Dodaj do ulubionych

Rejtanizm gniezdny

09.05.23, 07:49
Jak tylko pojawi się wątek , czy wpis krytykujący "gniazdo". Czy to polskie, amerykańskie, czy niemieckie, drą się tam w odpowiedzi koszule Reduty Obrony Imienia.
(Oczywiście na zasadzie "a u was to to a tamto".)
Dlaczego?
Przecież takie wątki powinny ograniczać się do jednego wpisu. Po co te śmieszne boje?
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Rejtanizm gniezdny 09.05.23, 08:19
      krwawy.lolo napisał:

> Po co te śmieszne boje?

Bo to jest forum dyskusyjne i ludziska dyskutują 🙄
      • krwawy.lolo Re: Rejtanizm gniezdny 09.05.23, 08:36
        Istnieje cała masa innych tematów do "dyskusji". Ale nie o to mi chodzi. Pytam, skąd potrzeba obrony. Rozumiem eMatkę rzucającą się do walki o cześć jej eDziecka, ale tu?
        • borsuczyca.klusek Re: Rejtanizm gniezdny 09.05.23, 08:38
          krwawy.lolo napisał:

> Istnieje cała masa innych tematów do "dyskusji".

I w 99.9% ludziska tu jednak dyskutują na inne tematy.

Ale nie o to mi chodzi. Pytam,
          > skąd potrzeba obrony. Rozumiem eMatkę rzucającą się do walki o cześć jej eDzie
          > cka, ale tu?

Każda sroczka swój ogonek chwali i tyle. Nie widzę tu jakiejś szczególnej filozofii 🙄
          • pade Re: Rejtanizm gniezdny 09.05.23, 16:38
            Pliszkasmile
            • borsuczyca.klusek Re: Rejtanizm gniezdny 09.05.23, 16:40
              Rzeczywiście tak mówią Internety, ale jestem pewna że u mnie od zawsze mówiło się sroczka 😳
              • pade Re: Rejtanizm gniezdny 09.05.23, 16:53
                Pliszka dlatego, że macha ogonkiemsmile
              • ruscello Re: Rejtanizm gniezdny 10.05.23, 18:17
                W naszym regionie raczej sroczka, nigdy nie słyszałam o pliszce 😅
                • borsuczyca.klusek Re: Rejtanizm gniezdny 10.05.23, 20:18
                  o widzisz czyli mi się nie przyśniło 😅
                  • leosia-wspaniala Re: Rejtanizm gniezdny 16.06.23, 09:01
                    #team sroczka!
              • memphis90 Re: Rejtanizm gniezdny 10.05.23, 18:53
                Sroczka kaszkę przecież warzyła, ogoneczek sparzyła, wiec nie miała się czym chwalić. Poza tym to była sroczka patuska, z pewnością totalna lewaczka bez męża, za to z upodobaniem do aborcji, jako ze
                1. Nie umiała gotować
                2. Nie miała jednolitej zastawy stołowej, tylko jakas zbieraninę skorup ze śmietnika
                3. Miała mnóstwo piskląt
                4. Ostatniemu łeb urwała, a resztę porzuciła
                • krwawy.lolo Re: Rejtanizm gniezdny 10.05.23, 19:51
                  Podobno dodatkowo na spółę z rakiem nieborakiem wydziobywała znaki.
        • mizantropka_20 Re: Rejtanizm gniezdny 10.05.23, 18:28
          Miałam kiedyś koleżankę, która głośno i wyraźnie źle się oceniała, że głupia, że brzydka itd. Każdy próbował jej wytłumaczyć, że to zuo, ale krew w piach. W końcu, jak jedna z nas podchwyciła i skrytykowała pewną jej cechę (korzystając z jej własnych określeń), to usłyszała: źle o sobie, to mogę mówić tylko i wyłącznie ja, tobie wara.
    • dramatika Re: Rejtanizm gniezdny 09.05.23, 08:38
      To są akurat ciekawe wątki. Pokazują przemianę ematki z ofiary pedagogiki wstydu na ofiarę przestawienia wajchy na "patriotyzm". Kiedyś ojkofobia była w dobrym tonie, dziś już nie jest - szkoda tylko, że to tylko efekt wytężonej pracy inżynierów społecznych, a "patriotyzm" ma służyć temu, aby ciemny lud z wielkich ośrodków miejskich łatwiej się solidaryzował z wiadomo kim i łatwiej przyjmował wojenne sankcje.
    • krwawy.lolo Re: Rejtanizm gniezdny 09.05.23, 16:30
      Temat należałoby poszerzyć o walki w obronie nieomal każdej zbiorowości. Wystarczy wymienić cyklistów, mieszkańców Wąchocka, grubych, chudych ...
    • al_sahra Re: Rejtanizm gniezdny 16.06.23, 18:23
      Ja nie "bronię", ale bywa, że staram się sprostować. Np. jeśli ktoś pisze, że Ameryka to dziki kraj, bo większość populacji nie stać na pójście do lekarza, a w supermarkecie nie da się kupić świeżych warzyw, to staram się podać fakty. Ale w większości wypadków mi się nie chce, a poza tym zdaję sobie sprawę, że niektórzy zawsze będą wiedzieć lepiej.
      • krwawy.lolo Re: Rejtanizm gniezdny 16.06.23, 19:37
        No właśnie. A nie odczuwasz "dumy" z mieszkania w KRAJU NIEOGRANICZONYCH MOŻLIWOŚCI? wink
    • bene_gesserit Re: Rejtanizm gniezdny 16.06.23, 19:26
      Ja mam ze swoim krajem intensywna relacje emocjonalna od kiedy pamiętam. Co prawda, mam intensywna relacje z innym krajami, w których mieszkałam dłużej niż powiedzmy miesiąc, ale Polska to moja pierwsza miłość.

I teraz Loloadralo powiedz, czy gdyby ktoś jechał bezwstydnie po powiedzmy twojej żonie, że taka czy owaka, to byś nie bronił, tylko z uśmiechem kiwał głowa albo chichotał zgodnie?
      • krwawy.lolo Re: Rejtanizm gniezdny 16.06.23, 19:35
        Kiedy moja żona jest zbiorowością najwyżej komórek, poza tym jednostką. Oczywiście stanąłbym w jej obronie. Mnie chodzi o identyfikację stadną. Mnie naprawdę nie rusza emocjonalnie, kiedy ktoś jedzie po Gdańsku-Oliwie, gdzie się wychowałem, czy o Szkole Podstawowej Nr. 70, której jestem bynajmniej nie dumnym absolwentem.
        Owszem, mogę zaprzeczyć, że na ulicy Polanki mieszkają sami bandyci, niemniej nie w poczuciu krzywdy.
        • bene_gesserit Re: Rejtanizm gniezdny 16.06.23, 21:18
          'Identyfikacja stadna' to tożsamosc zbiorowa. Którą znakomita większość ludzi ma. Co w tym dziwnego, nie rozumiem?
          my, Polki
          my, ludzie z liściem na głowie
          my, darzący miłością progresywnego rocka z lat 70.
          my, kociary
          itd itd

Co tu jest do dziwienia, nie rozumiem?
          • krwawy.lolo Re: Rejtanizm gniezdny 16.06.23, 21:57
            My Lolo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka