alex_vause35 25.04.23, 16:31 Czy naprawdę taki pajac nie może po prostu odejść, uwolnić się, zacząć nowe życie, zamiast mordować wszystkich i siebie na końcu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 16:40 Ale tu chyba nie wiemy nic żeby sprawca chciał zacząć nowe życie. Nie wiemy czy nie był chory psychicznie (uważa że to bardzo prawdopodobne). Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 16:55 Kto uważa? Niewytrzymywanie presji to już choroba psychiczna? Zmiana miejsca zamieszkania, choroba ojca, starość matki, słabe zarobki (ludzie ścinają koszty, a torebki i amulety do priorytetów nie należą), cały ten pisowsko-wojenno-inflacyjny entourage... Na świeżo jestem po filmie dok, też o zabójstwie całej rodziny. Zero odpowiedzi, gorzej, zero pytań, jak to w kiepskich dokumentach. Same fakty, dobrane wg klucza. Ale widać, że takim na pozór spokojnym, na pozór spolegliwym gościom ("stoik"...) może w końcu odwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:03 Ja uważam. Literówkę popełniłam Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:10 No i całkiem słusznie, bo sąsiedzi raportują, że miał na koncie zachowania dziwne i bardzo dziwne, ktoś tam wspominał, że kiedyś np. odstawił szopkę z tarzaniem się po ogrodzie zakrwawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:15 Tak, czytałam że ileś tam lat temu leczył się psychiatrycznie po takim właśnie epizodzie. I tak, uważam że choroba psychiczna tu jest bardzo prawdopodobną przyczyną ataku na najbliższych. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:18 Ok, nie doczytałam w zalinkowanym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:18 Nie ma linku. To w pierwszym, o który się obiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:17 Ci sami sąsiedzi raportowali też, że dziwny, bo długie włosy i słucha metalu. Raportowanie przez sąsiadów zawsze się trzyma ścisłych mieszczańskich standardów. Jedni mordercy są "nienormalni", bo np. sobie w latach młodzieńczych performans urządzili (fakt i kontekst szopki mi nieznany, to sobie dopowiem), a drudzy mordercy są "normalni", bo mówią "dzień dobry", trzymają się za rączki i chodzą do do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:31 Ja w ogóle nie czytałam o metalu ani o długich włosach tylko o tym, że ileś lat temu leczył się psychiatrycznie i że się pokaleczył tarzając się po ziemi, że była wzywana karetka. Kwestia czy się leczył oczywiście do wyjaśnienia przez prokuraturę i pewnie się to w komunikatach ostatecznie pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 18:17 Zależy jeszcze, na co się leczył. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 18:16 Weź! Mam przez całe życie obsesję cichego, spokojnego, mówiącego "dzień dobry" sąsiada, który w swojej piwnicy kroi zwłoki... Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Zbrodnia w Chodzieży 26.04.23, 05:54 O metalu i włosach nie było, było o leczeniu psychiatrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 16:58 Nie wiemy - chodzi mi o to, że jak człowiek ma dość, to zawsze może wymiksować się z układu, bez krzywdzenia siebie i co gorsza innych. Facetowi łatwiej się zrestartować, baba przecież dzieci zawsze weźmie... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:05 Ale nie wiemy czy on w ogóle chciał "wymiksować się z układu." Jeśli byl chory psychicznie to nie myślał w ten sposób. A jeśli, jak pisze Danaide, nie był chory tylko nie wytrzymał napięcia, to też nie myślał racjonalnie w ten sposób.. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 18:13 Z opisu to wyglądało jak gangsterska egzekucja, przemyślana i na zimno... Tyle, że jedna z ofiar była zarazem sprawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 19:48 alex_vause35 napisała: > Z opisu to wyglądało jak gangsterska egzekucja, przemyślana i na zimno... Tyle, > że jedna z ofiar była zarazem sprawcą. > Dokladnie to samo pomyslalam. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 17:57 Jak na chorobe psychiczna,to z opisu ktory jest w gazetach zbrodnia zaplanowana niz spontaniczna w napadzie szalu czy tez zaostrzenia schizofreni. Pora- noc, tasma do kneblowania, wiazania, dziecko przykryte kołdra ( duzo mowi o psychice sprawcy) Technicy ocenia dowody, biegłe sie wypowiedza,policja oceni dowody. Zobaczymy. Straszna zbrodnia. Poczworne zabojstwo. W tym malenkie dziecko. Szkoda ze sprawca nie przezyl by odbyc kare. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Zbrodnia w Chodzieży 25.04.23, 19:58 Jaka karę? Społeczeństwo miałoby przez kolejne kilkadziesiąt lat utrzymać tego potwora? Tu sprawiedliwa byłaby tylko kara śmierci, ale w Polsce nie jest stosowana, więc dobrze, że uwolnił świat od swej obecności. Odpowiedz Link Zgłoś