20.03.23, 14:56
Czy pracodawca ma prawo zabrać z pokoju socjalnego takie sprzęty jak lodówka, czajnik elektryczny? Tłumaczy się wysokimi kosztami. Pracownicy są wku..wieni, bo gdzie niby przechowywać jedzenie?
Obserwuj wątek
    • yannefer Re: Praca 20.03.23, 15:17
      Omg, są takie januszexy które zabierają czajnik?
    • alina460 Re: Praca 20.03.23, 15:18
      Januszex czy budżetówka ? Mnie już chyba ze strony pracodawcy nic nie zdziwi
    • dwa_kubki_herbaty Re: Praca 20.03.23, 15:18
      Tak, u nas kazali nam wszystko pozabierać co nasze, bo jest kuchnia gdzie jest czajnik, lodówka, itp.
      W dodatku nie możemy ładować swoich telefonów w pracy 😳, słuzbowych komórkowych nie mamy.
      • niemcyy Re: Praca 20.03.23, 20:22
        W razie czego ubezpieczenie nie pokrywa szkod spowodowanych podlaczaniem do sieci prywatnych sprzetow.

W domu tez trzymasz czajnik w pokoju oprocz tego w kuchni?
        • dwa_kubki_herbaty Re: Praca 20.03.23, 21:28
          Nie ale np suszarkę do wlosów podlaczam w sypialni, akwarium z filtrem i grzalką mam w salonie ... Sa ludzie co mają pralki w kuchni?
          Co ma piermik do wiatraka?
    • woman_in_love Re: Praca 20.03.23, 15:19
      Zabranie z pokoju socjalnego lodówki i czajnika elektrycznego jest przejawem patriarchatu i przemocy: pracodawcy z penisem wobec pracowników z macicami.

Ja bym zorganizowała mu w ramach odwetu Sierpień '80 w wersji Marzec '23.
      • stephanie.plum Re: Praca 20.03.23, 15:25
        słabiutko.
        znowu chorujesz?
        • woman_in_love Re: Praca 20.03.23, 15:26
          własnie, że zjebiste
    • alpepe Re: Praca 20.03.23, 15:19
      Zadzwoń do PIPy i spytaj, tak najprościej. Zdaje mi się, że pracodawcę możne PIP łatwo spacyfikować.
    • kamin Re: Praca 20.03.23, 15:22
      Może. A wy możecie nie chcieć pracować w takich warunkach i poszukać przyjaźniejszego miejsca.
    • stephanie.plum Re: Praca 20.03.23, 15:23
      ktoś znajomy - nie pamiętam kto - mówił, że pracodawca ogłosił, iż w celu dostępu do gorącej herbaty/kawy pracownicy mają zacząć przychodzić z termosami.
    • szmytka1 Re: Praca 20.03.23, 16:14
      Zadzwoń do mamy i zapytaj gdzie.przechowywala jedzenie w robocie 30 lat temu, jK nie było lodówek, Lno skonsultuj się z ludźmi co nie mają takiego.sprzetu.jak sobie ie radzA
      • bazia_morska Re: Praca 20.03.23, 17:39
        A kiedyś nie bylo komórek i papieru toaletowego, a nawet mydła nie było. Co więcej bieżącej wody też, zadzwoń i zapytaj jak ludzie sobie radzili, oh, wait.
    • ewka.n Re: Praca 20.03.23, 16:57
      jozefrobotnik napisał:

> Czy pracodawca ma prawo zabrać z pokoju socjalnego takie sprzęty jak lodówka, c
      > czajnik elektryczny?

Oczywiście, że tak. W dodatku "... i to jest bardzo moralne".

youtu.be/wHW3k1et3Hk?t=40
    • biala_ladecka Re: Praca 20.03.23, 21:34
      My mamy lodowke w socjalu, ale raczej nikt w niej jedzenia nie trzyma. Po co? Przez kilka godzin nic temu posilkowi nie bedzie. Nie zmienia to faktu, ze gdyby pracodawca wyniosl sprzety agd w ramach oszczedzania, popukalibysmy sie ostro w glowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka