alfa36 24.01.23, 07:28 Stosowałyście na trądzik? Zaproponowała nastolatkowi kosmetyczka ale jak to stosować, to już młody nie pamięta. 20 procentowy zakupiłam. W końcu go nie zastosuje przed kolejną wizytą, bo nie wie, jak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Kwas azelainowy 24.01.23, 07:40 Nie ma instrukcji użycia na opakowaniu? Jakiej firmy ten kwas? I jaki ma trądzik? Aktywne wykwity? Grudki? U mnie on wysuszał ale dość powierzchownie, nie wplywał na ogólny stan skóry, najbardziej się nadawał do stosowania miejscowego, ale to kwestia skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: Kwas azelainowy 24.01.23, 07:44 Jeśli to popularny Acne derm lub Skinoren- można stosować codziennie wieczorem, jak to pierwszy kwas ewentualnie na początku co drugi dzień, żeby przyzwyczaić cerę. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kwas azelainowy 24.01.23, 07:47 Ja uzywam dwa razy w tygodniu w profilaktyce różowatego. Jest to chyba najdelikatniejszy kwas. Nie ma ulotki na Twoim? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Kwas azelainowy 24.01.23, 09:24 Jest jest ulotka. Dwa razy dziennie stosować. Ale rzeczywiście spróbujemy tylko wieczorem ma początek. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Kwas azelainowy 24.01.23, 09:52 I spf do tego, jak przy każdym kwasie. Odpowiedz Link Zgłoś