beata_anuszewska11.2022 06.12.22, 15:29 Anna Czajka-Landau czyli ematkowa Verdana została laureatką Nagrody im. Jana Karskiego i Poli Nireńskiej za 2022 rok! Gratulacje Verdano. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agab51 Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 15:40 Super! Bardzo się cieszymy, i gratulujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 16:06 Bardzo się cieszę i serdecznie gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 16:18 Jaka przemiła wiadomośc w ten brzydki dzień. Gratulacje ! Odpowiedz Link Zgłoś
niemoralna Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 16:22 Nie zawsze było mi po drodze z Verdana , ale jak najbardziej zasługuje na takie wyróżnienie. Gratuluję po stokroć Odpowiedz Link Zgłoś
merynoskablekitna Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 16:25 A skąd Wy wiecie, że Verdana to ona? No i oczywiście, gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 16:28 Bo nigdy tego nie ukrywała. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 16:41 I nawet podsyłała link z wykładem. Bardzo ciekawym. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 18:56 I swoje książki też. I książki mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 16:43 Szapoba! Serdecznie gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 17:46 A mnie jest to najzupełniej obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
sjanna Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 22:01 To wyjdź, nie jest to miejsce dla ciebie. Nikt nie zauważy, naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 07.12.22, 16:00 > nie jest to miejsce dla ciebie. Słusznie, TWA to coś, od czego trzymam się z daleka. I, nie zamierzam tu zbyt długo przebywać. Nudno tu. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Verdano - gratulacje 06.12.22, 22:22 Tak bardzo, że zadałaś sobie trud, by wejść tu i o tym napisać 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 07.12.22, 16:07 > Tak bardzo, że zadałaś sobie trud, by wejść tu i o tym napisać Weszłam, bo zainteresował mnie tytuł. Myślałam, ze verdana została babcią. A w poście inicjującym autorka napisała, że została laureatką jakiejś nagrody. Przestraszyłam się, że to jakaś ważna nagroda, bo wszyscy gratulują, myślę sobie coś jakby Nobel z socjologii, a ja nic o niej nie wiem! Wyguglałam nagrodę, a to coś niszowego. Jakaś sprawa dotycząca mniejszości wyznaniowej, nic a nic mnie to nie obchodzi. Co też i napisałam dając ujście swemu rozczarowaniu. Nauczka - nie wchodzić w wątki, których tytuły nie mają wystarczającej wartości informacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Verdano - gratulacje 07.12.22, 16:49 > Myślałam, ze verdana została babcią. Ojej, a to tylko nagroda za dorobek naukowy. I trudno, by dotyczyła czegoś innego niż kwestie mniejszości etnicznej, skoro Verdana tym się naukowo zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 07.12.22, 16:55 Ale rozumiesz, że nawet naukowczyni można gratulować z innego powodu, niż dorobek naukowy, szczególnie, na dyskusyjno-rozrywkowym forum ematka, a nie forum socjologicznym? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Verdano - gratulacje 07.12.22, 17:00 Ale rozumiesz, że dla niektórych kobiet fakt że ich potomstwo ma dzieci nie jest jakimś wielkim osiągnięciem, którego im należy gratulować? Cóż, dorobek naukowy verdany jest jej, cały jej. To czy jest bądź zostanie babcią nie zależy od niej w najmniejszym stopniu. Czego tu gratulować? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 12:37 A jaką zasługę ma się w zostaniu babcią? Serio to jedyny powód do gratulacji? Już prędzej rodzice się do tego przyczynili. Strasznie cię kluje ta nagroda verdany. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_anuszewska11.2022 Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 12:58 Powodów do gratulacji jest wiele. Tak samo gratulowałabym ( i gratulowałam wielokrotnie) znajomym, którzy zostawali rodzicami/dziadkami, których dziecko zdobyło 1-2-3 miejsce w zawodach sportowych a nawet gdy kupili nowy samochód. Więc tym bardziej składam gratulacje Verdanie, bo jest za co. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 13:56 Czyli twoim zdaniem JEDYNE czego można gratulować kobiecie to rozpłód? Ewentualnie Nobel... Gratuluję podejścia... Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Verdano - gratulacje 07.12.22, 13:34 demodee napisała: > A mnie jest to najzupełniej obojętne. > > Tak, bardzo, że weszłaś w wątek i napisałaś odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 07.12.22, 15:58 Owszem. Napisałam, bo idiotyczne jest ciągnięcie wątku, w którym powtarza się ciągle "gratulacje" i "super". A ja nie lubię, jak jest nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Verdano - gratulacje 07.12.22, 16:42 demodee napisała: > Owszem. Napisałam, bo idiotyczne jest ciągnięcie wątku, w którym powtarza się c > iągle "gratulacje" i "super". > > A ja nie lubię, jak jest nudno. Przede wszystkim nie lubisz jak bohaterem czy bohaterką wątku nie jesteś ty sama 🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 07.12.22, 16:57 Jeśli już o tym rozmawiamy, to najbardziej lubię wątki o prawie do aborcji, bo Ty, paskudku się w nich wypowiadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_anuszewska11.2022 Re: Verdano - gratulacje 07.12.22, 17:09 Coś Ci powiem, i chyba podpiszą się pod tym te dziewczyny, które gratulowały Verdanie. Dziewczyny, które nie mają wybujałego ego, ale potrafią się cieszyć sukcesem innych. Jesteś zawistna, zwyczajnie zawistna. I, zapewniam, że nagroda ma znacznie większą rangę niż może Ci się wydawać. Naucz się cieszyć z sukcesów innych. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 08:46 Demodee jest przede wszystkim zwyczajnie głupia. Taką głupotą impregnowaną na wszystko. Ograniczona, zakompleksiona, zaściankowa. Ot i wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
beata_anuszewska11.2022 Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 09:28 Ano jest. Trudno. To jej jest z tym źle. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 10:17 Paskudku, ale dlaczego sądzisz, że jestem >przede wszystkim zwyczajnie głupia. Taką głupotą impregnowaną na wszystko. Ograniczona, zakompleksiona, zaściankowa. Masz na to jakieś dowody? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 11:17 demodee napisała: > Paskudku, ale dlaczego sądzisz, że jestem > > >przede wszystkim zwyczajnie głupia. Taką głupotą impregnowaną na wszystko. > Ograniczona, zakompleksiona, zaściankowa. > > Masz na to jakieś dowody? 99 % twoich wpisów to dowód na moje stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 11:24 > 99 % twoich wpisów to dowód na moje stwierdzenie. No to wykaż moje "ograniczenie, zakompleksienie i zaściankowość". Najlepiej z cytatami z moich postów. Bo tak, to każdy o każdym może napisać, że jest "ograniczony, zakompleksiony i zaściankowy". Skoro to 99% to będziesz miała dużo materiału do tych cytatów. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 11:26 demodee napisała: > > 99 % twoich wpisów to dowód na moje stwierdzenie. > > No to wykaż moje "ograniczenie, zakompleksienie i zaściankowość". Najlepiej z c > ytatami z moich postów. > Bo tak, to każdy o każdym może napisać, że jest "ograniczony, zakompleksiony i > zaściankowy". > > Skoro to 99% to będziesz miała dużo materiału do tych cytatów. Nie pochlebiaj sobie. Mam ciekawsze zajęcia niż przekopywanie się przez twoje żałosne wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 11:34 > Nie pochlebiaj sobie. Mam ciekawsze zajęcia niż przekopywanie się przez twoje żałosne wpisy. Aha. Czyli nie potrafisz udowodnić, że jestem "zaściankowa, ograniczona i zakompleksiona" i ściemniasz, że nie masz na to czasu. A moze ja po prostu nie jestem "zaściankowa, ograniczona i zakompleksiona"? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 13:48 demodee napisała: > A moze ja po prostu nie jestem "zaściankowa, ograniczona i zakompleksiona"? Jesteś. Patrz swój własny wczorajszy post z tego wątku z 16.07. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 10:20 > Dziewczyny, które nie mają wybujałego ego, Dlaczego sądzisz, że mam wybujałe ego? > Jesteś zawistna, zwyczajnie zawistna. pl.wikipedia.org/wiki/Zawi%C5%9B%C4%87_(emocja) Sądzisz, że chciałabym dostać nagrodę za pracę na temat żydów, ale jej nie dostałam, bo odebrała mi ją verdana? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Verdano - gratulacje 07.12.22, 18:52 demodee napisała: > Owszem. Napisałam, bo idiotyczne jest ciągnięcie wątku, w którym powtarza się c > iągle "gratulacje" i "super". > > A ja nie lubię, jak jest nudno. I dlatego postanowiłaś nasrać w wątku gratulacyjnym? Uroczo. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 11:25 > I dlatego postanowiłaś nasrać Cenzuro! Obrażają mnie w tym wątku, bo ośmieliłam się mieć własne zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 11:26 Plose pani, a Józio się psezywa - raki poziom mniej więcej reprezentujesz Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 11:36 Latarnia mnie nie przezywa (ani siebie), tylko używa w wątku wulgaryzmów z zamiarem obrażenia mnie. Cenzura nie reaguje na wulgaryzmy w wątku, chociaż moje posty chętnie wycina. Jak widać są na tym forum równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 12:40 Nie, po prostu prezentujesz polaczkowata zawiść z powodu sukcesu innej osoby. Nienawidzę tej cechy u ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_anuszewska11.2022 Re: Verdano - gratulacje 08.12.22, 12:56 Jeśli to jest obrażanie to 4/5 albo więcej wypowiedzi w kontrowersyjnych wątkach należałoby wyciąć. To NIE jest wulgaryzm tylko dosadne określenie tego co prezentujesz. Czy nie nauczyli Cię w domu, że o pewnych sprawach się nie mówi i pewnych opinii nie wyraża? Nie powiesz nawet najbardziej nielubianemu sąsiadowi, że życzysz mu z okazji imienin wszystkiego najgorszego. Nie, możesz go ominąć, możesz się nie odezwać, ale tego nie zrobisz. Mam w każdym razie taka nadzieję. Nie powiesz koleżance, że jest brzydka jak noc i zostanie starą panną. Nie powiesz w końcu dziecku, że co to za nagroda za ładny zeszyt.... Nobel się liczy. I tak jest także i tu - możesz uznać, że nagroda , którą dostała Verdana jest mniej prestiżowa niż inna ( niekoniecznie Nobel, są i Nagroda na Rzecz Nauki Polskiej - polski Nobel-, Złote Globy ( filmowa), Nagroda Sacharowa za osiągnięcia polityczne- czy w końcu literackie Pulitzera ,Nike, których serdecznie życze Verdanie i wierzę, że kiedyś będę jej ich gratulowała) to nie wyrażasz swojej opinii. Tylko albo aż tyle. A dlaczego masz wybujałe ego, bo oceniasz świat z własnej perspektywy a przede wszystkim dewaluujesz innych- ich zdanie, osiągnięcia. Tu zrobilaś dokładnie to- zdewaluowałaś, nagrodę Verdany. I napiszę więcej - stawiam dukaty przeciwko orzechom, że nie dostalaś jakiejkolwiek nagrody ( no może premię w pracy lub album z okazji jubileuszu). Trochę skromności i pokory nikomu nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś