Dodaj do ulubionych

Energylandia Zator

17.05.18, 13:21
mam pytanie:
czy jadąc jako opiekun (towarzystwo będzie miało 14-15 lat) muszę również wykupić bilet wstępu jeśli absolutnie nie zamierzam z niczego korzystać?
5 nastolatków wieziona będzie przeze mnie a i na miejscu chciałabym mieć ich "na oku" mim, iż to już nie dzieciątkawink
był ktoś w takiej roli?
weszłam na ich stronę ale nie doszukałam się niczego co byłoby odpowiedzią na powyższe pytanie
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Energylandia Zator 17.05.18, 13:22
      tak , musisz normalnie kupic bilet wstępu
      • lewababa Re: Energylandia Zator 17.05.18, 20:47
        dzięki za info
        bez sensu to ... w takim razie
        • astomi25 Re: Energylandia Zator 17.05.18, 21:45
          Ale na stronie gdzies jest taka informacja. Wiem bo sama sie wkrotce wybieram i strone przejrzalam od A do Z.
          Akurat ja szukalam informacji o biletach V.I.P -owskich. (Nie znalazlam wink )
          • aerra Re: Energylandia Zator 18.05.18, 00:30
            Z tego co kojarzę to VIP nie ma (w Chorzowie są (FastPass), super sprawa wink ).
    • aerra Re: Energylandia Zator 18.05.18, 00:31
      Musisz, nikt tam przecież nie będzie za tobą chodził i sprawdzał czy korzystasz czy nie...
      • bergamotka77 Re: Energylandia Zator 18.05.18, 00:38
        Dokładnie. Pytanie od czapy... Jak idziesz do kina na film dziecięcy i go nie oglądasz czy na basen choć nie pływasz tylko pilnujesz dziecka w brodziku to tez płacisz. Nie rozumiem jak sobie to wyobrażałas?
        • kandyzowana3x Re: Energylandia Zator 18.05.18, 00:49
          Niektore parki rozrywki maja wstep wolny a dla korzystajacych z atrakcji stosuja system opasek na reke.
          • bigzaganiacz Re: Energylandia Zator 18.05.18, 01:07
            Jakis przyklad takiego parku, bo sie nie spotkalem
            • aguar Re: Energylandia Zator 18.05.18, 08:14
              Stare Zoo w Poznaniu ma wstęp bezpłatny, a płaci się tylko za atrakcje wewnątrz zoo. Z kolei park dinozaurów w Rogowie ma nieduże opłaty za wstęp, a do tego właśnie osobno się płaci za korzystanie z atrakcji: można kupić opaskę na wszystkie atrakcje albo płacić pojedynczo.
            • ingaki Re: Energylandia Zator 20.05.18, 09:32
              Byłam w UK w takim parku, wejść każdy mógł, był przy plaży A na atrakcje trzeba było mieć opaski, należy jaki kolor Jeszcze opaski, byly do metra i od metra. Super bo ja z dzieckiem w wózku sobie lazilam robiłam zdjęcia A reszta się bawiła. Później w kasie mogłam kupić karnet na 5 przejazdów i sobie poszłam na kilka karuzele które mnie interesowały. Dobre rozwiązanie.
        • lewababa Re: Energylandia Zator 18.05.18, 08:07
          Bargamotka
          akurat kiepskie porównanietongue_out
          i nie jest od czapy -skoro tak twierdzisz, to po co odpisujesz?
          w kinie to z automatu wiadomo, ze oglądam
          byłam kiedyś w Austrii i tam taka opcja była -miałam tzw bilet zerowy-jako li i wyłącznie opiekun syna, niekorzystający z zadnych atrakcji
          • aerra Re: Energylandia Zator 18.05.18, 10:07
            Owszem, w niektórych miejscach takie coś funkcjonuje, że płatne są poszczególne atrakcje, a nie wstęp. Ale w Energylandii polityka biletowa jest inna i tyle. Albo się z tym godzisz, albo nie korzystasz, przecież przymusu nie ma.
          • bergamotka77 Re: Energylandia Zator 18.05.18, 14:44
            Ale dlaczego? Bywa że mam okres i nie korzystam z basenu a dziecko tak więc płacę za wstęp. Podobnie nie raz płaciłam za bilet do kina i zaraz usypialam bo nie wszystkie bajki dla dzieci da się oglądać. Byłam opiekunem i tyle.
            • bergamotka77 Re: Energylandia Zator 18.05.18, 14:46
              Co innego grupa 15-20 osób ale nie kilku nastolatków z matka. Niech jedzie np. jakiś tata który skorzysta z atrakcji skoro się boisz.
              • lewababa Re: Energylandia Zator 20.05.18, 09:08
                bergamotka dobra radatongue_out
            • muchy_w_nosie Re: Energylandia Zator 09.07.18, 09:24
              Śpiący opiekun - bosko.
    • kitka20061 Re: Energylandia Zator 18.05.18, 01:10
      Grupa to min 15 osób. Na 10 osób przypada jeden opiekun i wtedy bilet dla opiekuna masz za 1zł.
    • pelissa81 Re: Energylandia Zator 20.05.18, 11:20
      Dobrze piszą. A czemu nie chcesz skorzystać? Nie musisz od razu na roller-coastery iść, mają atrakcje i dla małych dzieci, dla zwiedzających, spokojne. Dla mnie to by była atrakcja.

W zeszłym roku byliśmy w Lisebergu www.parkmania.pl/parki/160/o-parku/Liseberg.html i tam faktycznie jest tak jak piszesz - mała opłata (chyba 100 SEK) za bilet tylko do łażenia, dodatkowo płatne passy i pojedyncze wejścia. Skomplikowane dość, ale to ogromny park i tam się sprawdziło. Mąż za to jeździł z 4 latką na dziecinnych gdzie mieli za darmo wink a ja fruwałam na costerach (tak, tam też są i 2h kolejki na jedna atrakcje - nie tylko u nas). Ale im prosciej, tym lepiej moim zdaniem.
      • lewababa Re: Energylandia Zator 09.07.18, 08:37
        nie bawi mnie to zupełnie wiec wiem, ze nie skorzystam smile stąd pytanie o bilet zerowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka