Dodaj do ulubionych

Energylandia

25.06.23, 19:07
Mąż z synami mają w planach Energylandię. Czy Waszym zdaniem dwa dni na zabawy na wszystkim co to piekielne miejsce oferuje wystarczą, w tym zabawy i pływanie/zjeżdżalnie w strefie wodnej?
Pytanie o noclegi też mam, gdzie polecacie zanocować w pobliżu bądź na miejscu?
Obserwuj wątek
    • maz_lajtovej Re: Energylandia 25.06.23, 19:12
      Jakbyś czuła się samotna to chętnię cie odwiedzę.
    • mama-ola Re: Energylandia 25.06.23, 19:12
      Co kto lubi, mnie jeden dzień wystarczył w zupełności. Nocowaliśmy w Krakowie.
      • klaramara33 Re: Energylandia 25.06.23, 19:14
        My też w Krakowie ale jeden dzień nie wystarczył.
        • stokrotka00000 Re: Energylandia 25.06.23, 19:25
          A dwa dni to już dobrze czy lepiej trzy z tą częścią wodna?
    • slonko1335 Re: Energylandia 25.06.23, 19:16
      Jeden dzień to dla moich było stanowczo za mało żeby skorzystać ze wszystkiego. Dwa to moim zdaniem minimum na pierwszy raz.
      • stokrotka00000 Re: Energylandia 25.06.23, 19:26
        To bezpieczniej trzy im rezerwować?
        • slonko1335 Re: Energylandia 25.06.23, 19:30
          Dla mnie osobiście trzy byłoby za dużo bo ten huk i tłumy są wykańczające ale ja nie korzystam z wielu atrakcji. Moi natomiast byliby wniebowzięci. Przez dwa dni ze strefy wodnej nie zdążyli porządnie skorzystać tylko na szybko. Byliśmy w tygodniu, w teorii w dniach z mniejszym obłożeniem a kolejki i tak były ogromne. Sam obiad to kupa czasu bo wszędzie dzikie tłumy.
          • stokrotka00000 Re: Energylandia 25.06.23, 19:41
            Dziękismile czyli trzy dni bo czuję, że będą zachwyceni
            • slonko1335 Re: Energylandia 25.06.23, 19:44
              Sprawdz czy łapią die wzrostowo na wszystkie atrakcje bo jeśli nie I odpadają największe to dwa dni powinno wystarczyć.
              • stokrotka00000 Re: Energylandia 25.06.23, 19:52
                Młodsze już ma ponad 150cm więc zakładam że tak
    • dni_minione Re: Energylandia 25.06.23, 19:20
      Byle nie w weekend. I tak jest fatalnie przez całe wakacje, ale weekendy to armagedon.
      • amalyar Re: Energylandia 11.12.24, 09:42
        Miejsce warte odwiedzenia, wszystkie urządzenia wyglądają jak nowe, wszystkie lokale również czuć świeżość. Każdy znajdzie coś dla siebie, obsługa szybko i sprawnie kieruje kolejką do poszczególnych atrakcji. Oferta gastronomiczna bardzo bogata , co chwilę napotykamy lokale gastronomiczne. Na terenie parku jest punkt medyczny oraz liczne strefy dla mamy z małym dzieckiem (nakarmić/przebrać). Widać że obiekt jest bardzo przyjazny , i bardzo przemyślany pod względem ustawienia stref rozrywki i innych obiektów dla odwiedzających . Parking płatny 20 zł za cały dzień , obsługa bardzo sprawnie kieruje na miejsca, z parkingu można specjalnym pojazdem "lokomotywą" dojechać pod park rozrywki. Super miejsce , warto tu przyjechać. Warto kupić bilety przez internet aby uniknąć zbędnego stania w kolejce - tiqets.tp.st/vhXudijK
    • dwa_kubki_herbaty Re: Energylandia 25.06.23, 19:34
      Wszystko zależy co lubią.
      My obleciałysmy w pół dnia większość w tym na strefie wodnej bylismy 1,5h poplywalismy i do domu.
      W dobry termin trafiliśmy, sam poczatek wakacji, w dobry dzień tygodnia bo był sredni ruch, na atrakcje wchodzilismy w przeciagu 5-10 min, tylko do jednej stalismy ze 20 min.
      Ale też na kilku nie bylismy bo moje dziecko nie miało i nadal nie ma 150 cm.
      2 dni starczy na wszystko.
      Nocowalabym gdzieś na miejscu bo po calym dniu raczej będą padnięci i po co w korkach stać na kraków a rano znowu korki na zator.
      Przez zator przejeżdżam kilka eazy w roku jadac do rodziny, specjalnie jedziemy tak żeby nie nadziac się na otwarcie parku bo cały Zator ma zator.
    • aagnes Re: Energylandia 25.06.23, 19:53
      W jeden dzien galopem obleciałyśmy tylko strefe ekstremalną, latem są gigantyczne kolejki po 30-40 minut stania, to jest jedna wielka gehenna. jak mozecie przelozyc wyjazd na wrzesien albo pazdziernik to wystarcza 2 dni, jak musicie jechac latem to 3 (strefy wodnej nawet na oczy nie widzialam jak bylam jeden dzien).
      KOlejna rzecz - lepiej miec swoje picie czy cokolwike do jedzenia. tamtejsze jest paskudne i mega drogie, poza tym to dodatkowe marnowanie czasu na stanie w kolejce.
      Jak juz jedziecie na 2-3 dni to jednak lepiej mieszkac na miejscu, do Krakowa jest kawałek i znowu szkoda czasu na jezdzenie wte i we wte.
    • kaki11 Re: Energylandia 25.06.23, 20:14
      2 dni są moim zdaniem bardzo ok smile My byliśmy za każdym razem jeden dzień, i nam wystarczało żeby się pobawić, i zaliczyć to co chcieliśmy, ale też nigdy nie byliśmy w takich najbardziej zatłoczonych okresach, teraz latem ludzi może być znacznie więcej.
      Co do noclegów nie umiem doradzić, za blisko mieszkamy, ja mam też rodzinę dosłowne 20 minut od Zatora więc nie spaliśmy nigdy w czymś wynajętym. Wiem, że sama Energylandia oferuje jakieś noclegi, więc je sprawdźcie, wiem, że dużo osób dojeżdża tam z Krakowa co jest fajne jak się tam spędza kilka dni, ale uważam, że jeśli chce się spędzić dwa dni w parku lepiej nocleg wynająć gdzieś bliżej - np. jest hotel w Chrzanowie, jakieś pokoje oferuje restauracja w pobliskiej Kwaczale, i chyba jest też coś w Alwernii więc ja bym tam szukała.
      • zbarazowa Re: Energylandia 25.06.23, 20:28
        W pobliżu Oświęcim, Andrychów, Wadowice, Kęty
        • stokrotka00000 Re: Energylandia 25.06.23, 22:24
          Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
    • anatewka11 Re: Energylandia 25.06.23, 22:36
      My byliśmy 3 lata temu w apartamencie Tilla w Laskowej i byliśmy bardzo zadowoleni. Można znaleźć w necie. W ogole ta miejscowość jest ok jedli chodzi o odległość .
    • pesteczka5 Re: Energylandia 25.06.23, 22:47
      westerncamp.pl/domki/
    • jkl13 Re: Energylandia 25.06.23, 22:55
      Moi synowie byli dwa razy, za każdym razem po dwa dni. Wystarczyło, ale byli poza sezonem, więc kolejek nie było, jeździli do woli na czym chcieli. Nocowali w Oświęcimiu, wynajęli mieszkanko z bookingu.
    • princesswhitewolf Re: Energylandia 28.10.24, 09:29
      Reklamodawca sie obudzil i mysli ze my sie nie zorientujemy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka