Dodaj do ulubionych

latanie samolotem

• aqua48 Re: latanie samolotem 23.03.23, 13:04
      Czuję wyłącznie zadowolenie, że jest taki wygodny i szybki środek transportu.
      • vivi86 Re: latanie samolotem 23.03.23, 13:09
        Powiedz jeszcze, że na codzien jeździsz autkiem suspicious
        • aqua48 Re: latanie samolotem 24.03.23, 15:18
          Nie, zasuwam na nóżkach, albo przemieszczam się komunikacją miejską.
      • triss_merigold6 Re: latanie samolotem 23.03.23, 13:23
        Grecia płacze.uncertain
        • vivi86 Re: latanie samolotem 23.03.23, 13:31
          Ano właśnie 😅😁
    • mysiulek08 Re: latanie samolotem 23.03.23, 16:20
      latam jak juz musze, szczegolnie miedzykontynetalnie, opcja 'stac mnie' jest przydatna przy wyborze miejsca w samolocie tongue_out
    • imponderabilia22 Re: latanie samolotem 23.03.23, 16:28
      Nie wiem, co to o mnie świadczy, ale przenigdy nie myślałam w tych kategoriach. Jadę czym mi wygodnie i tyle. Co z tego, że ja zrezygnuje, skoro beze mnie ten samolot i tak wystartuje?
    • engine8t Re: latanie samolotem 24.03.23, 00:17
      Jaki to niby negatywny wplyw na srodowisko ma samolot?
      • tanebo001 Re: latanie samolotem 24.03.23, 06:53
        podroze.onet.pl/aktualnosci/latanie-samolotem-a-emisja-co2-jaki-wplyw-na-srodowisko-ma-moj-lot/5mmm90t
        • malenka9 Re: latanie samolotem 24.03.23, 09:07
          tanebo001 napisał:

> podroze.onet.pl/aktualnosci/latanie-samolotem-a-emisja-co2-jaki-wplyw-na-srodowisko-ma-moj-lot/5mmm90t

• malenka9 Re: latanie samolotem 24.03.23, 09:09
          www.rynek-lotniczy.pl/wiadomosci/glasgow-szczyt-klimatyczny-w-cieniu-400-ladujacych-prywatnych-odrzutowcow--12894.htmlOjooojojooj!!!!!!
          • marzeka11 Re: latanie samolotem 24.03.23, 09:15
            I dlatego tak wkurzają mnie te rozmowy "wielkich tego świata" o klimacie, ekologii, a potem zero zdziwienia, że przylecieli na te rozmowy swoimi prywatnymi samolotami. Bo to rozmowy i efekty tych rozmów nie ich będą dotykać.
            To trochę jak w "Limens inferior" Zajdla - jest świat dla wybranych, jest świat dla plebsu.
            • malenka9 Re: latanie samolotem 24.03.23, 09:30
              marzeka11 napisała:

> To trochę jak w "Limens inferior" Zajdla - jest świat dla wybranych, jest świat
              > dla plebsu.

Tak. Dla plebsu są miasta <więzienia> 15 minutowe, a dla rasy panów reszta świata.
              • malenka9 Re: latanie samolotem 24.03.23, 09:30
                Celem tych 15 minutowych miast jest wlasnie ograniczenie CO2.
                • vivi86 Re: latanie samolotem 24.03.23, 21:00
                  To może niech możni tego świata produkujący milion (!) razy więcej CO2 niż zwykły człowiek zaczną od siebie? A nie. Zapomniałam ferrari (po to jest poprawka ferrari(, prywatny samolocik i wakajki muszą być. To już nie szkodzi niczemu
                  • marta.graca Re: latanie samolotem 24.03.23, 21:10
                    Jak dla mnie takie pisanie brzmi trochę jak dziecięce: skakałem, bo inni skakali. Jak inni kradną, to też kradniesz? Jak celebrytki sobie robią operacje plastyczne, to też musisz?
                    • vivi86 Re: latanie samolotem 24.03.23, 21:30
                      Serio milion razy to bez różnicy? Serio uważasz, ,e dojazd do pracy z miejscowości wykluczonej komunikacyjnie to to samo co posiadanie floty autem i samolotu? Serio uważasz, że wakajki z częstotliwością a La Kinia Rusin to to samo co wakajki reż w roku (ok. Jak ktoś taki eko to na żadne nich nie lata suspicious )
        • malenka9 Re: latanie samolotem 24.03.23, 09:15
          tanebo001 napisał:

> podroze.onet.pl/aktualnosci/latanie-samolotem-a-emisja-co2-jaki-wplyw-na-srodowisko-ma-moj-lot/5mmm90t

Przylot aż 400 prywatnych odrzutowców spodziewany jest w najbliższych dniach w porcie lotniczym Glasgow – informują brytyjski "Daily Mail" i stacja "Polsat News".

Wśród przybywających w ten sposób na na szczyt klimatyczny COP26 światowych przywódców i liderów biznesu jest również Jeff Bezos. Prezes Amazona wielokrotnie motywował do walki o ochronę środowiska, ale sam nie daje dobrego przykładu. Przyleciał bowiem do Glasgow wartym 65 mln dolarów Gulfstreamem prosto z imprezy urodzinowej Billa Gatesa, którą miliarder wyprawił na luksusowym jachcie u wybrzeży Turcji.

Tylko minionej niedzieli na lotnisku największego miasta Szkocji wylądowały co najmniej 52 prywatne odrzutowce. W sumie zaproszonych gości przywiezie do Glasgow aż 400 takich samolotów, które według wstępnych szacunków wyemitują 13 tys. ton dwutlenku węgla.
    • malenka9 Re: latanie samolotem 24.03.23, 08:01
      samanta1010 napisała:

> czy czujecie dyskomfort latając samolotem ze względu na negatywny wpływ na środ
      > owisko?

Nie. Sądząc po wypowiedziach Gatesa, on tez się nie przejmuje wpływem swoich licznych podróży odrzutowcami na środowisko.

> czy raczej zadowolenie - stać mnie?

Też nie.

Lubię i podróżować i zwiedzać świat. W niektóre miejsca trudno dotrzeć na piechotę lub rowerem., a nawet łódką.
    • malenka9 Re: latanie samolotem 24.03.23, 09:00
      Kryzys Klimatyczny - religia fałszywych proroków.

Agenda zmian klimatycznych jest jednym z najbardziej wyrafinowanych działań, mających na celu przebudowę ludzkiej cywilizacji. Tucker Carlson: Klimat jest teraz naszą religią państwową.

Tucker Carlson w swoim ostatnim felietonie twierdzi, że ostatnie lata były szczególnie ciężkie dla ekspertów. W przestrzeni publicznej istnieje przekonanie, podsycane przez media i polityków, że przeciętny człowiek nie powinien zaśmiecać swojej uwagi sprawami, które są zrozumiałe wyłącznie dla ekspertów. Gdy chodzi o ważne kwestie polityki publicznej czy międzynarodowej, skomplikowane procesy ekonomiczne, wojny, spory czy choroby – zostawmy je ekspertom, którzy przy pomocy mediów nam wszystko wytłumaczą. Nasza rolę nie jest kontestowanie czy kwestionowanie tylko zaufanie ekspertom i ich wnioskom, a następnie ich przestrzeganie nakreślonych zasad. Niestety - COVID w pewnym sensie to zniweczył. Jeśli czegoś nauczyliśmy się z tej katastrofy, to tego, że eksperci od zagadnień polityki publicznej nie mają pojęcia, o czym mówią. Często nasza babcia wie o wiele więcej o tym, jak pokonać wirusa grypy, niż przeciętny wirusolog z TVN czy TVP. Nie powiedzą nam, żebyśmy wyszli na powietrze, poćwiczyli, zaczerpnęli trochę słońca, świeżego powietrza, przestali jeść śmieciowe jedzenie, raz na jakiś czas wyłączyli komputer, spędzili czas z innymi ludźmi – prowadźmy zdrowy tryb życia. Taka rada działał. Natomiast eksperci kazali się zaszczepić, a to nie zadziałało. W marcu 2021 roku zaczęło to do ludzi docierać. Przeciętny człowiek zrozumiał, że eksperci, a było ich wielu, byli w błędzie. I właśnie w tym momencie waszyngtoński magazyn The Atlantic opublikował artykuł, w którym przeciwstawiono się rosnącemu oporowi. Artykuł ten nosił tytuł Following Your Gut Isnt the Right Way to Go (Podążanie za swoim instynktem nie jest właściwą drogą). The Atlantic Magazine przekonywał, że naturalne instynkty są rzeczywistości bezwartościowe i mimo, że eksperci mieli ciężki rok to i tak musimy im zaufać. No cóż, czemu mamy ufać ekspertom skoro się ośmieszyli? COVID nie jest jedynym wielkim projektem, który mają dla nas w planach, projektem, który eksperci chętnie uzasadnią a media nam to wytłumaczą. Istnieje agenda zmian klimatycznych, która jest jednym z najbardziej wyrafinowanych działań mających na celu przebudowę ludzkiej cywilizacji w całej zarejestrowanej historii, która tak naprawdę to już jest realizowana.

Następny kryzys czeka na nas już za rogiem, a jest nim kryzys klimatyczny ostrzegał 14 lipca 2020 roku Klaus Schwab podczas transmisji na żywo ze Światowego Forum Ekonomicznego na temat COVID-19: Wielki Reset. W listopadzie 2021 r Poynterowski INCF (International Fact-Checking Network – Międzynarodówka FactCheckingu) we współpracy z Facebookiem ogłosił program grantów na walkę z dezinformacją klimatyczną (Climate Misinformation Grant) – jednym z grantobiorców został Demagog.pl. Widzimy płynne przejście od fact-checkingu Covidowego do klimatycznego a „eksperci” i politycy wrzucają kontestujących do jednego worka – jeśli byłeś „szurem” kowidowym to na pewno będziesz „foliarzem” klimatycznym czy raczej DENIALISTĄ, którego łatwo można stygmatyzować na tle konsensusu naukowego KLIMATOLOGÓW. Rady się zmieniają ale eksperci pozostają Ci sami: „z wielką radością informuję, że dołączyłem do Zespołu Doradczego ds. Kryzysu Klimatycznego przy prezesie PAN, jako specjalista w zakresie chorób zakaźnych” - poinformował październiku 2022 w mediach społecznościowych prof. Krzysztof Pyrć, który do stycznia 2022 zasiadał w Radzie Medycznej przy premierze. Niektórzy mają niezwykły talent do podążania za trendami.

• chococaffe Re: latanie samolotem 24.03.23, 14:53
      Nie czytałam wszytskich wpisów - pojawiła sie już elita, możni tego świata, plebs i zwykły człowiek?wink
    • hukers Re: latanie samolotem 24.03.23, 15:28
      Żeby tylko dyskomfort.
      Ja odczuwam podczas lotu taki żal, że najczęściej całą drogę płaczę jak bóbr.
      • chococaffe Re: latanie samolotem 24.03.23, 15:37
        a blondynki rzucające się w oczy też płaczą?wink
        • hukers Re: latanie samolotem 24.03.23, 16:10
          chococaffe napisała:

> a blondynki rzucające się w oczy też płaczą?wink
          >
          Nie płaczą, ja przy nich zresztą też nie płaczę. Gram twardziela.
          Całą drogę przepłakuję tylko wtedy kiedy lecę sam.
          • chococaffe Re: latanie samolotem 24.03.23, 16:18
            brawo!
            https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2014/11/a564e3943e9cb060f51b6a6d170bb7aa.jpg
            • hukers Re: latanie samolotem 24.03.23, 16:27
              chococaffe napisała:

> brawo!
              > https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2014/11/a564e3943e9cb060f51b6a6d170bb7aa.jp
> g
              >
              O nieładnie.
              Najpierw prosisz mnie o zdjęcie na priv, ja wysyłam pod warunkiem, że tylko dla Twoich oczu, a teraz widzę, że je publikujesz.
              Już Ci więcej swoich fotek nie wyślę.
              • chococaffe Re: latanie samolotem 24.03.23, 16:49
                ojej....
    • nutella_fan Re: latanie samolotem 28.03.23, 21:21
      Ani jedno ani drugie. Ale szybciej drugie.
    • lauren6 Re: latanie samolotem 29.03.23, 09:38
      Czuję dyskomfort latając samolotem, ale nie z powodów ekologicznych.
    • kokoryczko Re: latanie samolotem 29.03.23, 11:27
      Czuję dyskomfort gdy są turbulencję. Korzystam okazjonalnie i gdy naprawdę nie mam innej opcji, bo nie lubię latać.
    • headonshouldersbaby Re: latanie samolotem 29.03.23, 18:29
      latam srednio raz / dwa na miesiac czasem takie okresy ze o wiele czesciej. Taka praca oraz dziele zycie pomiedzy dwa kraje.
      Dopoki ELYTY, ktore mnie probuja edukowac (tzn zastraszyc) w sprawie globalnego ocieplenia (k ale zimno w tym marcu ) maja floty prywatnych odrzutowcow , absolutnie nie bede nic zmieniac .
    • princesswhitewolf Re: latanie samolotem 29.03.23, 18:33
      Wole pociagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka