shellyanna 16.01.23, 09:37 Czy wasze córki mają jakieś ulubione? Szukamy inspiracji. Co teraz noszą nastolatki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afro.ninja Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 10:03 Szerokie spodnie, glany, szerokie bluzy. Szerokie, rozpinane bluzy pod bluzą top i do tego szerokie spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 15:49 Dokladnie tak. Tak wlasnie ubiera sie juz moja corka. I to moment w ktorym przestaje rozumiec wspolczesna mode. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 10:21 Ale inspiracji do czego? Nastolatki zwykle wiedzą co noszą koleżanki czy koledzy. Chodzi o szukanie inspiracji żeby wyglądać inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 10:28 Jesteś przekonana, że nastolatka potrzebuje inspiracji akurat od influencerek? Może nie zachęcaj jej do naśladowania dziewczynek, których zainteresowania krążą głównie wokół makijażu, ubrań i ukladania włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 14:32 No ale jej zainteresowania też wokół wyglądu krążą, dlatego tak wychowuje córkę. Dla mnie namawianie dziecka na oglądanie nastoletnich influencerek to jest jakiś kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 15:13 Ale ja dziecka nie namawiam. Gdybys umiała czytać ze zrozumieniem, być może doczytalabys, ze szukam ja. Żeby sobie pogląd wyrobić, a nie dziecku linkować. Gdyż dziecko nie ma na takie rozrywki czasu. Ani chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 15:29 Doczytałam. Podtrzymuję. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 15:46 A co konkretnie podtrzymujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 15:49 Uwierz, moje dzieci są totalnie inne niż ja. Z charakteru i podejścia do życia. Na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 15:47 shellyanna napisała: > Ale ja dziecka nie namawiam. Gdybys umiała czytać ze zrozumieniem, być może doc > zytalabys, ze szukam ja. Żeby sobie pogląd wyrobić, a nie dziecku linkować. Gdy > ż dziecko nie ma na takie rozrywki czasu. Ani chęci. No to po co na siłę chcesz, aby ona tego stylu szukała? Niech sobie nosi co chce skoro nie jest tym zainteresowana. Albo weź wyjaśnij o co Ci chodzi, bo jakoś tak enigmatycznie piszesz. Staram się czytać ze zrozumieniem i wychodzi mi na to, że to Ty szukasz tego stylu? Jakiś bal przebierańców i planujesz się przebrać za nastolatkę? Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 16:00 Tłumacze: ona ma momenty, ze chce fajnie wyglądać. Ja rzucam, ze to może załóż to. Słyszę: mamo, tego nikt nie nosi (ostatnio chodziło o spodnie). Ale w tym co „inni noszą” w okolicy, nie czuje się już dobrze. Mówię, ze to sobie coś kup (z koleżankami była), albo zamów. Ona nie wie co. Wiec chce sobie wyrobić ogląd i wtedy będzie mi łatwiej jej coś dobrać. I tyle. Osobiście zwisa mi i powiewa co ma na sobie, o ile nie są to kabaretki czy nie wiem… top zasłaniający tylko sutki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 16:55 To zdefiniujcie najpierw co to znaczy fajnie. Zamiast szukać influencerek, to bym poprzeglądała z nią propozycje sklepów z ciuchami z każdej możliwej bajki, żeby chociaż trochę przybliżyć to „fajnie”. Zróbcie sobie kawę, odpalcie komputer i jedziecie sklep po sklepie, look po looku. Powpinaj to w jakiś Pinterest i zobaczcie, które elementy się powtarzają i co jej się podoba. To jest to, co ja bym zrobiła, gdyby mi młoda zaczęła zgłaszać tego typu rozterki. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 21:31 Wejdz na pullandbear, bershke i sobie popatrzcie. Tam są gotowe stylizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 10:33 Zwykle to, jest w sklepach, a potem w szafie Nie potrzeba śledzić influencerek, żeby wiedzieć, w co się ubrać. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 10:47 Na etapie poszukiwania stylu, dobrze jest mieć punkt odniesienia i podpatrzeć u bardziej obeznanych z modą. Być może stąd tyle tu wątków o tym jak się ubierać, żeby wyglądać dobrze i modnie, a zdawać by się mogło, że dorosłe kobiety powinny już to wiedzieć same z siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 10:57 Wiedzieć, a realizować to dwie różne rzeczy. Punktem odniesienia równie dobrze mogą być rówieśnicy, oferta sieciowek, seriale dla młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 11:11 shellyanna napisała: > Na etapie poszukiwania stylu, dobrze jest mieć punkt odniesienia i podpatrzeć u > bardziej obeznanych z modą. A Ty sądzisz, że córka teraz znajdzie ten styl i już go nigdy nie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 11:37 Daj jej szansę na skoncentrowanie się na czymś odrobinę ambitniejszym i bardziej wymagającym intelektualnie niż szmaty i rozpoznawanie podróbek torebek LV. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 13:11 Osobiście nie śledzę trendów ani mód, ani tym bardziej influencerek. Naprawdę dzieciom wystarczy Zara, Bershka, Sinsay etc. Przecież i tak nie kupią tego, czego nie ma łatwo dostępnego. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 13:25 Shelly, ale Twoja córka tak sama z siebie tego stylu poszukuje? Nie wiem czy to w ogóle jest miarodajne i może polskie nastolatki mają inną mentalność modową, ale u nas najważniejsze jest, aby nie odstawać. Ja nie wnikam, niech sobie moja nosi co chce, przecież nie będzie do końca życia łazić w dresie? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 16:33 nie odstawac dziala do pewnego wieku, pozniej zaczyna sie oryginalnosc, choc tez nie jakos przesadna. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 14:03 Dobrze jest tego stylu szukać w tym, co naprawdę niesie jakiś sens i jest wartościowe- w literaturze, muzyce, filmie, teatrze, światopoglądzie, podróżach, relacjach międzyludzkich. Szukanie stylu w śmietniku jakim jest content influencerów to kiepski pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 14:33 I sądzisz, że budowanie stylu w ubiorze to właśnie to czym powinna się zająć nastolatka? Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 16:21 Wygladac dobrze a wygladac modnie to dwie rozne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 10:55 Moja nosi ciuchy wygrzebane w szmateksie, które przerabia na maszynie do szycia. Podobno ciuchy z sieciówek niemodne w jej środowisku (liceum plastyczne). Śledzi jakieś modowe konta, ale nie mam pojęcia jakie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 11:10 Na etapie nastolatkowym, to się raczej podpatruje co noszą koleżanki z najbliższego otoczenia i co jest przez nie akceptowane oraz eksperymentuje samej, a nie prosi matkę o inspirację i szukanie przez nią nastoletnich influencerek. To czas na rozmaite samodzielne próby i błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 11:10 Nie mają. Noszą szerokie dżinsy/spodnie dresowe i ogromne bluzy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 11:22 Podobnie. Moja próbuje naśladować modę ze "Stranger Things". Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 12:29 Tak. Co za szczęście, że skopiowanie Wednesday jest nieco bardziej wymagające i moja młodsza jest na to za leniwa Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 12:31 Ale choreo było ćwiczone, co? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 12:34 Z tego tańca na balu? No ba! Mam wrażenie, może mylne, że scena była inspirowana tą z Pulp Fiction. Wyraziłam swój pogląd, a ta od razu poleciała oglądać, jezu, to nie dla dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 12:44 Nie mów jej tego, obejrzy wersję reżyserską! Ale coś jest z tą inspiracją, na wszelki wypadek zmilczę Mnie one rozczulają, z jednej strony Wednesday Addams i te kocie ruchy, z drugiej - Sylvia Plath Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 12:46 A co z Sylvią, bo nie trybię? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 13:20 No jest na topie, wystaw sobie. Wśród nastolatek w okolicy. Snobują się na to nowe wydanie, nawet ładne, ba, widziałam, że co poniektóre czytają! (Strasznie mnie to śmieszy, w zestawieniu z MBB i Netflixiem oraz niejaką Pizgacz, ale trzymam twarz ) Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 13:34 Musiałam wyguglować Pizgacza. Nic mi nie wiadomo o tym, zapytam córus jak wróci z nauk. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 13:48 Tylko się nie pomyl, jak ja, i nie zapytaj o Piździelca Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 14:04 annaboleyn napisała: > Tylko się nie pomyl, jak ja, i nie zapytaj o Piździelca 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 14:59 I oczywiście zapytałam o Piździelca... Zna, ale nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 15:13 One wszystkie znają Acz nie wszystkie lubią, tak. Serio, o Piździelca? Chociaż przewróciła na Ciebie oczami? A ile panienka ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 15:55 To przez Ciebie, bo mi wryłaś Piździelca w mózg! Oczywiście że przewróciła, jest w tym mistrzynią, 14 lat, boże daj mi cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 16:04 Oddychaj. Pamiętaj, jak my przewracałyśmy Czuję się winna, ale jednocześnie spełniona Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 14:37 Chciałam wygooglać o czym piszecie i, oczywiście, poszłam szukać Piżdzielca, zapomniałam jak było w oryginale Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 14:52 Siła sugestii😁 Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 15:00 Z każdą kolejną ofiarą - czuję się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 15:30 Perfidna istota Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 17:04 Mam 13-latkę na stanie, też powinna iść sprawdzić Piździelca-który-nie-jest-Piździelcem? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 17:26 Pizgacza, bo znów będzie na mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 11:26 Inspiracji do ubierania się modnie, inaczej czy jak wszystkie nastolatki? Hm. To Twój pomysł? Czy córki? Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 11:40 Ona mnie prosi o pomoc w doborze ubrań. Moje propozycje są jednak przyjmowane sceptycznie. To jest bardziej na zasadzie, ze sama nie wie czego chce i co jej się podoba. Wiec sama chciałabym mieć jakiś pogląd, żeby może bardziej się wstrzelić z propozycjami. Ona nie ma czasu na googlowanie stylowek, bo ma naukę. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 11:49 Asystować w przejściu przez wszystkie sklepy w ch. 90% moich propozycji ciuchowych spotyka się że sceptycyzmem więc mniej więcej raz na kwartał zmuszam się do spędzenia kilku godzin na chodzeniu od sieciowki do sieciowki i oglądaniu jak przymierza zylion szmatek. Wtedy sama widzi, co pasuje, co z czym można zestawić i że odnośnie do rzeczy abc miałam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 12:08 Wolę to niż oglądanie influczegostam i jeszcze zastanawianie się nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 12:00 Z tego wynika, że jej ciuchy w ogóle nie interesują, co jest raczej normą, u nich to raczej "chciałabym takie buty i taki plecak", resztę mam w pompce" ale nie "teraz jest modne to i to, więc tak się ubiorę". Nie wrzucisz takiego dziecka w stylówki influencerek, bo ona nie chce się chyba wyróżniać, ani nadawać tonu. Zerknij na jej koleżanki i podrzuć jej parę w miarę oddalonych od siebie stylistycznie pomysłów Możesz spokojnie zapytać w jakim kolorze i na jakiej podeszwie chce conversy Czy dżinsy szerokie, czy szersze, czy tshirt jak ze starszego brata, czy raczej dopasowany i z jakimś tam dekoltem i czy czerwona bluza wchodzi w grę, czy tylko kolory ziemi ) Zapytaj, czy chce z włosami coś zrobić (podciąć, obciąć, zapuszczać). ALe do tego wszystkiego nie influencerki są Ci potrzebne, tylko ulica. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 12:03 shellyanna napisała: > Ona nie ma czasu na googlowanie stylowek, bo ma naukę. DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 16:37 alicia033 napisała: > shellyanna napisała: > > > Ona nie ma czasu na googlowanie stylowek, bo ma naukę. > > DDDDD > > no nie? juz widze jak nastolatka, jak jej zalezy, przestaje sie zajmowac pierdolami i zajmuje wylacznie nauka Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 14:05 >Ona mnie prosi o pomoc w doborze ubrań. Moje propozycje są jednak przyjmowane sceptycznie. bo pewnie chodzi po prostu o czas spędzony z mamą. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 20:18 shellyanna napisała: > Ona nie ma czasu na googlowanie stylowek, bo ma naukę. Że co?????? A Ty masz czas? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 16:36 > Ona mnie prosi o pomoc w doborze ubrań. Moje propozycje są jednak przyjmowane sceptycznie. zebys nie wiem jak sie nadoksztalcala przy pomocy influencerek, to jej reakcja bedzie taka sama. One chce pogadac, pomarudzic i troche Cie pokrytykowac. Matka sie nie zna, z definicji. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 11:32 To zależy od grupy - bez znaczenia, czy nastolatki, bo i te młodsze też - w jednym kręgu - wszystkie prawie identyczne i to samo chcą mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 11:50 Nie ma. Wiedze o ciuchach bierze z ogolnego scrollowania netu. Chodzi w jeansach, kardiganach i bluzach. Nie zauwazylam zeby moda byla dla niej mega wazna, raczej chodzi o to zeby nie wyjsc na pajaca i dopasowac sie do ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 12:02 Tak, jeżelli się wyróżniają, to raczej drobiazgami, taki plecak, z takimi przypinkami, taki naszyjnik, takie conversy (pieprzona Millie Bobby Brown...) Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 13:19 Mam nastolatkę tak niezainteresowaną modą i stylem, że się zastanawiam, czy mi jej w szpitalu nie podmienili. Ma być tak jak wszyscy i wygodnie - dresy, legginsy, buty sportowe. U nas wszystkie nastolatki w obrębie swojej grupy wyglądają identycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 13:23 Bo trenuje. Trenujące dziewczynki mają lepiej poukladane priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 13:45 Chyba też chodzi o logistykę. Wszystkie athletes w szkole - u nas to (hokej i siatkówka) non stop się przebierają, rozbierają, biorą prysznic. Musi być błyskawicznie i bez zbędnych elementów - czyli odpada też biżuteria, bo nie wolno im nic nosić i nawet kolczyki trzeba zaklejać. One nawet makijażu nie mogą zrobić, bo by im spłynął. Wszystkie za to mają bardzo długie włosy. Cheerleaderki wykazują trochę większe zainteresowanie modą, ale znowu wszystkie wyglądają tak samo. No i ostatnia grupa to emo - tu jest rzeczywiście różnorodność i szaleństwo ciuchowo - makijażowo - biżuteryjno - włosowe. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 13:47 Mają mniej czasu na rozkminianie. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Nastoletnie influencerki - moda 16.01.23, 15:51 Nastolatka szukająca inspiracji modowych za pośrednictwem mamy?? To takie istnieją w przyrodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nastoletnie influencerki - moda 17.01.23, 15:08 aktualnie jest moda na za dlugie wrecz przydeptywane i szerokie od samej gory portki. Rownie dlugie kiecki i spodnice. W torebkach jest moda na "matke z dzieckiem" czyli duza torbe i malutka podreczna torebke portfelik na pasku. Odpowiedz Link Zgłoś