Dodaj do ulubionych

Ściąganie butów przed wejsciem

• bo_jestem_jedna Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 13:32
      Zawsze prosze o zdjecie obuwia kazdego kto sam z siebie go nie sciaga. Ostatnio mialam hydraulikow, ktorzy pracowali bez butow i jakos nie mieli problemu. Ze nie wypada??? 🤣 co to znaczy nie wypada? Ale tak naprawde?
      Zatrudniam ludzi i to ja wymagam i daje wytyczne. Odmowiliby? Prosze tam sa drzwi.
      A rady, zeby poobklejac mieszkanie kartonami, szmatami zamiast zwyczajnie prosic o zdjecie obuwia jest conajmniej niepraktyczne.
      • magdallenac Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 14:30
        No a u mnie to opcja po moim trupie, aby obcy łazili mi po domu w skarpetach, albo nie daj Boże z gołymi stopami.🤷🏻‍♀️
      • fibi00 Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 15:08
        bo_jestem_jedna napisała:

> Zawsze prosze o zdjecie obuwia kazdego kto sam z siebie go nie sciaga. Ostatnio
        > mialam hydraulikow, ktorzy pracowali bez butow i jakos nie mieli problemu.

Akurat oni nie mieli problemu, ja też bym nie miała gdyby mnie poproszono o zdjęcie butów ale to że oni i ja nie mamy z tym problemu nie znaczy że każdy będzie respektował twoje żądania.

Ze
        > nie wypada??? 🤣 co to znaczy nie wypada? Ale tak naprawde?

Nie wypada. Tak samo jak nie wypada bekać czy siorbać przy jedzeniu. Nie wypada też powiedzieć komuś że np jest gruby i powinien się odchudzać.
        Tak samo nie wypada kazać komuś zdjąć buty jeśli przychodzi w celach zawodowych. Twój dom jest jego miejscem pracy.

> Zatrudniam ludzi i to ja wymagam i daje wytyczne. Odmowiliby? Prosze tam sa dr
        > zwi.

Tak tak, już widzę jak przychodzi do ciebie lekarz z wizytą domową a ty mówisz mu że albo zdejmie buty albo tam są drzwi😄.
        A poza tym, serio wolisz w domu smród spoconych męskich skarpet?

• bo_jestem_jedna Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 16:04
          No oczywiscie, ze mialam i lekarza i polozna i innych i kazdy stosowal sie do prosby. Natomiast sytuacja w ktorej komus place, a wiec wymagam, a ten nie chcialby sie zastosowac jest kuriozalna. Serio wole spocone stopy kazdego niz ubrucone nie wiadomo czym buty.
          No wiec dla mnie to ‘nie wypada’ w tym przypadku zupelnie nie pasuje, bo nie widze absolutnie nic zlego w artykulowaniu zasad gospodarza jaki panuje w domu.
          Zreszta tutaj nie chodzi czy ktos odmowi i czy ma prawo, no bo ma oczywiscie. Tutaj chodzi, czy poproszenie o zdjecie ‘wypada’. Moim zdaniem zawracanie sobie tym glowy zanim dojdzie do odmowy jest kuriozalne.
          • fibi00 Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 23:32
            bo_jestem_jedna napisała:

> No oczywiscie, ze mialam i lekarza i polozna i innych i kazdy stosowal sie do p
            > rosby.

Bo akurat dobrze trafiłaś. Już wcześniej pisałam o sytuacji kiedy moja koleżanka poprosiła położną o zdjęcie butów lub założenie worków (bo na pierwszej wizycie poplamiła jasny dywan) a ta odmówiła. Ani jedna ani druga nie odpuściły i w efekcie końcowym położna kazała przynieść dziecko do wiatrołapu i tam je obejrzała. Tak więc różnie można trafić...
    • maly_fiolek Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 13:32
      Daj im ochraniacze na buty.
    • magdallenac Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 14:28
      Zorganizuj te szpitalne ochraniacze na buty i wręcz im przy wejściu.
      • alewcale Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 14:44
        Kapcie niech wezmą albo folię położyć (wiem, wiem...nikt nie powie o kapciach).
    • zerlinda Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 15:33
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    • beata_anuszewska11.2022 Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 15:41
      I jeszcze jedna uwaga: czy chcialybyście oglądać skarpetki koniniarza/stolarza? Ja nie bo może są przepocone, może dziurawe... Brr to już wolę wytrzeć podłogę.
      Czy sprawia Wam przyjemność chodzenia w cudzych laczkach? Jaką macie gwarancje czy przedtem nie nosiła ich ciocia Basia z grzybicą paznokci . Brrr.
      • kachaa17 Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 19:31
        Nie zakładam, że ludzie chodzą w dziurawych czy przepoconych skarpetach.
        • beata_anuszewska11.2022 Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 20:01
          Jedni chodzą inni nie. Wolałabym tego nie weryfikować we własnym mieszkaniu.
    • sueellen Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 15:44
      Wszyscy inżynierowie i pielęgniarki standardowo gdy do mnie przychodzą zakładają ochraniacze . Nie muszą butów zdejmować.
    • ichi51e Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 15:44
      tektura malarska w obi 40 zeta. Najlepsza.
      • ichi51e Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 15:46
        www.obi.pl/zabezpieczenie-przed-malowaniem/fola-tektura-falista-1-m-x-15-m/p/5485883
    • shellyanna Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 17:16
      Mój kominiarz trzy razy się upewniał czy może w butach. I poprosił o podłożenie starego koca jak wychodził na dach.
    • ykke Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 17:33
      Ściągnięcie przez nich butów może być gorsze niż zablocenie parkietu 😆. A tak na serio po prostu coś rozłóż na te podłogę.
    • shmu Re: Ściąganie butów przed wejsciem 12.12.22, 18:40
      Przepraszam ale mam niedawno założony parkiet i przez chwilę nie powinien mieć styczności z wodą, dopóki nie zostanie naolejowany/pomalowany/zabezpieczony. Czy mógłby pan/pani zdjąć buty? Byłabym bardzo wdzięczna!
      • memphis90 Re: Ściąganie butów przed wejsciem 22.12.22, 21:52
        A spocon, wilgotna stopa to nie woda…?
    • kira02 Re: Ściąganie butów przed wejsciem 13.12.22, 14:06
      Poloz dywanik lub karton
    • nikolasus Re: Ściąganie butów przed wejsciem 22.12.22, 21:14
      Bez przesady, zanim wejdzie do Ciebie do mieszkania wytrze w wycieraczkę, zostawi trochę na schodach itd. Połóż przed wejściem szmatę żeby wytarł buty i tyle. Nie bój żaby, jak parkiet jest dobrze zabezpieczony przyzwoitym lakierem , nie ma powodów do obaw wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka