Dodaj do ulubionych

Poparcie dla aborcji

15.11.22, 21:25
Czytaly emamy? IMHO, super wiadomosc i oby tak dalej, oby to doprowadzilo do wprowadzenia europejskich standardow w opiece medycznej

oko.press/rekordowe-poparcie-dla-aborcji-do-12-tygodnia-sondaz-oko-press
Obserwuj wątek
    • la_felicja Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:27
      Optymistka.
      • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:30
        Coz, milo wiedziec, ze spoleczenstwo zmienia poglad w tak waznej kwestii. To juz pierwszy krok ku lepszemu.
    • chococaffe Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:28
      Poparcie dla PRAWA DO ABORCJI
      • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:30
        A racja! Pospieszylam sie. Widac pewne kalki jezykowe sa wdrukowane.
        • chococaffe Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:32
          Wiem i rozumiem doskonale. Tak tylko przypominam celem utrwalenia poprawnej wersji przez wszystkich (i samą siebie)
        • dramatika Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 22:29
          melisananosferatu napisała:

> A racja! Pospieszylam sie. Widac pewne kalki jezykowe sa wdrukowane.

Hehe

• paskudek1 Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 22:34
            Bo jest. Jeśli jest robiona bo kobieta tego chce to jest ok.
          • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 22:42
            Bo jest, dupku, jest ok.
            • dramatika Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 23:09

> Bo jest, dupku, jest ok.

Zdecyduj się big_grin
              • paskudek1 Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 23:17
                Ale na co ona ma się zdecydować? On poglądy ma wyrobione - aborcja jest ok. Prwo4do aborcji powinno zostać zmienione tak, żeby żadna kobieta nigdy więcej nikomu z zabiegu tłumaczyć się nie musiała i żeby zabieg ten był dostępny bez problemu. Tyle aborcji ile trzeba. Tak wcześnie jak to możliwe, tak późno jak to konieczne. Każdy powód do aborcji jest dobry, jeśli jest powodem danej kobiety w danej ciąży. Zrozumiałaś czy trzeba rozrysować?
                • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 23:45
                  Paskudku- aj low ju!
              • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 23:44
                Jak bede potrzebowala, to sie zdecyduje.
      • paskudek1 Re: Poparcie dla aborcji 16.11.22, 10:38
        Wiesz co, w sumie to dla aborcji. W końcu nie mówimy nigdy o prawie do koronarografii czy endoprotezy prawda? Tak samo nie powinno się mówić o prawie do aborcji tylko o aborcji. Jest to zabieg medyczny czasami potrzebny. Tak samo jak potrzebna jest resekcja woreczka żółciwego czy właśnie wyrostka robaczkowego albo wszczepienie rozrusznika serca.
        • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 16.11.22, 10:45
          Mysle, ze choco chodzi o wytracenie oszolomom z reki glupich tekstow, ze pro-choice chcieliby kazda ciaze abortowac. To logiczne, ze aborcja jest dla tych, ktore jej potrzebuja ale kretynom nie wytlumaczysz. To samo z nazywaniem ich 'prolajf'. Utarlo sie, ze 'prolajf' a to gucio nie prolajf, jak wiadomo.
          • paskudek1 Re: Poparcie dla aborcji 16.11.22, 10:48
            A ja myślę, że przestańmy wreszcie myśleć o oszołomach a zacznnijmy o kobietach. Cóż, to ICH problem co oni sobie roją wndurnych łbach. Oni i tak zobaczą tylko to co będą chcieli zobaczyć.
            • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 16.11.22, 12:28
              Tez prawda.
              • paskudek1 Re: Poparcie dla aborcji 16.11.22, 13:37
                Widzisz, właśnie doszłam do wniosku że tu właśnie chodzi o zmianę podejścia do aborcji a nie prawa do niej. Bo zdjęcie z tego zabiegu tabu, traktowanie go jak po prostu procedury medycznej, tylko taka zmiana pozwoli wreszcie dojść do rozwiązań prawnych, jakie są w cywilizowanych krajach. Aborcja jako procedura medyczna wykonywana na życzenie pacjentki. Bez oceniania, bez tabu.
        • princy-mincy Re: Poparcie dla aborcji 16.11.22, 13:40
          A ja jednak uwazam, ze jestem za aborcja a za prawem do aborcji to sa dwie rozne rzeczy.
    • milva24 Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:31
      Od tego sondażu do realnych zmian jeszcze daleka droga.
      • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:34
        Oczywiscie, zwlaszcza w panstwie , w ktorym nadal rzadzi czarna mafia. Jednakze od tego sie zaczyna. Milo jest wiedziec, ze mimo calej kasy pompowanej z Kremla w ordosiurkow, kaje g. i plodobusy ludzie zaczeli myslec logicznie i w dudzie maja sranie wiewiorek&company.
        • milva24 Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:40
          Bo trzeba było tego tak zwanego kompromisu nie ruszać. Ruszyli i teraz ludzie przemyśleli temat i się określili (między innymi ja).
          • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:43
            Ja uwazam, ze to byl srompromis (nomen omen) i dobrze jesli nie wroci tzn wroci ale z legalizacja bez podawania przyczyny. No i bardzo zle, ze tyle kobiet umarlo a inne musza kombinowac gdy ba usg zobacza plod bez czaszki. Dzieki boginiom jest ADT.
            • rb_111222333 Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 22:28

