Dodaj do ulubionych

Prezent potrzebny - parapetówka

30.01.23, 13:02
Wpadło wam może ostatnio w oko, coś co można by podarować koleżance na parapetówkę? Zapomniałam, że z pustymi rękami nie wypada i mam mało czasu na kminienie, co jest teraz w trendach i dodatkowo osiągalne w przeciętnym CH. Nie dam rady zamówić coś przez internet, muszę iść i kupić coś konkretnego.
Mieszkanie w nowoczesnym bloku, za miliony monet (w wieloletnim kredycie), urządzone tip-top, wiec jakiś nienachalny ale funkcjonalny dodatek by się przydał. Mieszka sama, dzieci i zwierzaków brak.
Nie byłam tam jeszcze, ale widziałam foty - kuchnia biała z wyspą, kanapa różowa.
Poleci ktoś coś? Może jakiś gadżet kuchenny? 🤔
Obserwuj wątek
    • magia Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 13:10
      zalezy jaki mas budżet. Moze jakis kwiatek doniczkowy w ladnej oslonce, najlepiej kolekcjonerski (ale niekoniecznie).
      • jammer1974 Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 18:25
        A jakie kwiatki sa ...kolekcjonerskie?
        • magia Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 21:15
          zazwyczaj drogie smile i teoretycznie trudno dostępne w sklepach.
          W praktyce dość latwo dostpene o ile wie gdzie szukac.
          Obecnie na topie sa liscie z wariegacja. Zobacz sobie cene np. monstery Thai Constellation
    • kk345 Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 13:12
      Kwiatek doniczkowy i butelka wina nie da rady?
      • beata985 Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 13:21
        kk345 napisała:

> Kwiatek doniczkowy i butelka wina nie da rady?

Plus fajny babski otwieracz ..O ile koleżanka pije wino
        Jak nie może coś do kawy..kawiarka filiżanka fajna kawa
    • daniela34 Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 13:19
      Nie wiem, jaki masz budżet na ten prezent, ale poszłabym do Duki i szukala czegoś z ich kolekcji. Są proste, dość nowoczesne i uniwersalne.
    • topcia27 Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 13:25
      Też zawsze kupuję kwiatka w donicy, bo w dodatki/bibeloty trzeba umieć i nie też każdy lubi. Kwiatek jest bezpieczny.
      • arthwen Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 13:28
        Chyba że koleżanka ma koty (kwiatki toksyczne dla kotów odpadają), a zwłaszcza jak ma koty niewspółpracujęce z kwiatkami (każde kwiatki odpadają).
        • madame_edith Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 13:33
          Napisane w pierwszym poście, że zwierząt nie ma
    • kamin Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 13:27
      Butelka wina i korkociąg z dźwignią
    • pepsi.only Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 13:38
      Np. w Homli masz -50%na drugi produkt. Może upolujesz jakiś ładny dzbanek plus podgrzewacz. Albo 2 jaśki/powłoczki.

Ja w takich sytuacjach kupuję paterę do ciasta, czasem z kloszem, i uważam, że pater nigdy za wiele smile
      np z H&Y
      home-you.com/pl/patera-na-nozce-glassi-72480-zie-pater
      home-you.com/pl/patera-crustio-62168-prz-pater
      home-you.com/pl/patera-pietrowa-contro-51810-mix-pater

Kiedyś kupiłam na parapetówkę wieszak do przedpokoju
      allegro.pl/oferta/wieszak-scienny-na-ubrania-klucze-dzien-dobry-60cm-7331782417 ,
      wycieraczkę kokosową przed drzwi ze śmiesznym napisem. allegro.pl/oferta/wycieraczka-kokosowa-jestes-na-miejscu-rozne-wzory-12473480340?fromVariant=12474352425
      Ale to raczej przez internet musiałabyś załatwiać
      • agniesia331 Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 19:01
        Duża zapachowa świeca. Tylko trzeba uważać,bo niektórych boli głowa przy kwiatowych typu tuberoza. Waniliowa,drzewo sandałowe lub dyniowa najfajniejsze
    • maly_fiolek Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 13:38
      Poszukaj pasującego do jej stylu obrazu/plakatu/fotografii.
    • bablara Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 13:58
      Kwiatek i karta prezentowa do sklepu z akcesoriami, jeśli to duże miasto. Może lepiej niech sama wybierze coś co jej odpowiada.
    • mdro Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 14:07
      Jeśli koleżanka ma określoną wizję mieszkania (na co może wskazywać różowa kanapa wink) sugeruję nie dawać rzeczy, które mają stać/wisieć na wierzchu (poza ew. kwiatkiem doniczkowym, który można ew. wstawić w inną osłonkę). Wino + korkociąg wydają się być OK, może fajne sztućce do sałaty + salaterka?
    • aamarzena Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 14:21
      Chyba najbezpieczniej wino + kwiatek, korkociąg. Może też jakies pasujące do stylu kieliszki do wina albo szklanki do drnkow. To się zawsze przydaje i szybko tłucze. Jeśli koleżanka lubi piec to jakaś fikuśna foremka do ciasta, byle nie za duża, żeby nie było problemów z przechowywaniem. Dobra herbata z kubkiem do zaparzania, kawa, deska do serów, zestaw dobrych miodów.
      • berdebul Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 14:33
        5.5 roku i jeszcze nie wytłuklam wszystkich kieliszków, które dostaliśmy przy okazji parapetówki. Gospodyni może mieć inną wizję szkła, niż goście.
        • magia Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 14:51
          tez bym nie kupowała szkla. Jesli juz to cos co mozna latwo schowac i jest uzytkowe, typu wałek do ciasta z regulacja grubości walkowania np. Joseph (podpowiedź dla autorka: sa w Home&U), oczywiście jesli dziewczyna piecze, robi pirogi, pizze.
          Albo zestaw lopatek, deska do krojenia, porzadny nóż.
        • aamarzena Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 15:34
          Oczywiście, ze moze mieć inna wizję. Tak samo do kwiatka, kawy czy wina. Ja bym się ucieszyła z prostych kieliszków do wina, koleżanka autorki moze w ogóle nie piją alko. To już autorka będzie wiedzieć.
          • pepsi.only Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 15:42
            Ja ucieszyłabym się z wina- oczywistość wink,
            obrazka na ścianę, wazonu, jakiejś ceramiki do kuchni, lub drobiazgu czy dekoracji sezonowej, który mogę używać, lub schować a za jakiś czas znów wyjąć.
            Tylko nie ze szkła- żadnych kieliszków, literatek, szklaneczek, kubków itp. bo mamy tego tyle, że końca życia tego nie zużyjemy/nie wytłuczemy.
          • berdebul Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 17:10
            Kwiatek można ubić, albo oddać, fefnascie par kieliszków, każdy inny, już ciężej i wymaga większego zaangażowania.
    • berdebul Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 14:31
      Korek-zatyczka do wina + korkociąg. Ścierki kuchenne z jakimś motywem. Jednej koleżance zrobiłam makatki z gatunku „dobra gospodyni dom wesołym czyni” i „miłość i zgoda, domu ozdoba”, ale takie chciała. wink
    • sandy_cheeks Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 14:40
      Dzięki wszystkim za pomysły. Wino oczywiście będzie, kwiatek nie za bardzo. Zanim do niej pójdę mam lekarza do którego jadę komunikacją miejską, do niej potem też tramwajem. Będzie piątek wieczór, za oknem pizga i może padać śnieg. To by była masakra.

Wpdanę do duki, home&you i h&m home, bo takie sklepy są w CH, który planuje odwiedzić. Zastanawiałam się nad jakimś oprawionym plakatem/dużym zdjęciem z panoramą Warszawy, ale to trzeba by przez net zamawiać. Dodatkowo te które oglądałam są mocno nieaktualne. Ostatnio wybudowało się wiele wieżowców zmieniających otoczenie pałacu kultury.
      Jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to niech pisze. Może się przydać 🙃
      • 35wcieniu Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 15:24
        Jak wiesz że marzą o czymś takim to spoko, ale w przeciwnym wypadku możesz im tylko zrobić problem co z tym zrobić i jak wyjaśnić że nie wisi, kiedy znowu przyjedziesz.
        • aamarzena Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 15:37
          Dokładnie. Plakaty, obrazy, zegary ścienne itp to nienajlepszy pomysł chyba , że wiemy, że osoba obdarowywana chce dokładne ten konkretny
    • mayaalex Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 15:16
      oprocz juz tu wymienionych to jeszcze fajny mlynek do pieprzu. Dla znajomych do nowej (bialej) kuchni kupilismy duzego bialego Peugeota. To taki klasyk, peugeoty sa dosc drogie ale wszedzie znajdziesz podobne w roznych wymiarach i kolorach. Byla chyba przed swietami caly watek na temat tych mlynkow smile
      I jeszcze dekanter do wina (moze byc razem z winem) albo cooler do bialego/szampana.
      • banicazarbuzem Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 15:23
        Nie cierpię dostawać kwiatów doniczkowych, nawet nie z uwagi na koty ale nie mam gdzie stawiać i ogólnie takie kwiaty szybko u mnie zakańczają żywot 🤣
        Zdecydowanie wolę coś ciętego albo ewentualnie w koszyku, coś co cieszy oko ale nie zostaje na stałe
        • majenkirr Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 15:43
          Ja też już nie mam gdzie stawiać 😅, a uwielbiam dostawać kwiaty. Sprawdzić czy nie begonia 👹
    • chococaffe Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 15:21
      Bon prezentowy
      • bominka Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 16:35
        Kiedyś kupilam koleżance drewniana deskę obrotowa,do pizzy,serów i ręczniki. Sama teraz dostalam chlebak i pojemniki kuchenne. Mega trafione
    • jammer1974 Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 18:26
      Zadnych dekoracji nie kupuj jesli nie masz konkretnego zamowienia. Malo prawdopodobne ze sie spodoba a ty sie wykosztujesz.
    • baatexja Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 18:31
      Portugalska ceramiczna forma do tarty/ciasta VARDAGEN z IKEI- ładna, tania, można na niej podać ciasto na stole.
    • bi_scotti Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 18:36
      IKEA gift card + butelka wina.
      No ale to by ucieszylo mnie smile Kolezanki nie znam wiec ciezko pomoc - na sciane bym nic nie kupowala, kwiatkow doniczkowych tez nie, jesli juz jakies konkrety to bardziej cos do kuchni typu wlasnie korkociag czy zestaw nozy ale sa ludzie, ktorzy i w tych sprawach maja bardzo okreslone gusta i nie zawsze da sie w nie utrafic wink Moze jakis fancy koc, ktory bedzie pasowal do tej rozowej kanapy? Zima jest - mily koc bywa przydatny big_grin Cheers.
      • emateczka Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 21:25
        Właśnie miałam napisać, że koc. Fajny, miękki, duży koc... Nawet jak nie będzie pasował, to można go wziąć na piknik albo do samochodu.
    • bei Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 21:38
      Ciekawej formy gaśnica (designerska), lub tylko w nietypowej szacie graficznej, designerski czujnik ( czad wykrywa)- np w formie ćmy. Breloki do kluczy. Otwieracz do wina i wino, coś ze sprzętu kuchennego, Gazetnik, coś do jadalni? - zestaw widelczyków, lub łyżeczki do herbaty…
      • bei Re: Prezent potrzebny - parapetówka 30.01.23, 21:39
        answear.com/p/doiy-korkociag-579179?channable=00a6b366726f6e74656e645f69640039394b4b2d414b553148395f3039584c&utm_campaign=awin_channable&utm_content=DOIY&utm_source=awin&utm_medium=affiliate&utm_term=&ref=Zanox&ref=awin&utm_source=awin&utm_medium=affiliate&zanpid=8015_1675111152_31c4b24b3214a34f4b2e7992a15ea151&utm_term=176013&awc=8015_1675111152_31c4b24b3214a34f4b2e7992a15ea151

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka