Dodaj do ulubionych

Lustro w przebieralni

02.08.23, 07:06
Niby wiem jak wyglądam. Zdaję sobie sprawę z pewnych mankamentów. Ale dopiero jak wczoraj przymierzałam ciuchy w sklepie to zobaczyłam się w całej okazałości z całym moim czasem wypisanym na twarzy.

Lekko się przeraziłam. Ale stwierdziłam że musi być tam bardzo dobre lustra i oświetlenie.
Obserwuj wątek
    • ayelen40 Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 07:51
      Te lustra każdego zeszpecają. Trzeba wyjść na zewnątrz przebieralni i dopiero wtedy się oglądać, z oddalenie. A światło w sklepach generalnie jest okropne.
    • kira_03 Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 11:38
      Nie martw się, najpewniej dziwne lustro i niekorzystne oświetlenie. Z tej samej osoby, przy użyciu odpowiedniego oświetlenia i odpowiednio zakrzywiając obraz, zeby zmienić proporcje (czy to w lustrze/ w aparacie czy kamerze), można uzyskać zgrabną laskę lub styrana życiem, zaniedbaną matkę-Polke.
      • alicjamagdalena Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 11:43
        A to nie tak że te lustra w przymierzalni lekko wyszczuplaja? I wogole lepiej się w nich wygląda aby zachęcić do zakupu?
        • kira_03 Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 11:48
          Co do zasady tak, na no by wskazywała logika. A jednak zdarzyło mi się byc w kilku przebieralniach, gdzie wyglądałam upiornie. Czyli nie zawsze wychodzi z tumi lustrami.
          • 35wcieniu Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 11:51
            Zależy od sieciówki. Czasami się lustra różnią nawet w obrębie jednej marki.
        • eglantine Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 11:52
          Z rozrzewnieniem wspominam lustra w Promodzie. Wydłużały tak, że miałam z metr osiemdziesiąt.
    • andaba Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 13:15
      Dobre oświetlenie, dobre lustro.
      Ja mam lustro w ciemnym przedpokoju i niespecjalnie jasnej łazience, więc jak wejdę gdzieś do przymierzalni to tez jestem zawsze niemiło zdziwiona, żem taka szpetna.
    • szafkanocna Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 13:17
      dlatego ja zamawiam ciuchy online.
    • ewa_2009 Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 13:21
      Mam gorzej - takie lustro (i oświetlenie) mam w windzie w pracy sad
    • dni_minione Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 13:29
      To jest wielka niewiadoma, dlaczego sklepy nie robią w przymierzalniach takiego oswietlenia, żeby każda klientka była oczarowana swoim wyglądem i kupiła to, co tam przymierza. Setki razy wychodziłam bez zakupów, za to ze świeżymi kompleksami.
    • atoness Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 13:34
      Za wersję prawdziwą uważam odbicie w lustrze w mojej własnej łazience. Wchodzę tam rano i jestem całkiem niczego: ładnego koloru, z ładnymi zębami, nie bardzo stara. W żadnym innym tak nie wyglądam. Rzecz w dobrym, łagodnym świetle. To, że wchodzę tam bez soczewek, też na pewno pomaga.
    • kotumila Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 13:35
      Znam to. Nie dość, że nic nie kupię, to jeszcze mam ochotę asap wyrzucić wszystko w czym przyszłam.
    • madami Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 13:47
      Hehe mam to samo, nigdzie tak źle nie wyglądam jak w przymierzalniach
      • lilia-anna Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 15:43
        Ja jeszcze u fryzjera!
        • ayelen40 Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 15:48
          No, fryzjer potrafi pozbawić złudzeń...
    • pade Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 14:06
      bulzemba napisała:

> Niby wiem jak wyglądam. Zdaję sobie sprawę z pewnych mankamentów. Ale dopiero j
      > ak wczoraj przymierzałam ciuchy w sklepie to zobaczyłam się w całej okazałości
      > z całym moim czasem wypisanym na twarzy.
      >
      > Lekko się przeraziłam. Ale stwierdziłam że musi być tam bardzo dobre lustra i o
      > świetlenie.

o rany, ostatnio tego samego doświadczyłambig_grin
      • jottka Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 14:13
        wystarczy, żeby było zimne światło, jedna żarówka ulokowana gdzieś bardzo wysoko albo dla odmiany nisko, no i jeszcze dobrze dodać kolor ścian, który akurat dla ciebie jest nietwarzowy - i możesz być promienną dwudziestolatką, ale zobaczysz szarego, pobrużdżonego potworasmile
    • figa_z_makiem99 Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 14:40
      Szczególnie lustra w HM oszpecają i odchudzają, jest takie z profilu, okropnie się tam czuję.
      • joana012 Re: Lustro w przebieralni 02.08.23, 16:26
        Ja też nie trawię luster w przebieralniach.. Unikam jak mogę przymierzania ciuchów i dzięki temu kupuję jak już jest to koniecznie. Trochę on line
    • majenkirr Re: Lustro w przebieralni 03.08.23, 16:09
      W przebieralniowych lustrach wyglądam zjawiskowo albo strasznie, nic po środku big_grin.
    • alexandra1984 Re: Lustro w przebieralni 03.08.23, 17:04
      ja uwielbiam siebie w lustrach przebieralni ... moze trafiam na dobre smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka