Dodaj do ulubionych

Sodastream

29.12.22, 22:46
lub inne ustrojstwo do gazowania wody - ma któraś ematka? Jaki model/firma i czy warto? Z góry dziękuję 😊
Obserwuj wątek
    • riskylea Re: Sodastream 29.12.22, 23:06
      My mamy, bardzo sobie chwalimy, naboje wymieniamy w eko sklepie w pobliżu (kosztują chyba 20 zł). Jedna rzecz -muszę dokupić butelki nadające się do mycia w zmywarce.
    • picathartes Re: Sodastream 29.12.22, 23:09
      Mam Aarke, ale wydaje mi się, że sodastream tak samo się sprawdzi. Po stokroć warto!
    • kura17 Re: Sodastream 29.12.22, 23:38
      mamy sodastream - warto!
      tylko wez szklane butelki, my mamy plastikowe, na wakacjach uzywalismy szklanych - duzo fajniejsze!
    • wena-suela Re: Sodastream 30.12.22, 09:39
      Genialny jest. Mam już z 8 lat. Soda Stream właśnie. Naboje to koszt ok. 50 zł teraz niestety. Ale i tak po stokroć warto.
      • tilijka123 Re: Sodastream 30.12.22, 09:54
        wena-suela napisał(a):

> Genialny jest. Mam już z 8 lat. Soda Stream właśnie. Naboje to koszt ok. 50 zł
        > teraz niestety. Ale i tak po stokroć warto.

Naboje od lat napełniam na allegro, wychodzi zdecydowanie taniej.
      • emateczka Re: Sodastream 30.12.22, 11:39
        Mam sodastream, u mnie naboje po 30 zł (lokalna stacja z butkami gazowymi).
        Sodastream od lat w użyciu! Butelki plastikowe, bo wygodniejsze.
    • bywalec2023 Re: Sodastream 30.12.22, 10:18
      i gazujecie tym wodę z kranu czy też przegotowaną?
      • tilijka123 Re: Sodastream 30.12.22, 10:21
        bywalec2023 napisał:

> i gazujecie tym wodę z kranu czy też przegotowaną?

Ja zwykłą z kranu ale mamy bardzo smaczną wodę z ujęcia głębinowego.
      • berdebul Re: Sodastream 30.12.22, 11:31
        Kranówka.
    • majarzeszow Re: Sodastream 30.12.22, 10:22
      Warto! Ja za nabicie naboju płace 12 zł
      • lisciasty_pl Re: Sodastream 30.12.22, 11:46
        Kup sobie butlę z CO2 to za nabicie będziesz płacić 2 zł.
    • primula.alpicola Re: Sodastream 30.12.22, 11:57
      Kiedyś prawie się skusiłam, ale przeczytałam, że gazowana woda pobudza wydzielanie hormonu głodu, greliny, i z przykrością zrezygnowałam z zakupu.
      Pijam czasami wodę gazowaną, bo bardzo lubię, ale na co dzień jednak nie.
      • memphis90 Re: Sodastream 01.01.23, 12:41
        W zasadzie badanie dotyczyło podawania szczurom gazowanych słodkich (!) napojów vs odgazowanych słodkich (!) napojów. Odgazowany napój nadal zawiera rozpuszczony kwas węglowy, a sam HCO3 jest stale obecny w naszych płynach ustrojowych i niezwykle potrzebny w procesie utrzymywania rownowagi k-z, wiec jego udział i wpływ na grelinę wydaje się być mało prawdopodobny.

Niemniej jednak każdy napoj gazowany szybciej się wchłania, wiec picie gazowanych słodkich napojów może sprzyjać wyższym pikom glikemii i wpływać silniej na metabolizm. Wydaje się jednak, ze nie należałoby winić bąbelków, tylko może przestać poić te biedne szczury coca-colą i dać im po prostu wody…
        • primula.alpicola Re: Sodastream 01.01.23, 12:55
          Słodzone mnie nie dotyczą, zatem to optymistyczne co piszesz. Poszperam jeszcze, bo byłam pewna, że badanie dotyczyło czystej gazowanej wody bez dodatków.
    • edor67 Re: Sodastream 30.12.22, 13:14
      Mam sodastream. Chwalę, zwłaszcza że nie muszę nosić zgrzewek wody ze sklepu a potem worów plastiku do kosza. Butle napełniam w lokalnej firmie za 20zł
      • pasquda77 Re: Sodastream 30.12.22, 13:42
        Właśnie wczoraj zastanawiałam się nad tym ustrojstwem, to działa na tej samej zasadzie co syfon kiedyś?U mnie woda gazowana idzie litrami, ja nie umiem się napić niczym innym...
        • emateczka Re: Sodastream 01.01.23, 10:42
          Tak, właśnie tak dziala.
    • kaktusowepole Re: Sodastream 01.01.23, 12:51
      Nie polecam. Ja mam ale nie używam.
      Wodę mam niedobrą, używam też filtra w dzbanku jest niedobra. Zwykły Żywiec mocny gaz jest smaczniejszy a to woda źródlana jak kranówka a nie mineralna.
      Ale polecam oczywiście spróbować , to zawsze mniej plastiku.
      Ps. Ten wątek brzmi jak wpis sponsorowany.
      • little_fish Re: Sodastream 01.01.23, 13:10
        To polecasz czy nie polecasz 😁
        Wodę mamy ok. Plus filtry i stacja uzdatniająca na wejściu. Pijemy kranówkę.
    • slonko1335 Re: Sodastream 01.01.23, 12:51
      Mam sodastream. Polecam. Mąż kupił butlę z co2 i sam nabija.
      • little_fish Re: Sodastream 01.01.23, 13:08
        O widzisz! I to rozwiązanie podoba mi się jeszcze bardziej 😊

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka