Dodaj do ulubionych

Dobre geny

24.02.23, 17:16
Czy są tu na forum posiadaczki tzn dobrych genów? Kiedy zauważyłyście, że się starzejecie, w jakim wieku nastąpił jakby skok z młodości w starość? Chodzi mi wyłącznie o urodę.
Ja jestem około 40 i ciągle zachwycam się swoją twarzą, bojąc się że przyjdzie taki dzień, że coś mi opadnie, a nie chcę korzystać z medycyny estetycznej, bo koszmarnie to wygląda.
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: Dobre geny 24.02.23, 17:19
      kot_filemon88 napisał(a):

> Czy są tu na forum posiadaczki tzn dobrych genów? Kiedy zauważyłyście, że się s
      > tarzejecie, w jakim wieku nastąpił jakby skok z młodości w starość? Chodzi mi w
      > yłącznie o urodę.
      > Ja jestem około 40 i ciągle zachwycam się swoją twarzą,

big_grin
      Jakie by nie były 40 to nie jest wiek, żeby się sypać

bojąc się że przyjdzie
      > taki dzień, że coś mi opadnie, a nie chcę korzystać z medycyny estetycznej, bo
      > koszmarnie to wygląda.
      • login.na.raz Re: Dobre geny 24.02.23, 21:46
        No nie wiem. Ja w tym roku skończyłam 40 i mam wrażenie, że się sypię.
        • mae224 Re: Dobre geny 24.02.23, 21:47
          niestety ja też. miałam dobre geny w młodości, ale nie są fajne po 40.
      • ponis1990 Re: Dobre geny 25.02.23, 07:37
        Ja tam nie wiem, mam 33 i pelno zmarszczek. Malych, ale już są. Ni mam za wiele kolagenu w skorze, nigdy nie mialam. Trudno smile
        • thank_you Re: Dobre geny 25.02.23, 07:44
          To co? Zmarszczki to szczegol - myślisz, ze 50-latka bez zmarszczek bedzie wygladała młodziej niż 32-latka ze zmarszczkami mimicznymi? Nie. Wiec czym sie przejmujesz? smile
    • niebieskie_korale Re: Dobre geny 24.02.23, 17:26
      no coz nawet za mlodu zachwytow nad moja uroda nie bylo z mojej strony. jestem zupelnie przecietna.
      ale jesli chodzi o mlody wyglac twarz zaczela mi sie sypac tuz po 50-tce.
      • agdzieztam Re: Dobre geny 24.02.23, 18:13
        Jej nie mów mi. Samozadowolenie mi siada. Za chwile kończę 50 lat i się sypne?
        • marta.graca Re: Dobre geny 24.02.23, 18:19
          Daj spokój, nikt ci nie zabroni zachwycać się sobą, nawet jeśli się sypniesz smile
        • niebieskie_korale Re: Dobre geny 24.02.23, 18:42
          ale zdajsz sobie sprawe ze wczesniej czy pozniej tak sie sypniesz?
          bardziej bym zwracala uwage by sie nie sypnac mentalnie za szybko, albo nie wpasc w obsesje z obawy ze sie sypniesz.
          • agdzieztam Re: Dobre geny 24.02.23, 18:51
            No niekoniecznie. Jeśli poszłam w geny matki to jeszcze z 10 dobrych lat przede mną. Przeżyje jednakowoż z pogodą ducha również i sypniecie się.
            • niebieskie_korale Re: Dobre geny 24.02.23, 19:01
              niekoniecznie ze wczesniej czy pozniej sie sypniez??
    • agdzieztam Re: Dobre geny 24.02.23, 17:30
      Ja się pierwsza lecę pochwalić. Ja! Ja! Mam 50 lat za chwile i śliczna cerę i ciało (w sensie skóra). Za gruba jestem, to fakt, chudnę, jak wspominałam kiedyś, jeszcze z 5/7 kg, ale mówię o skórze. Mam też dobre włosy, naturalne nigdy farba nie tknięte ani żadnymi innymi ondulacjami. Ale! Jako nastolatka i po 20 nawet miałam tragicznie tłustą cerę i tradzik. Wyblakła jestem, bo blond, ale pomalowana ok
      Kurcze, chyba wzięłam po matce. Przysięgam wam, mam fotki,moja matka jak miała lat 60/65 wyglądała na około 40, z promienna cera, szczupła, lekka w sobie i w sposobie bycia. Potem rak ją rozwalił i to był szok, ale do choroby była cudem natury. Miała zresztą o 8 lat młodszego faceta i choć on wyglądał dobrze to od mamy wydawał się starszy.
      • mandre_polo Re: Dobre geny 26.02.23, 13:27
        Jeśli chcesz schudnąć 7 kg to musisz liczyć się z tym że skóra nie wróci do elastyczności
    • marta.graca Re: Dobre geny 24.02.23, 17:36
      Mam 38 lat i twarz mam nadal gładką, ale szyja już się nieco marszczy. Niemniej rysy twarzy mam takie, że wyglądam na nieco mniej lat, niż mam. Za to jestem niska i szczupła, nie noszę mocnego makijażu i ubieram się raczej w stylu dziewczęcym więc często nawet studentki czy absolwentki wyglądają poważniej ode mnie.
    • cosmetic.wipes Re: Dobre geny 24.02.23, 17:59
      Moja matka miała dobre geny. Niestety nie odziedziczyłam.
    • zaczarowanyogrod Re: Dobre geny 24.02.23, 18:07
      Mój ojciec ma te geny, nie wygląda na prawie 60. Siwieć zaczął niedawno. Ludzie myślą że jest młodszy.
      Ma to po swoim ojcu. Dziadek dopiero jak skończył 80 to tak bardziej zaczął się starzeć. Nawet jak odwiedzał babcie w szpitalu to myśleli że to jej syn, a jest od niej starszy.
    • boogiecat Re: Dobre geny 24.02.23, 18:26
      Sneeeeejkiiiiii, wolajo cie!!!
      • snakelilith Re: Dobre geny 24.02.23, 20:47
        E tam, trenuję się w anderstejtmencie.
        • boogiecat Re: Dobre geny 24.02.23, 20:52
          Po co?

Znaczy- juz jakby za pozno. Ja chce wiedziec czy cos takiego cie dopadlo, ze skok z mlodosci w starosc😀

• snakelilith Re: Dobre geny 24.02.23, 21:17
            Nie miałam żadnego skoku w wyglądzie. Nie wyglądam wprawdzie na 30 tkę i z kobietami w tym wieku się nie porównuję, ale jak na swój wiek jestem całkiem zadowolona. Ale z ostateczną decyzją poczekam jeszcze, bo od tygodnia mam jakiegoś wirusa, ze wszystkim - bólem gardła, brzucha, pleców, katarem, kaszlem i sraczką. Mam wory pod oczami, wzdęty brzuch i wyglądam tragicznie. I co? I nic? Ekspedientka w sklepie sprzedając mi ser była tak samo miła jak zawsze. wink
            Ale jak pomyślę, jakiś skok chyba faktycznie się odbył, ale mentalny i niewykluczone, że ma to coś wspólnego ze spadającymi estrogenami. Nagle jest mi trochę obojętne, jak wyglądam, autentycznie, zastanawiam się nawet, czy podarować sobie retinol, jakoś tak przestało mi być to ważne. Dlatego ten anderstejtment wcale nie jest specjalnie trudny.
            • boogiecat Re: Dobre geny 24.02.23, 22:25
              Ten mentalny skok brzmi dobrze, tak samo jak ekspedientka. Choc niewykluczone, ze jeszcze ci sie nawrot wygladowy zrobi.

Ps moje tulipany, zarowno pazdziernikowe, co grudniowe, zaczely wychylac lebki!
              • snakelilith Re: Dobre geny 24.02.23, 23:51
                Moje tulipany mają już z dobrych kilka centymetrów, ale u mnie są w nasłonecznionym i osłoniętym od wiatru miejscu. A irysy, takie mini, już kwitną.
                • boogiecat Re: Dobre geny 25.02.23, 11:52
                  odkopuje moj tulipanowy watek i ide robic zdjecia
            • marinella Re: Dobre geny 26.02.23, 07:44
              Nagle jest mi trochę obojętne, jak wyglądam, autentycznie, zastanawiam się nawet, czy

Nie wpadaj w tą pułapkę, jeszcze za wcześnie
              • snakelilith Re: Dobre geny 26.02.23, 12:53
                marinella napisał(a):

> Nie wpadaj w tą pułapkę, jeszcze za wcześnie

Na szczęście wyuczone przez lata nawyki stały się jakby moją drugą naturą, więc nie zamierzam nagle odpuszczać higienę, czy dbanie o estetyczny wygląd. Ale pewnych rzeczy robić już nie muszę.
                • marinella Re: Dobre geny 26.02.23, 13:32
                  Mam kilka koleżanek trochę starszych i one właśnie mówiły mi,ze był taki moment, ze już się nie chce, ale trzeba się przełamać, bo inaczej to ryje psyche długofalowo
            • konsta-is-me Re: Dobre geny 26.02.23, 19:43
              snakelilith napisała:

>
              > . Nagle jest mi trochę
              > obojętne, jak wyglądam, autentycznie,

Może to hormony ale i tak to smutne.
              Bez złośliwości zapytam - ochota na seks taka sama ,czy mniej ważny ?
              Bo widzę czasem takie podejście u kobiet po przekwitaniu - i tak się zastanawiam czy taka będę kiedyś.
              Bo wychodzi że jednak sterują nami hormony , bardziej niż myślimy.
    • lilia.z.doliny Re: Dobre geny 24.02.23, 18:29
      To ja w tym wątku też się dopisze i.powiem, że fajne buty kupiłam.sobie. dzisiaj.
      • stephanie.plum Re: Dobre geny 24.02.23, 18:34
        dawaj fotkę!

bo jak nie, to postraszę moimi gumowcami z Decathlonu!!!
      • boogiecat Re: Dobre geny 24.02.23, 18:37
        dawaj fote Lilia!!!
      • kotejka Re: Dobre geny 24.02.23, 18:38
        Pokaż buty. To w ramach upiększania?
        • lilia.z.doliny Re: Dobre geny 24.02.23, 18:47
          Nieeeee.
          Po.prostu w watku o genach, wolę napisać o butach
          Takie dwie pary
          Te czarne są przeoblednie wygodne
          • lilia.z.doliny Re: Dobre geny 24.02.23, 18:49
            I takie
            • alfa36 Re: Dobre geny 25.02.23, 00:51
              Czy są dobrze wyprofilowane? Bo fajne to są 🙂
              • lilia.z.doliny Re: Dobre geny 25.02.23, 05:54
                Dobrze. To Ecco jest. Chodzi się w nich wygodno ( jak mawia mój młodszy)
                • niemcyy Re: Dobre geny 25.02.23, 13:41
                  Ecco nie zamknęło swoich sklepów w Rosji (grubo ponad 200), gdyby to kogoś interesowało, przez co nawet duński dwór zerwał współpracę z rodzimą marką. Jeśli w międzyczasie wycofali się z kacapii to niech ktoś mnie poprawi.
            • boogiecat Re: Dobre geny 25.02.23, 11:59
              fajne obydwie pary smile

tylko gdzie ty bedziesz w tych obcasach fioletowych? umiesz?
              • lilia.z.doliny Re: Dobre geny 25.02.23, 17:57
                Umiem, boogie
                Miały być na ebaną operę garniera w niedzielę, ale skancelowali koncert. Jestem wściekła, rozżalona i sfrustrowana, bo miałam dobre emocje po raz pierwszy od trzystu lat chyba suspicious.
                Nic, idziemy z ingryd na Chagalla
                Ale już nie w szpilkach ( nie będę ganiać po galerii w takim obCZasie!)
                • boogiecat Re: Dobre geny 26.02.23, 13:16
                  Co jej sie stalo, tej operze?? Wspolczuje, rozumiem zawod.

Ale sluchaj, Szagal z Ingrydowa w Paryzu to jest NIC w porownaniu z wycieczka sladami Szagala ze mna na poludniu😤
          • stephanie.plum Re: Dobre geny 24.02.23, 18:51
            fajowe
          • maleficent6 Re: Dobre geny 24.02.23, 22:03
            Czarne cudowne 👍
            • lilia.z.doliny Re: Dobre geny 24.02.23, 22:26
              Też lubięsmile
          • mikams75 Re: Dobre geny 25.02.23, 09:57
            jakie fajne buty, te czarne. Jakas nazwe/firme maja?
            • lilia.z.doliny Re: Dobre geny 25.02.23, 11:45
              Model Luisa
              Brand: blowfish malibu
    • damartyn Re: Dobre geny 24.02.23, 18:30
      Ale czy o dowód Cię pytają?
    • stephanie.plum Re: Dobre geny 24.02.23, 18:31
      no cóż, jestem z bardzo długowiecznej rodziny, do wieku 45 lat wyglądałam po prostu zawsze tak samo (eee, to znaczy, odkąd byłam dorosła), ale potem się posypało spektakularnie, że szkoda gadać. wszystko opadło, szpetna jestem, co widzę na zdjęciach. trudno, w sumie nie mój problem, o ile nie patrzę do lustra.

ważne, że kondycję mam w porządku, brzydka mogę być, czemu nie. problem tylko, że od czasu klimakterium (!!!) waga mi skoczyła, muszę zgubić 7 kilo, a zawsze przemianę materii miałam jak złoto.

:~/
      • boogiecat Re: Dobre geny 24.02.23, 18:37
        to chyba pozamiatalas watek big_grin
        • stephanie.plum Re: Dobre geny 24.02.23, 18:43
          jako najbrzydsza?!

:~D
          • boogiecat Re: Dobre geny 24.02.23, 20:54
            🙄 chodzilo mi o ten skok, ktory mnie troche ubawil😛 45 lat i bam, stara baba😺 (po prostu ci nie wierze)
            • stephanie.plum Re: Dobre geny 24.02.23, 21:05
              nie wierzysz, bo w realu się nie znamy, a szkoda...

zresztą, nie twierdzę, że nie może być jeszcze gorzej, jeśli chodzi o starą babę. po prostu ten zwrot akcji zupełnie mnie zaskoczył, myślałam, że już nigdy nic się nie zmieni, a tu:
              zmarchy,
              gęba jak księżyc w pełni,
              podbródek,
              brzucho...

mój mąż ma nerwy ze stali.
              • boogiecat Re: Dobre geny 24.02.23, 22:12
                stephanie.plum napisała:

> nie wierzysz, bo w realu się nie znamy, a szkoda...

Zgadzam sie

> zresztą, nie twierdzę, że nie może być jeszcze gorzej, jeśli chodzi o starą bab
                > ę. po prostu ten zwrot akcji zupełnie mnie zaskoczył, myślałam, że już nigdy ni
                > c się nie zmieni, a tu:
                > zmarchy,
                > gęba jak księżyc w pełni,
                > podbródek,
                > brzucho...

Kryste, to jest jak z bombelkami- nikt nam (mnie przynajmniej) rzetelnie nie uprzedzil jakie to jest trudne; no albo niezbyt sluchalam tego brzeczenia 😺

> mój mąż ma nerwy ze stali.

Jak to mawia Riczard: « xuj pamieta » i tego sie trzymajmy
                • stephanie.plum Re: Dobre geny 25.02.23, 11:12
                  :~D
      • agdzieztam Re: Dobre geny 24.02.23, 18:43
        Pewnie, że ważne, że kondycja ok, kobieto! A 7 kg to nie nadwagą (prawie nie)
        • stephanie.plum Re: Dobre geny 24.02.23, 18:48
          hehehe, prawie, no właśnie...
          koniowi to powiedz!
      • marta.graca Re: Dobre geny 24.02.23, 18:44
        Najważniejsze, że już wyszłaś za mąż 🙃
        • stephanie.plum Re: Dobre geny 24.02.23, 18:48
          już prawie wróciłam...
      • bazia_morska Re: Dobre geny 24.02.23, 22:12
        Zaczelam zauważać niemiły uplyw czasu niedawno, owal mi zjechał i też 7 kilogramów wlazło mi w okolice brzucha, a zwykle tyła mi tylko duda. Jestem 48+
      • konsta-is-me Re: Dobre geny 25.02.23, 21:56
        Kurcze...
        Dopiero co skończyłam 45 ,nie strasz mnie ☹️
        Chociaż jak oglądam zdjęcia nawet sprzed 2 -3 lat to spora różnica jest 🥺
    • noname2021 Re: Dobre geny 24.02.23, 18:31
      po 60tce - pare lat po.
    • koko8 Re: Dobre geny 24.02.23, 18:34
      Ja mam!
    • malaperspektywa Re: Dobre geny 24.02.23, 18:34
      Mam bardzo dobre geny. Coraz lepsze. To znaczy, nigdy nie byłam pięknością, ale im jestem starsza tym mniej mi to przeszkadza. A nawet uważam, że z wiekiem zyskuję na atrakcyjności.
      • malaperspektywa Re: Dobre geny 24.02.23, 20:36
        Ale w sumie może dlatego tak sądzę, że z wiekiem wzrok mi się pogarsza.
        • jammer1974 Re: Dobre geny 24.02.23, 23:47
          malaperspektywa napisała:

> Ale w sumie może dlatego tak sądzę, że z wiekiem wzrok mi się pogarsza.

Tak tak. Znam ten bol. Ostatnio kosmetyczka powiedziala ze mam pojedyncze wloski na brodzie. What! Przeciez usuwam. No tak. Usuwam...te ktore widze.
          • asia.sthm Re: Dobre geny 24.02.23, 23:59
            > No tak. Usuwam...te ktore widze.

Lustereczko powiekszajace x10 zdaje egzamin w tej sytuacji. Takie na przyssawke i cyk je na normalne lustro w lazience, pesetka na najblizszej poleczce. Problem rozwiazany big_grin
            • jammer1974 Re: Dobre geny 25.02.23, 00:02
              Zdecydowalam sie na laser. Choc nieco drozsze niz odpowiednie lusterko.
              Kiedy to sie stalo ze juz nie wystarcza zwykle lustro zeby wszystko dostrzec. Masakra.
    • anorektycznazdzira Re: Dobre geny 24.02.23, 18:37
      Ale około to np. 38? W takim wieku co by się niby miało sypać??? big_grin
      Poza tym jak to sypać- to jest przecież proces, chyba, że coś się wydarzy, choroba, itp.
      Ja mam 46 i się zachwycam, ale nie mam wielkich złudzeń, że tak zostanie do 80ki tongue_out
      • boogiecat Re: Dobre geny 24.02.23, 18:40
        anorektycznazdzira napisała:

> Ale około to np. 38? W takim wieku co by się niby miało sypać??? big_grin

dzizus przestancie z tym zdziwieniem, przeciez w wieku 38 lat costam juz zaczyna sie leciutko sypac, np. owal juz niedokladnie ten sam u osob z pewnym ksztaltem twarzy
        • marta.graca Re: Dobre geny 24.02.23, 18:46
          Zawsze byłam ciekawa, jak wygląda taki sypiący się owal, a nuż go mam?
          • simply_z Re: Dobre geny 24.02.23, 19:25
            To proste-chomiki i malo zarysowana szczeka.
          • boogiecat Re: Dobre geny 24.02.23, 20:36
            Nie masz, jesli nic nie zauwazylas. Znam pelno babek bez zaczatkow chomikow w wieku 45+, taka budowa twarzy.
            • marta.graca Re: Dobre geny 25.02.23, 07:43
              Ok, wygooglałam i rzeczywiście nie mam.
        • anorektycznazdzira Re: Dobre geny 25.02.23, 09:41
          Ta jasne, owal nie ten big_grin Chyba u pechowców. Sama nie miałam w tym wieku śladowych problemów z owalem, moje koleżanki takoż. Jakaś jednostka czy dwie miały, i to nie problem tylko pierwsze oznaki które trzeba było wypatrzyć- czyli pechowcy a nie reguła.
          Baby są zaszczute i już przed 30ką wypatrują "oznak starzenia", i śmieszne to i straszne.
          Nie, większościowo kobiety lat 38 nie "sypią się" big_grin
          • boogiecat Re: Dobre geny 25.02.23, 11:56
            nie smiej sie ze mnie tongue_out ja mam taka buldozkowa BUZIE i mnie sie wydaje ze jakies zaczatki SOM, a mam zdaje sie tylko rok wincyj od Marty

to moze ja nic nie mam? big_grin
            • marta.graca Re: Dobre geny 26.02.23, 08:17
              Boogie, weź sie trochę odsuń od lustra, to zaraz przestaniesz widzieć te zaczątki wink
            • anorektycznazdzira Re: Dobre geny 26.02.23, 10:29
              Pewnie nic nie masz tylko źle patrzysz smile
    • szmytka1 Re: Dobre geny 24.02.23, 18:40
      Ja mam dobre geny tylko jeśli chodzi o siwienie. Jestem po 40 i nie siwieje, moja siostra też nie, brat ma pojedyncze siwe włosy. Mężczyźni w rodzinie po stronie ojca mają bardzo gęste, ciemne włosy i nie łysieją. Mam nadzieję, że moi synowie nie wylysieja, mąż jest łysy, siwy i zdziadziały 😬🤪
      • szmytka1 Re: Dobre geny 24.02.23, 18:42
        A i jeszcze wszyscy są wysocy ja ze 167 to jestem nanizsza kurduplica w rodzinie, faceci nawet z pokolenia okolowojennego są 180+, mój syn już przekroczyl i mam nadzieję, że tak 185 osiągnie jako minimum. Ciut mu jeszxze brak.
      • klaramara33 Re: Dobre geny 24.02.23, 21:47
        Ja też nie siwieje po 40.
    • chococaffe Re: Dobre geny 24.02.23, 18:42
      Niestety pozbierałam najgorsze ze wszystkich linii, wiele pokoleń wstecz! Ze znanych mi kobiet w rodzinie mam najgorszą ceręsmile
      • szmytka1 Re: Dobre geny 24.02.23, 18:47
        Ja obciążenie cholesterolemz obu stron i udarami, babka jest po 3, jej syn przed 65 rokiem życia też już zaliczył. Cholesterol mam ponad 300 grubo, TK jak an razie naczynia wszystkie drożne, ale za 10 lat mam sienposypac i przygotować na najgorsze. Leki o kant dupy rozbić, reakcja znikoma
        • alfa36 Re: Dobre geny 25.02.23, 00:56
          Szmytka, statyny nie działają?
      • marta.graca Re: Dobre geny 24.02.23, 18:47
        Ja za to pozbierałam najgorsze geny, jeśli chodzi o charakter.
        • czarne-jagody Re: Dobre geny 24.02.23, 18:50
          Ja skończyłam 50tke. Mam dalej piękne błyszczące włosy, dobra cerę, prawie w ogóle zmarszczek. Niestety rano mam wory pod oczami. Myślę nad plastyka powiek dolnych.
        • boogiecat Re: Dobre geny 25.02.23, 11:57
          ha! a ja mam cudowny charakter! uuffff big_grin
          • marta.graca Re: Dobre geny 26.02.23, 08:18
            Najważniejszy jest gen samozadowolenia!
    • xxkoralinaxxx Re: Dobre geny 24.02.23, 19:08
      Nie wiem czy mam, bo ja póki co mam 37 lat i pucołowatą twarz, za wcześnie na ocenę, ale moja Mama miała dobre geny pod kątem starzenia się. Przeszła bardzo późno menopauzę, miesiączka skończyła się jej w wieku 60 lat i do tej 60tki wyglądała o wiele młodziej niż rówieśniczki w jej wieku. Po meno wszystko nadrobiła, nie brała HTZ, także u niej do 60 było naprawdę fajnie. Jednak trochę ironicznie podchodzę do tematu dobrych genów, bo co z tego, że długo wyglądała dobrze, jak w wieku 70 lat została zdiagnozowana z Alzheimerem. P.S. Bez medycyny estetycznej będziesz niedługo wyglądała starzej niż korzystające z niej Twoje rówieśniczki. Med estetyczna potrafi zatrzymać czas, jak wiesz czego używać, a od czego trzymać się z daleka.
    • asfiksja Re: Dobre geny 24.02.23, 19:21
      No już-już miałam się pochwalić, ale doczytałam, że chodzi wyłącznie o urodębig_grin Natomiast mam przecudne dzieci, więc muszę być chyba piękna recesywno-genetycznie.
      • niebieskie_korale Re: Dobre geny 24.02.23, 20:54
        wink)))))
    • millli40 Re: Dobre geny 24.02.23, 19:44
      Jestem po 40tce i niestety widzę już że się starzeje a powinnam miec dobre geny bo mama młodo wygląda i babcia tez. Jako młoda byłam dość ładna, jak teraz patrzę i porownuje do obecnego stanu, choć i wtedy uważałam się za nieatrakcyjna, więc może za 20 lat powiem że i w tym wieku teraz tez źle nie było. Ale musze się przyznać że wygląd aż tak tez mi nie zaprząta głowy żeby się oglądać i robić coś w tym kierunku, po prostu dbam w miarę o siebie bez cudowania ale niestety stres , ciągle przebywanie nad morzem, bez ochrony też zrobiły swoje.
    • kozica111 Re: Dobre geny 24.02.23, 20:42
      Zauważyłam pewna prawidłowość, osoby "wypasione" włosowo" maja tendencje do raka.Maja piękne włosy, brwi, sa takie nasycone...chyba hormonami i potem rak.
      • czarne-jagody Re: Dobre geny 24.02.23, 20:49
        Nie strasz, ja mam piękne gęste włosy. Za to brwi marne, może to mnie ratuje.
        • kozica111 Re: Dobre geny 24.02.23, 20:57
          Tu pewnie nie ma jeden do jednego ale tak wyglądają fakty.W sumie nic w tym dziwnego, hormony potrafią stymulować raka, niestety.
          • simply_z Re: Dobre geny 24.02.23, 21:42
            E bzdury. Moi dziadkowie, wujkowie gęste włosy, zadnego raka.
          • marta.graca Re: Dobre geny 25.02.23, 07:45
            Mam kilku chorych na nowotwory w rodzinie i żaden nie miał gęstych włosów. Bredzisz Kozica.
      • stephanie.plum Re: Dobre geny 24.02.23, 20:54
        weź zaprzestań.

:~(
      • mayaalex Re: Dobre geny 24.02.23, 22:16
        Moj ojciec zaczal lysiec bardzo mlodo, zmarl na raka majac 72 lata. Moj tesc ma 92 lata, wciaz niezla czupryne, zero nowotworow. Nie strasz wlochaczy smile
      • figa_z_makiem99 Re: Dobre geny 24.02.23, 23:12
        Bzdury, w mojej rodzinie od strony matki obrodziło bujnymi włosami, a same udary i zawały.
      • jammer1974 Re: Dobre geny 24.02.23, 23:52
        Bzdura. Wstyd opowiadac takie rzeczy w 21wirku. Wlosy nie maja zadnej korelacji z nowotworami.
      • maslova Re: Dobre geny 25.02.23, 09:59
        Co za brednie 😕
    • ichi51e Re: Dobre geny 24.02.23, 20:56
      Przecież normalne jest ze do 40 się wyglada ok a dopiero po zaczynasz się sypać. Żadne dobre geny
      • noname2021 Re: Dobre geny 24.02.23, 21:21
        co to znaczy "sypac"??? rozpada sie twarz czy co?

geny genami - ale jak nie palisz papierosow, pijesz wode, NIE OPALSZ sie - nie opalsz twarzy - i stosujesz wysokie filtry to nie ma sily - bedziesz wygladac dobrze do 60 minimum.
        • pade Re: Dobre geny 25.02.23, 09:57
          To trochę nieprawda z tym opalaniem. Moja mama jest fanką smażingu, nigdy nie używała żadnych filtrów, z kremów - nivea albo ziaja (serio) a ma taką cerę, że mnie skręca z zazdrości. Zero plamek, brzoskwiniowy kolor cery, niewiele zmarszczek, owal stosowny do wieku (70+).
    • iuscogens Re: Dobre geny 24.02.23, 22:00
      Raczej mam, mama i babcia długo wyglądały młodo, ja też na twarzy wyglądam całkiem młodo, siwych włosów nie mam praktycznie zadnych ale np. zauważam że szyją już nie wygląda tak jak parę lat temu uncertain muszę chyba bardziej o nią zadbać.
      Niestety nie odziedziczyłam dobrych genów jeśli chodzi o figurę. Mam tzw. niemodną sylwetkę, obecnie BMI w normie, ale muszę się pilnować bo mam pco, tendencje do tycia i okres nadwagi za sobą. Oddałabym połowę włosów za możliwość jedzenia pyszności i nietycia smile a moja mama całe życie była szczupła i smukła bez większego wysiłku, dopiero parę lat temu przytyła ale i tak waży około 65 kg.
      • maleficent6 Re: Dobre geny 24.02.23, 22:11
        Oddałabym moje obżarstwo i nietycie za połowę więcej włosów 😁😉
        Kiedyś miałam mega,mega gęste, teraz niestety przeciętne i mi szkoda.
        Co to jest niemodna sylwetka?
        • iuscogens Re: Dobre geny 24.02.23, 22:17
          maleficent6 napisała:

> Oddałabym moje obżarstwo i nietycie za połowę więcej włosów 😁😉
          > Kiedyś miałam mega,mega gęste, teraz niestety przeciętne i mi szkoda.
          > Co to jest niemodna sylwetka?

To odniesienie do jednego z forumowych wątków. Niemodna czyli stereotypowo kobieca, mało sportowa, z biodrami, tyłkiem i talią.
          • maleficent6 Re: Dobre geny 24.02.23, 22:22
            Ok, dzięki za wyjaśnienie, nie czytałam.
    • gr.ruuu Re: Dobre geny 24.02.23, 22:09
      Dobre w sensie - młody wygląd to tak, ale nie w sensie uroda. I mam bardzo zdrowy tryb życia, więc to te działa na plus. 40, nie sypię się, za to umówiłam się na wampirzy lifting w przyszłym tygodniu
      • alfa36 Re: Dobre geny 25.02.23, 00:59
        Co to jest wampirzy lifting?
    • aandzia43 Re: Dobre geny 24.02.23, 22:10
      Dobre geny mam w niektórych rejonach swojej doczesnej powłoki, w innej kiepskie. Skok odczułam jakiś czas po menopauzie czyli tak jakoś po 53-54 roku życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka