Dodaj do ulubionych

Macie trencz?

07.03.23, 10:55
Ja sobie zakupiłam w kolorze khaki i teraz zastanawiam się czy go jednak nie zwrócić.
Jest dobrze wykonany, bawełniany, długi za kolana, ale właśnie dość taki sztywny materiał i rozmyślam czy często będę go nosiła, bo jeśli zaraz zrobi się ciepło to będzie wisiał w szafie.
Może lepiej coś cienkiego, jakaś cienka kurtka, parka?
Mój styl to raczej Smart casual, przeważnie spodnie, buty sportowe. Czy taka oliwka ( w opisie było khaki) pasuje do kobiety o włosach ciemny brąz, oczach też ciemnobrązowych i ciemniejszej karnacji?
Obserwuj wątek
    • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 10:59
      Wrzucam płaszcz, widać kolor włosów
      • waleria_bb Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:09
        Ładny i ten kolor khaki nie jest aż tak oklepany jak beżowy trencz, który wiosną dosłownie atakuje.
        • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:16
          Też tak myślałam wybierając ten kolor.
        • shellyanna Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:25
          A to ja mam takie właśnie. Dla mnie to beż.
      • piataziuta Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:18
        Zwrócić.
        Wyglądasz jak dziewczynka która podebrała dziadkowi płaszcz z szafy.
        Zła długość dla ciebie i kolor też słaby.
        • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:20
          Czemu zła długość ?
          • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:23
            Tu trochę inaczej kolor wygląda
            • shellyanna Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:25
              O tu oliwka.
            • piataziuta Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:22
              naobiadpulpety napisała:

> Tu trochę inaczej kolor wygląda

Na drugim zdj dużo lepiej, ale i tak mógłby być krótszy.
          • ninanos Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:29
            Nie słuchaj. Długość jest taka jak powinna być. Trencz teraz nie nosi się dopasowany, on powinnien być lekki oversize.
            • simply_z Re: Macie trencz? 07.03.23, 12:20
              No nie wiem, jak dla mnie to o rozmiar za duzy.
            • magdallenac Re: Macie trencz? 07.03.23, 13:39
              Czy to naprawdę ważne, jak się teraz nosi? Przecież ona tonie w tym trenczu.
              • shellyanna Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:02
                Polki maja jakaś taka słabość do obcisłych rzeczy na styk.
                Trencz na fotkach leży super.
                • magdallenac Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:16
                  Ja rzadko noszę obcisłe rzeczy, lubię też oversizy i mam kilka oversizowych płaszczy. Tu po rękawach widać, że ten płaszcz jest za duży.
              • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:11
                Serio?
                • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:18
                  No nie wiem czy tonę
                  • magdallenac Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:26
                    Jesteś drobna, a w tym płaszczu wyglądasz na dość potężną. Może gdyby był odrobinę krótszy - max 10 cm?
                    • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:29
                      No może
                  • triss_merigold6 Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:40
                    Za długi jest.
                  • azalee Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:53
                    Zgadzam sie ze ten trencz wyglada na tobie troche ciezkawo, moze to kwestia materialu, rozmiaru a moze dlugosci (a podejrzewam ze wszystkiego naraz).
                    Zwrocilabym go na twoim miejscu. Pisze to jako amatorka trenczy, mam ich kilka i uzywam przez duza czesc roku.
                  • majenkirr Re: Macie trencz? 08.03.23, 17:47
                    Źle w nim wyglądasz. Ja bym oddala.
          • piataziuta Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:20
            naobiadpulpety napisała:

> Czemu zła długość ?

W złym miejscu ci się kończy przez co ciągnie do dołu sylwetkę.
            Powinien być z 10 cm krótszy.

• naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:28
              Do kolan? Większość była takiej długości.
              • magdallenac Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:33
                Nie do kolan, a za kolana. Mniej więcej tak. Ale to ja, tak jak pisałam lubię oversizy, ale nie takie, które sprawiają, że wyglądam na potężną.
                • piataziuta Re: Macie trencz? 07.03.23, 15:12
                  tak
                  albo chociaż tyle:

• pitupitt Re: Macie trencz? 07.03.23, 18:32
                    Obie wypisujcie głupoty, trencz jest ok pod względem rozmiaru i dlugości.
                  • trampkoss1 Re: Macie trencz? 07.03.23, 22:46
                    Ej, ale jak założyć do tego granatowy beret + wsiądzie na zielono różowy rower to będzie idealnie. Jak Michelle z Allo Allo. Właśnie z tą długością 😝.
                    • piataziuta Re: Macie trencz? 08.03.23, 08:38
                      trampkoss1 napisał(a):

> Ej, ale jak założyć do tego granatowy beret + wsiądzie na zielono różowy rower
                      > to będzie idealnie. Jak Michelle z Allo Allo. Właśnie z tą długością 😝.

Tak! big_grin
                      I białe skarpetki do pantofli! Też są teraz w modzie! tongue_out

Michelle nosiła do tej długości buty na słupku, żeby się trochę odbić od ziemi. ;P
      • joyce_byers Re: Macie trencz? 07.03.23, 12:35
        Ładny. Zostaw. Wynosisz.
    • alicia033 Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:02
      mam 7 (słownie: siedem)
      • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:05
        Jakie kolory?
        • alicia033 Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:49
          naobiadpulpety napisała:

> Jakie kolory?

biały, jasny szary, piaskowy, błękitny, czerwony, dwa granatowe
    • 0bywatelka87 Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:03
      Tak mam trencz w kolorze czerwonym z paseczkiem . Jest krótszy i bardzo wygodny . Nie mam za pięknej talii i ten pasek właśnie ją robi. Też jestem brunetką z ciemnymi włosami, karnacją i piwnymi oczami - kolor czerwony w 100% jest dla mnie.
      • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:05
        Krótszy czyli dokąd?
        • 0bywatelka87 Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:50
          Do połowy posladków
          • kurt.wallander Re: Macie trencz? 07.03.23, 12:32
            Niedawno kupowałaś może? Szukam od dłuższego czasu właśnie czerwonego krótszego trencza.
            • 0bywatelka87 Re: Macie trencz? 07.03.23, 12:59
              Nie kupiony jakies 3 lata temu na quiosque
              • kurt.wallander Re: Macie trencz? 07.03.23, 13:14
                Dzięki.
    • szaraiwka Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:05
      Mam granatowy. Bardzo go lubię. Tez jest dość sztywny, wydaje mi się ze dla trzymania formy taki być powinien. Sprawdza mi się przez cały sezon wiosenno- letnio-jesienny. W lecie czasem tez są chłodne dni przecież.
    • kanga_roo Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:06
      nie mam, ale właśnie zamierzam mieć. dokładnie taki.
      powiedz, gdzie kupiłaś smile
      • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:16
        Zara
        • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:17
          Może zostawię 😀
          • gris_gris Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:28
            naobiadpulpety napisała:

> Może zostawię 😀

Zostaw, i kolor, i dlugosc bardzo ok.
    • daniela34 Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:08
      Macie. Oliwkowego nie macie ale byście chciały, bo w oliwce wam jest akurat super.
    • gama2003 Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:11
      Mam granat, beż i ecru.
      Dwa mają z 15 lat minimum, trzeci z 3. Noszę, lubię.
    • ichi51e Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:12
      Mi się wydaje ze na trencz to w Polsce nie ma klimatu. Zaraz lato będzie ile razy to człowiek włoży..
      • alicia033 Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:54
        ichi51e napisała:

> Mi się wydaje ze na trencz to w Polsce nie ma klimatu.

Powiedziałabym, że przeciwnie. Dlatego tyle mi się ich uzbierało przez lata. Zaczynałam nosić w marcu, kończyłam w listopadzie, dłuższe przerwy to tak II połowa czerwca-sierpień.

>Zaraz lato będzie ile razy to człowiek włoży..

Optymistka!
    • shellyanna Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:23
      Mam 2. Oba w klasycznym beżu. Jeden typowy krój, drugi trochę oversize i udziwniony. Nosze rzadko. Z przyczyn wspomnianej przez Ciebie. Jak zimno, wole płaszcz, jak się robi pogoda przejściowa to maks tydzień w roku.
    • ninanos Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:25
      Mam bezowy z mango. Kupiłam go dwa lata temu, jest podobnej długości do twojego i bardzo go lubię.
    • misiamama Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:25
      Mam granatowy, długość do kolan (krótki - bardzo wygodny). Gdybym miała kasę to kupiłabym piaskowy za kolana (ale krótszy niż na zdjęciu).
    • snakelilith Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:29
      Trencz jest ładny. Aż spojrzałam na stronę Zary, ale on w sklepie jest bardziej zielony, dla mnie ładniejszy. Ale ten prawdziwy kolor na twoim zdjęciu też nie jest zły. Długość mi się podoba. Przez pewien czas dostępne były takie krótkie, które ledwo zasłaniały spoódnicę do kolan, tym można się fajnie zamotać. Więc ja jestem na tak. Taki trencz nie wydzie raczej z mody, a jak zdarzy się chłodne lato, to jak w sam raz. Wiosną i jesienią też można nosić.
      Swoją drogą, w niemieckim sklepie jest wyprzedany, takie klasyczne rzeczy idą jak ciepłe bułki.
    • babsee Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:30
      Miałam ale dałam corce-powód?założylam go raz...
      Jestem fanką kardiganow wszelakich i trudno bylo mi to zastąpić trenczem, który ze swej natury jest nieco bardzo formalny niż kardigan.
      A poza tym wiosna w tym kraju trwa maks 3-4 dni smilejest zimno, zimno, przymrozek, śnieg, zimno, plucha, przymrozek, deszcz ze śniegiem, deszcz i nagle bach!!22 stopnie.
    • ykke Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:41
      Wiosenny chyba moglby być krotszy i lżejszy.
      A ja mam pytanie z innej beczki- dlaczego wszystkim trenczom montują te ohydne, dwubarwne, brązowe guziki???
      • alicia033 Re: Macie trencz? 07.03.23, 12:25
        ykke napisała:

> A ja mam pytanie z innej beczki- dlaczego wszystkim trenczom montują te ohydne, dwubarwne, brązowe guziki???
        >

Nie wszystkimsmile
        Natomiast to jest nawiązanie do oryginału, który powstał w czasach, gdy guziki były rogowe.
    • mayaalex Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:46
      nie mam i ciagle szukam. Czarne i granatowe lubie najbardziej, w bezach ciezko mi znalezc kolor, w ktorym nie wygladam jak smierc. Ten Twoj bardzo ladny, ciekawy kolor. I fajnie, ze bawelniany. W Belgii bardzo sie przydaje bo tu pogoda typu 15 stopni to jednak potrafi sie zdarzyc w kazdym miesiacu… Ale w PL tez, przeciez chocby poranki i wieczory sa chlodne dosc dlugo, nawet jak w ciagu dnia jest cieplo. Zostaw smile
    • bei Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:50
      Mam szarobłękitny, już ma kilka lat, ale rzadko noszę, wciąż jak nowy. Pod trencz zawsze możesz założyć coś bardzo lekkiego, możesz nosić rozpięty i zastąpi w niektórych sytuacjach lekką kurtkę. Kolor i długość Twojego bardzo dobra. Mam nadzieję, ze bardzo go polubisz i wykorzystasz do wielu stylizacji.
    • trampkoss1 Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:53
      Mam kilka:
      1,2,3 - oryginalne Burberry (dwa klasyczne beżowe, jeden taki bardziej khaki, różne długości, jeden ma dopinaną wełnianą podpinkę - oczywiście w krateczkę - genialna sprawa jak robi się zimniej) - wszystkie trzy maja ze 30-40 lat, wyglądają jak nówki sztuki, fasonowo tez smile
      4 - antracytowy - nie lubię go, nie wiem po co go mam
      5 - różowy - j.w.
      6 - ciemnozielony (butelkowa zieleń) z cieniutkiej wełenki z odjechaną kolorowa podszewką od Teda Bakera - ten jest mój ulubiony, nosze go najczęściej.
      Czyli rekordu alicii033 nie pobiłam smile
      • alicia033 Re: Macie trencz? 07.03.23, 11:57
        trampkoss1 napisał(a):

> Czyli rekordu alicii033 nie pobiłam smile

Poczekajmy na magdallenę!
        • magdallenac Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:38
          Jestem, jestem😀Trencze to nie moja specjalność, bo wyglądam jak przebrana - normalnie detektyw Clouseau. Mam płaszcze, ale żadnego trencza.
          • alicia033 Re: Macie trencz? 07.03.23, 18:38
            magdallenac napisała:

> Mam płaszcze, ale żadnego trencza.

Ufffwink
      • danaide2.0 Re: Macie trencz? 07.03.23, 18:42
        Stare Burberry liczyłabym jako dwa.
        Ja mam jeden, granatowy, do jeansów - uwielbiam. Co z tego, że ponoszę parę razy w roku - czekam z niecierpliwością.
        • trampkoss1 Re: Macie trencz? 07.03.23, 22:48
          Alicia, jesteś zdetronizowana 😝
    • simply_z Re: Macie trencz? 07.03.23, 12:22
      Mam 1 ale sredmio wygodny i nosze go rzadko
      mam tez plaszcz wiosenny z czegos w rodzaju cienkiej eko skorki i pelni role troche trencza
      a teraz kupilam sobie jeden cienki placz oraz cos w rodzaju kurtko-plaszcza w intensywnym kolorze...
      przyda sie na wyjazd
    • kurt.wallander Re: Macie trencz? 07.03.23, 12:30
      Kolorystycznie pewnie pasuje do twojej karnacji, ale dla mnie za długi.
    • pepsi.only Re: Macie trencz? 07.03.23, 12:39
      Nie, nie mam.
      Podoba mi się, na innych dziewczynach, paniach, ale ja zdecydowanie wolę narzucić na siebie kurtkę. Bluzę. Cokolwiek, byle wygodnie. Taki letni (wiosenny) płaszcz nie dla mnie.
    • szarmszejk123 Re: Macie trencz? 07.03.23, 13:25
      Mam beżowy, kupiony spontanicznie z powodu zimna we wrześniu w IT. Załozyłam ze trzy razy,jakoś mi nie leży.
    • szafireczek Re: Macie trencz? 07.03.23, 13:42
      Tak, ale nie taki długi, jak Twójsmile
      Mam jasnopopielaty z odpinaną podpinką i podszewką w kontrastowym, żywym kolorze, nieco przed kolano, ciut za kolana mam tradycyjny, ale za to żółty, zupełnie klasyczny mam granatowy i jeden jednak dziwny - mocno taliowany w prążki jasnoróżowe i fuksjowesmile
      Ja lubię nosić do sukienek.
    • shmu Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:18
      Mam i nie noszę. Wbrew pozorom nie każdy trencz jest uniwersalny. Mój miał spory kołnierz, który wydawał się klasyczny 8 lat temu a teraz jest niemodny. Ja bym zwróciła i kupiła inny kolor, jeśli będziesz go nosić. Trencz to dla mnie coś lekkiego, a ten kolor jest ciężki i trudny do zestawienia z czymś pastelowym, lekkim. Tak czy tak, zakładałabym go bardzo rzadko.
    • kafana Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:34
      Mam i bardzo lubie. Tylko ze w zeszłym roku ubrałam raz. Bo albo buło za zimno albo za goraco
      • naobiadpulpety Re: Macie trencz? 07.03.23, 14:56
        No właśnie.
      • shmu Re: Macie trencz? 08.03.23, 22:46
        No właśnie dlatego bym oddała (i dlatego nie noszę swojego).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka