panna_lila 01.11.22, 16:03 kupiłam mleczko kokosowe, nie doczytalam, ze jest słodzone,po otwarciu ma konsystencję masła do czego wykorzystać?...miało być danie obiadowe, będzie deser ...tylko jaki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
banicazarbuzem Re: słodzone mleko kokosowe - do czego? 01.11.22, 16:19 Do przełożenia wafli? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: słodzone mleko kokosowe - do czego? 01.11.22, 17:06 o to dobry pomysł dziękuję, że mi o tym przypomniałaś, kiedyś przekladałam dżemem Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: słodzone mleko kokosowe - do czego? 01.11.22, 17:10 Ja ogólnie nie lubię za bardzo słodyczy ani tym bardziej koksa 😂ale robię takie wafle moim domownikom, są o niebo lepsze od takich z dżemem 😃 A jeszcze kokos można zmiksować z masłem 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: słodzone mleko kokosowe - do czego? 01.11.22, 16:51 Pumpkin pie - idealne na jesien!! Akurat zużyjesz cała puszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: słodzone mleko kokosowe - do czego? 01.11.22, 17:12 przełożyć jakieś ciasto, może murz... to znaczy afroamerykaninek ( nazwa wg gaga-sie ) Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: słodzone mleko kokosowe - do czego? 01.11.22, 17:14 Placuszki z takim robię. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: słodzone mleko kokosowe - do czego? 01.11.22, 20:53 Mozesz zrobić sambar ( wyguglaj breakfast sambar)jako danie obiadowe- tam się dodaje cukru.Chyba że to bardzo mocno słodkie ,to się nie nada. Może galaretkę ? Albo z musem z mango ( lub innych owoców). Albo z ryżem( i owocami). Naleśniki z owocami ,polane mlekiem? Odpowiedz Link Zgłoś