> Dzieki boginio
              > m jest ADT.

Zgadzam się. Gdyby nie adt nie miałabym syna. Gdyby nie świadomość, że ktoś w razie czego mi pomoże nie zdecydowałabym się na ciążę.
              • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 22:42
                Super!
    • anorektycznazdzira Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:31
      Ażeby poparcie było na cywilizowanym poziomie muszą wymrzeć wszystkie emerytalne cnoty z odzysku, które skrobały się w młodości ile wlazło a teraz spotkały Jezusa postanowiły rzutem na taśmę jeszcze zarobić na niebo za pomocą uje***nia młodych kobiet z kolejnych pokoleń.
      • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:34
        Tu juz blizej niz dalej.
      • la_felicja Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:35
        Te w końcu wymrą, na pewno.
        Gorzej z młodymi byczkami, chcącymi durne baby trzymać w garści, żeby się nie puszczały. Fajnie, że jest ich coraz mniej, ale mimo wszystko są.
        • melisananosferatu Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 21:38
          Coz, madre dziewczyny sie z takimi nie beda zadawaly. Zreszta, z sondazu przeze mnie linkowanego wynika, ze poparcie wzroslo wsrod mlodych mezczyzn wiec moze nie jest tak zle. Ja akurat zyje w banieczce, w ktorej znani mi mezczyzni (20-50) sa za tym zeby to kobieta decydowala o kontynuacji ciazy.
        • wkswks Re: Poparcie dla aborcji 16.11.22, 10:47
          Oni wymierają sami. Trzeba uważać zeby synów na leniów i roszczeniowców nie wychować, bo to z takich wyrastają incele.
          • aguar Re: Poparcie dla aborcji 16.11.22, 12:32
            I trzymać z dala od kk/religii!
            • wkswks Re: Poparcie dla aborcji 16.11.22, 14:37
              To pierwsze ważniejsze. Dziecko wychowywane w ateizmie rzadko ma potrzebę życia religijnego (chociaż sa wyjątki, koleżanka córki zarządała chrztu w wieku 8 lat w kościele ewangelickim - rodzice sa ortodoksami).
              Natomiast hodowlę snow flaksów ematka uprawia na potęgę.
    • kobietazpolnocy Re: Poparcie dla aborcji 15.11.22, 23:49
      Super wiadomość, zwłaszcza wyniki wśród młodych.
    • woman_in_love Re: Poparcie dla aborcji 16.11.22, 13:35
      Nie uda się jeszcze przez wiele lat.

Co więcej, w Szwecji zwyciężyła prawica, we Włoszech prawica, Węgry i Polska wiadomo, w Niemczech coraz większe poparcie ma AfD, w Hiszpanii to samo. No i USA ze swoimi ostatnimi zakazami. Przyszłość może przynieść różne rozwiązania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka