Dodaj do ulubionych

Jaką macie cyfrówkę?

11.11.04, 21:47
Noszę się z zamiarem kupienia aparatu cyfrowego. Cały zestaw chcę kupić za
1500 zł. Zastanawiam się nad Canonem A 75 lub A 80. Czy możecie mi coś
powiedzieć na temat tego sprzętu lub jaki polecacie inny. I najważniejsze.
Zakup chcę zrobić w sklepie internetowym. Czy kupowałyście coś drogiego Przez
Internet? A może polecicie sklepy Internetowe z aparatami do których macie
zaufanie? Dziękuję za pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • dorotadu Re: Jaką macie cyfrówkę? 11.11.04, 22:18
      ja mam własnie A80
      zastanawiałam się nad zakupem w sklepie internetowym ale nie umiałam sie
      przełamać - to w koncu tyle kasy sad
      i kupiliśmy cyfrówke w normalnym sklepie
      a swoja drogą aparacik super
      zobacz zdjecia mojej córci smile
    • betty_julcia Re: Jaką macie cyfrówkę? 11.11.04, 22:39
      Hej. Ja tez jestem właśnie przed zakupem aparatu i siedzę juz drugi tydzień
      przed komputerem i zaznajamiam się z aparatami, później je testuję albo tylko
      oglądam w sklepie i jak juz mam coś pewnego to zawsze coś mi nie grasmile
      Zaczynałam od ceny ok 1500 teraz jestem na aparatach za 2500 i dalej nie gra.
      Jutro idę do sklepu dalej oceniać, dotykać, pstrykać.
      Napiszę ci moje spostrzezenia. Z tego co juz zdążyłam sie zorientować na forach
      fotograficznych to najlepszy wybór to wybór między canonem a olympusem. Teraz
      zależy do czego potrzebny taki model wybierasz. Canony: jeżeli wybierasz w
      serii A to albo A75 albo A95> Miałam A95 w domu i sobie go przetestowałam przez
      kilka dni. Okazało się że wszystko jest super ale niestety jest dość wolny.
      Trudno "uchwycić chwilę" a na tym, czyli na szybkości bardzo mi zależy. Mój
      tato ma Canona s50 i bardzo nas wkurza jak chcemy złapać Julię w fajnym
      momencie i naciskamy, naciskamy i zawsze zdjęcie jest spóźnione. Bardzo podobał
      mi sie w podobnej klasie cenowej olympus c5000 ale niestety robi filmy bez
      dzwieku. My mamy kamerę ale taką w aparacie też bym chciała więc ten odpadł.
      Gdyby nie to to byłby naprawdę godny polecenia. Jutro srawdzę olympusa c60,
      generalnie jest fajny ale wiem że ma coś nie tak z bilansem bieli. jak będę
      wiedziała o co chodzi to dam znać.
      Ale mam juz dość tych aparatów, mam nadzieję że w końcu coś wybioręsmile
      -------------------------------------------------------
      Betty to mama a to jestem ja:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11383787
      • wadera77 Re: Jaką macie cyfrówkę? 12.11.04, 00:22
        tak nieśmiałosmile się wtrącę i polecę Wam mój aparat sony dsc-f707. Fakt, że
        kupowałam go za 5,5tys.ale to było 3 lata temu i już na allegro widziałam go
        ostatnio za niecałe 2 tys. A w sklepach internetowych prawdę mówiąc nie wiem
        ile kosztuje. Zdjęcia poniżej wykonane tym aparatem.
        • iiiiiii do wadera 12.11.04, 07:50
          sory,ale zdjęcia są słabe na taki drogi aparat.Bardziej mi się podobają
          poprzednie z Canona A80.dużo zapłaciłaś,a zdjęcia nienajładniejsze, nie chodzi
          o to co na zdjęciu tylkosamo zdjęcie.słabe.
          • joasiiik25 Re: 12.11.04, 08:52
            Wlasnie ostatnio zakupilismy aparat cyfrowy Konica Minolta,calosc z karta 258
            kosztowal 1500zl .
            Zdjecia robi bardzo dobrej jakosci, mozna je obejrzec w linku(nowo dodane: na
            karcie mozna zrobic 500zdjec.Niestety nir znam blizszych parametrow,ale wierze
            mezowi,ze aparacik jest super.
            Dla mnie wazne by byly zdjecia synkasmile
            • magda1711 Re: 12.11.04, 10:47
              Co do Minolty, to rzeczywiśćie zdjęcia robi super.Również go polecam bo
              mielismy taki.
    • petto Re: Jaką macie cyfrówkę? 12.11.04, 09:17
      ja mam Canona 300d, ze wszystkim daliśmy prawie 4000 tys.jedna karta pomieści
      1200 zdjęc.zdjecia super, z porównaniu z canonem A 70, A 75, A80 i A 95.
      • desire.et Re: Jaką macie cyfrówkę? 12.11.04, 09:41
        my tez mamy canona eos 300D, kosztowal ok 700 euro, ale to jakas promocja
        canona byla.. Swietne zdjecia!
    • daretka Re: Jaką macie cyfrówkę? 12.11.04, 10:27
      Wczesniej mialam Canona G3 teraz mam Canona pro1 - kupuje na allegro od firmu
      polusa - www.polusa.com.pl - maja duzo nizsze ceny! niz w sklepah

iii - wydaje mi się, że aparat bardzo dobrze, a nieumiejetnosc robienia dobryh
      zdjec dlatego taka slaba jakosc zdje Wadera smile ale wszystkiego mozna sie nauczy
      prawda big_grin
      • wordshop Re: odradzam hp 735 12.11.04, 13:34
        nie napiszę, jaki polecam, ale jaki odradzam - jak w tytule. aparat nie radzi
        sobie ze zdjęciami w pomieszczeniach - są nieostre. był już raz reklamowany i
        wymieniony na nowy - ten ma to samo sad
    • yahannah też planuję 12.11.04, 13:45
      I ostatecznie za cenę ok. 1000 zł nie ma nic lepszego niz canon A 80 (a75 nie
      ma np. odchylanego wyślwietlacza, a to ważne jak chcesz zrobić np. zdjęcia
      siebie i maluszka "z ręki") To jest cena z allegro, kupowałam już tam sprzęt
      elektroniczny (dosyć drogi), więc mam zaufanie. Radzę zawsze kontaktować się
      osobiście ze sprzedającym na allegro.
      Za 1500 dostaniesz A95, już oczywicie lepszy.

Moim skromnym zdaniem warto inwestować tylko w Canony i Nikony, HP odradzam.

Pzdr
      • klemensik2 Re:Dzięki! 12.11.04, 16:18
        Dzięki za rady. Muszę jeszcze to przemyśleć!
    • nanuk24 Re: Jaką macie cyfrówkę? 12.11.04, 18:21
      Moj maz kupil olympusa z obiektywem przez internet, wydal 1500$ do tego dokupil,
      tez przez internet kolejny, wiekszy obiektyw.Jestesmy bardzo zadowoleni z
      kupna.Zrszta wiekszosc sprzetu elektronicznego mamy kupione przez internet i raz
      tylko sie zdarzylo, ze przyslali nam nie ten monitor, co chcielismy.Odeslalismy
      i przyslali nam ten, o ktory prosilismy.
      Nie wiem, czy ma to znaczenie, nie mieszkamy w Polsce.Moze w Polsce jest inaczej.
      Pozdrawiam.
      • joasiiik25 Re: Jaką macie cyfrówkę? 12.11.04, 18:25
        W Polsce tez sie robi zakupy przez neta.
        Tacy zacofani to my nie jestesmysmilesmilesmile
        Tez czesto wybieramy ta forme zakupow.
        • nanuk24 Re: Jaką macie cyfrówkę? 12.11.04, 19:44
          Zle sie wyrazilam(: I przepraszam, jesli nadszarpnelam Twojego nerwasmile
          Fakt, to nie ma znaczenia, czy to Polska, czy drugi koniec swiata...
          Ale chodzi mi o to, ze Polacy nadal niechetnie kupuja przez internet.Przeciez,
          jesli przyslany produkt komus nie odpowiada, moze go odeslac i zwrot pieniedzy
          tez bedzie. Zadne ryzyko.

Pozdrawiam
          Aska
          • joasiiik25 Re: Jaką macie cyfrówkę? 12.11.04, 19:46
            ja to wiem smile
            i wcale sie nie zdenerwowalamsmile
    • alpepe Re: Jaką macie cyfrówkę? 12.11.04, 19:29
      ostatnio mój mąż przywiózł mojej koleżance canona chyba tego 75a z Niemiec, ok.
      500 zaoszczędziła. Może masz kogoś, kto jeździ za granicę i mógłby Ci cyfrówkę
      kupić taniej? Zastanow się, przebicie jest straszne smile. Jedyna wada to
      instrukcja wyłącznie po niemiecku...
      My mamy lustrzankę olympusa półprofesjonalną, więc nie polecam, bo chyba nie o
      to Ci chodziło smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka