Dodaj do ulubionych

Sukienka na studniówkę

06.01.23, 16:54
Dołączam do grona ematek chcących wesprzeć córki w poszukiwaniu sukienki na studniówkę.

Córuś ma oczekiwania dość konkretne: suknia długa, z minimalnym dekoltem (żadne tam kopertowe), rękaw może być krótki lub dłuższy, mile widziany brokat, czarna lub granatowa, ale powiedzmy, że inne odcienie niebieskiego też by mogły być. Rozmiar 42-44.

Jesienią Asia_i_p pisała o sukienkach, którym do pełnej stylizacji brakuje gustownego kwefu i elegancko oprawionej książeczki do nabożeństwa - Asiu, linka!!! to mogłoby spełnić wymagania!
Obserwuj wątek
    • evolventa Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 17:04
      Obejrzyjcie ofertę firmy Karko, mają dobrej jakości i w rozsądnych cenach sukienki. Z takich grzecznych podoba mi się np. Arata albo Anatolia.
      • odnawialna Re: Sukienka na studniówkę 08.01.23, 22:51
        Te kiecki to dla tak dla pań 50+ raczej, a nie dla młodej dziewczyny.
    • afro.ninja Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 20:39
      allegro.pl/oferta/lucky1616-piekna-dluga-suknia-wieczorowa-40-42-9424309770
      • afro.ninja Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 20:41
        Ta jest fajna
        allegro.pl/oferta/d6d107-czarna-luxe-tech-suknia-balowa-42-a01-13092417026
        • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 21:39
          - Cekiny absolutnie nie.
          - A fason?
          - Wygląda jak koszulka z długą spódnicą, tak mało balowo.

Studniówka w lutym, do tego czasu uduszę dziecko
      • demodee Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 21:54
        Ale to ma być dla młodej dziewczyny czy dla jej matki?
        • afro.ninja Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 22:59
          No, kryteria jak dla matki. smile
        • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:12
          Dla matki młodej kobiety to wiadomo, że łyżwiarka!
          • demodee Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 16:54
            Ja tam lubię być z boku mody, więc poszłabym w piżamie.

W sensie - spodnie z lejącego się materiału i tunika błyszcząca do nich. I żaden grafit ani granat, tylko szmaragd, burgund, ultramaryna...

Ech, młodość!...
        • livia.kalina Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 00:18
          Dla młodej ale nie takiej z fantazji Kaczyńskiego- czyli nie jak dla zseksualizaownej dwunastoletniej lesbijki i nie dla latawicy dającej w szyję.
    • kropkacom Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 21:01
      Mam wrażenie, że większość balowych jest bez rękawów. Znalazłam coś takiego:

www.peek-cloppenburg.pl/christian-berg-cocktail/kobiety-sukienka-wieczorowa-z-tiulu-granatowy-melanz-1615477_10/

Spódnica będzie się ładnie układać w tańcu.

• mika_p Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 21:26
        Ta odpada, bo nie o to chodzi, żeby ciało było przysłonięte tiulem, tylko ogólnie zasłonięte smile

Za to kopertowy dekolt awansował do działu "do przemyslenia". Mam wrażenie, że dotychczasowe kategoryczne "nie" wynika z obawy o to, że się rozlezie.
        • kropkacom Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 21:28
          www.aboutyou.pl/p/maya-deluxe/suknia-wieczorowa-delicate-9115965

www.aboutyou.pl/p/apart/suknia-wieczorowa-8523335

Wiem, pewnie nieidealnie wpisują się w twój opis.
          • kropkacom Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 21:39
            shop.mango.com/pl/kobieta/sukienki-i-kombinezony-d%C5%82ugie/sukienka-z-rozcieciami-na-rekawach_37045815.html
            • kropkacom Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 21:40
              To chyba jakaś dzianinowa.
            • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 21:42
              Ta pierwsza (Maya Deluxe) już wiem, że nie, bo cekiny.

Drugą i trzecią sprawdzę, jak dziecko z wanny raczy wyjść, przed chwilą weszła smile
              • kropkacom Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 21:50
                Córka w zeszłym roku szukała balowej i wiem jaki to problem. Mówimy o typowo balowej. Łatwiej jest kiedy trochę poluzuje się swoje oczekiwania big_grin Dużo sukienek jest bez rękawów. Córka dodatkowo wiedziała, że sukienkę trzeba będzie skracać. Na koniec kupiła w peek-cloppenburg. Powodzenia.
        • hanusinamama Re: Sukienka na studniówkę 12.01.23, 19:29
          Nie wiem jaką ma córka figurę. Nie rozlezie się, warto jednak sprawdzić i np. zabezpieczyć haftką.
          Ja mam biust i pupę i u mnie kopertowa kiecka zawsze robi robote, czasami własnie haftką w newralgicznym miejscu zabezpieczam
    • majenkirr Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 21:52
      Strasznie smutne te zalinkowane sukienki. Tak się teraz ubiera na studniówkę?
      • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 22:09
        A jakim cudem mają być wesołe przy takich kryteriach? tak sobie wymyśliła, tak sobie pójdzie, to jej studniówka smile
        • biala_ladecka Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 22:35
          A jest 100% zdecydowana na sukienkę? Może kombinezon? Ciężko będzie upolować coś całkowicie zakrytego, co się obroni na nastolatce. Te propozycje wyżej to raczej dla dojrzalszych kobiet.
          • afro.ninja Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:00
            Ha, moja marzy o garniturze.
          • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:12
            Jakie całkowicie zakryte, łokcie pokaże! big_grin
            To zeszłoroczne z któregoś liceów w mieście

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/24/a1/61e2b8d6c47a8_o_large.jpg
            https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/57/74/61e2b9122f56d_o_large.jpg
            • biala_ladecka Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:16
              Dobra, wyszło na to, że ja jestem niedzisiejsza 🙈
              Spójrzcie na ASOS, tam jest kopalnia wszystkich fasonów i kolorów.
              • pade Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:25
                Szukałam tam sukienki dla córki i nic nie znalazłam. Kroje jak na lato, kiedy można poodsłaniać wszystko co się da.
                • biala_ladecka Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:31
                  Filtr na wieczorowe, filtr na maksi i można znaleźć sporo w stylu tych ze zdjęcia.
                  • pade Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:43
                    To może teraz jest więcej, ja szukałam z miesiąc temu.
                    Zajrzę, bo to już za 3 tygodnie.
            • majenkirr Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 00:00
              Czemu te dzieciaczki takie smutne? Już myślà o maturze? 😅
              • alina460 Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 15:53
                Jakiw dzieciaczki? Dziewczyny wyglądają jak 50+
                • mysiaapysia Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 16:07
                  Oglądałam właśnie zdjęcia ze studniówki innego liceum z mojego miasta. 18latki miały tak mocny makijaż, że naprawdę to je postarzało. Nie wiem dlaczego młode dziewczyny sobie to robią.
                  • gryzelda71 Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 16:09
                    Bo osiemnastka nie musi się odmładzać. Taka moda na mocny sceniczny makijaż.
                    • mysiaapysia Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 16:28
                      Ale taki mocny makijaż naprawdę nieładnie wygląda. No i brak makijażu albo delikatny makijaż przecież nie odmładza.
                      • gryzelda71 Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 16:38
                        Ale im się podoba. Taka moda.
                  • majenkirr Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 16:31
                    To pierwszy bal życia, nie dziwi, ze chcą być "nastarane". Ale te miny to jakby się na pogrzeb zjechali wink. Na promie mojej córki większość była zadowolona (może sukienki-łyżwiarki jednak dodają humoru? tongue_out).
                    • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 16:44
                      Majenkirr, ale na zdjęciu nie ma żadnej sukienki łyżwiarki big_grinDD

Odnośnie do zdjęć z mojego miasta, to w galerii były po zdjęciach z poloneza - jak znam życie, to potem przemawia dyrekcja i jeszcze kilka osób, no weź zachowaj promienny uśmiech w takich okolicznościach
                      • majenkirr Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 16:49
                        To co to te slynne łyżwiarki, bo ja już się gubię! Myślałam, ze cekiny i brokat?
                        • kurt.wallander Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:00
                          Chodzi o długość.
                        • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:04
                          Suknia łyżwiarki jest przecież ekstremalnie krótka smile
                          Wątek źródłowy:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,567,157059171,157059171,Czy_to_bardzo_niestosowne_Weselna_kreacja_.html

i jak się w google wpisze evita.com.pl i liczbę 418 (co wg wątku jest numerem sukienki) to nadal można ją znaleźć - linki z wątku nie działają
                        • arthwen Re: Sukienka na studniówkę 10.01.23, 19:28
                          majenkirr napisała:

> To co to te slynne łyżwiarki, bo ja już się gubię! Myślałam, ze cekiny i brokat
                          > ?

To spróbuj w takiej do ziemi jeździć na łyżwach wink Tona cekinów i brokatu nie pomoże wink
                    • mamalgosia Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:11
                      Jak ma na imie dziewczyna po prawej, w szafirowej sukience?
                      • majenkirr Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:22
                        ? big_grin Rachel
                        • mamalgosia Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 21:44
                          Bardzo podobna do pewnej znanej mi dziewczyny, az myslalam, ze to ona
                • 18lipcowa3 Re: Sukienka na studniówkę 10.01.23, 12:22
                  zgadzam sie
            • yennefer.00 Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:04
              Trochę słabo widać, ale wrażenie ogólne mam takie, że nie widzę w tych strojach różnicy zbytnio w porównaniu do zdjęć studniówkowych sprzed kilku, a nawet kilkunastu lat. Chyba nie jest tak modnie jak piszecie w wątku o butach ma bal..
            • 21mada Re: Sukienka na studniówkę 11.01.23, 20:42
              O matko! Młode dziewczyny a niektóre wyglądają jak matrony. 😯
      • biala_ladecka Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 22:22
        Nie sądzę. Chyba, że na uniwerystecie trzeciego wieku wink
    • afro.ninja Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 22:59
      allegro.pl/oferta/coast-42-xl-sukienka-tiulowa-maxi-granatowa-j7771-13099505522
      • afro.ninja Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:10
        allegro.pl/oferta/coast-44-xxl-sukienka-czarna-maxi-guziki-j9759-13107095938

Ta jest fajna, ale nie spelnia kryteriow smile

allegro.pl/oferta/nasty-gal-44-xxl-sukienka-kopertowa-fredzle-h1615-13099614582
      • ga-ti Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:58
        Ta tiulowa ładna, długa i ma rękawek. Ciekawe, jaki materiał i jak na żywo, bo cenowo zaskakuje.
    • kurt.wallander Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:31
      Jeśli Warszawa stacjonarnie wchodzi w grę, to przejedźcie się na Marywilską lub Łopuszańską, tam jest mnóstwo sukienek studniówkowych.
    • gaskama Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:35
      Długa? Krótka? I najważniejsze info: ile kasy jesteś gotową wydać?

Tu brokat

www.desigual.com/pl_PL/22WWVW642000S.html?gclid=CjwKCAiAqt-dBhBcEiwATw-ggKaX1XKyiq7_8THd8PlKVdXHSmsepRF4IlmmWofV9FSFmZw-0f9K9RoC_KwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Tu bez brokatu

modbis.pl/product-pol-31164-Granatowa-sukienka-maxi-z-szyfonu-kreacja-z-kopertowym-dekoltem-31164-4.html?gclid=CjwKCAiAqt-dBhBcEiwATw-ggGTj9kRaAU6j5ti2--3cbj0Jx_U2OUFeP1arW6pRpG770OO40ymMMRoCLEYQAvD_BwE

www.zalando.pl/mascara-suknia-balowa-navy-m0921c0h5-k11.html?selectedsizes=42,L

• mika_p Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:46
        Długa, długa.
        Ta środkowa śliczna, ale pewnie będzie, że za duży dekolt.

Nie wiem, ile. 400? Może trochę więcej.
        Zakupy w Warszawie odpadają, zostaje internet, chyba że lokalnie jakimś cudem coś się dziecku stacjonarnie objawi
        • ga-ti Re: Sukienka na studniówkę 06.01.23, 23:55
          Dekolt można spiąć od środka agrafką wink Serio, żeby się nie rozjeżdżał, tylko trzeba to zrobić umiejętnie smile I podpiąć ramiączka od stanika.
          Dla mnie ta sukienka trochę za 'ciężka', ale może w tańcu fajnie wirować.
          • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 00:11
            Umiem podpiąć kopertowy dekolt agrafką, sama tak robię.
            Ale nie, ja córkę po prostu uduszę i będzie z głowy.
            Syna człowiek po prostu wysłał z tatusiem po garnitur, jedno popołudnie i z głowy.
      • yennefer.00 Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:09
        Ale superowa ta z cekinami. Wreszcie coś innego
        • misiamama Re: Sukienka na studniówkę 10.01.23, 12:11
          mnie też się podoba bardzo
    • ga-ti Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 00:07
      A córka czasem nie nawkręcała sobie, że jest gruba i chce się maksymalnie zakryć?

Może pooglądajcie sobie zdjęcia i filmiki ze studniówek (na yt tego pełno), będziecie miały ogląd, co się nosi, a może jakiś fason wpadnie w oko.
      No i trzeba przymierzać raczej, zwłaszcza, gdy to pierwsza balowa suknia i na co dzień zupełnie inny styl ubrań się nosi, wtedy nawet trudno orzec, w czym będzie dobrze.
      • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 00:17
        Ona się tak nosi na codzień, więc żadnej walki o dekolt prowadzić nie będę, a długie są w modzie. Wiem, bo obejrzałam setki zdjęć z zeszłorocznych i poprzednich studniówek - u nas jest tylko kilka liceów, lokalne portale wysyłają fotografów i co roku jest kilkadziesiąt-kilkaset zdjęć z każdej studniówki. Dziecku też kazałam obejrzeć, żeby sobie zwizualizowało, co by jej pasowało, a co nie.
        Z linków, które mi przesłała (z dokładnym wskazaniem, co w konkretnej jest nie tak) widać, że wie, czego chce, więc jeśli taka kiecka istnieje i jest w moim zasięgu cenowym, to będzie ją mieć smile A, no i o ile ją znajdziemy big_grin
        • ga-ti Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 00:34
          Powodzenia!
          I nie duś dziecka swego big_grin
    • ga-ti Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 00:59
      Może w tym wątku coś znajdziesz
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,174441076,174441076,Sukienka_na_studniowke.html
      • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 16:21
        Od wyszukiwarki zaczęłam, to tam były sukienki z brakującym kwefem i ksiażeczką do nabożeństwa smile

Zdaje się, że brokat musi być. Rękawów chyba może nie być.
        Stacjonarnie przymierzała coś z salsafashion. Po zdjęciach sądząc, to chyba model vanessa, tylko nie ma sklepu internetowego:
        salsafashion.pl/produkt/vanessa/

Jeszcze nie uduszę
        • extereso Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:31
          Przy mocnych ustach i obcasach się obroni. Chociaż maturzystki broni sama młodość.
    • livia.kalina Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 15:43
      A może takie z Bialkon
      bialcon.pl/sukienka-w-odcieniu-morskiej-zieleni
      bialcon.pl/sukienka-z-dodatkowym-dwurzedowym-gorsetem
      • 18lipcowa3 padłam 10.01.23, 12:18
        szczególnie z tej drugiej........
        jprdl co to ma byc ?
    • magia Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 16:46
      to ja przy okazji zapytam, gdzie w Warszawie pojechac po garnitur na studniówkę. Jakie teraz sa trendy. Co do tego: mucha czy krawat?
      • matacznik Re: Sukienka na studniówkę 09.01.23, 10:01
        magia napisała:

> Jakie teraz sa trendy. Co do tego: mucha czy krawat?
        >
        Koledzy mojego syna umawiają się na muchy. On nie bierze udziału, pewnie pójdzie bez, może dam mu jakiś awaryjny krawat do kieszeni, ale musiałby być zawiązany, więc trochę słabo. Zobaczymy.
        Jeśli chodzi o kolory, to nie chciał "prezydenckiego" czyli gładkiego granatu. Ani w ogóle granatu, bo będzie tego najwięcej. Czarny niechętnie, ale ostatecznie do przyjęcia. Najchętniej szary.
        Duże centra handlowe zwykle mają sklepy głównych marek, co pozwoli wybrać rozmiar i fason. Kupić można na miejscu lub online.
      • elenelda Re: Sukienka na studniówkę 09.01.23, 15:56
        magia napisała:

> to ja przy okazji zapytam, gdzie w Warszawie pojechac po garnitur na studniówkę
        > . Jakie teraz sa trendy. Co do tego: mucha czy krawat?

Vistula lub Bytom. Mają dobrze skrojone garnitury z przyzwoitych materiałów.
      • arwena_11 Re: Sukienka na studniówkę 12.01.23, 19:22
        Outlet w Piasecznie. Teraz są pewnie promocje. Synowi w 2019 roku kupowałam w Brandt? Fantastyczny personel. Dziewczyny obejrzały go od góry do dołu, wypytały o kolor i kazały iść do przymierzalni. Ja usiadłam w fotelu przed i czytałam ematkę smile
        Po prawie 3h wyszłam stamtąd z garniturem ( osobno spodnie osobno marynarka dobierane ), paskiem, płaszczem, muchą dobraną kolorystycznie do kiecki dziewczyny i lżejsza o ok 1200 zł. Ale zakup w pierwszym sklepie - uznałam za wart tych pieniędzy. Buty kupiłam mu wcześniej, koszulę w wólczance, bo w Brandtcie nie mieli na jego wzrost. Garnitur był potem często w użyciu, podobnie jak płaszcz.
    • yennefer.00 Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:39
      www.cos.com/en_eur/women/womenswear/dresses/product.tie-back-midi-dress-black.1106625001.html a dekolt z tyłu?
      • yennefer.00 Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:53
        blueshadow.pl/pl/p/Sukienka-Glam-BS-Czarny/20562?gclid=Cj0KCQiAzeSdBhC4ARIsACj36uGNJUGRwAsQ4azRhE7q983JykSuFSs3awyE8G25ILBvPptkNVji17gaAjWmEALw_wcB
        Ogólnie jak się wpisze w google prosta suknia wieczorowa to wyskakuje mnóstwo spoko rzeczy, głównie na Zalando, ale też inne strony. I te sukienki nie wyglądają matronowato i niemodnie
        • yennefer.00 Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:55
          www.moliera2.com/1/product/1793181-czarna-sukienka-z-rozcieciem-wendy-aggi.html?gclid=Cj0KCQiAzeSdBhC4ARIsACj36uFKYaMYXrO6wL_vP3QIutC9tyXdNdAZ-dkyNmsGTTEnzKSdyIIhVAkaAocUEALw_wcB#ath
          • yennefer.00 Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:56
            noume.pl/produkt/no-4-sukienka/?attribute_kolor=czarny&attribute_rozmiar=M&utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=Google%20ads&utm_medium=cpc&utm_term=87&gclid=Cj0KCQiAzeSdBhC4ARIsACj36uHYkI1UsM_ZeCS3_sNZJrzER-eptcUVqSynjZ0DJ-aQ1TZnh4Nq3XcaAh8OEALw_wcB pokazuje się tego w nieskończoność
            • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 18:13
              Dekolt nie, rozcięcie do pół uda nie, prostota niekoniecznie.
              Nieskończoność to za duża liczba dla mnie smile Dlatego wolę zapytać ematkę
    • bib24 Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 17:58
      identyczną kupiliśmy, długość do pół łydki, rękaw do łokcia, bez dekoltu, granat, u góry delikatny brokat smile
      i wbrew pozorom i opisowi naprawdę ładna.
      • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 18:14
        Bib, no na litość, linka daj! foto! adres!
        • bib24 Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 18:18
          miesiąc temu kupilismy lokalnie w sklepie (nie mieszkam w stolicy smile rozmiar M. była jeszcze L. potem szukalam ich na sieci, ale jest tylko m na vinted (potrzebne mi było, żeby pokazywać koleżankom z pracy)
          myslalam że padnę na kolana i wzniosę modly do niebios jak dziecko uznalo "może być". wlasnie przez te wymagania jak u twojej. a i dalam 200 zł smile

masz linka z vinted ale ci się nie przyda bo rozmiar jest za maly tam jest taka idiotyczna broszka, jej odpięcie dodało 200% uroku i zdjęło 10 lat sukience:

www.vinted.pl/kobiety/ubrania/sukienki/sukienki-wizytowe/sukienki-wieczorowe/1898331424-elegancka-sukienka-m-wesele
    • cojapaczem Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 18:09
      allegro.pl/oferta/seksowna-damska-sukienka-wieczorowa-bez-rekawow-13105035032

allegro.pl/oferta/sukienka-damska-granatowa-z-marszczeniami-42-1rni-13107019897

allegro.pl/oferta/dluga-sukienka-z-blyszczaca-nitka-maxi-l-xl-40-42-11750376698
      • majenkirr Re: Sukienka na studniówkę 08.01.23, 14:54
        Ta ostatnia ładna. Szkoda, ze nie ma ocen ze zdjęciami, żeby zobaczyć jak klientki w niej wyglądają.
        • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 08.01.23, 15:02
          Ładna, ładna, ale taki dekolt odpada i rozcięcie w spódnicy takoż.

A w tej, co Sasza wkleiła, najbardziej mi się podoba "wrażenie do podłogi" big_grin
    • wisniowy_sad Re: Sukienka na studniówkę 07.01.23, 21:44
      Szukaj na stronie Asos, tam jest nawet specjalny dział że skromniejszymi sukienkami, wszystkie są dokładnie opisane po polsku.
    • saszanasza Re: Sukienka na studniówkę 08.01.23, 11:23
      www.jjshouse.de/pl/Linia-A-Zabudowany-Dekolt-Wrazenie-Do-Podlogi-Szyfon-Koronka-Suknie-Wieczorowe-017219192-g219192/?utm_term=219192&utm_size=22&ucid=4119&is_plus_size=1&gclid=CjwKCAiA8OmdBhAgEiwAShr40778tDOOwRdfe1ka716svmY2ZBOd0jpZn4Lyg5gTJkOEQYG0rKLfvRoCRz0QAvD_BwE
    • livia.kalina Re: Sukienka na studniówkę 08.01.23, 22:43
      taką jeszcze znalazłąm:

www.sastylesofficial.com/products/the-lillian-long-sleeve-maxi-dress-chiffon
      • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 08.01.23, 22:48
        Śliczna, ale czy na studniówkę? Brokatu nie ma smile

W każdym razie, dziękuję wam wszystkim, nabrałam nadziei, że nie uduszę dziecka i coś się uda.
        • livia.kalina Re: Sukienka na studniówkę 09.01.23, 00:12
          Życz maturzystce miłej zabawysmile
        • saszanasza Re: Sukienka na studniówkę 09.01.23, 09:16
          mika_p napisała:

> Śliczna, ale czy na studniówkę? Brokatu nie ma smile
          >
          > W każdym razie, dziękuję wam wszystkim, nabrałam nadziei, że nie uduszę dziecka
          > i coś się uda.
          >
          bardzo ladna alenie na studniówkę, moim zdaniem.
          • majenkirr Re: Sukienka na studniówkę 12.01.23, 18:53

> > Śliczna, ale czy na studniówkę? Brokatu nie ma smile

Kupujesz brokat w spreju i brokatujesz delikwentkę od stop do głów wink.
        • elenelda Re: Sukienka na studniówkę 09.01.23, 15:50
          mika_p napisała:

> Śliczna, ale czy na studniówkę? Brokatu nie ma smile
          >
          > W każdym razie, dziękuję wam wszystkim, nabrałam nadziei, że nie uduszę dziecka
          > i coś się uda.

Dlaczego nie na studniówkę? Wyróżniałaby się na plus wśród klonów ubranych w koronki i brokaty z Marywilskiej.

• livia.kalina Z cekinami!:-) 10.01.23, 21:19
          Mogą być cekiny zamiast brokatu?smile
          www.peek-cloppenburg.pl/lace-beads/kobiety-sukienka-koktajlowa-z-cekinowym-obszyciem-zielony-1757564_10/?reco_trackingtoken=productpage%7Carea3-productpage%7CA%7CShop-Default-Kampagnen%7Cproductpage-SameBrand%7CP2P
          • arthwen Re: Z cekinami!:-) 11.01.23, 21:53
            Nie mogą, pisała, że cekiny nie.
      • 18lipcowa3 Re: Sukienka na studniówkę 10.01.23, 12:19
        szukasz na dziale pogrzebowym ?
    • eliza.hamilton Re: Sukienka na studniówkę 09.01.23, 09:05
      Może taka?
      www.ellaboutique.pl/1721-5743-sukienka-edora.html#/1-rozmiar-s/11-kolor-czarny

Nie wiem czy to jest już duzy dekolt czy ujdzie.
      No i noga pewnie tak nie wystaje jak się chodzi normalnie a nie staje jak modelka. Zreszta zawsze można zaszyć.
      • mysiaapysia Re: Sukienka na studniówkę 09.01.23, 09:14
        Ale to rozcięcie jest tragiczne na zwykłej dziewczynie nie-modelce. Wystarczy pooglądać trochę zdjęć ze studniówek. I w większości przypadków zaszycie tego będzie widoczne. Te rozcięcia oznaczają mniej materiału. Zamiast tego powinno być więcej materiału, spódnica z koła albo z 3/4 koła.
        • eliza.hamilton Re: Sukienka na studniówkę 09.01.23, 09:27
          A możliwe, modelka w tej samej sukience w wersji granatowej wogóle nie pokazuje nogi.
          Ale nie upieram się. Po dogłebnym przyjrzeniu się zdjeciom ona ma chyba też dekolt na plecach co ją chyba dyskwalifikuje.
    • babsee Re: Sukienka na studniówkę 09.01.23, 09:37
      Jeśli nie ma wymagajacej firgury to polecam SHEIN. My po przejsciu polowy Wrocławia w poszukiwnaiu sukienki, gdzie ceny zaczynały się od 1500 zl wzwyż, siadłyśmy do SHEIN, zamowiłyśmy 5 kiecek, przyszły, przymierzone, wybrana ta idealna i mamy kiecke za 290 zl,która spełnia wymagania mojej córki. A było ich sporo bo corka chciala oczywiście "jakąś extra" a musiała być mega wygodna bo córka bedzie 10 dni po operacji kolana....
      • gajmal Re: Sukienka na studniówkę 09.01.23, 13:13
        modbis.pl/product-pol-18752-Nowoczesna-dluga-suknia-z-wysokim-rozcieciem-18752.html
    • quendi Re: Sukienka na studniówkę 09.01.23, 20:21
      www.jjshouse.com/pl/Linia-A-Litera-V-Asymetryczny-Satyna-Suknie-Wieczorowe-Z-Zdobiony-Koralikami-Cekiny-017221864-g221864/?utm_term=221864&utm_size=06&ucid=4119&gclid=CjwKCAiAk--dBhABEiwAchIwkV0IOijC66wWZmrG2QtW7a3pDQygKe5DUI8fBspW1A7zG7vjvJ7D_RoCwZoQAvD_BwE¤cy=PLN#/

www.jjshouse.com/pl/Linia-A-Zabudowany-Dekolt-Wrazenie-Do-Podlogi-Szyfon-Koronka-Suknie-Wieczorowe-017219192-g219192/?utm_term=219192&utm_size=22&ucid=4119&is_plus_size=1&gclid=CjwKCAiAk--dBhABEiwAchIwkWUppNdCyVgIJ7uSehiwuXdEvQDHtyywCxxcY2MHK475A3BsGsqCwhoC2l8QAvD_BwE¤cy=PLN#/

www.jjshouse.com/pl/Linia-A-Okragly-Gleboko-Wyciety-Wrazenie-Asymetryczny-Satyna-Koronka-Sukienki-Koktajlowe-016251335-g251335/?utm_term=251335&utm_size=06&ucid=4119&gclid=CjwKCAiAk--dBhABEiwAchIwkTKl_zI55Rgg18jGeyTSziPuOjwjAwX-4w54QZv8lwKmp4u0gEINJBoCXxYQAvD_BwE¤cy=PLN#/

holystic.pl/pro-dluga-suknia-wieczorowa-granatowa

m.lightinthebox.com/pl/p/damska-sukienka-na-impreze-koronkowa-sukienka-rozkloszowana-sukienka-midi-granatowy-dlugi-rekaw-czysty-kolor-siateczka-zima-jesien-wiosna-okragly_p9213061.html?currency=PLN&litb_from=paid_adwords_shopping&sku=1_311%7C2_289&country_code=pl&utm_source=google_shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=17324343796&adword_mt=&adword_ct=&adword_kw=&adword_pos=&adword_pl=&adword_net=x&adword_tar=&adw_src_id=2917225649_17324343796__&gclid=CjwKCAiAk--dBhABEiwAchIwkXWsTqzo4WMQDBQ5VlYyuC2eQdNgOKjagfHQvOIMbhAOeSPHnnoTZhoCaxUQAvD_BwE#header_anchor

www.google.com/search?q=suknia+wieczorowa+zakryta&client=ms-android-xiaomi-rev1&prmd=isvn&sxsrf=AJOqlzV74qUrCqQlbksEO0e_NHnn8HK0SQ:1673292039931&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjZ3ZTNmrv8AhWQxosKHVCrD78Q_AUoAXoECAEQAQ&biw=393&bih=720&dpr=2.75#imgrc=sv-14017771-8196845_0001F_PL_pl
    • 18lipcowa3 Re: Sukienka na studniówkę 10.01.23, 12:20
      za głowe sie złapałam co wy proponujecie 19 latce....
      • quendi Re: Sukienka na studniówkę 10.01.23, 19:36
        Pokażesz przykład sukienki spełniającej kryteria i odpowiedniej dla 19.latki?
        • 18lipcowa3 Re: Sukienka na studniówkę 11.01.23, 10:33
          Moim zdaniem ? Ma byc lekko ,zwiewnie, tiulowo, dziewczęco, jasno, krótko albo długo, nie widze nic złego jak lekko seksi noga wystaje, albo ładne ramiona odkryte a nie te zgrzebne smutne szaty który proponują ematki , a już to co zapronowowała livia kalina toż to gwałt na modzie :

A może takie z Bialkon
          bialcon.pl/sukienka-w-odcieniu-morskiej-zieleni
          bialcon.pl/sukienka-z-dodatkowym-dwurzedowym-gorsetem

Suknie smutne, cięzkie, sztywne, paskudne, jak na stare smętne ciotki, jak dla smutnej 50 ++++ , jeszcze uczesanie w kok i mamy ciociunię
          Kolory okropne- czern, granat, ciemna zielen i bordo
          Słabo mi.

to juz lepiej to co gaskama propnowała :

allegro.pl/oferta/seksowna-damska-sukienka-wieczorowa-bez-rekawow-13105035032

allegro.pl/oferta/sukienka-damska-granatowa-z-marszczeniami-42-1rni-13107019897

lub to co ja widzę:

www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fa.allegroimg.com%2Foriginal%2F11ee8c%2F128ab0b44e3da8d9e8072f93a15d%2FSANDBELLA-sukienka-wieczorowa-M-nude-srebrna-ombre-Rozmiar-M&imgrefurl=https%3A%2F%2Fallegro.pl%2Foferta%2Fsandbella-sukienka-wieczorowa-m-nude-srebrna-ombre-12966474302&tbnid=PAKg6vdeo4DJNM&vet=12ahUKEwihxpbQmr_8AhUSmIsKHSPSC2YQMygDegUIARC-Aw..i&docid=ivv2B-tqeIXuEM&w=584&h=800&q=sukienka%20wieczorowa&client=firefox-b-d&ved=2ahUKEwihxpbQmr_8AhUSmIsKHSPSC2YQMygDegUIARC-Aw

www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fivvi.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F01%2F54D61B58-1AF8-4B5C-853D-255A3EB9CA7F.jpeg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fivvi.pl%2Fprodukt%2Fgold-dluga-pudrowa-suknia-wieczorowa-na-wesele%2F&tbnid=ZxqU0PKzBhYGbM&vet=12ahUKEwihxpbQmr_8AhUSmIsKHSPSC2YQMygBegUIARC4Aw..i&docid=jaZg3EcSWxPweM&w=1536&h=2048&q=sukienka%20wieczorowa&client=firefox-b-d&ved=2ahUKEwihxpbQmr_8AhUSmIsKHSPSC2YQMygBegUIARC4Aw

www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.lejdi.pl%2Fgalerie%2Fb%2Fbezowo-zlota-sukienka-wieczorowa-charlotte-emo_71340.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.lejdi.pl%2Fp16370%2Cbezowo-zlota-sukienka-wieczorowa-charlotte-emo.html&tbnid=jZD39CIIajQzWM&vet=12ahUKEwihxpbQmr_8AhUSmIsKHSPSC2YQ94IIKCB6BQgBEPgE..i&docid=U9ZsErMgZX_omM&w=543&h=796&q=sukienka%20wieczorowa&client=firefox-b-d&ved=2ahUKEwihxpbQmr_8AhUSmIsKHSPSC2YQ94IIKCB6BQgBEPgE

pl.shein.com/Ruffle-Hem-Shirred-Waist-Swiss-Dot-Dress-p-3382507-cat-1727.html?url_from=adpla-pl-pla-sw2108129878717898-L_GPM&cid=18648181420&setid=&adid=&pf=GOOGLE&gclid=CjwKCAiA2fmdBhBpEiwA4CcHzWosTTytQ4Ok-iqAD3MmpN1zdv6W7LsRD85JLepDL_qwoukq3hZHDBoCLJsQAvD_BwE

pl.shein.com/Eilly-Bazar-Sheer-Insert-Scallop-Trim-Lace-Dress-p-10021069-cat-1727.html?url_from=adpla-pl-pla-sw2112184995551485-L_GPM&cid=18648181420&setid=&adid=&pf=GOOGLE&gclid=CjwKCAiA2fmdBhBpEiwA4CcHzTty2uD-KxZV4mFRpN8GQyCqD0nv97S0VqJj4FyHrn42lvuVbtcxVxoCDZgQAvD_BwE&main_attr=27_739&mallCode=1

kendallme.com/pl/p/Dlugi-rekaw-dekolt-okragly-mini-przed-kolano-plisy-pas-talia-brokat-suknia-sukienka/32207?gclid=CjwKCAiA2fmdBhBpEiwA4CcHzWItqz0iKCbuR-p_3lQT1u-SMPwG2jqI-nj65BnLs4sfy_ilvhwnSBoCdlMQAvD_BwE
          • quendi Re: Sukienka na studniówkę 11.01.23, 20:20
            To teraz wróć do początku i przeczytaj, jakie córka ma wymagania. Żadna z Twoich propozycji ich nie spełnia. A już te sukienki z Shein... no szkoda gadać, nie jest to kreacja na studniówkę, co najwyżej na wiejską potańcówkę.
            Córka wątkodajki nie chce pudrowego różu, gołej nogi, pupy, ramienia czy piersi.I mama to szanuje i takiej sukienki szuka. A emamy to zrozumiały i takie propozycje podsyłają.
            • 18lipcowa3 Re: Sukienka na studniówkę 12.01.23, 08:49
              To teraz wróć do początku i przeczytaj, jakie córka ma wymagania. Żadna z Twoich propozycji ich nie spełnia.

Biedna dziewczyna zatem że ma gust starej ciotki.

A już te sukienki z Shein... no szkoda gadać, nie jest to kreacja na studniówkę, co najwyżej na wiejską potańcówkę.

Już nie próbuj być dowcipna czy tam krytyczna bo ci nie wychodzi.
              Podane jako przykład, sukienek jest więcej. Wg mnie ma byc dziewczęco a jest wg was ciotkowato.

Córka wątkodajki nie chce pudrowego różu, gołej nogi, pupy, ramienia czy piersi.I mama to szanuje i takiej sukienki szuka. A emamy to zrozumiały i takie propozycje podsyłają.

Moda pogrzebowa.
              • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 12.01.23, 17:17
                Lipcowa, jak twoja córka dorośnie do studniówki, to wybierzesz jej dowolna sukienkę, jaką tylko będziesz chciała.
              • quendi Re: Sukienka na studniówkę 12.01.23, 18:35
                Pewnie, zawsze możesz tracić czas na ciskanie się, wymądrzanie, obrażanie innych, krytykowanie, pisanie nie na temat... Że Ci go nie szkoda, tego czasu.
              • hanusinamama Re: Sukienka na studniówkę 12.01.23, 21:25
                Lipcowa zjedz snikersa...i nie zdziw się jak już nikt nie odpowie więcej na twój post.
              • gama2003 Re: Sukienka na studniówkę 13.01.23, 17:34
                Czekaj czekaj.
                Za cztery lata, gdy córka wymysli suknię balowo- weselną to będzie ,, inna sytuacja,, ?

Maturzystki studniówkowe na propozycję - dziewczęco- przegryzają tętnicę.
    • lauren6 Re: Sukienka na studniówkę 10.01.23, 12:55
      www.peek-cloppenburg.pl/kobiety/sukienki/sukienki-wieczorowe/size-kg_42.kg_44/occasion-studniowka/dresslength-maxi/
    • forsythia Re: Sukienka na studniówkę 10.01.23, 14:48
      www.rosemunde.dk/shop/4-shop/19522-kjole-dark-blue-/
    • asia_i_p Re: Sukienka na studniówkę 10.01.23, 19:24
      One miały rozcięcia niestety, ale zaraz wrzucę.
      • asia_i_p Re: Sukienka na studniówkę 10.01.23, 19:34
        www.zalando.pl/nly-by-nelly-drapy-gow-suknia-balowa-black-neg21c04t-q11.html
        www.zalando.pl/nly-by-nelly-suknia-balowa-black-neg21c0kw-q11.html
        • majenkirr Re: Sukienka na studniówkę 10.01.23, 19:59
          To sukienka dla starej baby czyli dla mnie!
        • 18lipcowa3 Re: Sukienka na studniówkę 11.01.23, 10:35
          to jakies jaja?
          • mika_p Re: Sukienka na studniówkę 11.01.23, 18:05
            Lipcowa, idź sobie z tego wątku, nie musisz co kilka godzin wyrażać dezaprobaty
            • 18lipcowa3 Re: Sukienka na studniówkę 12.01.23, 08:46
              ależ będe, może to uchroni chociaż jedną 19 latkę od ubranie się w te giezła
              • majenkirr Re: Sukienka na studniówkę 12.01.23, 18:57
                A to jakas misja?
              • hanusinamama Re: Sukienka na studniówkę 12.01.23, 19:33
                Pilnuj swojego bejbe zeby sie dostało do wybranej szkoły...
              • asia_i_p Re: Sukienka na studniówkę 13.01.23, 15:28
                Ja mam 17-latkę. Poinformuję ją, że dobra ciocia chce ją uchronić od włożenia giezła. Jeśli reakcja będzie się nadawała do zrelacjonowania, zrelacjonuję smile.
                • agao_72_n Re: Sukienka na studniówkę 13.01.23, 16:04
                  Poinformowałam moją siedemnastolatkę, że internety każą jej się dziewczęco ubierać. Kazała internetom rączo oddalić się daleko. U nas będzie grany garnitur na studniówkę. I przyjście z partnerką.
                  • livia.kalina Re: Sukienka na studniówkę 13.01.23, 17:25
                    Dziewczyny, no ale nie róbcie sobie jaj! Przeczytajcie córkom parę wpisów cioci dobra rada, jako ta arbitra elegantiarum, jestem, pewna, że się opamiętają mając styczność z takim zalewem dobrego smaku i elegancji, i z pewnością porady wyżej wspomnianej potraktują literalnie!
                  • kamire12 Re: Sukienka na studniówkę 17.01.23, 12:25
                    gdzie kupujecie garnitur? u nas to samo....

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka