Dodaj do ulubionych

Zbrodnia w Chodzieży

25.04.23, 16:31
Czy naprawdę taki pajac nie może po prostu odejść, uwolnić się, zacząć nowe życie, zamiast mordować wszystkich i siebie na końcu?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 16:40
      Ale tu chyba nie wiemy nic żeby sprawca chciał zacząć nowe życie. Nie wiemy czy nie był chory psychicznie (uważa że to bardzo prawdopodobne).
      • danaide2.0 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 16:55
        Kto uważa? Niewytrzymywanie presji to już choroba psychiczna? Zmiana miejsca zamieszkania, choroba ojca, starość matki, słabe zarobki (ludzie ścinają koszty, a torebki i amulety do priorytetów nie należą), cały ten pisowsko-wojenno-inflacyjny entourage...

Na świeżo jestem po filmie dok, też o zabójstwie całej rodziny. Zero odpowiedzi, gorzej, zero pytań, jak to w kiepskich dokumentach. Same fakty, dobrane wg klucza. Ale widać, że takim na pozór spokojnym, na pozór spolegliwym gościom ("stoik"...) może w końcu odwalić.
        • daniela34 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:03
          Ja uważam. Literówkę popełniłam
        • anorektycznazdzira Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:10
          No i całkiem słusznie, bo sąsiedzi raportują, że miał na koncie zachowania dziwne i bardzo dziwne, ktoś tam wspominał, że kiedyś np. odstawił szopkę z tarzaniem się po ogrodzie zakrwawiony.
          • daniela34 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:15
            Tak, czytałam że ileś tam lat temu leczył się psychiatrycznie po takim właśnie epizodzie. I tak, uważam że choroba psychiczna tu jest bardzo prawdopodobną przyczyną ataku na najbliższych.
            • danaide2.0 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:18
              Ok, nie doczytałam w zalinkowanym artykule.
              • danaide2.0 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:18
                Nie ma linku. To w pierwszym, o który się obiłam.
          • danaide2.0 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:17
            Ci sami sąsiedzi raportowali też, że dziwny, bo długie włosy i słucha metalu.
            Raportowanie przez sąsiadów zawsze się trzyma ścisłych mieszczańskich standardów. Jedni mordercy są "nienormalni", bo np. sobie w latach młodzieńczych performans urządzili (fakt i kontekst szopki mi nieznany, to sobie dopowiem), a drudzy mordercy są "normalni", bo mówią "dzień dobry", trzymają się za rączki i chodzą do do kościoła.
            • daniela34 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:31
              Ja w ogóle nie czytałam o metalu ani o długich włosach tylko o tym, że ileś lat temu leczył się psychiatrycznie i że się pokaleczył tarzając się po ziemi, że była wzywana karetka. Kwestia czy się leczył oczywiście do wyjaśnienia przez prokuraturę i pewnie się to w komunikatach ostatecznie pojawi.
              • alex_vause35 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 18:17
                Zależy jeszcze, na co się leczył.
            • alex_vause35 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 18:16
              Weź! Mam przez całe życie obsesję cichego, spokojnego, mówiącego "dzień dobry" sąsiada, który w swojej piwnicy kroi zwłoki...
            • anorektycznazdzira Re: Zbrodnia w Chodzieży 26.04.23, 05:54
              O metalu i włosach nie było, było o leczeniu psychiatrycznym.
      • alex_vause35 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 16:58
        Nie wiemy - chodzi mi o to, że jak człowiek ma dość, to zawsze może wymiksować się z układu, bez krzywdzenia siebie i co gorsza innych. Facetowi łatwiej się zrestartować, baba przecież dzieci zawsze weźmie...
        • daniela34 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:05
          Ale nie wiemy czy on w ogóle chciał "wymiksować się z układu." Jeśli byl chory psychicznie to nie myślał w ten sposób. A jeśli, jak pisze Danaide, nie był chory tylko nie wytrzymał napięcia, to też nie myślał racjonalnie w ten sposób..
          • alex_vause35 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 18:13
            Z opisu to wyglądało jak gangsterska egzekucja, przemyślana i na zimno... Tyle, że jedna z ofiar była zarazem sprawcą.
            • abidja Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 19:48
              alex_vause35 napisała:

> Z opisu to wyglądało jak gangsterska egzekucja, przemyślana i na zimno... Tyle,
              > że jedna z ofiar była zarazem sprawcą.
              >

Dokladnie to samo pomyslalam.
    • abidja Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:57
      Jak na chorobe psychiczna,to z opisu ktory jest w gazetach zbrodnia zaplanowana niz spontaniczna w napadzie szalu czy tez zaostrzenia schizofreni. Pora- noc, tasma do kneblowania, wiazania, dziecko przykryte kołdra ( duzo mowi o psychice sprawcy)
      Technicy ocenia dowody, biegłe sie wypowiedza,policja oceni dowody.
      Zobaczymy.
      Straszna zbrodnia. Poczworne zabojstwo. W tym malenkie dziecko.
      Szkoda ze sprawca nie przezyl by odbyc kare.
      • grey_delphinum Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 19:58
        Jaka karę? Społeczeństwo miałoby przez kolejne kilkadziesiąt lat utrzymać tego potwora?

Tu sprawiedliwa byłaby tylko kara śmierci, ale w Polsce nie jest stosowana, więc dobrze, że uwolnił świat od swej obecności.
        • grey_delphinum Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 19:58
          Utrzymywać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka