Dodaj do ulubionych

Glupawka:) i pytanie o Musierowicz

21.12.22, 15:53
Bo w domu szpital, dziecie chore, ja chora (ale nie wyleze bo ktos musi bajzel ogarnac), maz od wczorajszego wieczora zezwlok wiec to pewnie ta sama wirusowka. Mamy choinke, prezenty (choc ja nie dostane bo maz kupuje zawsze na ostatnia chwile ale to luz), pierogi i uszka i karpia zamrozonego. Bajzel w domu, moze jak Mloda w koncu przestanie goraczkowac to ogarne z grubsza ale swieta zapowiadaja sie na wielkim luzie. Od soboty spalam moze ciegiem 5 godz wiec wygladam i czuje sie kosmicznie. No i wlasnie usiadla sobie kolo mnie corka i widze, ze cos zuje. Ja (z radoscia, ze sama siegnela po cos do jedzenia) : oooo! Co jesz?
Corka ze stoickim spokojem: (przepraszam za dosadnosc i obrzydliwosc) : flegme.
No padlam😀

A teraz do rzeczy. Chce mi sie 'Noelki' a nie moge znalezc w ksiazkach. Odkrylam, ze jest na legimi ale ja juz mam empikgo, storytel i audible wiec czwarta aplikacja mi potrzebna jak umarlemu powidla (czy tez kadzidlo)😀 I teraz dylemat: wykupic 7 dni free na legimi dla Noelki (boje sie, ze nie skasuje subskrypcji i bede placic a czwartej apki tego typu nie dam rady ogarnac, zwlaszcza, ze ksiazki papierowe i podcasty na Spotify pacza z wyrzutem), spiracic, przetrzasnac chalupe w poszukiwaniu ksiazki czy dac sobie spokoj choc Noelka mi potrzebna teraz jak kocyk i kakalko. No, problemy z dudy ale na nic innego mnie teraz fizycznie i psychicznie nie stac.
Obserwuj wątek
    • lemonetka Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:03
      7 dni free na Legimi i od razu po przeczytaniu Noelki zrezygnować. Jak sobie tak założysz, to wtedy nie zapomnisz anulować subskrypcji.
      • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:06
        No wlasnie sie boje , ze zapomne w ferworze swiat I chorowania.
        • lemonetka Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:09
          Alarm w telefonie? Albo po staremu karteczka na laptopie/komputerze - ja tak robię 😜
          • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:10
            Hmm...kusisz i wlasciwie to byloby najprostsze i najszybsze.
        • ichi51e Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:19
          możesz od razu zrezygnować i tak cię odetną dopiero po upływie okresu probnego
          • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:25
            O! Dzieki!
    • extereso Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:03
      Napisz sobie fanfik i podziel się z koleżankami z forum. Będzie taniej i prawdopodobniej lepiej.
      • lemonetka Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:05
        E, Noelka była jeszcze super.
        • extereso Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:06
          Mnie już coś do niej zniechęcało. Możem wizjonerka.
          • extereso Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:06
            Ale szóstą klepkę uwielbiam.
            • lemonetka Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:08
              Oj, tak. Szósta klepka to chyba najlepsza część, nie ma się do czego przyczepić (no, może do tych biednych karpi w siatce, ale to była inna mentalność...)
              • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:24
                Mnie tam w...l Dmuchawiec zwalajacy na Cesie obowiazek korepetycji Danusi z powiekszonym migdalem. I to, ze potem Cesia chyba nie poszla na medycyne tylko powila Hajduczeta. Choc tu moge sie mylic.
                • lemonetka Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:41
                  Chyba masz rację, Cesia najprawdopodobniej nie poszła na medycynę, ale to chyba bardziej nasze czytelnicze domysły na podstawie kolejnych części. Na pewno było o hajduczątkach, a o studiach Cesi chyba nic...
                  • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:56
                    Wykupie te legimi na 7 dni bo tam chyba bylo cos o Cesi... A tymczasem posilkuje sie Bobciem i pozwalam dziecku 'tatuowac' mi reke (dobrze, ze mi czolgu i Hitlera nie namalowala😀).
                    • lemonetka Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:58
                      😂👍
              • dvdva Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 20:39
                A tego, że szesnastolatka ogarnia cały dom przy cichej aprobacie rodziny? Że dziadek świeżo na emeryturze domaga się pełnej obsługi? Że młode małżeństwo wciska nastolatce noworodka do kąpania i karmienia w nocy przez co owa nastolatka opuszcza się w nauce i chodzi niewyspana?
                Jestem świeżo po lekturze i nieco mną wstrząsnęło.
                • memphis90 Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 20:44
                  Ale tak bywalo… Przynajmniej Cesia sie w końcu zbunkrowala w wieżyczce z makowcem (cium, cium, pyszulka).
                  • dvdva Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 21:13
                    Na krótki czas pomogło.
                    Potem Cesia urodziła gromadkę dzieci i nie wiadomo, czy skończyła medycynę. Słuch o niej zaginął, a szkoda. Miała charakter, nie to co późniejsze Żaby, Pyzy czy Dorotki.
                • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 21:16
                  Tyle, ze w koncu 16 latka sie zbuntowala (i dobrze!) i oczywiscie masz racje.
      • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:11
        Ja w poniedzialek podpisywalam czekoladki dla nauczycieli corki zeby dostarczyc do szkoly (a bylo to po nocy spedzonej z corka na ajriszowym sorze) i pomachlaczylam 'to' z 'from'...
    • lemonetka Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:04
      A córka fantastyczna 😂 Dialog w klimacie starej Jeżycjady
      • extereso Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:05
        No mówię, że materiał na dzieło jest.
      • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:07
        😀 no wlasnie ostatnio miewamy dialogi w stylu :
        - tragiczne to wszystko...
        - noooo...
        - ale nie tak tragiczne jak Barbusse😀
        • extereso Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:09
          Widzisz, jesteś naznaczona i przeznaczona.
          • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:22
            Niechze tylko pospie ciegiem 8 godzin to zdobede swiat. Na razie dziecko nie chce przestac goraczkowac . Podajemy na zmiane calpol z nurofenem bo inaczej dobija do 40 stopni. W ciagu 3 dni bylismy u 3 lekarzy i jeden stwierdzil ZUM, na co corka bierze antybiotyk. Dwie inne lekarki osluchaly i pluca, oskrzela, gardlo i uszy sa czyste; orzekly, ze do ZUMu doszla wirusowka (mocz juz ok wiec stwierdzily, ze antybiotyk dziala) .Mloda choruje od soboty i juz nie wiem co robic, chyba jutro znow wizyta bo nie wiem czy tak dlugo to sie powinno ciagnac i czy faszerowanie dziecka przeciwgoraczkowymi to dobry pomysl ale moge to albo 40 stopni i dreszcze. W nocy spie po 2 godziny bo sprawdzam temp i daje te leki wedlug rozpiski. Masakra.
            • extereso Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:45
              Ojej, współczuję 🥀
              • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:57
                Ech, na swieta chce zdrowa Monste (tak nazwyamy corke od niemowlectwa bo urodzila sie tydzien przed Halloween I miala spioszki z napisem 'daddy's little Monsta).
    • suki-z-godzin Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:08
      Jezu, zapisz sobie przypominajkę w telefonie na szósty dzień, żeby anulować subskrypcję Legimi.
      • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:13
        No wieeeem.
    • ichi51e Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:19
      jak masz fizycznie książkę to myśle ze możesz spiracic.
      • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:22
        Kurcze, diabel ja ogonem nakryl.
        • interstate95 Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:54
          Melisana, zajrzyj na pocztę ; )
          • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 16:59
            O rany!!!!
          • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 17:04
            😘
    • jednoraz0w0 Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 17:44
      Takie aplikacje na ogół mają tak, że jak zac mieszka ten trial i OD RAZU go skasujesz to te parę darmowych dni i tak masz, po prostu ci nie przedłuży subskrypcji.
      • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 18:18
        Dziekuje!
    • gdanskamarylka Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 21:28
      Aaaa, no to piąteczka! U nas też wszyscy chorzy, ale ja nie jestem taką bohaterką we własnym domu, żeby cokolwiek robić. Dość mam roboty z tym chorowaniem.

Święta się zapowiadają byle jak, ale cóż. Życie.
      • melisananosferatu Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 21.12.22, 22:07
        Oj, to duuuzo zdrowia zycze. Ja juz w zasadzie ok bo cala moja chorobe przelazilam z corka po lekarzach. Najbardziej wyczerpal mnie brak snu i martwienie sie o corke. Coz, bywaja i takie swieta.
    • emateczka Re: Glupawka:) i pytanie o Musierowicz 22.12.22, 22:50
      Na freedisc.pl masz pod dostatkiem Noelek..

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka