imponderabilia22 27.04.23, 12:44 Co sądzicie o odsprzedawaniu np. swoim znajomym rzeczy, które dostalyscie za darmo? Albo je wygraliście. Byłoby Wam głupio czy raczej to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turbinkamalinka Re: Za darmo 27.04.23, 12:48 Zależy co. Jeśli wygrałam coś co jest warte 100zł, to oddaję. Ale np jesli jest to telewizor za 5000zł, to odsprzedaję. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Za darmo 27.04.23, 12:49 ale bardziej samochód czy zestaw długopisów kolorowych. owszem lata temu sprzedałam wygraną konsolę. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: Za darmo 27.04.23, 12:49 E tam. Glupio to by bylo odsprzedawac tym, od ktorych sie dana rzecz dostalo Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Za darmo 27.04.23, 12:49 Jest to równie normalnie co dawanie komuś za darmo rzeczy, ktore się kupilo za pieniądze. Masz jakies rzeczy, których juz nie chcesz, robisz z nimi co chcesz. Jeśli są chętni na kupno - tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Za darmo 27.04.23, 13:11 Jeśli bym zobaczyła, że ktoś, komu coś dałam za darmo, a mu się albo nie przydało, albo już mu niepotrzebne, sprzedaje dalej, bym się tylko cieszyła. Daję, nie mam pretensji, że ktoś zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Za darmo 27.04.23, 14:01 Jezus powiedział: darmo otrzymaliście, darmo dawajcie. Statystycznie więc, większość ematek zedrze z maksymalnym przebiciem, a prześladowana mniejszość - odda. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Za darmo 27.04.23, 14:30 Ale co? Bo wygraną w postaci auta albo laptopa to bym jednak sprzedała o ile nie chciałabym sobie zostawić. Jakieś książki czy pierdoły typu dostałam 3 kubek termiczny albo powerbank, to albo sprzedaje na aukcjach charytatywnych, najczęściej na czyjeś leczenie, albo jak wiem, że to coś co może się komuś znajomemu przydać, to oddaje za darmo, nie będę takich pierdol sprzedawać znajomym. Niech biorą i się cieszą, ja się cieszę zrobiłam im przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Za darmo 27.04.23, 14:32 A i w żadnej z tych sytuacji nie jest i nie byłoby mi głupio Odpowiedz Link Zgłoś