Dodaj do ulubionych

RF na twarz

18.12.22, 11:28
Miala któraś? Warto, polecacie? Mam iść w styczniu i się zastanawiam.
Obserwuj wątek
    • zerlinda Re: RF na twarz 18.12.22, 13:46
      Nikt nie robił? Jestem zawiedziona.
      • b-b1 Re: RF na twarz 18.12.22, 14:19
        Jestem po pierwszym zabiegu Morpheusa8, ale na efekty jeszcze muszę poczekać 🤣. Przede mną jeszcze 2 zabiegi.
    • figa_z_makiem99 Re: RF na twarz 18.12.22, 14:33
      Dla mnie wyrzucone pieniądze. Wolę laser frakcyjny.
      • b-b1 Re: RF na twarz 19.12.22, 08:54
        figa_z_makiem99 napisała:

> Dla mnie wyrzucone pieniądze. Wolę laser frakcyjny.
        U mnie laser frakcyjny( ablacyjny)był pierwszym etapem modernizacji twarzy . Lekarka ustawiła cały plan renowacji 🤣. Potem przerwa, następnie mezoterapia 5 razy co 7 dni i kończymy Morpheusem 8

Czyli nie jedno albo drugie, każde ma swoje inne działanie.
        • figa_z_makiem99 Re: RF na twarz 19.12.22, 08:58
          Jakie działanie ma RF, bo nie zauważyłam ? Nie jest warte pieniędzy, które za to biorą i bredzenie, że po kolejnym zabiegu....
    • nudnezyciezzz Re: RF na twarz 18.12.22, 15:09
      Robiłam serię 3 zabiegów co miesiąc. 3 tyś w błoto. Ogólnie bałam się wypełniaczy dlatego zdecydowałam się na mniej inwazyjną metodę. Jednak efektów nie widzę. Twarz wyglądała ładnie przez 3-4 dni po zabiegu. Później wydawało mi się że znów mam "zmeczoną" twarz. Robiłam też HIFU całą twarz 2 razy co 9 miesięcy i tu było ok. Twarz się ujędrniła, chomiki podniosły, wygladało to naturalnie, jednak bruzdy nosowo-wargowe nadal były widoczne. Także jeśli już to polecam HIFU, miałam robione laserem Alma Harmony 2(czy jakoś tak sie to nazywało smile.
      • gorzka.gorycz Re: RF na twarz 18.12.22, 15:12
        HiFu co 9 miesięcy? Mi lekarka powiedziała, że wcześniej, niż po dwóch latach mi nie zrobi. Robiłam na podbródek i owal.
        • nudnezyciezzz Re: RF na twarz 18.12.22, 16:29
          Mi też tak powiedziała ale dodała że każda skóra jest inna, dlatego jedne zabiegi działają na kogoś silniej a inne słabiej. Piszę tu o osobistych odczuciach, po 9 miesiacach po pierwszym HIFU moja twarz wróciła do "normy". Lekarka powiedziała klasycznie że taka moją uroda i nie widziała przeciwwskazań do powtórki. Wydając 4 tyś rownież liczyłam że będę mieć spokój na 2 lata.
          • nudnezyciezzz Re: RF na twarz 18.12.22, 16:36
            Dodam że Twoje sło mnie zaniepokoiły ale znalazłam szybko informacje na stronie mojej kliniki że w razie potrzeby zabieg można powtórzyć i nawet jest zalecany gdy ma się 40+ lat. Także, tak mam 40+.
            • gorzka.gorycz Re: RF na twarz 18.12.22, 17:23
              Ja mam 50. Ale zapytam lekarki przy okazji, bo zrozumiałam, że to ogólne zalecenia. Nie wiem, pierwszy miałam taki zabieg.
          • figa_z_makiem99 Re: RF na twarz 18.12.22, 17:44
            Po laserze co2 mam zupełnie innej jakości skórę, jest dużo grubsza, zniknęły przebarwienia, rozszerzone pory i zmarszczki. Robiłam go dwa razy, twarz, szyję i dłonie na górze. Raz robiłam RF, żadnego efektu, może na chwilę i miałam wrażenie, jakby skóra stała się bardziej wiotka. Lepsza jest mezoterapia igłowa, albo lekkie ostrzyknięcie kwasem hialuronowym.
    • taje Re: RF na twarz 18.12.22, 15:12
      Miałam dwa zabiegi Morpheusa8 ale w sumie nie wiem co sądzić. Ja na żywo nie widzę spektakularnych efektów ale na zdjęciach sprzed i po od mojej lekarki różnica faktycznie jest. Może po prostu wypieram to jak wyglądałam przed? Czasami nie doceniamy, że w pewnym wieku proces starzenia postępuje sam z siebie i na efekty zabiegów medycyny estetycznej trzeba patrzeć biorąc to pod uwagę. Jedna rzecz, którą powinnaś na pewno wiedzieć to to, że Morpheus jest cholernie bolesny, nawet ze znieczuleniem dentystycznym. Nie wierz w to co czytasz, że jest „lekki dyskomfort”.
    • aniani7 Re: RF na twarz 18.12.22, 16:09
      Bez sensu.
    • alicjamagdalena Re: RF na twarz 18.12.22, 16:50
      Zero wieprza, drobiu ...dużo omeg , snu i nie potrzebne te dziwne zabiegów potrzebne jak majtki wiadomo komu...kasa w błoto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka