tanebo001 12.03.23, 18:10 Tak się zastanawiam czy są dziś jakieś związki między mężczyzną i kobietą które się dziś nie rozpadają? Takie na dobre i złe? Do śmierci? A która ematka ma najdłuższy związek/małżeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cegehana Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:17 Są. Zmieniają się na przestrzeni lat czasem na lepsze czasem na gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:17 Sa, znam, nawet dosc liczne. Byc moze jeszcze sie nie rozpadly i kiedys to zrobia, ale poki co trwaja. Czy beda trwac do smierci, zobaczymy, gdy jednej ze stron sie zejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:23 My w związku 41 lat. W małżeństwie 35. Dużo przeszliśmy. Rozstać się można w każdej chwili tylko czasami szkoda tych dobrych wspólnie przeżytych chwil i momentów. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:01 aqua48 napisała: > My w związku 41 lat. W małżeństwie 35. My 44/38. Zaczynaliśmy w wieku 16/19 Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:25 My 26 plus ponad 4. Jesteśmy naprawdę dobrani i szczęśliwi więc gdzie tam o rozstaniu myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:37 No przecież nie ma na to recepty czy instrukcji. Rozstałam się z pierwszym mężem po 20 latach związku, z czego 8 w małżeństwie. Z drugim jesteśmy 4,5 roku po ślubie więc to b krótko ale oboje mamy doświadczenia z poprzednich związków i staramy się nie popełniać tych samych błędów. Nadal się 'docieramy' 😉 Ale trafić na siebie nie było.latwo, splot okolicznosci, niewiele brakowało żebyśmy się jednak nie spotkali więc los przeznaczenie czy tam łut szczęścia też nam pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda [...] 12.03.23, 18:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:22 Cześć zerlinda 👋 Zgłosiłam twój post do moderacji ale lepiej żeby został bo ładne sobie świadectwo wystawiasz. Nie pomyliłam się ani trochę jak widać na twój temat, ale dodałabym jeszcze ze masz ewidentnie coś z głową. Napisz coś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:24 Doczekałaś się psychofanki? 🤨 Jak do tego doszło? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 21:18 Nie, nie doczekała się nawet psychofanki. Oprócz nudnego życia i przesiadywania całymi dniami na forum niczego się nie doczekała bidulka. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda [...] 12.03.23, 21:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week [...] 12.03.23, 19:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:39 Zabolała ją chyba prawda na jej temat, to się przysrała do mnie. Fajnie mieć psychofankę 🥳🍷 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:44 A cóżeś ty jej byla uczynila za krzywdę Homo? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 20:39 mid.week napisała: > A cóżeś ty jej byla uczynila za krzywdę Homo? Skomentowałam jej wypowiedź w wątku o zbiorkomach i odniosłam się do całokształtu jej tfurczosci na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda [...] 12.03.23, 21:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin [...] 12.03.23, 18:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 20:07 by napisała: > Wygaś. obawiam się, że jest zbyt zajęty zakładaniem kolejnych wątków Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:40 ja - 22 lata będzie w tym roku, rodzice - 50 lat (!!! właśnie się zorientowałam) brat - 15 lat, siostra - 10 lat, brat - 8 lat Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:44 Właśnie, moi rodzice 55, brat z żoną tyle co my. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:41 Moi rodzice są małżeństwem od 45 lat, był taki okres, że wolałabym żeby się rozwiedli, ja w małżeństwie wytrzymałam z rok czy dwa, a w związku nieformalnym już z 15, bywa lepiej i gorzej, ale jakoś tak trwamy. Mało znam małżeństw, które mają długi staż, w moim pokoleniu to już 2,3 czy nawet 4 podejścia do małżeństwa i dobrze, bo to chore trwać w chorych związkach, tylko też nie wiem po co je formalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:08 Najlepiej trwać w zdrowych związkach, niezależnie czy są sformalizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:45 Moi rodzice 47. Moja przyjaciółka i jej chłop 20, przyjaciel męża 30, my 18. Nie planujemy się rozstawać. Jest nadzieja Tanebo! Odpowiedz Link Zgłoś
sabina211 Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:52 Za miesiąc minie 18 lat małżeństwa. Jest dobrze, nikt nie myśli o rozstaniu. Moi rodzice w tym miesiącu świętowali 49 lat, już zapraszają na imprezę za rok. Wbrew ogólnym trendom mało znam ludzi po rozwodach (choć oczywiście znam), tylko moi teściowie z tych, co znam rozwiedli się po 20 latach małżeństwa. Jeśli znam rozwodników to po 1-5 latach po ślubie i bez dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:53 Oczywiście, ale rzadko wśród celebrytów. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:56 My jesteśmy po ślubie 23 lata. W związku jeszcze z 8 (?) lat więcej, bośmy jakoś we wczesnym liceum zaczęli ze sobą chodzić. Moja siostra - 37 lat po ślubie. Też licealny związek, więc można kilka lat doliczyć. Moi teściowie przeżyli w małżeństwie 50 lat. Teściowa zmarła niedługo po złotych godach. Moi rodzice - 61 and counting. W takiej bańce żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 18:57 My 25 lat w zwiazku, moi rodzice ponad 60, moj brat ponad 30. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:05 Ogólnie związki są trudne i nawet najbardziej dobrane pary przechodzą mniejsze lub większe kryzysy na przestrzeni lat. Czasami ciężko wytrzymać nawet z samym sobą a co dopiero z drugim człowiekiem, który ma własne demony. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Rozpad ziązku 13.03.23, 01:32 Podoba mi się Twoje ostatnie zdanie. Dzięki Bogu mój mąż jest bardzo cierpliwy. My zdecydowanie CHCEMY nadal być ze sobą i możliwe aż do śmierci. W tym roku będzie 30 rocznica ślubu. Razem jesteśmy od 34 lat. Poznaliśmy się wcześnie. I te wszystkie lata przeleciały niewiarygodnie szybko i związkowo bezboleśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:08 "A która ematka ma najdłuższy związek/małżeństwo?" Ta która ma kredyt we frankach Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:21 Nie, nieprawda. Znam małżeństwa, które się rozpadły mami kredytu, znam takie, które są udane a kredytów brak. My też kredytu nigdy nie mieliśmy i jakoś mamy trwały związek. Niektórzy ludzie są ze sobą bi chcą a nie dlatego, że rozstanie to gorsza opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:16 Związek 28 lat, małżeństwo, półtora roku krócej. Mam nadzieję, że już się nie rozpadnie, skoro tyle przetrwał. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:18 Moi dziadkowie byli razem 61 lat, do śmierci babci, moi rodzice byli ze sobą 45 lata, do śmierci mamy. Ja jestem z mężem 28 lat, i jest dla nas obojga oczywiste, że będzie zawsze razem, do końca. Ale my mamy takiej lewackie małżeństwa, bez unieważnień. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:27 Ja znam mojego męża od 2. klasy podstawówki i chodziliśmy do tej samej SP i LO, choć nie byliśmy wtedy parą. A jesteśmy ze sobą od 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:31 Tak, oczywiście że są. Czy na pewno przetrwają "aż do śmierci" to dowiemy się w dniu śmierci jednego z partnerów, ale są długie. Z drugiej strony, czy na pewno tylko związki na całe życie są dobre? Nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:33 Ja jestem pewna, że nie tylko ( oczywiście mogę się mylić). Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:53 Ja też. Nie każdy poznaje swojego partnera w młodym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:45 Moje małżeństwo się nie rozpada (mimo pewnych zawirowań) i planuję go utrzymać dożywotnio. Oczywiście biorę pod uwagę, że mogę się zdziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Rozpad ziązku 12.03.23, 19:55 Poznaliśmy się w końcówce studiów i w przyszłym roku stuknie nam 20 lat. Aż mi ciężko uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Rozpad ziązku 13.03.23, 02:23 30 lat razem, 23 lata po ślubie. Jakoś dajemy radę. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Rozpad ziązku 13.03.23, 06:52 W tym roku stuknie nam 24 lata bycia razem (a 20 lat po ślubie). I każde z nas kończy w tym roku 48 lat, czyli równo jesteśmy ze soba połowę swojego życia. Na rozwód się nie zanosi, ale bywało bardzo cięzko. Moim rodzicom stuknie w tym roku 53 lata bycia ze sobą, a 49 lat małżeństwa. I nie jest to dobry związek. Staż o niczym nie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Rozpad ziązku 13.03.23, 07:18 Mam taki sam staż. Tyle, że razem jestesmy juz ponad połowę życia 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Rozpad ziązku 13.03.23, 07:01 Ej, ale czego ty się konkretnie obawiasz? Bo to trochę jak przeciętny miłośnik Korwina wyrażający obawę o wysokość podatku dochodowego dla zarabiających ponad milion... Odpowiedz Link Zgłoś