Dodaj do ulubionych

Jak odzyskać byłego męża

04.07.23, 11:20
Czy to w ogóle możliwe? Piszę pod innym nickiem. Rozstałam się z mężem na przełomie 2020 i 2021. Długo chorowałam, wpadłam przez to w depresję, trwało to na tyle długo że mąż wyprowadził się do innej. Wtedy się ocuciłam, jednak było za późno. Powiedział, że już nigdy nie wrócimy do siebie, zaakceptowałam to i sobie żyłam dalej. Nie mamy rozwodu, on dalej żyje chyba z tą kobietą, jednak doszło do mnie jak fantastycznym był mężem i w ogóle człowiekiem i jestem pewna, że chcę go z powrotem.
Znacie może sposób na to, żeby do mnie wrócił? Małe kroki? Na chwile obecną mamy kontakt mailowy w sprawie samochodu. Kupuję nowy, on musi przyjechać po ten którym jeżdzę. Koleżanka radzi, żeby ubrać się bardziej sexi. Coś jeszcze?
Obserwuj wątek
    • koralinaxxxx Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:23
      A co to sexy ubieranie się ma dać? On Cię widział nago tyle razy, że raczej efekt będzie żaden. Polecam terapię i rozpoczęcie nowego rozdziału w życiu.
      • rosi8787 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:27
        Racja, to samo odpisałam koleżance. Raczej nie będę go pociągać w tej sytuacji.
        • alewcale Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:40
          To on ciebie w chorobie zostawił, olał i poszedł jeszcze do innej a ty chcesz, żeby być z nim razem? Kobieto, nie rób z siebie wycieraczki sad((((((((((
    • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:25
      Jak już się ubierzesz bardziej sexi, to jeszcze zrób paznokcie i makijaż, a później mu usmaż schabowe. Powinno zadziałać.
      • trampki-w-kwiatki Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:51
        Jeszcze niech mu pranie zrobi i paznokcie przytnie. Nowa będzie zachwycona! 😂
        • memphis90 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:56
          A nie powinna go jeszcze umyć?
          • milva24 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:59
            O to, to.
            • atenette Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:25
              I pięty wyskrobać
              • heca7 Re: Jak odzyskać byłego męża 05.07.23, 15:09
                Plecy wyszorować!
          • anorektycznazdzira Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:24
            to już przesada, niech se nowa sama myje
            • milva24 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:25
              Ależ to obowiązek MAŁŻEŃSKI a flama niech obejdzie się smakiemwink
          • rosapulchra-0 Re: Jak odzyskać byłego męża 05.07.23, 21:23
            I pięty pumeksem potrzeć 😉
      • jednoraz0w0 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:59
        Jeszcze mu mailowo powiedz że może ci podrzucić pranie do zrobienia. A schabowych zrób więcej i mu zapakuj na drogę.
    • lauren6 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:26
      Liczysz, że zdradzi kochankę z tobą? Jednorazowe bzykanko nie świadczy o powrocie do ciebie.
      • rosi8787 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:28
        Nie chcę iść z nim do łóżka. Chcę spędzać z nim święta i wakacje, jak kiedyś.
        • kk345 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:02
          To musisz poprosić eksię o opiekę naprzemienną i widzenia w weekendy i święta
          • kk345 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:02
            Tfu, neksię
          • borsuczyca.klusek Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 15:52
            kk345 napisała:

> To musisz poprosić eksię o opiekę naprzemienną i widzenia w weekendy i święta

A wiesz, że to ma dużo sensu? Taki mąż, który by przychodził jak trzeba coś naprawić albo by mieć z kim obejrzeć film w piątkowy wieczór. Ale na prawie skarpet i zboczeństwa wracałby do kochanki 🙄
            • azalee Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 15:54
              A dlaczego na zboczenstwa do kochanki? Bez sensu taka wymiana 🙄
              • borsuczyca.klusek Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:03
                Szczegóły by były do ustalenia 🙄
              • primula.alpicola Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:03
                azalee napisał(a):

> A dlaczego na zboczenstwa do kochanki? Bez sensu taka wymiana 🙄

To jedna z przyczyn zdrad. Że dla męża/żony zboczenstwa są bez sensu.
                • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:07
                  primula.alpicola napisała:

> azalee napisał(a):
                  >
                  > > A dlaczego na zboczenstwa do kochanki? Bez sensu taka wymiana 🙄
                  >
                  > To jedna z przyczyn zdrad. Że dla męża/żony zboczenstwa są bez sensu.

Ale Azalee nie pisała że zboczeństwa są bez sensu. Ona pisała o pomyśle Borsuczycy, że mąż ma mi naprawić kran, obejrzeć ze mną film a na pranie skarpetek i zboczeństwa do kochanki smile
                  • azalee Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:13
                    Tak, dokladnie to mialam na mysli. Mnie chlop w domu glownie do zboczenstw jest potrzebny, kran mi moze hydraulik naprawic.
            • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 15:55
              borsuczyca.klusek napisała:

> kk345 napisała:
              >
              > > To musisz poprosić eksię o opiekę naprzemienną i widzenia w weekendy i św
              > ięta
              >
              > A wiesz, że to ma dużo sensu? Taki mąż, który by przychodził jak trzeba coś nap
              > rawić albo by mieć z kim obejrzeć film w piątkowy wieczór. Ale na prawie skarpe
              > t i zboczeństwa wracałby do kochanki 🙄

Film to ja z koleżanką mogę obejrzeć smile Mnie chłop jest potrzebny do naprawy kranu i zboczeństw, a nie do filmu tongue_out
            • trampki-w-kwiatki Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 21:10

> A wiesz, że to ma dużo sensu? Taki mąż, który by przychodził jak trzeba coś nap
              > rawić albo by mieć z kim obejrzeć film w piątkowy wieczór. Ale na prawie skarpe
              > t i zboczeństwa wracałby do kochanki 🙄

O Hesusie, znam taki układ! 😂
              Państwo mają po 70 lat, od 30 są po rozwodzie, nowe małżeństwo trwa już dwa razy dłużej niż to pierwsze a on nadal, co tydzień, jeździ do niej pomóc trawnik skosić, samochód zatankować, coś w domu naprawić. Co tydzień! Jakieś 150 kilometrów! Wszyscy się temu dziwują, ale to działa.
          • daniela34 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 18:10
            Najlepsza naprzemienna - gniazdowa. Mąż zostaje na miejscu a wy się wymieniacie. Mąż tym samym naprawia kran, sprzątanie, gotuje i ogólnie dba o "gniazdo."
            • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 18:14
              daniela34 napisała:

> Najlepsza naprzemienna - gniazdowa. Mąż zostaje na miejscu a wy się wymieniacie
              > . Mąż tym samym naprawia kran, sprzątanie, gotuje i ogólnie dba o "gniazdo."
              To ja chyba wolę opiekę 50/50. W gniazdowej to naprawiałby tylko swój kran, sobie przynosił zakupy i sobie sprzątał. W opiece 50/50 jednak też musiałby się postarać w moim domu smile
            • alewcale Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 18:25
              jaki kran? cieknący czy wylewkę?
              • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 18:34
                alewcale napisała:

> jaki kran? cieknący czy wylewkę?

W moim przypadku nie ma to większego znaczenia. Mój/nasz (jakby miał kochankę) umie zmienić wylewkę, uszczelkę, kurki, umywalkę a i płytki położy. On w ogóle zdolniacha techniczny. Trochę byłoby szkoda na opiekę gniazdową tongue_out
    • mama-ola Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:28
      Ubranie się sexi będzie wyglądało desperacko. Zaproś na kawę i porozmawiajcie. Wtedy się w ogóle zorientujesz, czy faktycznie sama tego chcesz, bo jak na razie tylko Ci się może tak wydawać.
      • rosi8787 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:29
        Jestem bardzo naturalna, nie planowałam ubrać się jak eskorta, tylko na przykład założyć bluzkę z dekoltem, czego normalnie nie robię często.
        • trampki-w-kwiatki Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:52
          Co się będziesz szczypać, otwórz mu nago i wysmaruj się miodem na dzień dobry! Mówią, że misia ciągnie do miodu 🤔
      • zendegi1 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:52
        Tak! To jest fantastyczna metoda, zwłaszcza pi długim okresie bez spotkań, gdy emocje typu zakochanie i rozpacz po rozstaniu opadną.
    • matacznik Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:30
      rosi8787 napisała:

> Czy to w ogóle możliwe? Piszę pod innym nickiem.
      >
      To możliwe, a nawet częste.
    • jammer1974 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:30
      Nic nie pomoze. Lepiej poszukaj nowego.
    • woman_in_love Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:31
      Musisz podejść kompleksowo do zadania:
      - schudnij,
      - zrób depilację laserową,
      - rzęsy,
      - architektura brwi,
      - doczepy,
      - pazury,
      - usta, ale tylko 1/2 russian lips nie więcej,
      - pedicure (i nie zapomnij zrobić pięt u podologa kosmetycznego, żeby nie były żółte),
      - zacznij się ładnie ubierać: letnie sukienki, sandałki na obcasie

Do tego:
      - zatrudnij się w żabce obok jego domu albo pracy - niech ma szansę poznać nową TY, wylaszczonąTY.

Powodzenia!
      • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:32
        I kotlety! Zapomniałaś o kotletach🤷🏻‍♀️
        • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:37
          magdallenac napisała:

> I kotlety! Zapomniałaś o kotletach🤷🏻‍♀️

Co ty z tymi kotletami? Głodna jesteś? smile
          • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:39
            Na kotleta zawsze jestem głodna. Gdyby trzeba było mnie odzyskać, to wystarczyłoby mi kotleta, lub placki ziemniaczane usmażyć. Próbuję pomoc koleżance Rosi.
            • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:43
              magdallenac napisała:

> Na kotleta zawsze jestem głodna. Gdyby trzeba było mnie odzyskać, to wystarczył
              > oby mi kotleta, lub placki ziemniaczane usmażyć. Próbuję pomoc koleżance Rosi.
              Tak się pytam, bo widzisz. Mój chłop taki łatwy nie jest i żeby go zdobyć trzeba umieć zrobić zaje... golonkę. Z racji tego, że ja nie umiem drżę za każdym razem kiedy idzie on do knajpy tongue_out Mam wrażenie, że jest w stanie się rzucić na kucharza tongue_out
            • alex_vause35 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:35
              A mnie trzeba by zrobić dobrych, domowych pierogów...
            • anorektycznazdzira Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:27
              Jezu, placki!!! też bym się odzyskała po profesjonalnych plackach!
            • hosta_73 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:33
              Bez gara fasolki po bretońsku (co najmniej na dwa dni!) niech się do mnie ex nawet nie zbliża.
              • azalee Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:40
                hosta_73 napisał(a):

> Bez gara fasolki po bretońsku (co najmniej na dwa dni!) niech się do mnie ex na
                > wet nie zbliża.

O tak, ale tylko takiej na boczku!
              • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 15:06
                hosta_73 napisał(a):

> Bez gara fasolki po bretońsku (co najmniej na dwa dni!) niech się do mnie ex na
                > wet nie zbliża.
                >
                Mnie to ex tak zalazł za skórę, że jedno danie to za mało. Skubaniec musiałby z miesiąc codziennie gotować. Fasolka po bretońsku, pierogi z miesem, leniwe, bitki, zrazy wołowe. Nie ma szans. Zdolny jest kulinarnie ale leniwy tongue_out
            • hanusinamama Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 15:15
              Tanio się cenisz. A gdzie ziemniaczki i mizeria. I sernik??
          • daniela34 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:42
            Glodnej Magdallenie kotlety na myśli. Albo ma taki dziwny fetysz.
            • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:49
              No tak, bo na rosół dzięki Tobie i Primuli, to już nigdy nie spojrzę.🤷🏻‍♀️
              • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:50
                magdallenac napisała:

> No tak, bo na rosół dzięki Tobie i Primuli, to już nigdy nie spojrzę.🤷🏻‍♀️

Chciały cię zabić tym rosołem, czy nagotowały 20L i kazały jeść tongue_out
                • daniela34 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:52
                  Buahahaha (evil laugh)
                • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:58
                  A to może winne się wypowiedzą.🤷🏻‍♀️
                  • daniela34 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:03
                    No opowiadałyśmy Magdallenie o pysznym rosołku kurzymi nóżkami. A ona ani skory ani kości nie uznaje 🤷‍♀️
                    • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:04
                      No właśnie. #najlepszyrosolnapiersizkurczaka
                      • daniela34 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:06
                        #nierozmawiamztobąorosolereligiamizabrania
                        • primula.alpicola Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:08
                          daniela34 napisała:

> #nierozmawiamztobąorosolereligiamizabrania

Aaa, sekrety już zdradzone😅
                      • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:33
                        magdallenac napisała:

> No właśnie. #najlepszyrosolnapiersizkurczaka

Teraz rozumiem. Tutaj stoję murem za Danielą. Rosół na piersi z kurczaka to jakieś katastrofalne nieporozumienie. A ty jeszcze dodajesz kostkę rosołową zbrodniarko tongue_out I żeby nie było nie jestem mistrzem rosołowym i nawet za nim nie przepadam. Ale zabójstwo rosołu potrafię rozpoznać tongue_out
                        • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:40
                          Nie przepadasz, bo nie próbowałaś mojego rosołu - jego sekretem jest vegeta. 🥰
                          • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:47
                            magdallenac napisała:

> Nie przepadasz, bo nie próbowałaś mojego rosołu - jego sekretem jest vegeta. 🥰

Nie, ja ogólnie nie przepadam za rosołem. Ale pozwolisz, że litościwie przemilczę temat twojego sekretu 🤣
                            • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:52
                              Nie należy się wyśmiewać z cudzych sekretów, już nic Ci nigdy nie zdradzę🤐
                              • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:08
                                Ja się nie z sekretu wyśmiewam smile. Ja się śmieję, bo mnie by się nie chciało tak bawić i jak już musiałabym jeść rosół, to zjadłabym zupkę chińską o smaku kurczaka lub kostkę rosołową z makaronem tongue_out

To mniej więcej jak moja koleżanka. Nagotuje się wywaru żeby zrobić żurek a na koniec i tak daje gotowy z kartonu lub z proszku tongue_out (wredna jestem zdradzam jej sekret) smile
                                • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:13
                                  Ja też się śmieję, bo tak naprawdę, to jestem zupełnie nieprzewrażliwiona na punkcie mojego vegetowego rosołu.🤪
                                  • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:24
                                    I słusznie smile
                              • primula.alpicola Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:06
                                magdallenac napisała:

> Nie należy się wyśmiewać z cudzych sekretów, już nic Ci nigdy nie zdradzę🤐

Czy ja mogę zdalradzić dwa kolejne sekretu Twojego, ekhem, rosołu..?🤭
                                • azalee Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:10
                                  primula.alpicola napisała:

> Czy ja mogę zdalradzić dwa kolejne sekretu Twojego, ekhem, rosołu..?🤭

Czyli piers z kurczaka, kostka rosolowa i vegeta to nie wszystko ? surprised
                                  • primula.alpicola Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 18:04
                                    azalee napisał(a):

> primula.alpicola napisała:
                                    >

> Czyli piers z kurczaka, kostka rosolowa i vegeta to nie wszystko ? surprised

To wszystko, tylko nie doczytałam wcześniej ze M złożyła zeznania🙈
                                    • taje Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 19:01
                                      No ale chyba jakieś warzywa też, nie?
                          • zaspasniegowa Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 15:32
                            To teraz już wiem dlaczego dodajesz kostkę rosołowąsmile
                        • panna.nasturcja Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:23
                          Nic z tego, murem za Magdaleną, żadnych kości i skór.
                          • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 15:02
                            panna.nasturcja napisała:

> Nic z tego, murem za Magdaleną, żadnych kości i skór.
                            Pokłóciłyście się o rosół? Ja akurat jestem "bezdrobiowa", jedynie wyjątek robię właśnie dla rosołu. Ale ja kupuję zwykłą kurę rosołową i u mnie dylematu nie ma "skrzydełko czy nóżka" bo wsadzam pół do gara smile. Ale jak już gotuję ten nieszczęsny rosół to w garze 8 litrów. A wołowe to nie szponder a pręga wołowa. I po kg warzyw włoszczyźnianych.
                        • jednoraz0w0 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 17:02
                          A ta kostka i tak jest pewnie z nóżek!
                      • ayelen40 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:46
                        Uwielbiam zupy i akurat pierś z kurczaka do zupy w ogóle mi nie podchodzi...
                        • taje Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:10
                          Mnie też. Ale ja w ogóle piersi z kurczaka nie lubię do niczego, jest za sucha. Wyłącznie udka/podudzia, które za to uwielbiam.
                    • primula.alpicola Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:09
                      daniela34 napisała:

> No opowiadałyśmy Magdallenie o pysznym rosołku kurzymi nóżkami. A ona ani skor
                      > y ani kości nie uznaje 🤷‍♀️

Ona nie ceni kolagegu oraz głębi smaku🙈
                      • daniela34 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:53
                        Ja tylko nadmienię w tym miejscu, chcąc pomóc autorce wątku, że rosół z dużą ilością lubczyku zagwarantowałby jej powrót męża. Lubczyk - lube ziele - jak wiadomo wzmaga porywy serca.
                        • taje Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 17:00
                          A tu kilka pomysłów wiecznie na czasie (w tym i lubczyk): ciekawostkihistoryczne.pl/2016/06/05/jak-rozkochac-w-sobie-mezczyzne-niezawodny-poradnik-sredniowiecznej-zielarki/
                        • alewcale Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 17:01
                          Jeszcze możesz spróbować żeby ci się trafił jakiś 100x lepszy to mu kopara opadnie i zobaczy co stracił. Ale do tego to trzeba zadbać o siebie i zrozumieć, że jak się ma depre przy chłopie i on jeszcze idzie do innej piczy (przepraszam za słowo)tzn. że dobrze, że poszedł w diabły. To się nadaje do terapii a nie odzyskiwania takiego łachudry uncertain
                        • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 17:17
                          daniela34 napisała:

> Ja tylko nadmienię w tym miejscu, chcąc pomóc autorce wątku, że rosół z dużą il
                          > ością lubczyku zagwarantowałby jej powrót męża. Lubczyk - lube ziele - jak wiad
                          > omo wzmaga porywy serca.

Osz kurde jego kocia mordasmile Faktycznie ja rosołu często nie gotuję, ale pęczek lubczyku musi być. To dlatego ten mój chłop zamiast pójść w cholere ode mnie, jak nakazuje zdrowy rozsądek, ciągle wraca i pranie podrzuca. Koniec z rosołem
              • primula.alpicola Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:46
                magdallenac napisała:

> No tak, bo na rosół dzięki Tobie i Primuli, to już nigdy nie spojrzę.🤷🏻‍♀️

😅
        • szafireczek Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:39
          Jak już, to proszę - bądźmy precyzyjne - wypasionych kotletach!
          • malia Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:49
            zapomniałaś dodać, że z dobrego mięsa
            • panna.nasturcja Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:00
              I z frytkami z babatów
              • princy-mincy Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:02
                I pyszny jagielnik na deser
              • marta.graca Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:07
                Frytki owinięte w jarmuż smile
                • panna.nasturcja Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:24
                  Czy nie będą aby za grube?
          • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:03
            Jakie to wypasione kotlety? Ja lubię takie, żeby mięso było cienkie jak opłatek i żeby było dużo panierki.
            • malia Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:17
              panierkę należy zeskrobywać, bo tuczy i jest niezdrowa
              • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:19
                Aaaa trzymajcie mnie!!!!🤯🤯🤯
                • malia Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:12
                  przepraszam cię, ale czy ty czytałaś wątek o tym, kto dużo je?
                  • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:21
                    Ale jakiś nowy, czy ten słynny, kiedy męża odwozili na sygnale, bo się przejadł dwoma pierogami?
                    • malia Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:41
                      nowy, w tym problemem były min trzy pieczarki i pół mozzarelli
                      • panna.nasturcja Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:25
                        I sałatka jarzynowa na dwie osoby z jednego jajka i jednej marchewki.
                        Moim zdaniem kandydat na wątek roku.
                        • majenkirr Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 15:43
                          Gdzie ten wątek? Omijam kulinarne, a widzę, ze niesłusznie.
                          • turbinkamalinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 15:51
                            forum.gazeta.pl/forum/w,567,176229163,176229163,U_kogo_w_domu_je_sie_malo_.html#p176250715

Proszę cię bardzo smile
                          • primula.alpicola Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:10
                            majenkirr napisała:

> Gdzie ten wątek? Omijam kulinarne, a widzę, ze niesłusznie.
                            >

No kochana, to najlepsze jatki😆
                        • m_incubo Re: Jak odzyskać byłego męża 05.07.23, 17:52
                          Tak, sałatka jarzynowa z jednego ziemniaka, jednego jajka, jednej marchewki i kilku ziarenek groszku to była micha nie do przejedzenia w dwa dni, nawet gdyby jeść na wszystkie posiłki dnia.
                          Jeden z moich ulubionych wątków, aż strach, jak niektóre odleciały.
                          • tt-tka Re: Jak odzyskać byłego męża 05.07.23, 21:04
                            m_incubo napisała:

> Tak, sałatka jarzynowa z jednego ziemniaka, jednego jajka, jednej marchewki i k
                            > ilku ziarenek groszku to była micha nie do przejedzenia w dwa dni, nawet gdyby
                            > jeść na wszystkie posiłki dnia.
                            > Jeden z moich ulubionych wątków, aż strach, jak niektóre odleciały.
                            >

ktory to watek ? cos jakby kojarze, ale nie moge ani przypomniec sobie, ani znalezc...
                            • tt-tka Re: Jak odzyskać byłego męża 05.07.23, 21:17
                              Pardon, o ten stary pytam, z dwoma pierogami !
                              • m_incubo Re: Jak odzyskać byłego męża 05.07.23, 21:22
                                Tego nie znajdę, ale borsuczyca może wpadnie i wyszuka, jest w tym dobra.
            • kura17 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:50
              > Jakie to wypasione kotlety? Ja lubię takie, żeby mięso było cienkie jak opłatek
              > i żeby było dużo panierki.

moja mama robi nam kotlety z podwojna panierka!
              • magdallenac Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:51
                O! I takim kotletem to każdy by mnie odzyskał!
              • taje Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:32
                Moja mama też! I ja (jak już mi się zdarza) też robię z podwójną panierką. A na koniec po usmażeniu na smalczyku położyć takiego schabowego w ciepełku z kawałkiem masła, które się roztopi. Mniam, ciepło mi na sercu na samą myśl (miejmy nadzieję, że nie dlatego, że żyły się zatkały wink
                • taje Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:41
                  Tylko od razu powiem, że u nas w domu podwójna panierka wygląda trochę inaczej niż u innych bo to jest mąka, jajko, mąka, jajko i na koniec bułka. Czy w bułce nie są podwójnie panierowane, tylko dwa razy mąka i jajko.
                  • szafireczek Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:20
                    Tu nie chodzi o panierkę, czy tłuszczyk - kotlet! kotlet jest najważniejszy - ma być z kostką!!! - jak smakiem nie zwabi, to niech chociaż zadławi😁
                    • taje Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:35
                      Zgadza się, z kostką jest super. Choć kostka i podwójna panierka wcale się nie wykluczają smile
                • ayelen40 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:24
                  A jak się robi podwójną? Po bułce jeszcze raz do jajka i znów bułka?
                  • taje Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:34
                    Napisałam wyżej, jak u mnie - bułka tylko raz na końcu, za to dwa razy mąka i jajko.
                    • ayelen40 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 15:40
                      Wypróbuję następnym razem.
                    • m_incubo Re: Jak odzyskać byłego męża 05.07.23, 17:54
                      Całe życie, aż do dziś, myślałam, że to jest właśnie normalna panierka, a nie że podwójna 😳
        • ggrr.ruu Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:48
          Że też ja Cię nie znałam jak się rozwodziłam 🙄
      • taniax Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:51
        Zasady tej gry są bezwzględne bo prawie każdy związek zaczyna się idealizacją partnera a kończy się dramatycznie. I przy tym dramatycznym końcu partner robi ci swego rodzaju test na neurotyczność, po tym jak cię skrzywdzi, zdewaluuje i zostawi oczekuje że ty niewzruszona i bez emocji pójdziesz sobie dalej dumna i blada. Wówczas twoja atrakcyjność i wartość magicznie wzrasta i jest szansa na nowe otwarcie z tym samym parnterem, co w innych okolicznościach zdarzyć się nie ma prawa. Ten test z tego co obserwuje zdaje jakieś 3% ludzi więc jeśli jesteś w tych kilku procentach ludzi którzy zdali końcowy test na neurotyczność do przodu.
      • jahelena Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:51
        I co, woman, odzyskałeś w ten sposób żonę?
        • woman_in_love Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:06
          nie chłopie, ale ty nie odzyskasz na pewno
          • taniax Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:16
            Ma rację, architektura brwi też jest w tym wszystkim istotna.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 18:14
        woman_in_love napisała:

> Musisz podejść kompleksowo do zadania:
        > - schudnij,
        > - zrób depilację laserową,
        […]

I tarczyca! Zbadaj tarczycę! 🤪
      • efka_454 Re: Jak odzyskać byłego męża 05.07.23, 14:26
        Tutaj wzór - miss rasiji ad. 2023 ;P
    • homohominilupus Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:41
      Troll harder.
    • ixiq111 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:46
      >> Nie mamy rozwodu, on dalej żyje chyba z tą kobietą

Czy ktoś złożył pozew rozwodowy? Czy czekacie na rozprawę?

Jeżeli nie, to pan zostawił sobie furtkę, na wypadek jakby "nie pykło" z nową panią, a on nie miałby nikogo na horyzoncie.

Czy Ty przypadkiem go nie idealizujesz?
      • rosi8787 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:53
        On nie musi sobie zostawiać furtki, bo gość ma pełen pakiet zalet, a do tego nie jest arogancki. Więc nawet jakby z nią mu nie wyszło, to nie musiałby do mnie wracać. Poza tym myślę, że był w niej zakochany, czy jest.
        Pozew o rozwód nie został złożony, on się po prostu wyprowadził.
        Nie idealizuję, właśnie chodzi o to że go nie szanowałam.
        • panna.nasturcja Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:01
          Ty jesteś ta, której dziecko mieszka z ojcem, tak? A on z nową panią i jej dziećmi?
          • rosi8787 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:04
            Nie mamy dzieci, nie mogę ich mieć, a czy on ma z nią, to nie wiem. Nie jest to na pewno wykluczone.
            • jasnozielona_roslinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:51
              he? Nie wiesz czy twój mąż ma dzieci z kobietą do której sie wyprowadził? I chcesz się z nim zejść?

Rozumiem że chcez byc macochą dla jego dzieci?

Na przełamanie lodów kup im maskotki trolli żeby im o sobie przypominać
              • rosi8787 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:55
                A skąd mam to wiedzieć? Kontaktujemy się ze sobą tylko w sprawach urzędowych i teraz w kwestii auta. Nie pytam o jego partnerkę, ani o to czy w międzyczasie spodziewali się dziecka. Oczywiście jeśli mają, to nie będę chciała go z powrotem.
                • jasnozielona_roslinka Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 20:34
                  to miło z twojej strony że zdecydujesz sie go nie odbijać obecnej partnerce jesli mają wspolne dzieci
                  Dziwi że nie kontaktowałaś sie z nim najwidoczniej wiecej niż 20 miesięcy (skoro piszesz że mógłby mieć potencjalnie dzieci w tym czasie - 9msc+ ekstremalnie krótki odstęp 2 msc+9 msc) i uważasz, że ktoś taki będzie chciał nagle odejść od partnerki aby z tobą być.

Może psa mają wspólnego?

Byłabyś zainteresowana mężem jakby miał psa w naprzemiennej opiece ze swoją już byłą partnerką? Po tym jak go odbijesz oczywiście
    • shellyanna Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:51
      Z forumowych wątków i literatury (Samozwaniec i Chmielewska) to co mi się nasuwa, to ze dobrze działa zazdrość. W sensie - powinnaś poprosić przystojnego kolegę, żeby był przy Tobie kiedy mąż przyjedzie. Faceci ciężko znoszą uczucie, ze „ich własność” może trafić w obce ręce.

A na serio - po co Ci to?
      • rosi8787 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:55
        Nie, to nie zadziała, ucieszyłby się gdybym kogoś poznała.
        Chyba po to, bo przez ten czas od rozstania nie poznałam ani jednego normalnego mężczyzny, a mój mąż mnie szanował, kochał, natomiast ja robiłam aferę za aferą i bardzo tego żałuję.
        • shellyanna Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:01
          rosi8787 napisała:

> Nie, to nie zadziała, ucieszyłby się gdybym kogoś poznała.

Tak mu się wydaje, bo myśli ze nikogo nie masz 💁‍♀️
    • trampki-w-kwiatki Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:54
      Zapytam krótko - oczadziałaś?
    • alpepe Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 11:58
      Puknąć w łeb i porzucić ten poroniony pomysł.
    • milva24 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:02
      Mam nadzieję, że to trolling. Stawiać na piedestał i chcieć odzyskiwać misiaczka, który porzucił żonę w chorobie i oddalił się na zieleńsze pastwiska? Nie ogarniam tego.
      • rosi8787 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:05
        To nie tak. On chciał mi pomóc, ale ja wyłączyłam się kompletnie z życia, na 2 lata. To nie była historia jak z filmu, że zachorowałam bardzo poważnie i zostawił mnie przed śmiercią.
        • milva24 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:11
          Jeśli to nie trolling jedynym co mogę poradzić jest zagranie w otwarte karty. Spotkanie z mężem, zapytanie czy nadal uważa, że nie ma szans na Wasz ponowny związek a jeśli potwierdzi zaproponowanie sformalizowania rozwodu i pójście swoją drogą.
          • hosta_73 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:31
            To samo miałam napisać.
            Po prostu z nim porozmawiaj choć zastanów się czy chcesz odzyskać faceta, który znalazł sobie kochankę gdy ty byłaś chora. Następnym razem też sobie pójdzie) Po co ci to? Nie był taki wspaniały.
            Zacznij nowe życie a tamten etap zamknij ostatecznie a jemu daj spokój.

I nie ubieraj się w dekolty do pępka bo z daleka będzie widać desperację.
    • ichi51e Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:07
      Znowu ta historia? Jeśli nie to polecam wyszukiwarkę jest tu taka jedna gwiazda co od 10 lat nie rozumie ze mąż ma jej dosc
    • lucadimontezemolo Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:10
      Ja bym spróbowała zaklęcia miłosnego, znaczy jednego z kilkau w sensie każdego.
      • marta.graca Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:19
        Tutaj jest kilka porad od średniowiecznych zielarek: ciekawostkihistoryczne.pl/2016/06/05/jak-rozkochac-w-sobie-mezczyzne-niezawodny-poradnik-sredniowiecznej-zielarki/
        • jammer1974 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:43
          Juz nie jestesmy w sredniowieczu. W 21w.stosujemy zaklecia na przyciagniecie nowego fajnego meza a starego puszczamy wolno niech idzie gdzie chce byleby nie wracal i glowy nie zawracal.
    • ritual2019 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:10
      rosi8787 napisała:

Długo chorowałam, wpadłam przez to w depresję, trwało to na tyle długo że mąż wyprowadził się do innej.

doszło do mnie jak fantastycznym był mężem i w ogóle człowiekiem

Fantastyczny czlowiek nie porzuca (zwlaszcza dla kogos innego) meza/zony partnera/ki bo co choruja.
    • imponderabilia22 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:14
      Bez względu na sytuację, zawsze warto dobrze wyglądac i się czuć. Także umyj się, zęby umyj, załóż wyprane ubranie.
      • mdro Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:51
        Przeczytałam "załóż zęby" big_grin
        • hosta_73 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:11
          Ale to też ważne smile
    • figa_z_makiem99 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:16
      Podczas twojej choroby odszedł do innej i jest fantastyczny??? I zamierzasz o niego walczyć? Facet sypia z inną a ty będziesz robiła z siebie idiotkę w seksi ciuszkach? Rozwiodlabym się już dawno temu.
      • figa_z_makiem99 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:35
        Nigdy nie walcz o faceta, bo będziesz w tym związku na straconej pozycji, chyba że lubisz być masochistką i nadskakiwac panu. Nie odgrzewa się przypalonych kotletów.
        • rosi8787 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:49
          W sumie racja.
          • figa_z_makiem99 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:21
            Skoro było tak dobrze w związku to skąd ta depresja? Gdyby mu zależało, walczyłby a nie uciekł od razu do innej pani. Zamknij ten rozdział i żyj dalej.
    • aguha Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:18
      Postaraj się lepiej, jak już zabierasz się do trollowania.
      Jeżeli to jest prawdziwa sytuacja, to napiszę tak samo jak trampki w kwiatki: "oczadziałaś"?! 😂
    • astomi25 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:42
      Facet ma inna babe, zostawil cie w depresji. Po co ci taki odpad?
    • emka_bovary Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:44
      No rzeczywiście, skarb nie mąż, który " wyprowadził się do innej" jak żona "długo chorowała i wpadła przez to w depresję" 😁😁😁
      • rosi8787 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:50
        A co miał zrobić? Zamknąć mnie w psychiatryku? Nie chciałam pomocy i jestem tu obiektywna.
        • hosta_73 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:37
          rosi8787 napisała:

> A co miał zrobić? Zamknąć mnie w psychiatryku? Nie chciałam pomocy i jestem tu
          > obiektywna.

A ty co byś zrobiła gdyby to on chorował?

Nie jesteś obiektywna.
          • rosi8787 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:42
            Jeżeli by przytył 20 kilo, stwierdził że umiera i leżałby w łóżku 2 lata, a ja bym donosiła mu jedzenie i zajmowała się wszystkim wokoło i miała ciężką pracę do tego, to postąpiłabym identycznie.
            • hosta_73 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:10
              Usprawiedliwiasz go. Przerosło go to i zwiał.
              Mógł się wyprowadzić żeby tobą wstrząsnąć i żebyś zaczęła się leczyć, nie musiał od razu wskakiwać innej do wyra.
            • panna.nasturcja Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:28
              Znaczy jesteście siebie warci i tyle.
              • ayelen40 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:33
                No to może jeszcze się zejdą.
        • jammer1974 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 16:29
          rosi8787 napisała:

> Nie chciałam pomocy i jestem tu
          > obiektywna.

Nie jestes obiektywna. Jestes zaslepiona checia jego odzyskania.
          Lepiej skupic energie na nowego meza.
    • zendegi1 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 12:50
      Jeżeli mąż odszedł do innej, bo nie dał rady znieść Twojej choroby, to mam wątpliwości, czy jest tak fantastyczny. Ponadto już ma endorfiny spowodowane nową kobietą i seksy ciuchy niczego nie zmienią. Ja również chorowałam ciężko wiele lat, do tego doszła depresja, bywało naprawdę trudno w związku z tym, ale mąż wziął się na klatę i wspierał w procesie zdrowienia. Odpuść, bądź ślą siebie dobra, naucz się być sama i cieszyć życiem. Jeśli zamkniesz się na jego osobę, będzie Ci łatwiej poznawać nowe osoby, otworzyć się na nową relację. Nie było wam pisane, nie każdy ma siły, by udźwignąć chorobę i inne problemy z tym związane, a mocno wpływające na związek.
      • guacamole2020 Re: Jak odzyskać byłego męża 05.07.23, 15:19
        uwazam, ze to nie fair wobec tego faceta. NIe kazda osoba jest na tyle silna psychicznie aby wytrwac z osoba chora psychicznie. Takie sa realia. Sam ma wpasc w depresje (co jest czeste) zajmujac sie chora psychicznie zona? Realia sie takie, ze osoby psychiczne sa znacznie czescie porzucane przez partnerow niz zdrowe, i czesto nie ma tu nic do rzeczy, czy jest ktos dobra osoba czy nie. Oczekiwanie, ze ktos bedzie trwal w takim zwiazku i liczyl na niewiadomo co, jest podobne jak oczkeiwanie ze zona bedzie trwala przy mezu alkoholiku (w koncu wiekszosc alkoholikow to depresanci), liczac ze w koncu wezmie sie za leczenie. Jedna czeka, druga nie.
    • abidja Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 13:40
      Bylas chora, w depresji a on wyprowadzil sie do innej? Bo tak dlugo to trwało?! I ty chcesz by taki odpad do ciebie wrocil?
    • nieeznaajoomaa Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:11
      "Klucz do odzyskania dla niej" w formie ebooka
      • abasia0 Re: Jak odzyskać byłego męża 04.07.23, 14:52
        Nie idź drogą Petardy.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka