Dodaj do ulubionych

Kurs j.obcego online

08.11.22, 17:52
Czy ktoś z Was korzystał z kursów online w szkole profilingua?
Od kilku lat mam takie marzenie żeby się nauczyć włoskiego, coś tam już sama zaczęłam, ale chyba bym wolała żeby mnie ktoś pokierował, a że teraz kiedy zmieniłam pracę i mam wolne popołudnia mogłabym zrobic kurs online. Ktoś robił w tej szkole, a może są inne szkoły warte uwagi? Interesuje mnie tylko nauka online, bo mieszkam na zadupiu i wszędzie mam daleko 😁 i myślę o kursie dla początkujących.
Obserwuj wątek
    • niemcyy Re: Kurs j.obcego online 08.11.22, 18:18
      Nie całkiem na temat, ale jak już weszłam to napiszę wink
      W tej nie korzystałam, ale w innej tak i moim zdaniem tak jak na kursie stacjonarnym- jeśli trafisz na dobrego nauczyciela to nie ma wielkiej różnicy. Może odpadają ewentualne ćwiczenia w parach (chociaż da się to zrobić), co mnie osobiście ucieszyło.
      Powodzenia i przyjemności smile
      • krolewska.asma Re: Kurs j.obcego online 08.11.22, 19:17
        Podczas pandemii zaczęłam lekcje online i już bym się nie zamieniła na nic innego
        pamiętam kursy przed pan Demia i życie towarzyskie niektórych osób które przychodziły tylko dla kontaktów społecznych
        przedłużające się przerwy
        Wykradanie nauczyciela i zaciąganie na kawę podczas przerwy
        spóźnianie się na lekcje bo się szło do kawiarni Itp itd
        nigdy nigdy nigdy więcej po moim trupie

Teraz jest Konkret tylko lekcje
        punktualnie zaczynamy punktualnie kończymy
        nie ma zmiłuj

Nie widzę najmniejszego minusa takich lekcji
      • krolewska.asma Re: Kurs j.obcego online 08.11.22, 19:19
        Mój. Bossze wynaleziono już teamsy i breakout roomy
        Hellou
    • biala_ladecka Re: Kurs j.obcego online 08.11.22, 18:23
      Studiowałam w pandemii online (na zakładkę dwa różne kierunki, dwie duże, znane, polskie uczelnie).
      Po tych doświadczeniach nie zdecydowałabym się świadomie na uczenie się online czegokolwiek, na czym bardzo by mi zależało. To jest po prostu zupełnie inna interakcja. Moja córka, doświadczona zdalną końcówką podstawówki i początkiem LO, choć ma bardzo, bardzo napięty harmonogram, też woli chodzić na angielski live, choć jej szkoła językowa oferuje kursy zdalne w dogodniejszym dla niej terminie.
      • evening.vibes Re: Kurs j.obcego online 09.11.22, 09:36
        biala_ladecka napisała:
        > Studiowałam w pandemii online (na zakładkę dwa różne kierunki, dwie duże, znane
        > , polskie uczelnie).
        > Po tych doświadczeniach nie zdecydowałabym się świadomie na uczenie się online
        > czegokolwiek,

A ja wręcz odwrotnie - robiłam podyplomówkę - wiedza ta sama a komfort braku dojazdów nie do przecenienia.
    • asfiksja Re: Kurs j.obcego online 08.11.22, 19:09
      Zobacz sobie Duolingo, całkiem przyzwoite i darmowe.
      • emateczka Re: Kurs j.obcego online 08.11.22, 23:40
        Darmowe, to fakt... Mój mąż się uczy z duolingo, a ja słucham. Przykład z dzis: "czy te buty są elektryczne?".
        Znam 3 języki obce i uczę dwóch w szkole. Uważam, że główna przyczyną niepowodzenia w nauce języka jest brak praktycznego przełożenia tej wiedzy na życie codzienne. Uczenie się na pamięć biografii Goethego, co uskuteczniano u mnie w szkole, było tak samo bezsensowne jak elektryczne buty w Duolingo.
        Jest fajne jako rozrywka i pomoc, nie jako główne źródło wiedzy.
    • chococaffe Re: Kurs j.obcego online 08.11.22, 19:12
      Nie znam tej szkoły i nie byłam nigdy na kursach on-line, ale mam 1:1 (on-line) i bardzo sobie chwalę.
    • joana.mz Re: Kurs j.obcego online 09.11.22, 09:34
      Profilingua to były Empik School
      Miałam z nimi dużo do czynienia (ja i moje dzieci). Szkoła stawia przede wszystkim na konwersację, ja byłam zadowolona no ale wiadomo, że najważniejszy jest wykładowca a tych przewinęło się wielu przez lata nauki 2 języków..
      Uważam, że akurat w przypadku nauki języka nie ma dużego znaczenia czy to online czy stacjonarnie. Ktoś pisał o duolingo - też korzystałam - zrobiłam cały angielski i hiszpański (z poziomu angielskiego) - jest to na pewno dobry dodatek do nauki i póki co lepszej aplikacji nie znam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka