zaczarowanyogrod Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 12:24 Mam 30 lat a psychicznie to się czuję jakbym w ogóle nie była dorosła. Za szybko mi ten czas zleciał. Ale czułam się staro ostatnio jak nastolatek ze wsi, który się wcześniej wcale nie odzywał powiedział do mnie dzień dobry znaczy ze chyba zaczynam staro wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 23:32 powiedział do mnie dzień dobry Albo ktoś go pouczył, żeby się zachowywał. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 17:57 Może, chociaż nikogo chyba nie było nigdy jak go mijalam, chyba że gdzieś na podwórku i nie zauważyłam. Jak szłam z mamą, babcią, ciotką to mówił chyba do nich, a jak sama to nie. Ale jak szłam z kimś to odpowiadałam to może po tym odpowiadaniu coś przemyślał. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 12:46 Zaczynam czuć się staro, zwłaszcza kiedy pracuję z młodszym zespołem - ale to mi jakoś strasznie nie przeszkadza. Bardziej mnie wkurza, kiedy zauważam, że ciało już nie to. A kiedy spotykam kobiety niewiele ode mnie starsze, od których jedzie "zapachem starości" - to wpadam w panikę. Pocieszam się, że ani moja babcia, ani żadna z jej sióstr nie rozsiewała takiego zapachu - moja mama też nie - to może i mnie się upiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 12:47 A, jeszcze dodam, że czasami nadal muszę sobie przypominać, że nie jestem już dzieckiem ani dwudziestoletnią smarkulą. Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:25 Matko kochana, co to za zapach. Ty piszesz dosłownie czy to jakaś metafora 😉? Sporo mam w otoczeniu starszych osób i żadna z nich nic nie wydziela🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:33 to masz opisane www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,dlaczego-seniorzy-inaczej-pachna--prawda-o-zapachu-starych-ludzi,artykul,28466205.html Nie zauważyłaś tego nigdy? Ja sporo pracuję z ludźmi, u niektórych zauważam, niestety. Dla mnie to zapach starej kurtki ortalionowej. Ale są też starsze panie, takie po 80-tce, które pachną świeżością i cytrusowymi perfumami, tym się pocieszam Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 14:20 Najgorsze są osoby mocno się pocące, obojętnie w jakim wieku. Młode też. Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 14:40 Może ja po prostu mam słaby węch, bo autentycznie nigdy tego nie czułam. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 15:11 Tak, starość ma specyficzny zapach. I nie do końca chodzi o brak higieny, choć i on często współwystępuje. Śmierć też ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 19:36 jolie napisała: > Tak, starość ma specyficzny zapach. I nie do końca chodzi o brak higieny, choć > i on często współwystępuje. Śmierć też ma. ale starośc to nie nie jest 40-50 lat .. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 19:49 Za Balzaka było i niektórym takie myślenie pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 12:52 Nie, tzn, w okolicach urodzin mialam koszmarny dol, no bo jak to taka stara baba aaa ale pozniej mi minelo. Z jednej strony zaczynam rozne nowe rzeczy, z drugiej strony zaczyna sie cisnienie na: teraz albo nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 12:57 Nie. Ja nie mam czasu starzec sie ani nawet czuc sie Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:02 Rocznik '71. Czuję się staro i staro wyglądam Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:03 Już nie przesadzaj. Zdrowotnie wszystko ok? To najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:19 Och, odkad biore zastrzyki na astmę, to rewelacyjnie! Ale straciłam taka lekkość życia, która miałam kiedy byłam młodsza. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:20 Niestety, czas leci jak szalony. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:55 Jezu, a ty jak zwykle kokietujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:12 nie, czuje się normalnie. Ale np. wczoraj dowiedziałam się, że ten mały chłopczyk, którego pamiętam jako kilkulatka właśnie skończył 30 lat. I to mnie zszokowało. Bo on powinien mieć max 20 lat. Upływ lat mnie zaskakuje Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:27 beataj1 napisała: > Ale np. wczoraj dowiedziałam się, że ten mały chłopczyk, którego pamiętam jako > kilkulatka właśnie skończył 30 lat. > I to mnie zszokowało. O tak, to jest szok ! ten dryblas pod wasem to ten maly Piotrus, ktoremu calkiem niedawno kupowalam grzechotke ??? No jak to tak ? PS ale wcale nie czuje sie od tego starzej ! to innym latka leca Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:20 Mam 49 lat i na tyle się czuję i wyglądam. W tym wieku zdrowie już nie to co 20 lat temu, zdolność regeneracji i kondycja też nie, zmarszczki się robią, skóra nie taka jędrna- no nie ma co się oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:32 Problem nie w tym ile lat minelo ale jak coraz mniej przede mna, eh Gdy przeliczam ten czas przede mna na wakacje/podroze, to miewam "panic attacks", ze nie wystarczy Who cares jak czlowiek wyglada, najwazniejsze ile jeszcze sam moze zobaczyc! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 14:16 O to, to. Mnie co prawda nie przekłada się na podróże, tylko na nieprzeczytane książki, ale istota ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 11:53 Macie rację dziewczyny, średnio mnie rusza to co za mną, niestety przede mną najwyżej 20 lat w jako takiej formie. Albo i mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 13:33 Wielbiona przeze mnie JD ma od 7 lat (dostala od corki na 81 urodziny ) tattoo "Carpe diem" - do tattoo jeszcze nie doroslam ale motto staram sie stosowac od zawsze One day at a time! Milego dnia i perfekcyjnego sierpnia 2023! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 13:56 Ja do tatuażu też jeszcze nie dorosłam, ale wszystko przede mną Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.i.a.78 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 13:59 mam 45. w ciągu półtora roku posypała mi się twarz. serio. czasem nie mogę patrzeć na siebie w lustrze. zdrowie ok, kondycja jest, duchem czuje się młoda, ale ten widok w lustrze...czasem się zastanawiałam, dlaczego moja mama nie lubiła mieć od pewnego wieku robionych zdjęć. teraz to rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 14:01 Ostatnio tak. Ale nie całymi dniami. Żyje we mnie taka dusza co jak grają to się rusza. Zaniedbałam się i forma klapnięta. Ale czy to pierwszy raz w życiu. Niech mnie tylko wywiozo nad morze, od razu siły wrócą. Szczerze to pesel zaczyna być mocno refleksyjny, pierwsza młodość coraz bardziej się oddala. Żal trochę. Chwilami bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
tiffany_obolala Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 14:14 Staro nie. Ale mam poczucie upływu czasu i w te wakacje zdjął mnie nagły lęk, że niczego już nie zdążę. Cała kilkuletnia praca nad mindfulness i rozkoszowaniem się chwilą poszła się kochać. Więcej, szybciej, mocniej, bo ucieknie. Męczące to bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 14:24 Zawsze chciałam być stara i postrzegałam starość jako wartość, w znaczeniu zasobu doświadczeń. Ale tak jak Bi, zaczyna do mnie docierać, że nie wszystko zdążę. Życie. . Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 11:51 W kontekście zasobu doświadczeń, mądrości i takich tam nie postrzegam starości jako wartości, bo za dużo znałam głupich starych ludzi. Poza tym doświadczenie nie przychodzi samo z siebie z wiekiem, jedni mają doświadczenie, inni tylko sumę przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 13:40 Moze i jestem/bede stara glupia kobieta, ale co sobie pozylam/pozyje, zobaczylam/ogladam to moje Podobnie jak I don't ecare co kto mysli o moim wygladzie (BTW, dla mnie ludzie pomiedzy 25 a 50 rokiem zycia sa w wiekszosci bez wieku - wszyscy dla mnie wygladaja jak siblings swoich wlasnych dzieci, potem podobnie gdy ktos przekroczy 75 lat - no idea czy ma 80 czy 108 ), czy o mojej "madrosci"/"glupocie" nabytej badz nie z mijajacymi latami. Suma przezyc jest amazing inwestycja just in case ktoregos dnia jedyna opcja bedzie siedziec w fotelu, przegladac zdjecia i sluchac jazz ... Troche mam w nosie co sadzi reszta swiata o moim zbiorze wspomnien & experiences - wazne, co one dla mnie znacza Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
hippolina Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 15:13 Tak, czuję się staro. Całe życie ciężko pracowałam, fizycznie też, nigdy się nie oszczędzałam, chociaż mnie ostrzegano, żebym nie brała się sama za np. sprzątanie po budowie domu czy wycinanie lasu, bo to źle się skończy dla mojego kręgosłupa. I to prawda. Twarz mi obwisła, mam zmarszczki, problemy z przebarwieniami. Skóra już nie jędrna, włosy i figura - szkoda gadać. Ale to nic w porównaniu z tym, jak źle czuję się psychicznie. Nie widzę celu w tej ciągłej krzątaninie, nawet urlop mnie nie cieszy. W sumie to już chciałabym umrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 19:38 hippolina napisała: > Tak, czuję się staro. Całe życie ciężko pracowałam, fizycznie też, nigdy się ni > e oszczędzałam, chociaż mnie ostrzegano, żebym nie brała się sama za np. sprząt > anie po budowie domu czy wycinanie lasu, bo to źle się skończy dla mojego kręgo > słupa. I to prawda. Twarz mi obwisła, mam zmarszczki, problemy z przebarwieniam > i. Skóra już nie jędrna, włosy i figura - szkoda gadać. Ale to nic w porównaniu > z tym, jak źle czuję się psychicznie. Nie widzę celu w tej ciągłej krzątaninie > , nawet urlop mnie nie cieszy. W sumie to już chciałabym umrzeć. oj, to przykre bardzo co piszesz może warto poszukać pomocy ? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 16:57 też nie no chyba, że jestem chora i zmęczona Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 17:01 Czuję się staro odkąd po 43 rż przestałam, po raz 1 w życiu, panować nad wagą. Jestem załamana, jak bardzo spada wydolność i forma przy paru kg nadwagi. Tak, przez to czuję się staro. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 19:10 Mam 3 lata mniej i ostatnio tak źle się czułam, słabość jakąś mnie dopadła....no starość jak nic myślę sobie... Na szczęście to była tylko chwilowa niedyspozycja zdrowotna...jakiś wirus mnie dopadł i już wszystko wraca do normy...uffff Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 20:52 O mnie też jakiś wirus dorwał, a za kilka dni operacja, więc muszę się wykurować jak najszybciej i poczuć młodo w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 19:13 W grudniu skończe 49 lat i nie, nie czuje sie staro. Mam wrazenie, ze wciaz mam 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aluszka97 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 19:17 Absolutnie nie, dawno przekroczyłam czterdziestkę i jestem młodsza niż byłam 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 19:57 Dopóki nie patrzę w lustro czuję się bardzo młodo. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 19:59 ostatnio tak wszystko przez cholerna prawa stope 🤬 jak zoperowalam wreszcie mojego haluksa, robilam plany, ze hej! bo wreszcie bede mogla chodzic i chodzic, to bylo w lutym 2022, ale w sierpnie wcale nie bylo dobrze, a w pazdzierniku okazalo sie, ze nie ma zrostu kosci i potrzebna jest druga operacja bo costamcostam wg konowala (a bo pewnie niski poziom witD, slabe kosci), wkurzylam sie maksymalnie, poziom witD na poziomie niemal idealnym, densytometria - gestosc kosci swietna, rezonas, tomograf i inne cuda wianki ok, dluzsze sledztwo wykazalo, ze ow konowal zalozyl kiepski implant mimo ustalen ze mna, ze zalozy konkretnej firmy, konkretny model kilka konsultacji ortopedycznych, w tym dwie w PL (online), poszukiwania modelu implantu ktory zostal zalozony (potrzebne specjalne narzedzie do wykrecenia) miesiace mijaly a ja 'dziadzialam' bo co mozna robic z niesprawna, bolaca stopa? 🤬🤬 przytylam, 'rozlazalam' termin drugiej operacji (inny ortopeda, inne miasto) juz ustalony, jestem juz po badaniach, w srode kardiolog i znowu 🤬🤬 kolejne miesiace pojda sie walic kiedy sie z tego podniose, pojecia nie ma, a czas 🤬😡 😤 ucieka! wiec, tak jestem teraz stara baba! Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 20:02 Ściskam i trzymam kciuki, żeby tym razem było dobrze. Ba, musi być dobrze bo przecież nie każdy lekarz jest konowałem. A tamtego to powinnaś koniecznie pozwać! Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 20:09 Współczuję. Jak najbardziej pozwać, jak tak można w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 20:19 oczywiscie, ze pozwe, wstepnie juz z prawnikiem rozmawialismy, szukalam takiego ortopedy, ktory nie bedzie sie bal 'doniesc' na kolege po fachu, znalazlam w Santiago, mlody, zdolny, przystojny choc nie w typie przystojniaka, mrauuu, ortopedy, ktory zreszta ma ze mna na pienku, bo polecil konowala wk...wa ma wielkiego Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 20:08 O kurwa. Współczuję! Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 20:58 a to była operacja prywatna czy jakaś na ubezpieczenie ? mysiulek-kiedy ta poprawkowa ? pomyśl sobie że z nową stopą będziesz jak cyborg ! nie do zdarcia ! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 21:13 nasz system zdrowotny jest troche skomplikowany z grubsza: operacja byla z prywatnego ubezpieczenia, placilam jakas czesc calosci (za arto kolana nic) i gdyby konowal podszedl do tego normalnie czyli ok, sa powiklania, potrzebna druga operacja, ustalimy inny kosztorys (np nie place ja jego usluge) to ok, ale nie, od razu wypisal zlecenie na druga, pelnoplatna operacje i tu sie wkurzylam niebotycznie, bo ubezpieczalnia nie chciala pokryc kosztow (pewnie i slusznie) a ja nie mialam ochoty wyciagac z kieszeni ponad 20tys pln zeby konowal mial sie dobrze jak juz bym miala placic z wlasnej kieszeni to konsultowalam operacje w PL i bylam gotowa leciec, ale jakos glupio mi bylo zwalac sie przyjaciolce na glowe na 8tyg ( w tym 4 w gipsie) w czasie kiedy sama miala problemy ubiezpieczlania w koncu zgodzila sie zaplacic za ponowna operacje (po interwencji prawnika) i tak schodzilo i schodzilo poprawkowa w sierpniu, dokladnej daty jeszcze nie znam bo to troche logistyki jest (ponad 1000km, ogarniecie kotow na czas nieobecnosci osob i takie tam), doktor sie dostosuje, jeszcze negocujemy jego przyjazd do regionalnego oddzialu kliniki, wtedy bedzie w ogole lajtowo bo to tylko godzina drogi Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 21:19 sierpień tuż tuż ! daj koniecznie znac kiedy ematkowo ściskać kciuki-w takich akcjach mamy moc ! czy ubezpieczalnia też go pozwie ? - czy jak to sie odbywa ? w pl każdy lekarz ma opłacone ubezpiecznie oc -m.in. na okolicznośc takich przypadków Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 21:29 moze byc i 30sierpnia ubezpieczalnia ma w nosie, jak juz zgodzili sie na pokrycie kosztow ponownej to mnie jest wszystko jedno co zrobia tu tez oc jest dla medykow obowiazkowe, pozew najpewniej bedzie 'za straty moralne, cierpienie i ubytek na zdrowiu', to juz zostawie fachowcowi, ktory twierdzi, ze obejdzie sie raczej jedna rozprawa i konowal nie bedzie sie stawial, tylko jego ubezpieczyciel wyplaci kase, nie bedzie to amerykanskim stylu ale na buty od chanel starczy Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 22:18 😘 wlasnie przyszly dzisiejsze wyniki, jestem nie do zabicia ! mimo 50+ Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 19:09 mysiulek08 napisała: > 😘 > > wlasnie przyszly dzisiejsze wyniki, jestem nie do zabicia ! mimo 50+ > 💪💪💪 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 21:18 pomyśl sobie że z nową stopą będziesz jak cyborg ! nie do zdarcia ! tiaa, cyborg, drugie kolano bede musiala robic a co zostanie z lewego to nawet nie chce myslec Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 21:20 mysiulek08 napisała: > > tiaa, cyborg, drugie kolano bede musiala robic a co zostanie z lewego to nawet > nie chce myslec > no nie myśl nie myśl bo widzę że ci nie idzie będzie dobrze-pomalutku az do skutku, i tak masz myslec ! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 21:23 kustykajac obciazam lewe bardziej niz powinnam, prawe tez obrywa bo miesnie slabna (o ile jeszcze sa ) wku..w mnie tylko trzyma jako tako Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 21:27 no kustykasz ale za kilka tygodni to się zmieni przecież wk..iaj się na zdrowie w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 19:56 Mysiulku, trzymaj się! Jeszcze będzie dobrze, zobaczysz. Szybkiego powrotu do zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 21:08 😘 Chat, ja zdrowa jestem tylko stopa mnie wkurza Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 21:36 Chodziło mi o powrót do zdrowia stopy Współczuję bardzo, to musi być bardzo wkurzające (jakby samego problemu z koniecznością pierwszej operacji nie wystarczyło) okropny ten konował. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 21:41 stopa dziekuje 🤣 konowal byl polecony przez przystoniaka od kolana, ze dobry fachowiec o stopy, haluksy to jego specjalnosc itp, no to poszlam i na pierwszej wizycie powinnam byla skonczyc, nic kompletnie 'nie zagralo' Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 20:41 Czuję, że jestem w średnim wieku. Figura mi się zmieniła, w zyciu już bym w spodnie z liceum nie wlazła, chociaż, obiektywnie rzecz biorąc, figurę mam spoko. Ale inną, w taki sposób, który ewidentnie przychodzi z wiekiem. Ostatnio też złapałam się na tym, że to nie intuicja mnie nie zawodzi, lecz ja po prostu już mam tyle doświadczeń zawodowych i prywatnych, że nauczona tymi doświadczeniami wyciągam właściwe wnioski, żadna intuicja. Robię dorosłe rzeczy, ostatnio myłam dach lodówki i myślałam o tym, że jakiś nie pamietam żeby moja mama sprzątała takie miejsca, a w domu mieliśmy zawsze czyściutko. pewnie ja nie widziałam kiedy mama sprzątała, bo mnie prawie nigdy w domu nie było. A teraz to moja kolej zmyć okap, dach lodówki i inne takie fajne miejsca, a moje dzieci tego nie konotują. I poczułam się właśnie kobietą w średnim wieku. Chętnie bym się cofnęła na tydzien w lata 2005-2009. Fajnie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 09:44 słabo, że mam 43 lata? raczej średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Czujecie się staro? 01.08.23, 18:39 Slabo,ze tak sie czujesz. A juz ta opowiesc o lodoqce🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 21:14 Jestem w twoim wieku i też nie czuję się staro. Odpowiedz Link Zgłoś
duola77 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 21:48 cierpliwości kochana , jeszcze 5-6 lat i zrozumiesz oby nie ale statystyki sa nieugiete a takie bajdurzenie ,że po 50tce nowe życie to sobie w trampki włóż póki jeszcze w trampkach chadzasz Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Czujecie się staro? 31.07.23, 21:50 Tak, czuję się staro, jeszcze bardziej staro gdy patrzę jak mąż chudnie z dnia na dzień, nabywa formę i ani myśli usiąść na kanapie. Odpowiedz Link Zgłoś