23.07.23, 00:36
w głowie mi gra cały dzień trońbka z Your Latest Trick Dire Straits. A może to saksofon?
To przez słuchanie Dire Straits w drodze do pracy i potem na wiochę, na życzenie publiczności.
Rogan i ten jego koleżka, buddysta z przeszłością, zapomniałam jak się nazywa, nie zaciekawili mnie tym razem.
The Police nie przetrwali próby czasu, włączyłam i wyłączyłam. Ale Brothers in Arms...to miało tyle przestrzeni, nie robi się już takiej muzyki. Albo Private Investigations. Jak trzeba celnie co do ułamka sekundy uderzyć w klawisz, czy szarpnąć strunę?
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Trońbka 23.07.23, 11:19
      Saks .. Michael i Randy Brecker .To oni tam grali .Obydwa utwory cudne .Muzyka do wtulania z panienką .Taki to był zespół .
    • elissa2 Re: Trońbka 23.07.23, 11:40
      Na początku Randy Brecker na trąbce. A potem jego brat Michael na saksofonie.
      "Your latest trick" miał być pierwotnie w szybszym tempie, ale postanowiono, że zostanie spowolniony do stylu bossa nova
    • elissa2 Re: Trońbka 23.07.23, 20:07
      Pamiętam, gdy po 1989 roku można było pojechać do Polski, przez całą drogę słuchaliśmy właśnie Dire Straits i Toto. Wzięliśmy sporo muzyki do słuchania, ale tych słuchaliśmy przede wszystkim.
      • taniarada Re: Trońbka 23.07.23, 22:39
        Mało kto wie że ich piosenki na początku to sukces ,a pieniędzy wtedy nie było .A grali niesamowicie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka