Dodaj do ulubionych

plan lekcji

• mia_mia Re: plan lekcji 01.09.22, 17:33
      Jedna religia w tygodniu i to na ostatniej lekcji, super moim zdaniem, reszta jak zwykle. Jak mogę pomarudzić to tylko na to, że są dni kiedy obowiązkowe zajęcia kończą się bardzo późno i takie, kiedy lekcji jest bardzo mało, ale oni i tak zostają na kółka i fakultety, więc to trochę mniej istotne.
    • jieva1 Re: plan lekcji 01.09.22, 19:03
      U mojej córki masakra, klasa maturalna, w środę 3 okienka a po nich język polski
      • bulzemba Re: plan lekcji 02.09.22, 09:24
        Okienka - okienka czy po prostu lekcje na które nie chodzi?
        • z_lasu Re: plan lekcji 02.09.22, 09:29
          Co to znaczy "lekcje, na które nie chodzi"? Jeśli nie są to lekcje obowiązkowe, to nie powinny być w środku zajęć obowiązkowych.
          • slonko1335 Re: plan lekcji 02.09.22, 09:33
            w polskiej szkole to wielu rzeczy być nie powinno a są no ale jak się nagminnie tłumaczy bylejakość i łamanie przepisów niskimi pensjami to marne szanse na zmiany
            • z_lasu Re: plan lekcji 02.09.22, 10:10
              Dlatego zdziwił mnie wpis bulzemba (bulzemby? wink) "po prostu lekcje na które nie chodzi". Dla mnie nie ma czegoś takiego jak "po prostu lekcje na które nie chodzi". Albo są obowiązkowe i nie może nie chodzić, albo są nieobowiązkowe i nie powinny być w środku. Chyba, że dziecko jest z pewnych zajęć obowiązkowych zwolnione indywidualnie, ale wtedy trudno mieć pretensje do szkoły.
              • arthwen Re: plan lekcji 02.09.22, 14:41
                Jest jeszcze opcja taka, że mają więcej języków do wyboru niż dwa i w tym czasie są akurat te, na które nie chodzi. Bywa też, że z innych przedmiotów jest podział na grupy i to nie naprzemiennie czymś innym grupowym, więc też wtedy ci, którzy nie chodzą mają okienko.
        • jieva1 Re: plan lekcji 02.09.22, 20:29
          Okienka - okienka, religię ma jedną w tygodniu, akurat na ostatniej lekcji.
        • jieva1 Re: plan lekcji 02.09.22, 20:34
          Nikt z klasy nie ma w tym czasie lekcji, typu inna grupa z języka, czy rozszerzonego przedmiotu. Po prostu przerwa na 3 godz. lekcyjne dla całej klasy. Już córka planuje nie chodzić na ostatnią lekcję, która jest po okienkach i zaczyna się o 17:50 i trochę ją rozumiem.
    • bulzemba Re: plan lekcji 02.09.22, 09:19
      Moja młoda 1 licealna. Zaczyna 2* 8:00, 2*8:50, 1*9:45. Kończy 4* 15:10, 1*13:20.

Raz ma 8 lekcji.

Jak na tą szkołę to nie jest źle: niektóre klasy kończą na 10 lekcji (17:00)
    • passiflora78 Re: plan lekcji 02.09.22, 10:48
      Religia w środku, 2 x po 9 godzin lekcyjnych i wtedy kończy lekcje o 16:40, 2 x po 8 godzin lekcyjnych i 1 x 5godzin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka