, żeby ktokolwiek chodził 😁😁😁
    • princy-mincy Re: plan lekcji 01.09.22, 11:28
      U obojga moich jedna religia na poczatku, jedna w srodku.
      Ogolnie plan ok.
    • maleficent6 Re: plan lekcji 01.09.22, 11:30
      2x w tyg na ostatniej godzinie, jestem zadowolona. Tylko to wstawanie rano....🥱
    • aurinko Re: plan lekcji 01.09.22, 11:33
      Córka 2kl LO jest niezadowolona bo wszystkie dni na 7.30, źle rozłożone lekcje no jednego dnia same ciężkie przedmioty, drugiego 2xwf, informatyka, godz wychowawcza itp, religia przedostatnia więc bezsensowne okienko. Odeszły dwie ulubione, najfajniejsze nauczycielki i to jest minus, zniknęły też dwie których młodzież bardzo nie lubiła i to jest plus (choć nigdy nie wiadomo czy na ich miejsce nie przyjdą gorsze), od angielskiego będą dwie różne nauczycielki - jedna od zwykłego angielskiego, druga od prawniczego.
      Syna planu (5kl sp) nie znam jeszcze bo nie był na rozpoczęciu.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: plan lekcji 01.09.22, 11:43
        Taki układ jest bardzo fajny, też na poczatku wywoluje szok i niezadowalenie ale jak już czlowiek zaczyna to okazuje się że, np. po zrabanym wtorku ta lekka środa to jak wolne od zajęć.
        Ja na ten przyslowiowy wtorek uczylam się często już w srodę ;P
        • aurinko Re: plan lekcji 01.09.22, 12:18
          Nie, taki układ nie jest fajny, córka już tego doświadczyła w 1 klasie. Kończyła lekcje o 16, potem obiad, chwila odpoczynku i od godz 18 do 23 odrabiała lekcje i uczyła się z tego dnia na następny, równie ciężki, żadnego równomiernego rozłożenia, albo w jeden dzień 2xangielski, 2x niemiecki, 2x polski i 2x matematyka. To jest chory plan i dzieciaki w zeszłym roku miały dość.
      • kurt.wallander Re: plan lekcji 01.09.22, 17:42
        Ta 7.30 jeszcze nie jest taka zła, bo o tej porze przynajmniej nie ma korków. Moja córka ma w tym roku w planie 3 x na 8.50. O tej porze korki, więc wstaje praktycznie tak samo, jakby jechała na 8.00. Za to po południu kończy o 15.30, idealnie, by załapać się na popołudniowe korki.
        • aurinko Re: plan lekcji 01.09.22, 20:49
          Nas korki nas nie ruszają, bo do szkoły kilka minut spacerkiem wink
          • zwyczajnamatka Re: plan lekcji 02.09.22, 11:21
            Nie ma korków to jedno, ale też jest dużo czasu po południu. Dziecko po przyjściu do domu ma czas odpocząć i pouczyć się i iść na dodatkowe zajęcia. Córka w zeszłym roku kończyła jeden raz po 16 i to był koszmar.
          • kurt.wallander Re: plan lekcji 02.09.22, 12:08
            No to jak kilka minut spacerkiem, to 7.30 aż tak jej przeszkadza?
            • aurinko Re: plan lekcji 02.09.22, 18:51
              Tak, przeszkadza, nie ze wzgledu na czas dotarcia do szkoly ale ze względu na źle rozłożone lekcje, w czym rozpoczęcie o 7.30 nie pomaga.
    • jkl13 Re: plan lekcji 01.09.22, 11:39
      Nienawidzę szkoły, szczerze i z całego serca. Plan nawet ok, religia i wdż na pierwszych lekcjach, ale i tak dzieciaki są mega przeładowane (8 klasa). Codziennie od rana (8 lub 9) do 17.00, tylko w piątek do 15.00. Masakra.
      I wiem,że to na własne życzenie (klasa sportowa, dodatkowo 6 godzin treningów), że szkoła staje na wysokości zadania (cały rok dodatkowe 2 lekcje w tygodniu przygotowujące do egzaminu z polskiego i matematyki), ale i tak MASAKRA!
      A gdzie czas na życie? Na kumpli? Na naukę i odrobienie prac domowych? Nienawidzę szkoły... Oby przetrwać ten rok i nie zwariować...
    • ritual2019 Re: plan lekcji 01.09.22, 11:39
      Wlasnie dostalam sms ze szkoly. Syn zaczyna jak zwykle czyli w szkole musi byc przed 7.54. W poniedzialki konczy o 16.30, wt-czw o 16 a w piatki o 14.15. Plan lekcji mnie nie interesuje co jest oczywiste.
    • perspektywa Re: plan lekcji 01.09.22, 11:44
      U mojego na razie super tzn kończy najpóźniej o 16tej. Niestety i tak będę siedziała przynaniej do końca września jak na bombie, bo u niego plan potrafi zmieniać się wielokrotnie, a lekcje w szkole są do późnych godzin. W zeszłym roku miałam akcję, bo w grudniu zmienili plan tak, że syn nie zdążał na angielski mimo pierwotnie dwugodzinnego zapasu i przez bodajże dwa miesiące raz w tygodniu zwalniałam go z jednej lekcji. Sytuacja była trudna, a powodem było: udział pani w szkoleniu. Tak więc plan lekcji to najsłabszy element szkoły, który co roku wprawia mnie w drżenie serca. Na razie nie widzę religii, ale może nie pokazuje się w dzienniku bo syn nie chodzi. Gdyby plan został taki jak jest byłabym bardzo zadowolona, ale to cud byłby.
    • z_lasu Re: plan lekcji 01.09.22, 11:49
      PN 8:50 - 16:45

PT 9:45 - 17:35

W pozostałe dni zaczyna 8:00 lub 8:50, kończy o 15:05. Klasa 1 technikum.
      • niktnaprawdewazny0 Re: plan lekcji 01.09.22, 20:37
        Od 10 do prawie 18...mam nadzieję, że ostatnie lekcje to nie matematyka czy fizyka smile
        • julita165 Re: plan lekcji 01.09.22, 20:48
          Syn chodzi do takiej ppdstawowki gdzie jest tez LO. To znaczy formalnie tp dwie osobne szkoky ale ten sam budynek nauczyciele i wlasnie dzis sie dowiedzialam ze w zeszlym roku LO zaczynalo na 10! I to podobno uczniowie sami tak chcieli bo nastolatki musza sie rano wysypiac! To prywatna szkola, nie sadze ze ktps na sile ich tak urzadzil. Lekcje do 18 ale podobno zadpwoleni bo bardzo duzo robia w szkole i wcale duzo nauki w domu nie ma. Wyniki matur sa b.dobre. W tym roku nawet nie wiem ale w zeszlym w pierwszej 5.
          • z_lasu Re: plan lekcji 01.09.22, 22:55
            Jeśli to jest szkoła w środku miasta to OK, ale nasza szkoła jest dosłownie w środku niczego, wokół jest tylko kilka dużych zakładów przemysłowych i pola. Prawie 100% młodzieży dojeżdża, bo w pobliżu prawie nie ma domów mieszkalnych. Nie ma problemu z dojazdem na 8.00 czy 9.00, nie ma problemu z powrotem ok. 16.00, ale gdyby syn w piątek miał jeździć komunikacją publiczną to wychodziłby z domu 7:40, a wracał o 19:20. A nie ma do szkoły daleko, samochodem 15 min.
        • z_lasu Re: plan lekcji 01.09.22, 22:44
          Nie, ostatnie lekcje to 3 lekcje wf-u pod rząd. To całkiem nieźle, biorąc pod uwagę, że dziewczyny zaczynają dzień od 3 lekcji wf-u pod rząd...
    • anvalley Re: plan lekcji 01.09.22, 11:59
      Obie religie ostatnie big_grin
    • heca7 Re: plan lekcji 01.09.22, 12:17
      W liceum moich synów nie ma religii w ogóle smile
      • sabek81 Re: plan lekcji 02.09.22, 11:04
        heca7 napisała:

> W liceum moich synów nie ma religii w ogóle smile
        >
        U mojej też nie, lekcje od 8:30 do 15:10, więc luz.
    • la_mujer75 Re: plan lekcji 01.09.22, 12:17
      U Starszego religii nie ma od zeszłego roku (od III klasy). Bo nikt nie chodził. Nawet ci wierzący nie chcieli, chociaż katecheta ponoć był fajny.
      Ale w szkole sajgon- prawie 800 uczniów, a to mała szkoła. "Gimnazjalistów" było na 5 klas, a obecnych perwszoklasistów jest bodajże 8 klas sad
      U Młodszego- religia w śrdoku zajęćsad I nie ma w planie etyki, czyli wszyscy wybrali religię... Nie podoba mi się to!
      Nie musieli, mogli zwolnić. Ostatni rok, kiedy można zwalniać.
      Już mi się ta klasa nie podoba sad Miałam nie isc* na pierwsze zebranie, ale chyba się pofatyguję. Muszę zobaczyć, jacy to rodzice. Przyznaję bez bicia.

* W liceum mąż chodzi, ja odwalałam w podstawówce.
      • kurt.wallander Re: plan lekcji 01.09.22, 17:45
        Czekaj, widzisz w planie religię, na którą twoje dziecko nie jest zapisane?

U nas w dzienniku widzę tylko te zajęcia, na które chodzi dziecko, czyli tylko jej grupę jezykową na przykład. Religii i etyki w ogóle w planie nie widzę, bo moje niezapisane. Gdyby miała okienko, to mogłabym się domyślać, że jest ono spowodowane którymś z tych zajęć.
        • z_lasu Re: plan lekcji 01.09.22, 18:20
          Syn zaczyna technikum i nie widzimy w planie żadnych zajęć, na które nie jest zapisany. Nie widzimy też np. wf-u dziewczyn. W podstawówce (a właściwie w dwóch podstawówkach) zawsze widzieliśmy religię w planie i syn na każdych zajęciach z religii miał wpisaną nieobecność z adnotacją "zwolniony".
          • iwoniaw Re: plan lekcji 01.09.22, 18:28
            No ale to chyba zalezy, jak ten plan im "dostarczono". Jesli patrzysz na konto konkretnego dziecka w Librusie, to nie widzisz zajęć, na ktore nie jest zapisany, najwyżej ma okienko, jeśli sa one między lekcjami, ale jeśli są przed lub po obowiązkowych, to nie masz tej informacji nawet pośrednio. Ale przeciez szkoły wciąż podaja też na stronach "tradycyjne" rozklady zajęć, w formie tabelki dla poszczególnych klas, i wtedy widać wszystkie zajęcia, na ktore ktos z klasy chodzi - chlopcy widzą wf dziewcząt i vice versa, chodzacy na angielski z grupą 1 widzą kiedy i w ktorej sali jest angielski grupy 2, wszyscy zapisani i nie widzą religię - i tak dalej.
            • z_lasu Re: plan lekcji 01.09.22, 19:10
              > Jesli patrzysz na konto konkretnego dziecka w Librusie, to nie widzisz zajęć, na ktore nie jest
              > zapisany,

Teraz, w technikum - tak. W podstawówkach zawsze widzieliśmy religię i WDŻ, z poziomu konta konkretnego dziecka.
        • la_mujer75 Re: plan lekcji 01.09.22, 19:13
          Dostali wydrukowaną wersję.
      • extereso Re: plan lekcji 01.09.22, 20:56
        Może nie wybrali etyki, bo nic nie wybrali, jak mój syn. Ja się zgodziłam, bo i tak godzin dużo.
      • kurt.wallander Re: plan lekcji 02.09.22, 12:10
        la_mujer75 napisała:

I nie ma w planie etyki, czyli wszyscy wy
        > brali religię... Nie podoba mi się to!

To nie jest równoznaczne. Może nikt nie wybrał etyki, ale to nie znaczy, że wszyscy wybrali religię. Przecież można nie zapisywac dziecka na żadne z tych zajęć (jeszcze).

• arthwen Re: plan lekcji 02.09.22, 16:18
        Przecież to, że nie ma etyki to - na razie, dopóki te zmiany krużganka oświaty Czarnka nie wejdą - znaczy tylko, że nikt nie wybrał etyki, a nie, że wszyscy wybrali religię.
      • la_mujer75 Re: plan lekcji 02.09.22, 16:22
        Dziś miał to okienko spowodowane religią. Był jedynym uczniem, siedzącym na korytarzu. Nie wie, czy wszyscy, bo lekcja po religii była tylko dla jego grupy.
        W każdym razie -połowa klasy (jego grupa) na pewno chodzi na religię.
    • m_incubo Re: plan lekcji 01.09.22, 12:18
      Nie mam pojęcia, kiedy mają religię, ale niestety przez większość tygodnia kończą późno.
    • shellyanna Re: plan lekcji 01.09.22, 12:18
      Religie na początku i końcu. U trójki.
    • julita165 Re: plan lekcji 01.09.22, 12:28
      Ja planu nie znam. Pewnie poznam w ndz wieczorem ( bo jutro tzw dzien organizacyjno- integracyjny 8-12 ) ale poniewaz wiem ze ma 35h tyg i codziennie na 8, zmam rozklad dzwonkow wiec wiem ze konczy 14.45 to reszta jest mi obojetna.
    • argentea Re: plan lekcji 01.09.22, 13:12
      W-F jest na koniec dnia, ale religia przed w-f, więc są dwa okienka - trzeba czekać (w tym jedno okienko podwójne). Dziwna rzecz: w ósmej klasie 5 godzin matematyki (w tym jedna na 7), a chyba powinny być 4.
      • berdebul Re: plan lekcji 01.09.22, 13:50
        2 okienka i wf? Żadna siła nie utrzymałaby mnie w szkole. suspicious
      • aurinko Re: plan lekcji 01.09.22, 14:38
        Córka miala tak w jeden dzień w zeszłym roku - religia i 2x wf. Na wf tego dnia nikt nie przychodził. Cóż, sama pozwalałam córce iść do domu 3h wcześniej. W zamian za to szła na rower albo na łyżwy.
      • lily_evans011 Re: plan lekcji 01.09.22, 14:46
        Szkoła może dołożyć zajęć z przedmiotów egzaminacyjnych, jeśli znajdzie na to kasę, więc się cieszcie.
    • 1matka-polka Re: plan lekcji 01.09.22, 13:17
      Jedną religię mamy na końcu, a drugą w środku.
    • login.na.raz Re: plan lekcji 01.09.22, 13:29
      A u nas jeszcze nie ma planu 🤷 Powiedziano nam, że się pojawi na Librusie w niedzielę późnym wieczorem. A jutro dzieci mają mieć zabawy integracyjne
    • iwoniaw Re: plan lekcji 01.09.22, 13:40
      Liceum, lekcje codziennie od rana, więc ok. Siatka godzin jest jaka jest, a że to 2 klasa, to bodajże największe obciążenie godzinowe - ale i tak to pikuś w porównaniu z masakryczną klasą 7 i 8, więc nie ma co narzekać. Nauczyciele w pełnej obsadzie, bo to przyzwoite liceum w sporym mieście, więc tu się utrzyma zatrudnienie/znajdą się chętni do uczenia, a wykończeni innymi szkolami najdłużej, do matury powinno wytrzymać.
    • little_fish Re: plan lekcji 01.09.22, 13:57
      Wkurzona jestem, obie religie w środku. Szkoła dała ciała. Mimo próśb.
    • 1papryczka.chili Re: plan lekcji 01.09.22, 14:07
      Obie religie na końcu. Jest git
      • 1papryczka.chili Re: plan lekcji 01.09.22, 14:08
        Aha, lekcje od rana do ok 14tej. W piątek krócej bo do 12:30
    • no_name33 Re: plan lekcji 01.09.22, 14:16
      Cały tydzien 8-14.20

• enigma81 Re: plan lekcji 01.09.22, 14:20
      1 lo, 3 razy kończy o 14, raz o 13 a raz on 15.
      Zaczyna zawsze o 8.
      Religia niestety w środku więc będą okienka, ale młody akurat lubi, bo ma czas na regenerację między lekcjami.
    • arthwen Re: plan lekcji 01.09.22, 16:58
      Codziennie na 8:00, kończą niestety nie wcześniej niż o 15, dwa razy o 16...

Religia nie wiem kiedy i nie bardzo mnie to obchodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka