Dodaj do ulubionych

Wrocław LO 9 klasa wstępna

20.05.23, 11:10
Czy ktoś z Was ma może dziecko w klasie wstępnej z hiszpańskim lub może ma jakieś informacje na temat tej klasy? Moje dziecko upatrzyło sobie tą klasę, ale nie uczyło się wcześniej hiszpańskiego, stąd moje obawy czy przy takiej intensywnej nauce sobie poradzi nie mając dotychczas żadnego kontaktu z tym językiem. Jest to też wydłużenie liceum o kolejny rok. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje, czy jest ciężko, czy rozszerzenia historii od pierwszej klasy są do udźwignięcia dla osoby,,która delikatnie mówiąc za tym przedmiotem nie przepadawinkczy test kompetencji językowych jest trudny, bo to jedyna chyba szkoła, która nie umieszcza nigdzie żadnego przykładowego. Pytań jest mnóstwo, ale może akurat któraś z emam ma tam dzieckosmileI zechce się podzielić informacjami
Obserwuj wątek
    • lirios17 Re: Wrocław LO 9 klasa wstępna 20.05.23, 11:51
      W samym temacie nie pomogę, jedynie chcę nadmienić, że hiszpański jest wdzięcznym językiem i stosunkowo łatwym do nauki w porównaniu do innych języków obcych. Dodatkowo dla nas Polaków wymowa jest łatwa. Myślę, że bystre dziecko bez problemu ogarnie naukę od zera.
      Moja znajoma rozważała wysłanie córki do takiej właśnie klasy 0 z hiszpańskim i post factum żałuje, że tego nie zrobiła.
    • lirios17 Re: Wrocław LO 9 klasa wstępna 20.05.23, 11:54
      A jeśli chodzi o test kompetencji językowych, to jeśli Twoje dziecko ogarnia dobrze naukę polskiego i ma smykałkę do nauki języków, zda bez problemu.
    • danaide2.0 Re: Wrocław LO 9 klasa wstępna 20.05.23, 12:07
      Przykładowe testy kompetencji językowych masz w sieci.
      • mariola_wr_75 Re: Wrocław LO 9 klasa wstępna 20.05.23, 19:26
        Dziękuję dziewczyny za informacjesmile testy kompetencji robi z internetu, zobaczymy jak jej pójdzie. Z angielskim radzi sobie całkiem dobrze, za niemieckim nie przepadawinko hiszpańskim wie tylko tyle, że jej się podoba. Wydawało mi się do tej pory, że jest bardziej ścisłowcem, ale połączenie z fizyką lub informatyką już jej nie interesuje. Dlatego chciałabym córce coś doradzić, bo widzę że trochę wybiera tą klasę z braku innych możliwości, niestety we Wrocławiu w liceach nie można samodzielnie wybierać rozszerzeń jak jeszcze do niedawna było w LO VIII. Jakby ktoś jeszcze coś wiedział o tej klasie lub ogólnie o klasach wstępnych to będę wdzięczna za opinię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka