Dodaj do ulubionych

Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd

25.07.23, 20:20
Jest jakas w miarę bezpieczna opcją przejazdu na tej trasie ? Zapewne w srodku nocy bo po koncertach.
4 osoby niepełnoletnie.
Obserwuj wątek
    • sajgonetka Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 20:25
      Taksi
      • slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 20:28
        Polecisz jakaś korporacje którą z nich nie zedrze i będzie bezpieczna?
        • sajgonetka Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 20:32
          Ele Taksi
          Grosik

Mogę jeszcze popytać kolegę taryfiarza. Czy by się nie podjął.
          Kiedy ten koncert?
          • slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 21:56
            25 i 26 sierpnia.
            • anilorak174 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 23:13
              Ja korzystam z ecocar
    • profes79 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 20:32
      Po koncercie - żadna. Kiedyś już była taka dyskusja - po koncercie masz dziki tłum ludzi; problem z dotarciem do jakiejkolwiek komunikacji i problem ze zgarnięciem jakiejkolwiek taxi.

forum.gazeta.pl/forum/w,567,172433255,172433255,Warszawianki_pytanie_o_lotnisko_Bemowo.html#p172433544
      • samaasma Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 20:35
        Dokładnie

po pierwsze na koncercie nie działają telefony komórkowe Bo jest za duże skupisko ludzi w jednym miejscu

Uwielbiam watki Słonka jaka ona jest nie życiowa
      • bruy-ere Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 20:39
        Może da się umówić taxi wcześniej? Jak nie, to ja bym chyba pojechała po młodzież osobiście (choć wiadomo, że upierdliwe jeździć tak po nocy).
        • little_fish Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 20:51
          Pewnie umówić się da, o ile wiadomo na którą godzinę. A z koncertami jest różnie. Jak duży koncert to też odbierałabym osobiście.
          • slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 21:55
            To może być problem bo mam tam ponad 500 kilometrow....
            • sol_13 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:15
              Poczekają chwilę aż się tłum rozejdzie i wezwą ubera/bolta/taksówkę z aplikacji, nie przesadzajcie. Najwyżej jak nic nie będzie przyjeżdżało to kawałek przejdą z buta i znów zamówią, w końcu z którejś przyjedzie.
              • kub-ma Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:18
                Tez myślę, że to jest najlepszy pomysł.
            • little_fish Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:25
              A w tych Markach nie ma nikogo dorosłego?
              • slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:33
                Nie ma. Jadą do cioci na tydzien zajmować się zwierzętami pod jej nieobecnosc bo nie ma kto i wymyśliły sobie festiwal w międzyczasie. No i nie wiem czy się zgadzac na ten festiwal....
                • mava1 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 14:06
                  jadą 500 km żeby przez tydzień zajmowac się kotami/psami cioci?
                  Marki to straszna dziura, w tym komunikacyjna, w nieciekawym otoczeniu (ząbki i wołomin obok) i na pewno nie wypuszczałabym sie komunikacja (nocną) po koncercie.
                  Zapewne najbezpieczniejsza taxi, choc ostatnio też różnie bywa z tym uberem a poza tym to pewnnie inni "koncertowicze" też wpadną na ten genialny pomysł (żeby taksówke zamówic).
                  Duzo zalezy od mlodziezy, czy jakos ogarnieci i w jakim wieku, 14 a 17 to tez różnica.
                  Co by nie mówic to jednak nie jest tak proste.
                  Wejdź na mapy google i wyślij/wydrukuj im mapki - komunikacja miejska (nocna)
                  albo z buta

• slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 14:14
                    Taaa, jadą żeby przez tydzień mieć wolną chatę ...oficjalna wersja to oczywiście zwierzaki.
                    • slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 14:34
                      Acha maja 16,5-17,5 lat. Od 16 mogą wejść na koncert bez pelnoletniego opiekuna.
      • sol_13 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 21:21
        Na Bemowie na koncercie nie byłam, ale po wyjściu z Narodowego przechodzimy kilka ulic na Śląskiej Kępie, tłum się rozłazi i dopiero zamawiamy ubera. Fakt trochę czekania jest.
        • turbinkamalinka Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 21:58
          Ale Saska Kępa to troszkę inna bajka. Z niej autobusy jadą w każdym kierunku. A na Bemowie pójdziesz nie w tą stronę i zaczynają wrony zawracać smile A jeszcze z bemowa do Marek to kawał drogi smile
          • sol_13 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:01
            Niech idą S8 w stronę Marekwink
            • turbinkamalinka Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:10
              sol_13 napisała:

> Niech idą S8 w stronę Marekwink
              Jest to jakiś plan. Może od razu na Szczecin tongue_out
              • sol_13 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:11
                Na Szczecin to w przeciwną stronę.
                😆
              • slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:14
                Czekaj muszą jeszcze wrócić drugiego dniawink
                • turbinkamalinka Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:22
                  Ale nie podałaś w jakich godzinach ten koncert.smile Bo może dałoby się drugą linią metra do Wileńskiego i z Wileńskiego autobusem smile
                  • slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:23
                    To jakiś kilkudniowy festiwal, więc pewnie do późnej nocy...
                    • turbinkamalinka Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:27
                      Coś takiego znalazłam. W eletaxi można zamówić taksówkę na konkretny dzień i godzinę
                      eletaxi.pl/zamawianie-taksowki-z-wyprzedzeniem/
                      • little_fish Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:29
                        Tylko trzeba dokładnie wiedzieć, o której się skończy koncert. Gorzej jak będą musiały wyjść w połowie ostatniego artysty, bo obsuwa była...
                        • turbinkamalinka Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:31
                          Jakieś ramy czasowe są, więc można umówić godzinę po. Co najwyżej poczekają. I tak pewnie od razu do taxi czy metra się nie dostaną.
                        • slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:34
                          Najwyżej faktycznie poczekają a zamówią z zapasem czasowym To niezła opcja jest.
                          • little_fish Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:51
                            Chyba jedyna.
                        • samaasma Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 06:52
                          Festiwal to chyba tez ma miejsca noclegowe i tam dzieją się niestworzone rzeczy
                          • little_fish Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 09:00
                            Byłaś?
                            • samaasma Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 11:35
                              Przecież ciagle jest w wiadomościach ze ktoś przedawkował albo umarł.
                              Na koncerty typu bijące idzie bedziej cywilizowana publika, na festiwale chodzą wolne ptaki
                              • little_fish Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 11:43
                                Nie wiem co ty za wiadomości oglądasz. Byłam w życiu na paru festiwalach. I żyję.
                                • samaasma Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 11:53
                                  30 lat temu nie było tylu substancji narkotyzujących i pigułek gwałtu
                                  • little_fish Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 11:58
                                    Na ostatnim festiwalu byłam 2 tygodnie temu. Z tego co wiem, wszyscy przeżyli.
                                    • samaasma Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 12:03
                                      Nie widziałam ze nasza rybka taka rozrywkowa

Ale festiwale dla seniorów chyba są inne niż dla młodych ?
                                      • little_fish Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 12:18
                                        🤦
    • melikles Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 20:35
      Korporacja Help?
    • berdebul Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 21:46
      Nie ma. Zaraz po koncercie jest dziki tłum, trochę trwa zanim się rozejdzie i można zamówić. Nie może ktoś dorosły podjechać po bąbelki i czekać kawałek od miejsca koncertu?
      • slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 21:55
        Nie będzie nikogo doroslego.
        • berdebul Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:26
          Wszyscy rodzice i opiekunowie są na wakacjach? Nikt nie może odebrać czwórki dzieciaków?
          • little_fish Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:30
            O ile dobrze rozumiem, to te dzieciaki pojadą 500 km na koncert. Rodzice w domu.
            • berdebul Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 11:30
              Z Marek pod Warszawą na Bemowo jest trochę bliżej niż 500 km
              • little_fish Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 11:44
                No, ale jak się okazało, w tych Markach będą same. A rodzice 500 km dalej.
    • elstilo Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:36
      Ja bym umówiła jakiegoś taksówkarza żeby czekał np. na tyłach galerii Bemowo. Tam jest gdzie zaparkować a przy skrzyzowaniu tłumy się już rozejdą
      • slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 25.07.23, 22:37
        O super bo miałam właśnie pytać w które miejsce tam najsensowniej zamówić taksę.
        • panna.nasturcja Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 00:09
          Tylko miech zamawiając dają naprawdę duży zapas, bo z takiego koncertu wychodzi się dość długo w tłumie.
          W sumie, jak to są nieletni bez dorosłego i nie znają Warszawy to bezpieczniej poczekac zaraz przy wyjściu z koncertu, bo tam dużo ludzi a zamówić na taką godzinę by już się trochę ludzie rozeszli. Żeby same po nieznanym mieście nie chodziły.
    • snajper55 Autobusy nocne 26.07.23, 01:06
      slonko1335 napisała:

> Jest jakas w miarę bezpieczna opcją przejazdu na tej trasie ? Zapewne w srodku
      > nocy bo po koncertach.
      > 4 osoby niepełnoletnie.

Są nocne autobusy. Z Lotniska do Marek to niecała godzina jazdy. Najlepsze połączenie to N02 (do Piotra Skargi, 31 min) + N61 (do Marek, 15 min).

S.
    • mia_mia Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 06:35
      Marki to dość rozległy teren, mogą być przy Białołęce, przy centrach handlowych,a mogą też dużo dalej, przy taksówce to mniej istotne, ale przy podróży autobusem już dużo bardziej. Gdzie do tych Marek chcą się dostać?
      • mia_mia Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 26.07.23, 06:42
        Dzieci koleżanki mieszkającej w Markach korzystają z Ubera, najprostsze rozwiązanie. I tak jak ktoś pisał, wychodzenie z koncertu to proces i trwa długo, spod lotniska ciężko będzie się w coś wcisnąć.
    • slonko1335 Re: Lotnisko Bemowo-Marki help przejazd 27.08.23, 19:09
      Melduję, że dziecko już mam w domu całe i przeszczesliwe. Odsypia. Na czas festiwalu zmieniły miejscówkę na bliższa niż Marki ale też łatwo o 2 w nocy znaleźć połączenia nie było. O taksówkach można było zapomnieć.na przystankach masakra ale wpadły na to żeby pójść na wcześniejszy i tylko dlatego weszły do tego autobusu. Zorganizowały też sobie obstawę która je pod drzwi odprowadzilawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka