Dodaj do ulubionych

Niewpisany urlop

26.09.22, 21:56
Dziś wzięłam sobie urlop. Ale nigdzie go nie wpisałam. Nikt tego nie kontroluje.
To już siódmy dzień na lewo w tym roku.
Taka mała walka z kapitalizmem.
Obserwuj wątek
    • s12345s Re: Niewpisany urlop 26.09.22, 22:04
      lajtova napisał(a):

> Dziś wzięłam sobie urlop. Ale nigdzie go nie wpisałam. Nikt tego nie kontroluje .
      > To już siódmy dzień na lewo w tym roku.

To firma krzak?

> Taka mała walka z kapitalizmem.

Raczej z pracodawcą wink
    • pyza-wedrowniczka Re: Niewpisany urlop 26.09.22, 22:22
      A szef też sobie tego nie notuje na pewno? Nie zawsze musisz wypełniać dokumenty.
    • zwyczajnamatka Re: Niewpisany urlop 26.09.22, 22:29
      A listy obecności nie podpisujesz?
      • triss_merigold6 Re: Niewpisany urlop 26.09.22, 22:35
        Bezrobotni nie podpisują list obecności.
        • lajtova Re: Niewpisany urlop 26.09.22, 22:39
          Osoby urzędnicze nie powinny wypowiadać się w temacie pracy.
    • purchawka2020 Re: Niewpisany urlop 27.09.22, 10:08
      Tez tak kiedyś miałam. Listę podpisywało się hurtem więc podpisanie się za ten dzień co się nie było uchodziło płazem bo nikt nie pamiętał kiedy kto był a kiedy nie było, w dodatku mieliśmy dowolne godziny pracy. Robota miała być zrobiona i zazwyczaj była bo każdy cenił sobie taką elastyczność.
    • palacinka2020 Re: Niewpisany urlop 27.09.22, 10:52
      U mnie tez nikt nie kontroluje. Ludzie biora urlopy kiedy chca nie informujac nikogo. Maja to wpisywac w system, przy czym system nie wysyla zadnych powiadomien. O ile manager sobie nie wejdzie sam z siebie i nie sprawdzi, to nie wie czy urlop jest wpisany. Po kilku miesiacach nikt juz nie pamieta kiedy kogo nie było.
    • anorektycznazdzira Re: Niewpisany urlop 27.09.22, 10:57
      U mnie z kapitalizmem walczą kadry. Miałam w wakacje prawie miesiąc urlopu, wypełniałam druczki, sruczki, tabelko-listy i wuj wie co jeszcze. Nie wprowadziły tego, wyszło przypadkiem.
      Nie dociekałam jak inne moje urlopy w tym roku, a coś dużo mam tych dni nadal suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka