Dodaj do ulubionych

Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia

27.02.23, 13:47
Czekalam od tygodnia na terapeute (chory byl i sesja nie odbyla sie). Dzwoni dzis i termin znow za tydzien. W sumie bedzie prawie 2 tygodnie bez a bardzo potrzebuje sie wygadac. Trace zaufanie do niego. On sie smieje, ze wytrzymam jeszcze tydzien. No wytrzymam, ale mi sie juz gadac nie bedzie chcialo. 🙄 Ostatnio rozmawialismy o podejsciu do pacjentow i stwierdzil, ze trzeba ich miec w dudzie. To prawde powiedzial, bo sie dzis tak poczulam.
Obserwuj wątek
    • gr.ruuu Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 13:51
      Ja nie wiem co ludzie mają z tą terapią. Fetysz jakiś? Ja chodzę na terapię raz na 10 lat i żyję
      • andallthat_jazz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 13:59
        To raz na 10 lat, to nie terapia, ale jakies ataki. 😂 Terapia to raczej proces. Ale zlosliwosc zrozumialam. 😂
    • majenkirr Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 13:52
      Emama
      Tu możesz się wyżalić, porozmawiać o kłopotach z samą sobą i światem wokół Ciebie, jak również podzielić radością, która stała się Twoim udziałem

Codziennie i za darmo! 😉
      • andallthat_jazz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 13:54
        😂
      • andallthat_jazz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:05
        A pozniej beda Ci wypominac, co napisalas. O notorycznych beckach nie wspomne.
        • teodor-k Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:17
          Wchodzisz na ematkę to masz bęcki gratis .Jesteś przyzwyczajona do tego .
        • aqua48 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:17
          Bęcki masz w gratisie.
          • teodor-k Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:24
            Patrz jakie skojarzenia aqua48 w jednej minucie .Jakbyśmy nadawali na jednej fali 😃
            • homohominilupus Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 15:27
              teodor-k napisał:

> Patrz jakie skojarzenia aqua48 w jednej minucie .Jakbyśmy nadawali na jednej fa
              > li 😃

Great minds think alike 😸
              • arthwen Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:18
                O rany, na miejscy aquy to bym się obraziła śmiertelnie...
                • panna.nasturcja Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:36
                  Ja też.
                • teodor-k Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 17:19
                  arthwen napisał(a):

> O rany, na miejscy aquy to bym się obraziła śmiertelnie...
                  >
                  Ostatnio sobie taką kupiłem .Bęcków nie daje 🤣
              • hummorek Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:23
                🤣
      • bergamotka77 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:25
        majenkirr napisała:

> Emama
        > Tu możesz się wyżalić, porozmawiać o kłopotach z samą sobą i światem wokół C
        > iebie, jak również podzielić radością, która stała się Twoim udziałem

>
        > Codziennie i za darmo! 😉
        >

I korzysta z tego, oj korzysta.
      • kozica111 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 18:56
        Ano, mów...
    • princy-mincy Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:05
      Chyba tez bym stracila zaufanie po takim dictum. Owszem, trzeba miec dystans do pacjentow i nie przezywac osobiscie, ale powiedziec, ze trzeba miec ich w dudzie to jednak mi sie w glowie nie miesci i szukalabym chyba innego terapeuty.
      • rosapulchra-0 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:09
        Myślę, że tak nie powiedział, ani nawet nie dał do zrozumienia. To raczej luźna interpretacja autorki wątku.
        • andallthat_jazz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:27
          Powiedzial tak, jak napisalam - tego interpretowac sie nie da. Pozniej przeprosil, ze moze zle sie wyrazil. Dzis pokazal jednak, ze rzeczywiscie tak mysli. I to trudne w srodku terapii. W zyciu bym tak nie potraktowala pacjenta.
          • petit-kitty Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:37
            W jakim nurcie robisz terapie? Czy twój terapeuta ma certyfikat? Skończył szkole? Czy to samozwańczy psycholog? Nie wierze, ze można być certyfikowanym terapeuta i powiedzieć coś takiego pacjentowi. W ogóle nie powinniście rozmawiać na takie tematy.
            • iwoniaw Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:46
              Ktoś jeszcze wierzy, że ten terapeuta istnieje w tzw. realu i nie jest wymyślonym przyjacielem? 🤦‍♀️
              • panna.nasturcja Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:47
                Tak, osoby nowe na forum smile
                • petit-kitty Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 15:31
                  😅
              • lella_two Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 15:41
                iwoniaw napisała:

> Ktoś jeszcze wierzy, że ten terapeuta istnieje w tzw. realu i nie jest wymyślon
                > ym przyjacielem? 🤦‍♀️

Też mnie to zadziwia. Poziom tych wątków leci na pysk, to jest już obraza dla trolli.
            • andallthat_jazz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 15:13
              Szczerze? Nie mam pojecia. Rozmawiamy i efekty widzialam. On sie specjalizuje w terapii ruchu. Dyskusja o mieniu "w tylku" pacjentow wziela sie stad, ze jestem w trakcie szkolenia, w ktorym pierwiastek terapeutyczny jest jego czescia. I on chcial mi dac rady, tylko, ze mnie zatkalo totalnie. A dzis po rozmowie nie mam juz ochoty isc. Nie wiem, ja zawalilam, on. Zupelnie nam sie tory rozjechaly.
              • magdallenac Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 15:19
                Który to już raz Wam się te tory rozjechały? Jeśli ktoś myśli o terapii, to Twoje opowieści o toksycznym terapeucie mogą skutecznie zniechęcić. Miałaś ponoć szukać innego terapeuty? Po co Ty do niego wciąż wracasz?
                • andallthat_jazz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 15:58
                  Bo sie chyba uzaleznilam od niego. Niech to bedzie moze przestroga. Nie kazdy terapeuta Ci przypasuje. Nie kazdy Ci pomoze. W zyciu bym nie uwierzyla, ze tak moze ci ktos wejsc. Rada dla szukajacych: byle nie za mocno.
                  • magdallenac Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:04
                    Czytając o Twoich przebojach, gdybym poczuła potrzebę terapii, to prędzej bym sobie YouTube odpaliła i kupiła kilka książek niż zdecydowała się na taki roller coaster. Nie masz wrażenia, że ta terapia Ci bardziej szkodzi niż pomaga?
                    • panna.nasturcja Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:37
                      Magdalena, ona nie pisze prawdy. Naprawdę tak nie wygląda żadna terapia.
                      Dlatego jej wątki nie są śmieszne, są bardzo szkodliwe.
                      • magdallenac Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:51
                        Ja mam nadzieję, że jakaś przypadkowa zbłąkana dusza, szukając info o terapiach nie trafi na te wątki, bo one rzeczywiście mogą wyrządzić wymierną szkodę. Ja nie wiem czemu, wciąż jej wierzę, tylko wydaje mi się, że ona jest coraz bardziej pogubiona i chyba wiele rzeczy, o których pisze nie dzieje się naprawdę, ale Anna w nie wierzy. Pewnie lepiej byłoby, gdyby rzeczywiście ktoś tam trollował, niż gdyby Anna istniała naprawdę. Jeśli jednak jest to prawdziwa osoba, to z całego serca jej życzę, aby trafiła na jakichś rozsądnych specjalistów, którzy jej pomogą.
                        • teodor-k Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 18:52
                          "Ja mam nadzieję, że jakaś przypadkowa zbłąkana dusza, szukając info o terapiach nie trafi na te wątki, bo one rzeczywiście mogą wyrządzić wymierną szkodę .Trzeba wierzyć ludziom choćby prawda była czasami okrutna .Ja ją lubię bo potrafi się obronić sama przed hejtem i tymi osami co ją kują .A robi to z wdziękiem .To forum nie jest adekwatne do wyrażania opinii na zasadzie wyroczni i czasami trzeba to brać z przymrużeniem oka .Bez przesady .
                          • rosapulchra-0 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:00
                            Co robią te osy?
                            • panna.nasturcja Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:04
                              Kują, Rosa, kują. Bo to osy kujony są smile
                              • daniela34 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:06
                                Kują, osy, kują, bo nie mają trutniaaaa!
                            • iwoniaw Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:04
                              rosapulchra-0 napisała:

> Co robią te osy?
                              >

Kują. Miecze na lemiesze. Czy tam odwrotnie 😀
                        • panna.nasturcja Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:03
                          Magda, ja uważam, że jest prawdziwa. I zgadzam się, że wierzy w to, co pisze. Tylko to nie znaczy, że pisze prawdę.
                      • lella_two Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 17:10
                        Zgadzam się, ona tymi wątkami szkodzi. Pytanie, czy bezmyślnie, czy wręcz przeciwnie.
                    • andallthat_jazz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:46
                      Mam wlasnie. YouTube wlaczony, ksiarzki tez. Pomogl w wielu sprawch, zaszkodzil tez w wielu. Nie uwazam go za zlego specjaliste. Ale mam uraz teraz. Moglanym cis podobnego radzic przyszlym pacjentom. I na bank, nie mialabym ich w duudzie.
                      • andallthat_jazz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:47
                        Jessu ksiazki 🙄
              • helka.na.zakrecie Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 15:24
                Jesus, moze i wy w tej Austrii macie szybszy dostęp do terapii, ale jej jakość 🙈🙈🙈.
                Terapeuta nie daje rad- primo.Secundo- ten twoj koszmarnie przekracza granice.. Eez Ty idz na jakoas wglądową- psychodynamiczna lub analityczną, bo wciąż ladujesz sie w relacje gdzie jesteś b zalezna i naduzywana
                • beaucouptrop Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:12
                  Dostęp szybki, bo jak widać z opisów w Austrii terapeutą każdy może zostać.
                  • rosapulchra-0 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:29
                    Trudno mi w to uwierzyć. Myślę, że dużą rolę odgrywa tu wyobraźnia autorki wątku.
                    • teodor-k Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 17:22
                      rosapulchra-0 napisała:

> Trudno mi w to uwierzyć. Myślę, że dużą rolę odgrywa tu wyobraźnia autorki wątk
                      > u.
                      >
                      I kto to mówi .Nie ma obowiązku podpisywania listy w tym wątku sorry memory .
                      • rosapulchra-0 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:01
                        Odwal się ode mnie, taniurski uncertain
              • gorzka.gorycz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 15:52
                To ten, w którym się zakochałaś?
                • szmytka1 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:17
                  I mial taka kiepska pracę magisterską 😅
                  • beaucouptrop Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:34
                    》I mial taka kiepska pracę magisterską 《
                    A, to wszystko wyjaśnia 😂
          • beaucouptrop Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:17
            》W zyciu bym tak nie potraktowala pacjenta.《
            Na szczęście nie jesteś terapeutą a i o terapii mało wiesz. Jak chcesz pisać o tym wątki to poczytaj coś więcej na ten temat. Chyba że zaspakajasz tu jedynie mitomanskie potrzeby.
          • leosia-wspaniala Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 17:09
            >Powiedzial tak, jak napisalam - tego interpretowac sie nie da.

Przejaw austriackiej kultury z poprzedniego wątku big_grin ?
            • mid.week Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 18:57
              leosia-wspaniala napisał(a):

> >Powiedzial tak, jak napisalam - tego interpretowac sie nie da.
              >
              > Przejaw austriackiej kultury z poprzedniego wątku big_grin ?

No ale co się dziwisz, pisała przecież że Austryjacy przypominają jej Polaków tongue_out
        • leosia-wspaniala Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 17:04
          Oczywiście, że nie powiedział, o ile w ogóle istnieje.
    • alpepe Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:46
      Trzy dni wytrzymujesz bez jedzenia, a tu dwóch tygodni bez klachów z terapeutą nie wytrzymasz, no co ty?
      • teodor-k Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 14:56
        Myślę jakby wrzuciła fotę jego .To wszyscy by tu oszaleli z zazdrości🤭
        • simply_z Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 15:54
          Jezuuu nie, ostatnio wrzucala tutaj gole czlonki.
          • szmytka1 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:18
            I to był jeden jedyny wątek który sobie odpuściłam a tam takie atrakcje były I mnie minęło, to musiał być watek creme.de la.creme czy jak.to.po francusku
            • arthwen Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:44
              Mnie też ominęło, ale ja się akurat z tego cieszę.
              • daniela34 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:47
                Mnie też. To znaczy zaczęłam czytać wątek, ale nic ciekawego nie było, więc porzuciłam i penisowrzut mnie ominął. Ku mojej radości. Nigdy nie zrozumiem, po kiego grzyba było to tu wrzucać.
                • mid.week Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:51
                  daniela34 napisała:

>Nigdy nie zrozumiem, po ki
                  > ego grzyba było to tu wrzucać.

Mam tak z kazdym jej watkiem 🤷‍♀️
    • homohominilupus Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 15:26
      Powinniście o jedzeniu porozmawiać.
      • rosapulchra-0 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:31
        Bitej śmietany?
        • rosapulchra-0 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:56
          A nie! O jedzeniu co dwa, trzy dni. Kurczę, śpiąca jestem..
        • mid.week Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 18:58
          rosapulchra-0 napisała:

> Bitej śmietany?
          >

Nie podpowiadaj jej takich rzeczy...
    • gorzka.gorycz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 15:27
      To pomyśl, że to jedzenie i nie musisz od razu i tak często. Wytrzymasz jeszcze z miesiąc.
      • leosia-wspaniala Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:03
        Najlepiej jeść tylko u terapeuty!
    • mama-ola Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:39
      No jak on śmiał zachorować. Jak on mógł Ci to zrobić. Powinien wziąć pod uwagę, że będzie Ci to nie rękę. Miał Cię w dudzie, ewidentnie, przyswajając ten zarazek czy bakterię.
    • ichi51e Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:42
      Przepraszam ale odpadłam na etapie jak do 3 chodziłaś jednocześnie. co się stało z pozostałymi?
      • cosmetic.wipes Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 17:29
        Zjadła ich.
        • arthwen Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:44
          Jeden raz na trzy dni, to by się w sumie mogło zgadzać wink
    • thank_you Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 16:42
      Robię zrzutkę na opłacenie lepszego trolla - komu podać nr konta?
    • andallthat_jazz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 18:19
      Odpowiem zbiorczo, bo nie chce mi sie po watkach latac. To nie jest przeslanie, zeby do terapeutow nie chodzic. Ale, zeby moze lepiej wybierac, niz ja. Podziekuje panu jutro, bo zle sie z tym czuje. Na szczescie terapeutka nr.3 jest i chce dalej mnie prowadzic, choc jej raz odmowilam. Terapia z tym panem troche/mocno mnie pogubila. Wiec jesli potencjalna pacjentko nie wierzysz, ze terapia moze pojsc zle, to moze... 🤦‍♀️ Zwlaszcza jak komus zaufasz a on ma to w dudzie. Sprobuje raz jeszcze z terapeutka, zeby wyleczyc sie z terapeuty. 🙄 Pozniej to juz tylko youtbe i ksiazki.
      • panna.nasturcja Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:08
        Tak, tak, tak… ile to już razy dziękowałaś temu terapeucie? Bo się w nim zakochalaś, bo on się zakochał w tobie, bo miał złą pracę magisterską bo klepał regułki, ale świetnie ci się z nim gadało, bo skończył się kontrakt z nim, bo miałaś nowego, dwóch nowych.
        Panuj trochę nad tym bajaniem.
      • helka.na.zakrecie Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:29
        Idź na terapię psychodynamiczna lub analityczną... Moze przestaniesz wtedy mnozyc te wątki, bo w profesjonalnie zajmuesz, sie sobą
        • panna.nasturcja Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:44
          Jej jest potrzebny psychiatra, nie terapia. A przynajmniej nie sama terapia.
          • alpepe Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 20:32
            Też tak sądzę i stawiam na dysocjacyjną osobowość, stąd ta mnogość tematów i wrażeń bez wewnętrznej spójności.
    • bene_gesserit Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 18:54
      Od wygadania się to są bliscy, terapia to ma byc krew, pot i łzy, wielki zagarniający proces, a nie jakie pogaduchy.
      • andallthat_jazz Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:39
        No i jest! Ale nie w tym sensie, jak myslalam. 🙄 Zostawil mnie emocjonalnie otwarta i se poszedl. A przy ostatnim spotkaniu mowil, ze potrzebujeny rytmu. Nie, tak bym sie z pacjentem nie obeszla.
        • panna.nasturcja Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:44
          Tobie na szczęście nie grożą żadni właśni pacjenci. Na szczęście dla nich.
      • boogiecat Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:57
        bene_gesserit napisała:

terapia to ma byc krew, pot i łzy, wielki zagarn
        > iający proces,

Czy aby nie przesadzasz?😀

Rozne sa rodzaje psychoterapii, jak i rozni pacjenci. Wielu ludzi nie ma tez w swoim zyciu bliskich, ktorym mogliby sie wygadac, ktorzy mogliby im pomoc nabrac dobrych nawykow, spojrzec na sprawy ze zdrowszej pozycji.
        • bene_gesserit Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 28.02.23, 07:04
          Oczywiście, że przesadzam.
    • amsterdama Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 27.02.23, 19:56
      Pozdrawiam Cię Aniu. Fajnie, że jesteś😃
    • milku90 Re: Rozzalenie 🙄🤦‍♀️ Terapia 28.02.23, 07:38
      Ja bym go zmieniła.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka