11.12.22, 21:35
Czeka mnie dzień w Gliwicach w przyszłym tygodniu, w związku z tym proszę o porady:
- czy bilet na koleje śląskie bez problemu kupię w pociągu, czy lepiej na stacji? Gliwice-Katowice w godzinach szczytu
- czy dojadę komunikacją miejską z rynku gliwickiego na Arenę Gliwice?
- czy bilet na komunikację miejską kupię w kiosku czy u kierowcy?
- czy gdzieś na rynku w Gliwicach albo w okolicy jest cukiernia, w której kupię cieszyńskie ule? 😋
- gdzie przy rynku w Gliwicach dostanę przyzwoite śniadanie na wynos?
- jw. tylko dobry i szybki obiad?
Obserwuj wątek
    • nojabrina88 Re: Gliwice 11.12.22, 21:58
      - lepiej na dworcu w kasie albo biletomacie, w pociągu bez problemu ale +10 zł do ceny biletu
      - arenagliwice.com/dojazd/
      - bilety na komunikację miejską najwygodniej i najtaniej w SkyCashu
      - z gastronomią niestety nie pomogę
    • mid.week Re: Gliwice 11.12.22, 22:00
      smoczy_plomien napisała:

> Czeka mnie dzień w Gliwicach w przyszłym tygodniu, w związku z tym proszę o por
      > ady:
      > - czy bilet na koleje śląskie bez problemu kupię w pociągu, czy lepiej na stacj
      > i?

Najprościej w necie np przez appke Koleo.
      • nojabrina88 Re: Gliwice 11.12.22, 22:03
        No tak, i w SkyCashu też Koleje Śląskie są
    • beata985 Re: Gliwice 11.12.22, 22:15
      Ule z dużym prawdopodobieństwem dostaniesz tu...Nie gwarantuję Ale jest szansa...
      Natomiast nie wiem czy one cieszyńskie są
      • mamolka1 Re: Gliwice 12.12.22, 19:12
        Wujowie są te ule.
        Robię lepsze - babka która pracuje u kristoffa u mnie bierze na święta 😉.
        • beata985 Re: Gliwice 12.12.22, 21:18
          mamolka1 napisała:

> Wujowie są te ule.
          > Robię lepsze - babka która pracuje u kristoffa u mnie bierze na święta 😉.
          >

😂😂😂😉
          Mi też nie podeszly...może to nie są te cieszyńskie
        • smoczy_plomien Re: Gliwice 12.12.22, 23:52
          Daj znać, gdzie mogę odebrać smile
    • smoczy_plomien Re: Gliwice 12.12.22, 12:18
      Dzięki dziewczyny i poproszę jeszcze o rekomendacje na śniadanie i obiad. Chętnie coś w stylu starbunia, żeby chwycić kanapkę i kawkę na wynos albo choćby piekarnia, gdzie dostanę kanapkę, byle nie z margaryną :< I jakiś przyzwoity obiad, szybki albo na wynos, bo będę w pracy i nie będę miała czasu na godzinne oczekiwanie.
      • rb_111222333 Re: Gliwice 12.12.22, 12:28
        W Gliwicach chodziłam do liceum. Nic nie zarekomeduję, bo nie wiem, czy miejsca w których bywałam jeszcze istnieją. Gdyby nikt nic nie podpowiedział, to dodam, że od dworca odchodzi ulica zwycięstwa. Za moich czasów to była główna ulica w Gliwicach, tam powinno być sporo knajp. Ulica ta prowadzi do rynku, tam już na pewno powinnaś coś znaleźć.
    • q_fla Re: Gliwice 12.12.22, 13:37
      Bilety kupisz bez problemu w kasie dworca, albo przez internet. Bilety komunikacji miejskiej można nabyć w automatach przy większych przystankach. Polecam bilet całodniowy- koszt chyba 12 zł. Kasujesz tylko w pierwszym autobusie i potem jeździsz do woli.
      Przy dworcu głównym właśnie otwarto olbrzymie centrum przesiadkowe, skąd praktycznie autobusem dojedziesz wszędzie.
      Cieszyńskich uli nigdzie nie widziałam, więc nie pomogę. Podobnie z obiadami, bo te czasem jadam tylko w osiedlowej knajpce na obrzeżach Gliwic.
      Dobre kanapki mają w piekarniach Sobczak, albo Szmidt.
      I koniecznie odwiedź gliwicką palmiarnię (blisko dworca głównego), bo warto.
      • q_fla Re: Gliwice 12.12.22, 13:42
        Tu masz link z rozkładem jazdy wszystkich autobusów Śląskiej aglomeracji.

rj.metropoliaztm.pl/
      • smoczy_plomien Re: Gliwice 12.12.22, 17:56
        q_fla napisała:

> Dobre kanapki mają w piekarniach Sobczak, albo Szmidt.

Dzięki, spróbuję namierzyć.

> I koniecznie odwiedź gliwicką palmiarnię (blisko dworca głównego), bo warto.

Niestety tym razem nie będę miała czasu, ale byłam tam z 15 lat temu i miło wspominam smile
    • alba27 Re: Gliwice 12.12.22, 19:31
      Blisko Rynku jest wegetariańska knajpka vege Express, mają super jedzenie, od kebsów po dwu daniowe obiady z deserem.
      Z Rynku do Areny idzie się maks 20 min to tak jakbyś chciała się przejść 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka