Dodaj do ulubionych

Energylandia

23.03.18, 07:20
Pod Krakowem w miejscowości Zator
Warto ?
Mąż dostał zaproszenia od kolegi
Tylko musielibyśmy dojechać
Przy okazji odwiedzilibysmy gród Kraka
Ktoś był? Poleca ?
Obserwuj wątek
    • martaesz Re: Energylandia 23.03.18, 07:24

Podobno gigantyczne kolejki w sezonie .
      • inka40plus Re: Energylandia 23.03.18, 07:40
        Ale czy warto ???
        Mamy zaproszenie na wrzesień
        Może w jakiś poniedziałek byłoby mniej
    • bei Re: Energylandia 23.03.18, 08:18
      Zator to nie tylko energylandia, jeśli ona nie przypadnie do gustu to bardzo polecam zatorland.
    • bei Re: Energylandia 23.03.18, 08:18
      Przy okazji możecie odwiedzić Inwałd
      • hosta_73 Re: Energylandia 23.03.18, 08:33
        Park miniatur i gród średniowieczny w Inwałdzie - warto.
        Energylandia, warto jesli sie nie boicie. Ja jechałam tylko na jednym rollercoast. bo się boję, moja 10 latka jechała na 2 😊, honor ratował mąż. Byliśmy w czerwcu, w tygodniu, są kolejki i to duże. Przyjechalismy rano ( na samo otwarcie) a z czasem ludzi bylo coraz więcej i potem do popularniejszego sprzętu czekało sie prawie godzinę.
        Na pewno sprzęt jest nowy a nie złomowisko jak w Rabkolandzie.
        I raczej ciężko bedzie obskoczyć i Zator i Inwałd. Wydaje mi sie, że bedzie bardzo męczące.
    • princy-mincy Re: Energylandia 23.03.18, 08:25
      Warto, ale nie w dlugie weekendy, najlepiej w ogole nie w weekendy.
    • aerra Re: Energylandia 23.03.18, 11:01
      Z dziećmi czy bez?
      Bo tam sporo atrakcji ma ograniczenia wiekowe.
      • princy-mincy Re: Energylandia 23.03.18, 16:40
        Nie wiekowe ale wzrostowe.
        Ja bylam w zeszlym roku z owczesnym 3 latkiem i 7 latka i oboje mieli duzo atrakcji (corka lapala sie wtedy na 120 cm ale na 130 juz nie a i tak wyszla zadowolona).
        • rb_111222333 Re: Energylandia 31.01.20, 12:51
          Dużo atrakcji ma ograniczenia, ale jest też info, że jak dziecko jest pod opieką dorosłego, to może korzystać od 2 roku życia bez względu na wzrost. Byłam z 3- letnią córką i nie było atrakcji, na którą chcielibyśmy wejść (czyli oczywiście największe rollcostery odpuściliśmy) , a nie moglibyśmy tego zrobić
          • kryzys_wieku_sredniego Re: Energylandia 31.01.20, 13:04
            Nie pleć bzdur, nie ma 130 to nie wejdzie tam gdzie tylko od takiego wzrostu wpuszczają. Tak jak kobiet w ciąży i ludzi powyżej 195 - chyba.
            • ren.s Re: Energylandia 31.01.20, 13:20
              I znowu siejesz zamęt. Dziecko poniżej 130 wejdzie na wszystkie atrakcje dla maluchów (bez ograniczenia wieku) oraz na wiele atrakcji powyżej 130 cm, ale z opiekunem. Byłam tam w lecie 2019 z dzieckiem 110 cm, więc wiem. Inna sprawa, że 2-3 latki lepiej zabrać do pobliskiego Dinolandu.
              • kryzys_wieku_sredniego Re: Energylandia 31.01.20, 13:23
                Chyba do kolejki po frytki wejdzie.
                • ren.s Re: Energylandia 31.01.20, 13:26
                  Nie byłaś i wiesz lepiej? A to ok.
    • nastjaa Re: Energylandia 23.03.18, 11:25
      Byłam tam w zeszłym roku z mężem i córką i było super. W tym roku tez ta wrócimy. Byliśmy dzien przed rozpoczęciem wakacji, na tygodniu - ludzi sporo, ale kolejki dość szybko szły. Żałowaliśmy, ze nie było z nami innych zbajomych z dzieckiem, żebyśmy mogli wypróbować największe kolejki, sama bałam sie na nie wchodzić, mąż wszedł sam na największą, ja zostałam z corką. Ale i tak byla super zabawa. Było gorąco, wiec trochę też posiedzieluśmy w basenach. Jedyny minus to podłe i drogie jedzenie, radzę zabrać ze sobą prowiant.
    • gryzelda71 Re: Energylandia 23.03.18, 12:17
      Byłam, polecam. Ale jeśli odczuwasz lęk przed tego typu rozrywka to daruj sobie.
    • jeziorowa Re: Energylandia 23.03.18, 13:59
      Byliśmy rok temu w długi weekend majowy. Świetna rozrywka dla całej rodziny na cały dzień. Trafiliśmy na dzień z małymi kolejkami. Tylko do jednej atrakcji trzeba było czekać 20 minut, większość 5-10 minut, na niektóre bez kolejki. Atrakcje różnorodne, w zasadzie „dla każdego coś fajnego”. Jedzenie kiepskie jak we wszystkich parkach rozrywki.
    • janja11 Re: Energylandia 23.03.18, 14:05
      Tak, warto.
      Dla nas samą w sobie atrakcją jest rodzinne spędzanie czasu, a Zator jest jak najbardziej właściwe miejsce dla takich familijnych rozrywek.
    • beata985 Re: Energylandia 23.03.18, 14:28
      tak jak wyżej dziewczyny napisały-w tygodniu/poniedziałek/ jak najbardziej chociaz całkiem bez kolejek się nie obyło.
      Z dziećmi czy sami??
      jak masz lęk to dużo atrakcji Cię ominie ale coś tam znajdziesz,
      proponuję wziąć peleryny przeciwdeszczowe-przydadzą się nawet w słoneczną pogodę wink
      mimo, że dostaliście zaproszenia za niektóre rzeczy trzeba dodatkowo płacić.
      • raczek47 Re: Energylandia 23.03.18, 15:01
        Warto,wrażenia super.
        Tyle że do każdej karuzeli stoi się bitą godzinę w kolejce(byłam w lipcu)żeby się trzy minuty przejechać.
        Ale podobało nam się.
    • larenata Re: Energylandia 23.03.18, 16:10
      Zdecydowanie warto. Mieszkam w tej okolicy, ja osobiście nie lubię tych wariackich rollercosterów, ale moje dzieciaki kochają, więc bywamy. Warto przyjść zaraz rano na otwarcie. My zawsze najpierw kierujemy się w stronę mokrych atrakcji, ponieważ one cieszą się popularnością w każdej grupie wiekowej i tam zawsze są kolejki. Na takiej Kopalni Złota wysiada się mokrusieńkim, więc radzę wziąć coś na przebranie, zwł. jeśli pogoda w danym dniu nie będzie zbyt słoneczna. Rollercostery dla starszej młodzieży również są oblegane, ale kolejki idą sprawnie,choć pewnie to zależy od konkretnej pory. Każdy znajdzie coś dla siebie, nie sposób tam się nudzić smile
    • klaudia1234 Re: Energylandia 31.01.20, 11:53
      Fantastyczny park !!! Duży wybór atrakcji zarówno dla dorosłych, też tych potrzebujących adrenaliny smile jak i oczywiście dla dzieci w każdym wieku. Napewno każdy znajdzie tu coś dla siebie i nie znajdzie czasu na nudę. My spędziliśmy w Parku cały dzień od otwarcia do zamknięcia…
    • sabina_bombaj Re: Energylandia 31.01.20, 12:44
      Cudowne miejsce na spędzenie czasu z rodziną. Każdy znajdzie coś dla siebie - od atrakcji dla maluszków po ekstremalne roller coastery. Na pewno wybierzemy się jeszcze w okresie wakacyjnym.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Energylandia 31.01.20, 13:02
      To najlepszy park rozrywki w Polsce.
      Tylko, jak jedziesz z dziećmi to należy pamiętać że muszą mieć +130cm, inaczej będzie płacz, bo prawie nigdzie ich nie wpuszczą. Ja akurat tam jeszcze nie byłam bo syn ma 128 cm, ale jestem co roku w Zatorlandzie, bo mam babcie 40 km od Zatoru. Kuzynostwo, ciotki zadowolone bardzo.
      • ren.s Re: Energylandia 31.01.20, 13:12
        >>Tylko, jak jedziesz z dziećmi to należy pamiętać że muszą mieć +130cm, inaczej będzie płacz, bo prawie nigdzie ich nie wpuszczą<<

No nie do końca jest to prawda. Jest mnóstwo atrakcji dla dzieci poniżej 130 cm (byłam tam z dzieckiem o wzroście 110 cm )

Polecam cześć wodną - baseny, brodziki, zjeżdżalnie (są leżaki, skrytki, przebieralnie, a nawet ogromne suszarki) potrzebna tylko pogoda smile. Ogólnie też polecam, choć ja z największych rollecoasterów i innych mrożących krew w zyłach atrakcji nie korzystałam, ale i tak sie nie nudziłam.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Energylandia 31.01.20, 13:27
          Tak, ale jak jesteś z kuzynostwem które ma 140 wzrostu to niestety jest płacz, ze nie może wejść na tę atrakcje, oczywiście jest cały park familijny/rodzinny dla młodszych dzieci, tylko, że płacisz za bilet stówkę inne 8 latki jeżdżą a twój nie bo ma 128 cm. Nam właśnie rodzina odradzała, bo byli w takiej sytuacji, zresztą poczytajcie opinie na google.
          • ren.s Re: Energylandia 31.01.20, 13:39
            Ale to jest kwestia organizacyjna, a Ty piszesz, że poniżej 130 to lepiej nie jechać

Jeśli jedzie dwoje dorosłych z dwójką dzieci (np. 160 i 115 wzrostu) to się dzielą dziećmi na pierwszą połowę dnia, potem spotykają się wszyscy na obiedzie/w części wodnej na kąpiel, a potem się wymieniają dziećmi na druga połowę dnia. To tylko przykład, że się da i każdy skorzysta z większości atrakcji przeznaczonych dla niego.
    • korniz Re: Energylandia 31.01.20, 13:28
      Byliśmy i naprawdę warto.Syn miał wtedy 6 i 16 lat Jeden dzień ciężko ze wszystkiego skorzystać.Wtedy byliśmy przed dniem dziecka do wszystkiego kolejka.Lepiej w tygodniu bez świąt. Byliśmy tam 9 godzin i było nam mało.Multum i do maluchów i do starszaków.W dniu urodzin jest za 1 zl dla dzieci.
    • mirkad Re: Energylandia 31.01.20, 13:28
      Byliśmy w lipcu - córka miała obiecane, więc nie było wyjścia. Szczerze, jeśli nie jesteś miłośniczką ekstremalnych przejażdżek, to nie za bardzo masz na czym zjeżdżać. Nasz plan na przyszłość to przyjazd rano, rezerwacja miejsc w strefie basenowej, i w tzw. międzyczasie przejażdżki na wybranych atrakcjach. Moi znajomi wykupują bilet roczny, właśnie głównie ze względu na baseny.
    • segregatorwpaski Re: Energylandia 31.01.20, 17:52
      W kwietniu, w środku tygodnia. Albo w październiku.
      Wchodząc od samego rana spokojnie spędzasz tam cały dzień, jest naprawdę dużo atrakcji dla każdego, prócz naprawdę ekstremalnych do pokazów dla maluchów, mikro karuzelek dla trzylatków. Dużo punktów gastronomicznych, dobrej jakości nawet jedzenie.
      W okresie letnim koniecznie bilet dwudniowy i nocleg na miejscu - jest nowa strefa wodna, jedne dzień na energylandię i jeden na jej strefę wodną.
      Kraków to i owszem, przy okazji ale w dodatkowy dzień, Enerdylandia to wypad na cały dzięń od rana do wieczora, jak w lecie to spokojnie na dwa.
      Zresztą Kraków 'przy okazji'... no nie wiem, raczej odwrotnie, przecież to akurat w KRakowie można tydzień posiedzieć i cały czas jest co robić - Wawel, podziemia rynku, mocak i pierdylion innych atrakcji, no i 'przy okazji' to jeszcze Energylandię można zaliczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka