Dodaj do ulubionych

A psie ciuchy?

08.06.23, 09:58
Od razu zaznaczam- nie dla moich krow. Ale małe psiaki w kurtkach bywają urocze.
Niedawno widziałam przekomicznego psa o urodzie wybitnie radiowej ( mix jamnika i sznaucera) w outficie z napisem: bawię się tylko z dużymi psami!.

Kupujecie przyodziewki dla swoich kundli?
Watek- luz, pls ...
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:12
      Raz próbowałam przyodziać panicza w płaszczyk przeciwdeszczowy, ale odmówił współpracy, a właściwie to wszystkiego odmówił. Rozplaszczył się niczym blob i tak trwał póki mu tego nie zdjęłam.
      • lilia.z.doliny Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:22
        Rozplaszczył się niczym blob
        big_grin
      • hrabina_niczyja Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:31
        A jaki miałaś? Moja za nic nie założy tych foliowych i tych szeleszczących.
        • szarmszejk123 Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:50
          Z jakiegoś takiego Softshell'a czy czegoś podobnego
          • hrabina_niczyja Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:52
            Szeleścił 🤣
            • szarmszejk123 Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:56
              Teraz, to już się przyzwyczaił... do deszczu 🤣 więc innych nie będę próbować:p
    • berdebul Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:13
      Tak, bo marzła. Miałam kolekcję grubszych i cieńszych kurtek, softshelli itd, obowiązkowo przy opadach i jak robiło się chłodniej. W domu czekał elektryczny koc, albo rozpalony kominek. Godzinami mogła leżeć na ciepłym/słońcu.
      Obecny nie ma niczego, deszcz mu nie przeszkadza, wchodzi w błoto i kałuże, raczej się przegrzewa, niż marznie.
    • gama2003 Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:23
      Moja starsza jest nienormalna i ciuchy uwielbia.
      Ma kubrak na mrozy i gdy jest na wierzchu to siedzi przy nim i patrzy wymownie. Nosi rzadko bo i zimy marne. Ale lubi i to okazuje.
      Z czasów wystawowych ma kombinezon przeciwdeszczowy, wystaje twarz i stópki. Entuzjazm podobny. Choć w tym chodzi paralitycznie. Mina psa zadowolonego z życia w ciuchu.

Fioł też przenosi się na gacie cieczkowe, zgaga potrafi zapominalcowi gacie w zębach przynieść.

Młoda w sumie ma obojętny stosunek do kubraków, nosila tylko kamizelkę ,, na Holterze,, i nie było problemu, ignorowała. Ale za to jak jej pięknie w czerwono- czarnej kracie ! 😀
      • lilia.z.doliny Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:43
        Dama!
    • hrabina_niczyja Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:30
      Jasne, że tak. Ale na zimne dni. Ma sweterki i ciepła kurtkę. Szukam płaszcza na deszcz. Gdyby nie marzła nie ubierałabym, no ale muszę.
    • sza.aliczek Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:38
      Nigdy! : )
      Co nie znaczy że kwestionuję.

Niedawno urzekła mnie rubryczka u Batyckiego pt. "Pupil" : )
    • lilia.z.doliny Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:55
      Psie wdzianka są slodkie i mają fajne teksty.
      Chociaż luziowej smyczy z napisem: jedna z nas jest suką, chyba już nic nie przebije tongue_out
      • agdzieztam Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 18:52
        Jeju gdzie ta smycz, skąd ta smycz? Chce!!!;
        • lilia.z.doliny Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 19:27
          A, sto.lat temu w sklepie zoologicznym. ( uk)
    • default Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 10:58
      Ubierałam whippety, one marzły zimą i chciały być ubrane. Ale miały sweterki robione na drutach przez moją mamę - żadne kupne nie leżały na nich dobrze, że względu na specyficzną figurę. To były piękne sweterki, z golfem, dopasowane do figury, zapinane na plecach na suwak.
      Po whippetach już nie miałam psów, które potrzebowałyby ubierania.
      A, jeszcze miałam jamniczkę dlugowlosą, ona miała problem z długimi włosami między palcami - zimą zlepiały się śniegiem, takie twarde kulki między palcami miała, więc na duże śniegi wkładałam jej włóczkowe skarpetki, zrobione na szydełku.
    • shellyanna Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 11:04
      Mam kilka, ale nasza nie lubi.
    • clio_yaga Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 11:09
      Zimą tak, bo marznie, zwłaszcza brzuch a niestety ubranka są unisex i mocno wycięte od dołu. Przydałoby się takie, które bardziej zasłania brzuch, nie tylko klatkę piersiową.
      • hrabina_niczyja Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 11:21
        Spokojnie kupisz, trzeba się nachodzić, ale da sie. Moja sunia ma takie na cały brzuszek. Możesz też doszyć kawałek polaru na dół.
    • b-b1 Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 12:47
      Bulwy miały musowo, zimą kombinezony, wiosną, jesienią polarowe bluzy. Poniżej 5 stopni bez ubranka od razu nam siadały nerki.
      Bobik- znajda rady lokalnej- nienawidzi zimy, deszczu, nie chciał wychodzic na zewnątrz przy niskich temperaturach, dostał w tym roku dwa ubranka i śmiga 🤣🤣
      • presens Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 12:55
        Mamy, w zimie używamy
    • kozica111 Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 17:55
      Nie, są dość owłosione.
    • ladyban666 Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 18:25
      Moje maja tęczowe obroze- zawsze, nie tylko z okazji dnia lgbt wink Bo to przeciwpchelne są. Ubran niet wink
    • heca7 Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 18:59
      Moja ma jeden sweterek i chustkę na szyję. Trudno coś kupić buldozkowi.
    • arthwen Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 19:22
      Nie mam psa, kotów nie ubieram, ale mamy znajomego psa, który nie wyjdzie bez kurtki jak pada. Nie i koniec, nie ma mowy, żeby nawet na minutę na sikanie. Właściciele przestali się z nim kłócić, bo krócej trwa ubranie go w kurteczkę niż przekonywanie, żeby wystawił nos za drzwi jak pada wink
      • lilia.z.doliny Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 19:28
        Kocham psy z osobowościąbig_grin
    • rosapulchra-0 Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 19:34
      Moja ma kurteczkę z odczepianą polarową podszewką. Moim zdaniem trochę za krótka i nie zasłania jej do końca pupci. Kolor ubranka też nieciekawy, bo szary. Ale sprawdza się na spacerach, gdy pada i jest chłodno oraz gdy jest poniżej 5 st. (wtedy obowiązkowo z polarem pod spodem).
      Trzeba jej kupić cos bardziej wyszukanego smile
    • daszka_staszka Re: A psie ciuchy? 08.06.23, 20:37
      Kupujemy bo nie mają podszerstka i jak jest zimno albo pada to pieski zwyczajnie marzną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka