mmoni 05.03.23, 15:37 Jaki krem/emulsja do twarzy, którą również można stosować w okolicach oczu? Używałam Pharmaceris S Sensi Protect Lotion SPF 50 i był on idealny, ale niestety go wycofali Nie interesuje mnie osobny krem pod oczy z filtrem, bo krem pod oczy już mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mayaalex Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 05.03.23, 16:45 ja zazwyczaj stosuje LRP anthelios (taki przeciwko przebarwieniom) i nadaje sie pod oczy bez problemu (tzn nie podraznia i nie szczypie). Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 05.03.23, 16:56 Słynny na forum Garnier też nie szczypie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 05.03.23, 20:26 Który, bo jest ich kilka? www.garnier.pl/ochrona-przed-sloncem/super-uv Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 15:39 Ten: www.garnier.pl/ochrona-przed-sloncem/super-uv/fluid-do-twarzy-spf-50 Nie szczypie w oczy, nadaje się do wrażliwej i suchej skóry (mam skłonność do podrażnień i uczuleń),, używałam na wakacjach na południu Europy w pełnym słońcu i jak wyjechałam na wakacje blada tak blada wróciłam. Nakładałam na swoją codzienną pielęgnacje, można też bez problemu nałożyć na niego makijaż. Używam też tego kremu z Medik8, ale Garnier dużo tańszy. medik8.pl/produkt/advanced-day-total-protect/ Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 05.03.23, 17:02 Ubolewam z powodu wycofania Pharmaceris sensi protect! Dlaczego?! W oczy nie szczypie wspimniany Garnier, Holika Aloe i Cosrx. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 05.03.23, 21:38 Korres ma wersję SPF 50, którą można stosować pod oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 09:36 Mnie Garnier wysusza , najlepiej sprawdza się nivea- a Jam bardzo wrażliwe oczy . Ta; Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 10:01 Niedostępny w Polsce niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 10:41 mmoni napisała: > Niedostępny w Polsce niestety. Dostępny w drogeriach internetowych w PL: www.ceneo.pl/93977375 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 11:21 Mnie Garnier też wysusza i w ogóle jestem zaskoczona popularnością a rzadko ktoś pisze, że to ma chyba trochę za dużo alkoholu w składzie, by nadawało się do każdej cery. Dla mnie super alternatywą, która nie piecze do tego w oczach, jest produkt z niemieckiej drogerii DM - Sundance sensitiv LSF 50+. Jakby ktoś podróżował przez Niemcy warto kupić i spróbować. Opórcz tego jestem niezmiennie fanką mineralnej Lavery Sensitiv Anti-Age LSF 30. Jest barwiona na waniliowo i używam jej często nawet jako korektora pod oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 11:26 Niestety, Lavera u mnie się nie sprawdziła, czego żałuję, bo tańsza znacznie od REN. Ale marzy mi się mineralny z witamina C. Teraz zamówiłam Juicy Beauty, ale tam są śladowe ilości. P.S. negatywnych skutków Graniera nie doswiadczyłam, ale korzystam okazjonalnie ( w zeszłym sezonie pewnie kilkanascie razy) i sprawdził się znakomicie. Na pewno chcę go mieć w letniej "kosmetyczce". Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 12:36 chococaffe napisała: > Ale marzy mi się mineralny z witamina C. T No to zobacz u Facetheory. Oni mają Amil-C Whip M5 LSF 30 i to jest z witaminą C. Przed chwilą byłam na ich stronie, bo oni mieli kiedyś emulsję z filtrem pod nazwą Sunfragma SPF 25 Melting Balm (5 gwiazdek UVA) i to wydawało mi się wtedy trochę tłustawe, ale mam wrażenie, że teraz byłoby świetne jako codzienny filtr. Nie mogę tylko znaleźć. Ale może coś się pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 12:48 Amil ma chyba też filtr chemiczny (@tinosorb?). Nie jestem z założenia wrogiem chemicznych, ale szukam ideału. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 12:49 p.s. ale dzięki za przypomnienie, może w ramach płodozmianu zamówię tej wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 23.03.23, 08:34 Amil-C Whip M5 LSF 30 - kupiłam wcześniej. Wydaje się super. "Mam" już więć 3 trzydziestki, które lubię a każda ma inną dodtakową zaletę (poza tym, że wszystkie mają przyzwoity skład, nie bielą, nie świecą) REN mineralny - zwęża rozszezrone pory Juicy Beauty CC 30 - dodaje trochę koloru (na początku trochę świeci, ale to znika po mniej więcej 30 minutach Amil Whip - ma największą porcję witaminy C (chociaż nie jest to poziom serum) Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 12:08 Nie trzeba jechać przez Niemcy, jest już kilka drogerii dm w Polsce. Sklep internetowy też mają. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 12:22 No to polecam Sundance. Ten fluid jest genialny. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 12:15 Ja o tym pisałam. Mnie nie tyle eysusza, co przeszkadza mi zapach. No ale chroni dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 12:28 Ja też po otworzeniu tuby myślałam, że jestem na monopolowym. I niestety, ten alkohol w Garnierze nie tylko śmierdzi, ale mnie bardzo piecze i po klku dniach miałam czerwone plamy. Jako coś na upalne wakacje jest może ok, jako codzienny filtr na mojej suchej wrażliwiej skórze się nie sprawdza. Ale ja ostatnio smaruję na noc na naprawdę tłusty krem jeszcze masło shea z olejem arganowym i rokitnika, a rano skóra jest jakbym ją dopiero umyła. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 07.03.23, 21:00 A ja myślałam że samotna jestem w tym alkoholowym odczuciu - aż opary w oczy szczypią🤣. Zamówiłam 4 sztuki Sun dance- ma bardzo przyjemną cenę- dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 07.03.23, 21:24 O, aż cztery? Mam nadzieję, że nie będzie wtopy. Ja w każdym razie stosowałam to całe lato i choć jestem fanką ekologicznych kosmetyków, to przy tym zrobiłam wyjątek, ekologiczne mineralne bielą i podczas upałów jednak odczuwa się "ciężko" na skórze. Ale pomiętaj, że polecankami z interntu jest różnie, mi ten wielbiony pod niebiosy Garnier kompletnie nie podszedł. Jak żel do dezynfekcji rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 07.03.23, 21:48 Mam się z kim podzielić jakbyśmy się nie dogadali- dlatego wzięłam cztery. U mnie filtry do twarzy schodzą hurtowo. Garnierami też się podzieliłam- bez żalu🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 10.03.23, 08:18 Już mam- testuję, ale najlepszy będzie dla mnie na zimę przy wyższym retinolu- wtedy skóra bardziej sucha( moja). Teraz trochę jednak za tłusty. Lekka konsystencja, dobrze się wchłania, nie bieli, ale zostaje film. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 23.03.23, 11:51 Ja mam suchą skórę, więc dla mnie ten "film" jest praktycznie niestniejący. Ale pewnie dlatego kosmetyk uważam za lepszy od wysuszającego Garniera. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 10:02 skin79 spf50 jest fajny nietłusty,teraz w Hebe promocja na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 10:35 Niezmiennie REN Skincare Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 10:45 btw - ktoś zna filtr mineralny z poważną ilością witaminy C? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 12:03 Niezly jest medik 8, z witamina C. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 12:20 FILTR mineralny z witaminą C? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 12:30 skinexpert.pl/produkt/physical-sunscreen-spf50-mineralny-filtr-przeciwsloneczny-60ml/ Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 12:46 dzieki, spojrzałam na skład i tam nie ma witaminy C Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 06.03.23, 15:22 simply_z napisała: > Niezly jest medik 8, z witamina C. Jest genialny- szkoda że nie ma spf 50. Na szaro-burą pogodę ( u mnie)się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 07.03.23, 19:13 Jestem po 1,5 dnia uzywania Juicy Beauty (CC, 30). Mineralny, jakieś sladowe ilosci witaminy C. Wydaje się być bardzo ok, przynajmniej na razie, to znaczy nie bielę, nie świecę, krem nie podkreśla wszystkich możliwych niedoskonałosci (ale i też umiarkowanie je tuszuje), nie drażni. Można wyjść do ludzi i nie straszyć jak biała dama Jeżeli po dłuższym stosowaniu nie uczuli, nie będzie zapychał, to pewnie włączę na stałe (na zmianę z innymi) Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 24.03.23, 09:01 Donoszę, że testuję ten: Nie szczypie w oczy ( a nakładam na powieki i dolne i górne), nie bieli, nie zostawia otyknowanej skóry. Ppd 48 i ta cena Chyba mam nowy hit. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 24.03.23, 09:24 Nie wiem czy mam siłę próbować kolejny Pharmaceris...zwłaszcza, że skład taki sobie Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 24.03.23, 10:26 Na składach się nie znam, przekonuje mnie wysoka ochrona, bezpieczne oczy, niebielenie i cena. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 24.03.23, 14:41 w tej kategorii to mam Garniera na bardziej letnie okazje. p.s. a po każdym pharamcerisie byłam biała i świecąca - cały czas/długo. Szkoda o jestem wrażliwa na ich "design" Odpowiedz Link Zgłoś
yoko765 Re: kosmetycznie - SPF pod oczy 24.03.23, 20:45 Ja obecnie testuję fluff sun protection. Miał mieć też właściwości kremu koloryzojącego , ale to nieprawda u mnie efekt BB żaden. Odpowiedz Link Zgłoś